Gość: pynio IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 14:46 To byli męczennicy za wiarę ! A autem kierował Jerzy Urban. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maras Re: Wypadek na drodze krzyżowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:50 a ja slyszalem od policjantow ze xionc.I logiczne bo kto inny by wjechal na te droge. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Wypadek na drodze krzyżowej 21.06.07, 17:48 no coz..to byla kara boska ta uczy testament...tak taie czyny zatwiedzaja stare dewoitki to musiala byc kara... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Bog ta chcial... 21.06.07, 17:51 Bog ta chcial...dziekujcie mu,za dprawiedliwy wyrok i probejaa przeszli potraceni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turośnianin Re: Wypadek na drodze krzyżowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:03 Zastanowcie sie co wy wypisujecie. nie znacie sprawy i piszecie co sie wam podoba, tym samym leczac swoje chre i niespelnione teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krab Nowe znaki drogowe !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:09 W Polsce powinien być wprowadzony jeszcze jeden znak drogowy. Uwaga Pielgrzym !!! Nie znam zaistniałej sytuacji, ale czy nie powinno to być jakoś oznakowane. Uwaga roboty drogowe, czy uwaga piesi. No i obowiązkowo kamizelki odblaskowe. To wcale nie podśmiechujki, wszystkim chyba zależy aby takie sytuacje się nie powtarzały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: Nowe znaki drogowe !!! IP: 86.43.100.* 21.06.07, 18:36 Tak swoja droga to przeciez zeby zorganizowac masowe demonstracje, zebrania i zbiorowiska itp to trzeba na to miec pozwolenie. Taki przyklad: sam najjasniejszy premier powiedzial ze protest pielegniarek mozna bylo spacyfikowac bo byl nielegalny. Nielegalny czyli nie mialy pozwolenia. Ciekawi mnie czy ci z Juchnowca mieli pozwolenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protestant nowy znak drogowy: Uwaga! Ciemnota na drodze! IP: 80.54.5.* 21.06.07, 20:50 jaki to ciemny naród, że ludzie zamiast zając sie jakimis pożytecznymi zajęciami, łażą bez sensu po drogach w ramach swych religijnych fanatyzmów. I powodują zagrożenie. Szkoda kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: nowy znak drogowy: Uwaga! Ciemnota na drodze! IP: *.elpos.net 21.06.07, 20:54 odezwał się nie-fanatyk. A kierowcy nie szkoda, bo dziadek powinien siedzieć w bujanym fotelu, a nie stwarzać zagrożenie dla ruchu. Już nie wiem co gorsze: te młode bubki w 15-letnich rzęchowatych BWM czy siedemdziesięcioparo latki, na wpół ślepe i głuche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: nowy znak drogowy: Uwaga! Ciemnota na drodze! IP: *.pools.arcor-ip.net 21.06.07, 20:56 Nie protestant a prostak. Znam dość protestantów by wiedzieć, że nigdy by tak nie napisali bo nawzajem szanujemy swoje tradycje religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: nowy znak drogowy: Uwaga! Ciemnota na drodze! IP: *.aster.pl 25.06.07, 23:27 Gość portalu: Stanisław napisał(a): > Nie protestant a prostak. Znam dość protestantów by wiedzieć, że nigdy by tak > nie napisali bo nawzajem szanujemy swoje tradycje religijne. tak z ciekawości: a jakby była taka tradycja religijna, nakazująca gwałcenie dzwiewic i picie do nieprzytomności oraz wycie na ulicy po nocach to tez byś szanował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.K Droga Krzyżowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:19 chyba nie wiesz co piszesz więc życzę ci abyś znalazł się w takiej sytuacji. Przynajmniej wtedy będziesz wiedział co mówisz!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia procesja w środku tygodnia ?? IP: *.chilan.net 22.06.07, 07:53 to jeszcze trochę i zaczną się myć 2 x w tygodniu :) he he he Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl kara za celibat:( 22.06.07, 14:20 PRAWDZIWI CHRZEŚCIJANIE: BEZ MIĘSA, CELIBATU, CZCZCI OBRAZÓW, POSĄGÓW:(1) Wtedy mówił Bóg wszystkie te słowa: (2) Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. (3) Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! (4) Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! (5) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, (...) (Ks. Wyjścia 20:1-6, Biblia Tysiąclecia) Jezus zniósł wszelkie ofiary ze zwierząt w żydowskich świątyniach = Podczas ostatniej wieczerzy zrezygnował z żydowskiej tradycji ofiar ze zwierząt - zamiast zarżnięcia baranka mięso zastąpił chlebem , a krew - winem, co nakazał też czynić uczniom na swoją pamiątkę!!! Pierwsi chrześcijanie BYLI WEGETARIANIAMI-w odróżnieniu od Rzymian nie jedli mięsa,unikali alkoholu:,,Jak mówi apostoł(Rzym. 14,21):Będzie lepiej,jeśli nie zjesz mięsa i nie napijesz się wina.Gdyż używanie wina zaczęło się ze spożywaniem mięsa,po Potopie...".św. Hieronim. św. Paweł w I Liście do Rzymian rozdział 14 21 "Dobrą jest rzeczą nie jeść mięsa i nie pić wina, i nie czynić niczego, co twego brata razi" Ludzie w Raju byli wegetarianami:Biblia podaje,że na początku, tuż po akcie stworzenia BÓG oznajmił ludziom iż wolno spożywać im tylko żywność roślinną.,,I przemówił BÓG: OTO DAŁEM WAM WSZELKĄ ROŚLINNOŚĆ WYDAJĄCĄ NASIENIE, KTÓRA JEST NA POWIERZCHNI CAŁEJ ZIEMI I WSZELKIE DRZEWO, NA KTÓRYM JEST OWOC DRZEWA WYDAJĄCY NASIENIE. NIECH WAM SŁUŻY ZA POKARM. Biblia Ks.Rodzaju 1:3,,I WSZELKIEMU DZIKIEMU ZWIERZĘCIU ZIEMI,I WSZELKIEMU LATAJĄCEMU STWORZENIU NIEBIOS ORAZ WSZYSTKIEMU,CO SIĘ PORUSZA PO ZIEMI,W CZYM JEST ŻYCIE JAKO DUSZA,DAŁEM NA POKARM WSZELKĄ ZIELONĄ ROŚLINNOŚĆ.I TAK SIĘ STAŁO." Biblia Ks.Rodzaju 1:29 Następnie jednak nadchodzi czas wielu lat upadku człowieczeństwa,gdy ludzie niewolą innych ludzi,prowadzą wojny,zjadają zwierzęta oraz dopuszczają się wielu innych okrutnych czynów.(STARY TESTAMENT) Jednak i wtedy Bóg przestrzega przed mięsem: "Nie wolno wam tylko jeść mięsa z krwią życia" BIBLIA KS.RODZAJU 9:4. PRAWDZIWI CHRZEŚCIJANIE:BEZ MIĘSA,CELIBATU,CZCZCI OBRAZÓW,POSĄGÓW=JEZUS,APOSTOŁOWIE, PIERWSI CHRZEŚCIJANIE NIE JEDLI MIĘSA=V PRZYKAZANIE:”NIE ZABIJAJ”.NIE DOPISUJCIE "NIE ZABIJAJ LUDZI","NIE ZABIJAJ LUDZI TEGO SAMEGO WYZNANIA,PRZYJACIÓŁ" ITP. INNYCH OKRESLEŃ USPRAWIEDLIWIAJAYCH ZABIJANIE WROGÓW,LUDZI INNYCH RELIGII,ZWIERZĄT ITP.W BIBLII LUDZIE ŻYLI OD 120 DO KILKUSET LAT! BIBLIA ZABRANIA CELIBATU:"Biskup więc powinien być nienaganny,mąż jednej żony, trzeźwy, rozsądny, przyzwoity, gościnny, sposobny do nauczania, nieprzebierający miary w piciu wina, nieskłonny do bicia, ale opanowany, niekłótliwy, niechciwy na grosz, dobrze rządzący własnym domem, trzymający dzieci w uległości, z całą godnością. Jeśli ktoś bowiem nie umie stanąć na czele własnego domu, jakżeż będzie się troszczył o Kościół Boży? KATOLICKA Biblia Tysiąclecia 1 List Tymoteusza 3:1 1 LIST DO KORYNTIAN 7:5 (2) Ze względu jednak na niebezpieczeństwo rozpusty niech każdy ma swoją żonę, a każda swojego męża. (3) Mąż niech oddaje powinność żonie, podobnie też żona mężowi. (5) Nie unikajcie jedno drugiego, chyba że na pewien czas, za obopólną zgodą, by oddać się modlitwie; potem znów wróćcie do siebie, aby - wskutek niewstrzemięźliwości waszej - nie kusił was szatan. (6) To, co mówię, pochodzi z wyrozumiałości, a nie z nakazu. (9) Lecz jeśli nie potrafiliby zapanować nad sobą, niech wstępują w związki małżeńskie. Lepiej jest bowiem żyć w małżeństwie, niż płonąc. (10) - jeśli chodzi o dietę bezmięsną przestrzegają jej bodajże jedynie Adwentyści, i jak wskazują badania statystycznie są o wiele zdrowsi niż ludzie jedzących mięso. Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz hieny ujadają 22.06.07, 14:59 Pieeerrdoolę was chamy, co się z ludzkiej tragedii naśmiewacie. Jesteście niżej karaluchów. Z xujostwa i sępów kanarków nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Wypadek na drodze krzyżowej 22.06.07, 15:12 Widocznie kierowca uwierzył księdzu na katechezie, że życie swoich ofiar zaczyna się po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny_lewicowiec glosujcie na Lewice 22.06.07, 15:20 zeby podobne wypadki nie mialy juz miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Wypadek na drodze krzyżowej 22.06.07, 15:25 SB (Stefan Białystok) wierzy w Urbana. Ciekawe czy to mutant-uszatek kazał mu zwalczać niewiernych chrześcijan? Następne esbeckie ścierwo pastwi się nad ludzkim nieszczęściem. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Typowy katolicki głos w dyskusji :))))) 22.06.07, 15:42 Zaraz, zaraz. Czy gerwazjusz to nie jest nasz stary znajomy drzazgarz vel. pijany latarnik vel. bamberkonkretny vel. duch zenona? Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Ach te esbeckie nawyki inwigilacyjne 22.06.07, 16:18 stefan.bialystok napisał: > Zaraz, zaraz. Czy gerwazjusz to nie jest nasz stary znajomy drzazgarz vel. pija > ny latarnik vel. bamberkonkretny vel. duch zenona? Nie! Pudło! Zrób se głupcze lepiej takie śledztwo. "Zaraz, zaraz. Czy SB - stefan białystok to nie nasz stary znajomy fiat lux vel edico?" Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Ach te esbeckie nawyki inwigilacyjne 22.06.07, 16:21 Nie, z fiatem różni mnie styl pisowni, a edico pisze z Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Ach te esbeckie nawyki inwigilacyjne 22.06.07, 16:30 stefan.bialystok napisał: > Nie, z fiatem różni mnie styl pisowni, a edico pisze z Olsztyna. Nieprawda. Fiat pisze z Sudanu, edico z Wąchocka a ty z Hajnówki. A co to jest styl pisowni? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Ach te esbeckie nawyki inwigilacyjne 22.06.07, 16:36 Pardon - styl pisowni. Fiat zaczyna zawsze zdania małymi literami, w przeciwieństwie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Ach te esbeckie nawyki inwigilacyjne 22.06.07, 18:49 nic dziwnego ze bujaka i innych szukaliscie tyle czasu z wasza inteligencja. to rzeczywiscie mocne argumenty. prawie mnie przekonales. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Ach te esbeckie nawyki inwigilacyjne 22.06.07, 19:53 Szkoda, że nie potrafisz zrozumieć pewnych rzeczy. Wrzucam Ciebie do listy ignorowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_latarnik Podpadłeś stefan - masz u mnie przerąbane 23.06.07, 02:39 Wczoraj po dłuższej nieobecności odezwałem się na innym forum. Stefan swoim ubeckim wścibskim nosem to odkrył i postanowił zaszpanować. Wiedział, że zjawię się też na FB, więc postanowił tanio zagrać pod publiczkę i pobawić się w proroka. Prędzej to ja udowodnię, że nie jestem Zenonem niż ty, że nie jesteś esbekiem, fiatem_lux, edico, czyli tą samą esbecką, antychrześcijańską dziwką w trzech odsłonach. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Podpadłeś stefan - masz u mnie przerąbane 24.06.07, 13:23 Czyli nie jesteś gerwazjuszem? Przecież nikt Ciebie nie zje. A skąd wiesz, że jestem ubekiem. Może jeszcze napiszesz, że to ja jestem Lesławem Maleszką :)))))))))))))))) ? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Podpadłeś stefan - masz u mnie przerąbane 24.06.07, 13:27 stefan.bialystok napisał: > Przecież nikt Ciebie nie zje. Więc dlaczego się podpisujesz pod innym nickiem? P.S: A dopiero zauważyłem, że na forum morfiego napisałeś przedwczoraj. Wcześniej nie czytałem Twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Podpadłeś stefan - masz u mnie przerąbane 24.06.07, 13:29 > Więc dlaczego się podpisujesz pod innym nickiem? Właściwie podpisywałeś. A bromden i fiat będą mieli święto, jak przeczytają Twój post. Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_latarnik Re: Podpadłeś stefan - masz u mnie przerąbane 25.06.07, 22:57 Dlaczego SB stosujesz inne standarty wobec siebie i wobec mnie? To ty możesz sobie swobodnie sugerować że ja jestem Bambrem czy Gerwazjuszem a ja muszę się ze swoich przemyśleń tłumaczyć? To nie ja pierwszy stwierdziłem, że jesteś przepitym esbeką, tylko jakiś tam sąsiad. Każdy widzi, że podobnie jak fiat lux i edico masz niespotykanie wielką obsesję na temat kościoła i księży. Czyżby SB to łagodniejsza wersja fiata lux a edico mocniejsza? Ja na temat Bambra, Drzazgarza, Zenona itd więcej wiem ale też nie wszystko. Z jednym z nich znam się. Szczegółów who is who oczywiście nie zdradzę. Odpowiedz Link Zgłoś