Dodaj do ulubionych

MÓDLMY SIĘ !!!

12.06.03, 12:04
aby Jurek Engel wrócił - bo jak nie, to Polska Piłka Nożna będzie złożona do
grobu prze dyletantów...
Obserwuj wątek
    • janiolka Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:28
      a to ona w grobie juz dawno nie lezy?
      • ralston Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:30
        A Janas już się podał do dymisji, czy jeszcze nie?
        • kolczugin Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:37
          ralston napisał:
          > A Janas już się podał do dymisji, czy jeszcze nie?

Niestety nie - aktualnie w zaciszu domowym opracowuje Nowy, Tajemniczy Plan
          Zwycięstw...
          • ralston Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:41
            kolczugin napisał:

>
            > Niestety nie - aktualnie w zaciszu domowym opracowuje Nowy, Tajemniczy Plan
            > Zwycięstw...

Ten na Szwedów był genialny. Nietypowe ustawienie miało zmylić Szwedów.
            Zmyliło - ale tylko naszych dzielnych graczy... W pewnym sensie plan się
            powiódł. Ktoś był zaskoczony, więc założenie częściowo zostały zrealizowane.
            Teraz czas dopracować szczegóły.
            Następnym razem może uda się zaskoczyć... sędziego?
            • hawk.eye Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 12:58
              Ja od lat nie oglądam polskiej piłki nożnej, ponieważ tam nie ma na co patrzeć.
              Uważam, że za każdy przegrany mecz powinno się wprowadzić kary pieniężne, które
              musieliby ponosić piłkarze. Kopanie piłki to nie Janas, i to nie Engel, to
              drużyna. I to, że trenerem będzie nawet Platini, to nie zmieni beznadziejnej
              gry drużyny. Ci ludzie nie są niczym zagrożeni, bo czy wygrają czy przegrają,
              to swoją działkę wezmą. Każdy by tak chciał, brak odpowiedzialności. To na
              odległość zalatuje starym radosnym ustrojem, a mianowicie "czy się stoi, czy
              się leży, pięć tysięcy się należy". Dopóki nie zmieni się sposób finansowania,
              nagradzania i premiowania piłkarzy, to będziemy wygrywać tylko z drużynami,
              które same sobie wbijają samobóje. Ja jestem za tym, żeby jeszcze bardziej nie
              błaznić się na stadionach światowych, rozpędzić drużynę na cztery wiatry,
              zagnać ich do kopania rowów, wtedy poczują co to znaczy prawdziwe życie.
              • kolczugin Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 13:13
                Mylisz się. Sam trener meczu nie wygra, ale jego rola jest bardzo ważna.
                Popatrz na Wisłę - była drużyną bardzo przeciętną póki nie zabrał się za nią
                Kasperczak. Miał wizję zespołu, potrafił dobrać przeciętnych ale zdolnych
                zawodników (wtedy wiślacy nie byli żadnymi gwiazdami), wprowadził nowe techniki
                treningowe którymi nauczył ich grać i Wisła zaczęła wygrywać.
                Engel podobnie - ma wizję, wie czego chce. Potrafi nawiązać kontakt z
                zawodnikami (i podobno, co się rzadko zdarza z "kibicami"-zadymiarzami) -
                wierzą mu i mają szacunek. Engel wykorzystuje też metody psychologiczne - prze
                ważnymi meczami wyświetlał podobno zawodnikom przez siebie zmontowane fimy np.
                o walczności Polaków podczas II wojny światowej - niby nic ale za jego czasów
                nie wstydziliśmy się gry naszej reprezentacji. A pamiętacie że rozwaliliśmy
                Norwegię 3:2 na ich własnym boisku! Czy taki wynik byłby teraz do pomyślenia?
                • ralston Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 13:21
                  A tak z lokalnego podwórka, to chciałbym przypomnieć, co zrobił Janusz Wójcik z
                  piłkarzami Jagiellonii. Z drużyny walczącej po rundzie jesiennej o utrzymanie
                  się w drugiej lidze, bez żadnych wzmocnień kadrowych, w oparciu o tych samych
                  zawodników, zrobił zespół, który został mistrzem wiosny i zajął ostatecznie
                  trzecie miejsce. A w następnym sezonie w bardzo efektownym stylu wszedł do
                  ekstraklasy...
                  Trener może wiele.
                • hawk.eye Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 13:22
                  Trafiło się ślepej kurze ziarno z tą Norwegią. Ja rozumiem, żeby to była
                  pojedyńcza wpadka naszej drużyny, ale ich gra to pasmo wpadek a pojedyńczo
                  udaje się im wygrać. Engel już był, więc powinni poszukać kogoś innego na
                  miejsce trenera. Politycznie rozpatrując, ciekawe jakbyś znowu widział Wałęsę
                  na stanowisku prezydenta....brr strach pomyśleć. Uważam, że polska drużyna to
                  patałachy i nic nie zmieni mojego zdania.
                  • kolczugin Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 13:54
                    Sorry, ale piszesz bzdury:
                    Rok 2000
                    Z Rumunią w Bukareszcie 1:1
                    Z Ukrainą (M. Św.) w Kijowie 3:1
                    Z Białorusią (M. Św.) w Łodzi 3:1
                    Z Walią (M. Św.) w Warszawie 0:0
                    Z Islandią w Warszawie 1:0
                    Rok 2001
                    Ze Szwajcarią w Larnaca 4:0
                    Z Norwegią (M. Św.) w Oslo 3:2
                    Z Armenią (M. Św.) w Warszawie 4:0
                    Cardiff: Walia - Polska 1:2 (1:1)
                    Erewań: Armenia - Polska 1:1 (1:1)
                    Polska - Norwegia 3:0 (1:0)
                    Mińsk: Białoruś - Polska 4:1 (1:0)
                    Chorzów: Polska - Ukraina 1:1 (1:0)

Cze te wyniki reprezentacji za ENGELA to jest "trafiło się ślepej kurze
                    ziarnko" ???
                    • ralston Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 14:29
                      kolczugin napisał:

>
                      > Cze te wyniki reprezentacji za ENGELA to jest "trafiło się ślepej kurze
                      > ziarnko" ???

Trafiało się. A że często? ;)
                    • hawk.eye Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 14:41
                      Już mówiłem, że nie oglądam meczy polskiej reprezentacji, co za tym idzie nawet
                      nie wiedziałem, że tyle meczy było. Ale słysząc za każdym razem stwierdzenie po
                      kolejnej przegranej, że było nieżle, w sumie to nawet dobrze, ale mogło być
                      lepiej to wybacz ale mi ręce opadają. A tak na marginesie i nie traktuj tego
                      jako zaczepkę z mojej strony, podaj mi ile było przegranych, albo przynajmniej
                      jakiś link do stony z zestawiniem tych danych.
                      • kolczugin Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 15:00
                        Proszę bardzo - oto jest linki z historią eliminacji do Mistrzostw Świata 2002,
                        które prowadził Jurek Engel:
                        kadra.pl/ms2002/eliminacje.php
                        Zwróć uwagę z którego miejsca w grupie awansowała Polska (i to po bodajże 17
                        latach, przez które nie mogła się zakwalifikować do MŚ mimo wielu, wielu
                        trenerów)...
                        • alex.4 Re: MÓDLMY SIE˛ !!! 12.06.03, 15:35
                          Engelowio po sukcesie woda sodowa odbiła. Myślę że czas na trenera z
                          zagranicy....
                          Pozdr
    • alex.4 Re: MÓDLMY SIĘ !!! 12.06.03, 23:46
      niestety Janas nie chce podac sie do dymisji a Listkiewicz nien widzi
      powodu aby Janas mailby to zrobic....
      Pozdr
      • kolczugin Re: MÓDLMY SIĘ !!! 13.06.03, 09:25
        alex.4 napisał:
        > niestety Janas nie chce podac sie do dymisji a Listkiewicz nien widzi
        > powodu aby Janas mailby to zrobic....

No niestety, ale to już chyba taka specyficzna polska mentalność - jak Polak
        dorwie się do koryta to go koniami od niego nie odciągniesz (patrz Leszek M.)...
        Może Listkiewicza usunie prokuratura, bo wyszło że jest zamieszany w niekiepską
        aferę:
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030613/publicystyka/publicystyka_a_3.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka