kolczugin 12.06.03, 12:04 aby Jurek Engel wrócił - bo jak nie, to Polska Piłka Nożna będzie złożona do grobu prze dyletantów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janiolka Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:28 a to ona w grobie juz dawno nie lezy? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:30 A Janas już się podał do dymisji, czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:37 ralston napisał: > A Janas już się podał do dymisji, czy jeszcze nie? Niestety nie - aktualnie w zaciszu domowym opracowuje Nowy, Tajemniczy Plan Zwycięstw... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:41 kolczugin napisał: > > Niestety nie - aktualnie w zaciszu domowym opracowuje Nowy, Tajemniczy Plan > Zwycięstw... Ten na Szwedów był genialny. Nietypowe ustawienie miało zmylić Szwedów. Zmyliło - ale tylko naszych dzielnych graczy... W pewnym sensie plan się powiódł. Ktoś był zaskoczony, więc założenie częściowo zostały zrealizowane. Teraz czas dopracować szczegóły. Następnym razem może uda się zaskoczyć... sędziego? Odpowiedz Link Zgłoś
hawk.eye Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:58 Ja od lat nie oglądam polskiej piłki nożnej, ponieważ tam nie ma na co patrzeć. Uważam, że za każdy przegrany mecz powinno się wprowadzić kary pieniężne, które musieliby ponosić piłkarze. Kopanie piłki to nie Janas, i to nie Engel, to drużyna. I to, że trenerem będzie nawet Platini, to nie zmieni beznadziejnej gry drużyny. Ci ludzie nie są niczym zagrożeni, bo czy wygrają czy przegrają, to swoją działkę wezmą. Każdy by tak chciał, brak odpowiedzialności. To na odległość zalatuje starym radosnym ustrojem, a mianowicie "czy się stoi, czy się leży, pięć tysięcy się należy". Dopóki nie zmieni się sposób finansowania, nagradzania i premiowania piłkarzy, to będziemy wygrywać tylko z drużynami, które same sobie wbijają samobóje. Ja jestem za tym, żeby jeszcze bardziej nie błaznić się na stadionach światowych, rozpędzić drużynę na cztery wiatry, zagnać ich do kopania rowów, wtedy poczują co to znaczy prawdziwe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 13:13 Mylisz się. Sam trener meczu nie wygra, ale jego rola jest bardzo ważna. Popatrz na Wisłę - była drużyną bardzo przeciętną póki nie zabrał się za nią Kasperczak. Miał wizję zespołu, potrafił dobrać przeciętnych ale zdolnych zawodników (wtedy wiślacy nie byli żadnymi gwiazdami), wprowadził nowe techniki treningowe którymi nauczył ich grać i Wisła zaczęła wygrywać. Engel podobnie - ma wizję, wie czego chce. Potrafi nawiązać kontakt z zawodnikami (i podobno, co się rzadko zdarza z "kibicami"-zadymiarzami) - wierzą mu i mają szacunek. Engel wykorzystuje też metody psychologiczne - prze ważnymi meczami wyświetlał podobno zawodnikom przez siebie zmontowane fimy np. o walczności Polaków podczas II wojny światowej - niby nic ale za jego czasów nie wstydziliśmy się gry naszej reprezentacji. A pamiętacie że rozwaliliśmy Norwegię 3:2 na ich własnym boisku! Czy taki wynik byłby teraz do pomyślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 13:21 A tak z lokalnego podwórka, to chciałbym przypomnieć, co zrobił Janusz Wójcik z piłkarzami Jagiellonii. Z drużyny walczącej po rundzie jesiennej o utrzymanie się w drugiej lidze, bez żadnych wzmocnień kadrowych, w oparciu o tych samych zawodników, zrobił zespół, który został mistrzem wiosny i zajął ostatecznie trzecie miejsce. A w następnym sezonie w bardzo efektownym stylu wszedł do ekstraklasy... Trener może wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
hawk.eye Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 13:22 Trafiło się ślepej kurze ziarno z tą Norwegią. Ja rozumiem, żeby to była pojedyńcza wpadka naszej drużyny, ale ich gra to pasmo wpadek a pojedyńczo udaje się im wygrać. Engel już był, więc powinni poszukać kogoś innego na miejsce trenera. Politycznie rozpatrując, ciekawe jakbyś znowu widział Wałęsę na stanowisku prezydenta....brr strach pomyśleć. Uważam, że polska drużyna to patałachy i nic nie zmieni mojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 13:54 Sorry, ale piszesz bzdury: Rok 2000 Z Rumunią w Bukareszcie 1:1 Z Ukrainą (M. Św.) w Kijowie 3:1 Z Białorusią (M. Św.) w Łodzi 3:1 Z Walią (M. Św.) w Warszawie 0:0 Z Islandią w Warszawie 1:0 Rok 2001 Ze Szwajcarią w Larnaca 4:0 Z Norwegią (M. Św.) w Oslo 3:2 Z Armenią (M. Św.) w Warszawie 4:0 Cardiff: Walia - Polska 1:2 (1:1) Erewań: Armenia - Polska 1:1 (1:1) Polska - Norwegia 3:0 (1:0) Mińsk: Białoruś - Polska 4:1 (1:0) Chorzów: Polska - Ukraina 1:1 (1:0) Cze te wyniki reprezentacji za ENGELA to jest "trafiło się ślepej kurze ziarnko" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 14:29 kolczugin napisał: > > Cze te wyniki reprezentacji za ENGELA to jest "trafiło się ślepej kurze > ziarnko" ??? Trafiało się. A że często? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hawk.eye Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 14:41 Już mówiłem, że nie oglądam meczy polskiej reprezentacji, co za tym idzie nawet nie wiedziałem, że tyle meczy było. Ale słysząc za każdym razem stwierdzenie po kolejnej przegranej, że było nieżle, w sumie to nawet dobrze, ale mogło być lepiej to wybacz ale mi ręce opadają. A tak na marginesie i nie traktuj tego jako zaczepkę z mojej strony, podaj mi ile było przegranych, albo przynajmniej jakiś link do stony z zestawiniem tych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 15:00 Proszę bardzo - oto jest linki z historią eliminacji do Mistrzostw Świata 2002, które prowadził Jurek Engel: kadra.pl/ms2002/eliminacje.php Zwróć uwagę z którego miejsca w grupie awansowała Polska (i to po bodajże 17 latach, przez które nie mogła się zakwalifikować do MŚ mimo wielu, wielu trenerów)... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 15:35 Engelowio po sukcesie woda sodowa odbiła. Myślę że czas na trenera z zagranicy.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: MÓDLMY SIĘ !!! 12.06.03, 23:46 niestety Janas nie chce podac sie do dymisji a Listkiewicz nien widzi powodu aby Janas mailby to zrobic.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin Re: MÓDLMY SIĘ !!! 13.06.03, 09:25 alex.4 napisał: > niestety Janas nie chce podac sie do dymisji a Listkiewicz nien widzi > powodu aby Janas mailby to zrobic.... No niestety, ale to już chyba taka specyficzna polska mentalność - jak Polak dorwie się do koryta to go koniami od niego nie odciągniesz (patrz Leszek M.)... Może Listkiewicza usunie prokuratura, bo wyszło że jest zamieszany w niekiepską aferę: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030613/publicystyka/publicystyka_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś