Gość: mieczyslaw Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:48 Slusznie. Nareszcie zniknie europejski smietnik. Wierze kupcom ze chca tam dalej handlowac, bo tam sie przyzwyczaili i ciezko im sie z tym chlewem rozstac. Kochani kupcy, to jest XI wiek i trzeba rownac do Europy. Powoli sie ulozy i bedziecie handlowac normalnie a nie w tym gnoju. Zycze Wam powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdbad Re: Zabawnie Ci wyszło:) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.07.07, 17:31 Gość portalu: mieczyslaw napisał(a): Kochani kupcy, to jest XI wiek i trzeba rownac do Europy. > Powoli sie ulozy i bedziecie handlowac normalnie a nie w tym gnoju. > Zycze Wam powodzenia. Ale ja też się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 01.07.07, 17:35 > to jest XI wiek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 01.07.07, 17:58 oj nie czepiajcie sie...kazdy wie o co chodzilo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 01.07.07, 18:17 Wcale się nie czepiam. Ale wyszło zabawnie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.chello.pl 02.07.07, 15:54 europejski śmietnik....chciałoby się, nie za dużo powiedziane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.csk.pl 01.07.07, 21:35 co sie cieszycie... jeszcze 2 miechy całe towarzystwo pohandluje, przesunieto termin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.euro-net.pl 02.07.07, 00:04 nie przesunięto, dzierzawa się skończyła, kupcy maja dwa miesiące na uprzątnięcie terenu. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 07:27 Najbardziej cieszyć to sie może właściciel Jagiellonii i ew. urzędnicy, którzy mu pomagali w osiągnięciu celu, zapewne nie bezinteresownie. Nigdzie sie nie mówi, że 100% zysków z galerii pójdzie na rozwój Jagiellonii. wszędzie jest mowa o części zysku, ciekawe w jakiej proporcji. Najatrakcyjniejsze tereny inwestycyjne miasto odda na własność jednemu człowiekowi, który, jak wszyscy wiemy nie od dziś, umie robić wielkie pieniądze. Czy ktoś z tych dbających o wygląd naszego miasta był ostatnio w Warszawie? Tam na każdym roku stoją handlarze, To nie tylko stadion to też wszystkie przejścia podziemne, hala na Banacha, bazar Różyckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.bsk.vectranet.pl 02.07.07, 08:15 Miejmy nadzieję ,ze w końcu się doczekamy ,że to miejsce bedzie wyglądać normalnie ,a nie gdy się przejeżdża wieczorem to pełno smieci i zawsze stoją tam jakieś podejrzane osoby...Przeciez mogą przenieśc kupców w inne miejsce i też bedzie dobrze....oni by chcieli być w centrum ,ale jak to wszystko wyglada...Kto zechce pojechać na rynek to pojedzie i w inne miejsce ,o co tyle hałasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzy Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.cnb.com.pl 02.07.07, 15:21 I z tej okazji ze w Wawie wszedzie handluja, syf ma byc tez u nas????? To jest centrum wojewodzkiego miasta, LUDZIE, a w kolo smrod brud i malaria!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.elpos.net 02.07.07, 16:21 Jak miasto może tą ziemie oddać komuś za darmo?? Puknij się w łeb człowieku. Na ten teren będzie ogłoszony otwarty przetarg i każdy może w nim wystartować, nawet kupcy ,a wygra ten kto da więcej. Czy to cięzko tam pojąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Barszczewo Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.elpos.net 02.07.07, 08:44 Z większa przyjemnością przeczytałbym wiadomość o osatnim dniu lokalnego dodatku do Gazety Wyborczej , najbardziej prymitywnego i tendencyjnergo w całej Polsce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: 10.20.33.* 02.07.07, 11:37 I na jakim forum będziesz mógł wtedy tak dzielnie walczyć... Modląc się o takie rzeczy piłusz gałąź na której sam siedzisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursa Zapomniał wół.... IP: *.elpos.net 02.07.07, 09:12 Czy mnie myli moja pamięć, ale coś mi się tak wydaje, że kiedy za kadencji poprzednich władz miasta pojawiło się hasło likwidacji bazaru przy ul. Jurowieckiej, to Gazeta Wyborcza, podobnie jak i inne lokalne media, płakała nad losem białostoczan- i tych handlujących i tych kupujących. A teraz okazuje sie, że wraz ze zmianą opcji rządzącej zmieniła się też perspektywa patrzenia mediów na tę samą sprawę. dlaczego w tym cholernym kraju wszystko musi mieć podtekst polityczny? Wstyd. Po prostu wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdbad Ale My tu nie jesteśmy GW IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.07.07, 09:49 Więc mamy prawo się cieszyc.Z mojego punktu widzenia to zawsze była tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursa Re: Nie????? IP: *.elpos.net 02.07.07, 10:20 Ale tak się składa, że komentujecie(my) tekst z tej gazety. Należy więc spojrzeć na problem również z innej perspektywy- a mianowicie-jak media manipulują ludźmi (m.in. takimi jak Ty) i należy zdawać sobie z tego sprawę, a nie bezmyślnie im potakiwać. Mnie ten bazar jest obojętny- bywam tam może dwa razy do roku, ale nie znoszę sytuacji i ludzi, którzy, w zależności od sytuacji politycznej, zmieniają poglądy na tę samą sprawę. A włączają się do tego również media - i to już jest dla mnie nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: Nie????? IP: 10.20.33.* 02.07.07, 11:34 Jako dziennikarz tej gazety nie przypominam sobie byśmy ronili łzy nad losem bazaru i pracujących na mim kupców. Ani w tej, ani w poprzedniej kadencji włądz miasta. A raczej wręcz przeciwnie. Ja wiem że w pewnych wyjątkowo zakompleksionych śorodowiskach kopanie wyborczej jest trendy, ale jak już chcecie sobie kopać, to przynajmniej przy tym nie kłamcie. Bo przynosicie wstyd samym sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdbad Re: Nie????? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.07.07, 16:36 Ja nie komentuję tekstu z gazety, ale fakt istnienia tego paskudztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjezdny Re: Nie????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:13 Ja jestem z zewnątrz. Nikt mną nie manipuluje. Mam skalę porównawczą między Podlasiem a Pomorzem. Wielokrotnie poruszałem temat bazaru przy ulicy Jurowieckiej bez lektury GW. Wkur**** do granic możliwości jest fakt istnienia takiego obiektu w centrum wojewodzkiego miasta. I dla mnie, w odróżnieniu od Ciebie, ten bazar, jego istnienie, lokalizacja, standard nie są obojętne. Dopiero teraz dowiedziałem się, po lekturze tego artykułu, że ten stan rzeczy miał miejsce od 1991 roku. To również jest kapitalne skur*****o. Jak taki syf można tolerować w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdbad Re: Nie????? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.07.07, 07:09 Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białek Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.csk.pl 02.07.07, 15:49 szkoda tak fajnie śmierdziało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:24 nie za bardzo ostatni... dziś (w poniedziałek) był normalny handel Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl PO,Jagiellonia,hipermarkety,bazar y 02.07.07, 22:10 NA CALYM SWIECIE TO PRYWATNY BIZNES UTRZYMUJE GWIAZDY SPORTU-U NAS NA ODWRÓT? SKORO MIEJSCOWEGO BIZNESU NIE STAC TO JEST NIEPOTRZEBNY,GALERIA POWINNA POWSTAC WOKÓŁ STADIONU-CZY PO (PARTIA OSZUSTÓW) I TRUSKOLASKI SIEDZA W KIESZENI JAGIELLONI ? CZY PO WYBUDOWANIU GALERII JAGIELLONIA PRZESTANIE ISTNIEC JAKO ZBEDNY KOSZT ? CZY PRZETARG NA ZIEMIE MIASTA USTAWIONO POD JAGIELLONIIE I STRZALKOWSKIEGO (BY WYBUDOWAC GALERIE TRZEBA DYSPONOWAC TEZ STADIONEM, WIEC TYLKO JAGIELLONIA MOŻE STARTOWAC) I ZABLOKOWANO BUDOWE KONKURENCYJNEJ GALERII FOCUS ? WWW.ZASCIANEK.W.PL WWW.HIPERMARKETY.W.PL=TO PRAWDA Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ocenzurowany czat PO-ronnego z Truskolaskim-ZOBACZ PEŁEN ZAPIS NIEWYGODNYCH.CELOWO POMINIĘTYCH PYTAŃ,PODYSKUTUJ-ZATRUDNIENIE TURA W MPEC,AFERY,BEZPRAWIE,ŁAPÓWKI W UM,JAGIELLONIA I KOLESIE Z PO, www.zasciankowosc.w.pl, www.hipermarkety.w.pl NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNE PYTANIA CELOWO POMINIĘTO-BO TRUSKOLASKI ROBI TO SAMO CO TUR TYLKO SPRYTNIEJ-ZAMIAST OBUDZIC BIALYSTOK SAM SIE POWINIEN OBUDZIC,BO SKONCZY W WIEZIENIU Oto dowody: www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski1.jpg www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski2.jpg www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski3.jpg www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski4.jpg Ocenzurowany czat PO-ronnego z Truskolaskim forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=58130896 Zobacz co ocenzurowali ? Nauczony doświadczeniem zadaję pytanie wcześniej, by PO-ranny ich nie pominął Moderacja to nie cenzura - dlaczego PO - ranny nie zadaje moich www.zieloni-bialystok.w.pl niewygodnych pytań Truskolaskiemu ? 1. Ile pieniędzy dostał Pan lub PO na Pana kampanię wyborczą od ludzi związanych z klubem Jagiellonia, w tym od Wojciecha Strzałkowskiego w zamian za bezprawną likwidację bazaru przy ul. Jurowieckiej, kosztem interesu wielu białostoczczan żyjących z handlu i kupujących tam ? Pieniadze z miejskiej kasy na podgzrewana murawe stadionu to spłata zobowiązan wyborczych ?” 2. Twierdzi Pan na tym czacie, że „Teren Włókniarza został przekazany wyłącznie na cele sportowe” więc nie można wybudować tam bloków. Ale to samo dotyczy stadionu Jagielloni przy Jurowieckiej, a zgadza się Pan na budowę galerii handlowej Jagielloni. Jagielloni nie dotyczy w tym mieście prawo ? Stosuje pan bezprawne preferencje dla Jagielloni kosztem innych ? 3. Dlaczego chce Pan wbrew woli 70% białostoczczan (w tym wielu sławnych jak. np. Piotr Sawicki, Jerzy Maksymiuk, Paweł Małaszyński itd.) i prawu zlikwidować skwer zieleni przy Ratuszu, ponieważ Marek Sakowicz, który startował bezskutecznie do Rady Miasta Białegostoku z Panem z listy PO i żona Wojciecha Strzałkowskiego – pana znajomego z klubu Jagiellonia chcą sprzedawać tam piwo i potrzebują miejsca na piwne stoliki 4. Odnośnie projektu placu kosztem skweru zieleni przy Ratuszu Białystok ma wiele niewykorzystanych pustych placów jak np. plac przed Uniwersytetem i Domem Handlowym Central, Rynek Sienny, puste przestrzenie przy ZUS. Otoczenie ZUS to przykład, ze po likwidacji bazaru przy Bema od wielu lat ten teren jest MARTWY. Po co popełniać ten sam błąd ? Dlaczego po prostu nie utworzy Pan prawdziwego deptaka, który ze względu na przekroczony poziom hałasu powinien być już od 20 lat pomiędzy Kościołem Rocha i białostockim kościołem Farnym ? Już w 1997 r ponad 500 mieszkańców ul. Lipowej i Federacja Zielonych złożyła petycje w tej sprawie (szczegóły: www.bialostocki-deptak.w.pl) ? 5. Obiecywał Pan oszczędności w urzędzie, tymczasem kupujecie 3 nowe samochody, a np. nowe autobusy miejskie zamiast podobnie jak warszawskie wyposażyć w ekologiczny, tani, cichy napęd gazowy CNG (co przynosi 75% oszczędności) i klimatyzacje by zwiększyć wygodę i liczbę korzystających pasażerów są dalej napędzane drożejącą ropą. W Grecji pojazdy diesla napędzane ropą nie mogą wjeżdzać do centrum miasta z powodu smogu i zanieczyszczeń. 6. Dlaczego nie zwolnił pan tak niekompetentnych osób jak np. Ostrowski z Wydz. Budownictwa, któremu „zawdzięczamy” np. zatopienie po deszczu nowego tunelu, bezsensowne remonty dróg (jak. np. przy hotelu Cristal) prowadzone poza sezonem polegające na rozkopaniu w zimie, wstrzymaniu prac do wiosny i zakorkowaniu na pół roku miasta, czy drogi rowerowe z kostki brukowej zamiast z asfaltu (tańszego i lepszego) rozpadające się natychmiast po wybudowaniu ? 7. Dlaczego toleruje pan zatrudnienie poprzedniego prezydenta Białegostoku Ryszarda Tura w miejskiej spółce MPEC zamiast rozliczyć go z afer i naprawić błędy, które stopniowo zaczynają wychodzić na światło dzienne jak np. niedziałająca oczyszczalnia w Hryniewiczach ? Pana partia PO startowała w wyborach w koalicji z partią Tura i Sawickiego – zagwarantowaliście im teraz bezkarność ? 8. Przed wyborami pana poprzednik Ryszard Tur wydał pozwolenie na budowę 4 nowych hipermarketów z rażącym naruszeniem prawa, bez wymaganych prawem ogłoszeń celowo uniemożliwiając np. wniesienie uwag i zastrzeżeń sąsiadom, łamiąc ustawę o dostępie do informacji publicznej, prawa własności (szczegóły: www.hipermarkety.w.pl). Dlaczego toleruje Pan to bezprawie, podobnie jak w przypadku Rospudy te samowole budowlane będą rozebrane, a władze miasta zapłacą gigantyczne kary ? Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.... zieloni bez "prezesa" i sprawozdania finansowego IP: 80.54.13.* 02.07.07, 22:34 za rok 2006, sprawozdania nie ma na bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.do;jsessionid=04DD4F07F0ED918FE3C24574DFA21FCC?oppId=39957 a nazwiska "prezesa" brak na www.bialystok.pl/files/organizacje_pozarzadowe/spis_organizacji/Spis_ngo.xls z oficjalnego portalu Urzędu Miejskiego...a zielony dalej udaje "prezesa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:42 Na całym świecie są takie targi, gdzie tanio można kupićświeże owoce i warzywa, a często też i rękodzieło. Niestety tylko u nas zamiast zmienić wygląd i przystosować trzeba od razu likwidować. Białostoccy radni zatęsknią jeszcze do "swojskich" wyrobów. Ja tam zawsze,kiedy jadę do Białegostoku chodzę na Jurowiecką!!!!!!!! Nigdzie nie ma takiego sera,jak tam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 02.07.07, 22:46 Na całym świecie są takie Bazary ale nie w samym sercu miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINES Jedyne takie miasto z takim "meksykiem" w centrum. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:24 Takiego smrodu, brudu i syfu jak na tej Jurowieckiej w żadnym mieście nie zobaczycie. Te walące się rudery obite folią to największy obciach i wstyd naszego miasta. Ilekroć przyjeżdżają do mnie znajomi zawsze pokazuję im Pałac Branickich-super, park wokół niego-super, pospacerujemy Kilińskiego, Rynkiem Kościuszki, Lipową-super, pokazuje Bojary-szczena opada. Robimy sobie fotki, wszystkim się podoba nasze miasto...Do czasu aż niezobaczą tego "meksyku" na Jurowieckiej. Czar pryska niestety. Jak najszybciej zaorać to miejsce, sprzedać konkretnemu inwestorowi (niekoniecznie SSA Jagielonii i Strzałkowskiemu) niech zrobia porządek z tym miejscem. Tym handlarzom i tak miasto na ręke idzie proponująć inne miejsca do ich ruderowo-foliowego handlu ale im wszystko nie pasuje bo trzeba będzie zainwestować w handel a dotychczas to najwyżej pare zł na nowa folię...16 lat tego syfu to o 15 lat za dużo. A jak ktoś tęskni za takimi klimatami to dojedzie i na koniec miasta żeby pochodzić wśród walących się ruder w błocie i smrodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINES Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:15 ...i takiego smrodu i brudu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.csk.pl 04.07.07, 02:34 Bez przesady ja tam zadnego smrodu sobie nie przypominam. Owszem zawsze tam jest brudno i walaja sie na ziemi rozne smieci ale zeby smierdzialo to nie przypominam sobie, no chyba ze w miejscu gdzie sprzedaja te ryby - tam zawsze smierdzialo. P.S. Ryneczek ten od strony Sienkiewicza tez likwiduja czy tylko bazar na Jagiellonii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Plac Inwalidow Umyslowych IP: *.dhcp.embarqhsd.net 04.07.07, 06:45 Szkoda, ze on naprawde nazywa sie Placem Inwalidow Wojennych, bo tak naprawde przypomina Plac Inwalidow Umyslowych. Kiedy zobaczylem to w ubieglym roku, myslalem ze mnie szlag trafi. Jak mozna bylo w ogole wydac pozwolenie na taki BURDEL. Myle, ze ci, ktorzy wydali pozwolenie na to, powinni byc pociagnieci do odpowiedzialnosci karnej razem z tymi, ktorzy pozwalali na utrzymywanie tego BURDELU. To jest nic innego jak dywersja przeciwko miastu Bialystok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdbad Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.07.07, 07:29 Likwidują właśnie ten ryneczek, a nie to co jest przy Jagiellonii. Gość portalu: Max napisał(a): P.S. Ryneczek ten od strony Sienkiewicza tez likwiduja czy tylko bazar na > Jagiellonii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINES Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:36 Przejdź się po tym ryneczku na stadionie Jagi szczególnie wejście od Fabrycznej zatyka nozdrza. A już całkiem daje i to ostro jak MPO przyjedzie szambo wywieźć (tam nawet nie ma kanalizacji). Ryneczke na Placu Inwalidów jest już likwidowany tzn. 30.06 nie zostały przedłuzone umowy dzierżawy i handlarze mają trzy miesiące żeby się wynieść stamtąd. Natomiast na Jadze zostaja jeszcze dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Eeee to szkoda IP: *.csk.pl 05.07.07, 03:16 Eeee to szkoda mi troche tego ryneczku bo dawniej jak on dopiero powstawal to czesto tam chodzilem i mam mile wspomnienia. Myslalem jednak ze zlikwiduja wreszcie ten syf na Jagiellonii bo to dopiero jest syf a nie ten na ryneczek na Placu Inwalidow Wojennych. No kurde, troche mi szkoda tego ryneczku. Wolalbym zeby zlikwidowali ten bazar na Jagiellonii bo tam to syf byl od razu jak tylko powstal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.elpos.net 04.07.07, 22:27 Miejsce po bazarze koniecznie trzeba upamietnic tablica pamiatkowa.:) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 05.07.07, 07:29 masz pomysl na napis.. ? Gość portalu: x napisał(a): > Miejsce po bazarze koniecznie trzeba upamietnic tablica pamiatkowa.:) Odpowiedz Link Zgłoś