Dodaj do ulubionych

Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej

01.07.07, 16:17
Narescie...
Obserwuj wątek
    • Gość: mieczyslaw Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:48
      Slusznie.
      Nareszcie zniknie europejski smietnik.
      Wierze kupcom ze chca tam dalej handlowac, bo tam sie przyzwyczaili i ciezko im sie z tym chlewem rozstac.
      Kochani kupcy, to jest XI wiek i trzeba rownac do Europy.
      Powoli sie ulozy i bedziecie handlowac normalnie a nie w tym gnoju.
      Zycze Wam powodzenia.
      • Gość: jdbad Re: Zabawnie Ci wyszło:) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.07.07, 17:31
        Gość portalu: mieczyslaw napisał(a): Kochani kupcy, to jest XI wiek i trzeba
        rownac do Europy.
        > Powoli sie ulozy i bedziecie handlowac normalnie a nie w tym gnoju.
        > Zycze Wam powodzenia.
        Ale ja też się cieszę.
      • nekroskop88 Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 01.07.07, 17:35
        > to jest XI wiek

;)
        • tygrysio_misio Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 01.07.07, 17:58
          oj nie czepiajcie sie...kazdy wie o co chodzilo ;]
          • jdbad Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 01.07.07, 18:17
            Wcale się nie czepiam. Ale wyszło zabawnie. :)))
      • Gość: meg Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.chello.pl 02.07.07, 15:54
        europejski śmietnik....chciałoby się, nie za dużo powiedziane?
    • Gość: bleble Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.csk.pl 01.07.07, 21:35
      co sie cieszycie... jeszcze 2 miechy całe towarzystwo pohandluje, przesunieto
      termin...
      • Gość: lewy Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.euro-net.pl 02.07.07, 00:04
        nie przesunięto, dzierzawa się skończyła, kupcy maja dwa miesiące na
        uprzątnięcie terenu. tyle
    • Gość: ja Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 07:27
      Najbardziej cieszyć to sie może właściciel Jagiellonii i ew. urzędnicy, którzy
      mu pomagali w osiągnięciu celu, zapewne nie bezinteresownie. Nigdzie sie nie
      mówi, że 100% zysków z galerii pójdzie na rozwój Jagiellonii. wszędzie jest mowa
      o części zysku, ciekawe w jakiej proporcji.
      Najatrakcyjniejsze tereny inwestycyjne miasto odda na własność jednemu
      człowiekowi, który, jak wszyscy wiemy nie od dziś, umie robić wielkie pieniądze.
      Czy ktoś z tych dbających o wygląd naszego miasta był ostatnio w Warszawie? Tam
      na każdym roku stoją handlarze, To nie tylko stadion to też wszystkie przejścia
      podziemne, hala na Banacha, bazar Różyckiego.
      • Gość: Anna Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.bsk.vectranet.pl 02.07.07, 08:15
        Miejmy nadzieję ,ze w końcu się doczekamy ,że to miejsce bedzie wyglądać
        normalnie ,a nie gdy się przejeżdża wieczorem to pełno smieci i zawsze stoją
        tam jakieś podejrzane osoby...Przeciez mogą przenieśc kupców w inne miejsce i
        też bedzie dobrze....oni by chcieli być w centrum ,ale jak to wszystko
        wyglada...Kto zechce pojechać na rynek to pojedzie i w inne miejsce ,o co tyle
        hałasu...
      • Gość: jazzy Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.cnb.com.pl 02.07.07, 15:21
        I z tej okazji ze w Wawie wszedzie handluja, syf ma byc tez u nas????? To jest
        centrum wojewodzkiego miasta, LUDZIE, a w kolo smrod brud i malaria!!!!!
      • Gość: ... Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.elpos.net 02.07.07, 16:21
        Jak miasto może tą ziemie oddać komuś za darmo?? Puknij się w łeb człowieku. Na
        ten teren będzie ogłoszony otwarty przetarg i każdy może w nim wystartować,
        nawet kupcy ,a wygra ten kto da więcej. Czy to cięzko tam pojąć?
    • Gość: von Barszczewo Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.elpos.net 02.07.07, 08:44
      Z większa przyjemnością przeczytałbym wiadomość o osatnim dniu lokalnego
      dodatku do Gazety Wyborczej , najbardziej prymitywnego i tendencyjnergo w całej
      Polsce ...
      • Gość: gazeta Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: 10.20.33.* 02.07.07, 11:37
        I na jakim forum będziesz mógł wtedy tak dzielnie walczyć... Modląc się o takie
        rzeczy piłusz gałąź na której sam siedzisz ;)
    • Gość: ursa Zapomniał wół.... IP: *.elpos.net 02.07.07, 09:12
      Czy mnie myli moja pamięć, ale coś mi się tak wydaje, że kiedy za kadencji
      poprzednich władz miasta pojawiło się hasło likwidacji bazaru przy ul.
      Jurowieckiej, to Gazeta Wyborcza, podobnie jak i inne lokalne media, płakała nad
      losem białostoczan- i tych handlujących i tych kupujących. A teraz okazuje sie,
      że wraz ze zmianą opcji rządzącej zmieniła się też perspektywa patrzenia mediów
      na tę samą sprawę. dlaczego w tym cholernym kraju wszystko musi mieć podtekst
      polityczny? Wstyd. Po prostu wstyd.
      • Gość: jdbad Ale My tu nie jesteśmy GW IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.07.07, 09:49
        Więc mamy prawo się cieszyc.Z mojego punktu widzenia to zawsze była tragedia.
        • Gość: ursa Re: Nie????? IP: *.elpos.net 02.07.07, 10:20
          Ale tak się składa, że komentujecie(my) tekst z tej gazety. Należy więc spojrzeć
          na problem również z innej perspektywy- a mianowicie-jak media manipulują ludźmi
          (m.in. takimi jak Ty) i należy zdawać sobie z tego sprawę, a nie bezmyślnie im
          potakiwać. Mnie ten bazar jest obojętny- bywam tam może dwa razy do roku, ale
          nie znoszę sytuacji i ludzi, którzy, w zależności od sytuacji politycznej,
          zmieniają poglądy na tę samą sprawę. A włączają się do tego również media - i to
          już jest dla mnie nie do przyjęcia.
          • Gość: gazeta Re: Nie????? IP: 10.20.33.* 02.07.07, 11:34
            Jako dziennikarz tej gazety nie przypominam sobie byśmy ronili łzy nad losem
            bazaru i pracujących na mim kupców. Ani w tej, ani w poprzedniej kadencji włądz
            miasta. A raczej wręcz przeciwnie.
            Ja wiem że w pewnych wyjątkowo zakompleksionych śorodowiskach kopanie wyborczej
            jest trendy, ale jak już chcecie sobie kopać, to przynajmniej przy tym nie
            kłamcie. Bo przynosicie wstyd samym sobie
          • Gość: jdbad Re: Nie????? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.07.07, 16:36
            Ja nie komentuję tekstu z gazety, ale fakt istnienia tego paskudztwa.
          • Gość: Przyjezdny Re: Nie????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:13
            Ja jestem z zewnątrz.
            Nikt mną nie manipuluje.
            Mam skalę porównawczą między Podlasiem a Pomorzem. Wielokrotnie poruszałem
            temat bazaru przy ulicy Jurowieckiej bez lektury GW.
            Wkur**** do granic możliwości jest fakt istnienia takiego obiektu w centrum
            wojewodzkiego miasta.
            I dla mnie, w odróżnieniu od Ciebie, ten bazar, jego istnienie, lokalizacja,
            standard nie są obojętne.
            Dopiero teraz dowiedziałem się, po lekturze tego artykułu, że ten stan rzeczy
            miał miejsce od 1991 roku.
            To również jest kapitalne skur*****o.
            Jak taki syf można tolerować w centrum miasta.
            • Gość: jdbad Re: Nie????? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.07.07, 07:09
              Chyba nie zrozumiałeś tego co napisałam.
    • Gość: białek Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.csk.pl 02.07.07, 15:49
      szkoda tak fajnie śmierdziało
      • Gość: danka Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:24
        nie za bardzo ostatni... dziś (w poniedziałek) był normalny handel
    • www.zieloni-bialystok.w.pl PO,Jagiellonia,hipermarkety,bazar y 02.07.07, 22:10
      NA CALYM SWIECIE TO PRYWATNY BIZNES UTRZYMUJE GWIAZDY SPORTU-U NAS NA ODWRÓT?
      SKORO MIEJSCOWEGO BIZNESU NIE STAC TO JEST NIEPOTRZEBNY,GALERIA POWINNA POWSTAC
      WOKÓŁ STADIONU-CZY PO (PARTIA OSZUSTÓW) I TRUSKOLASKI SIEDZA W KIESZENI
      JAGIELLONI ? CZY PO WYBUDOWANIU GALERII JAGIELLONIA PRZESTANIE ISTNIEC JAKO
      ZBEDNY KOSZT ? CZY PRZETARG NA ZIEMIE MIASTA USTAWIONO POD JAGIELLONIIE I
      STRZALKOWSKIEGO (BY WYBUDOWAC GALERIE TRZEBA DYSPONOWAC TEZ STADIONEM, WIEC
      TYLKO JAGIELLONIA MOŻE STARTOWAC) I ZABLOKOWANO BUDOWE KONKURENCYJNEJ GALERII
      FOCUS ?

WWW.ZASCIANEK.W.PL WWW.HIPERMARKETY.W.PL=TO PRAWDA

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ocenzurowany czat PO-ronnego z Truskolaskim-ZOBACZ PEŁEN ZAPIS
      NIEWYGODNYCH.CELOWO POMINIĘTYCH PYTAŃ,PODYSKUTUJ-ZATRUDNIENIE TURA W
      MPEC,AFERY,BEZPRAWIE,ŁAPÓWKI W UM,JAGIELLONIA I KOLESIE Z PO,
      www.zasciankowosc.w.pl, www.hipermarkety.w.pl

NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNE PYTANIA CELOWO POMINIĘTO-BO TRUSKOLASKI ROBI TO SAMO
      CO TUR TYLKO SPRYTNIEJ-ZAMIAST OBUDZIC BIALYSTOK SAM SIE POWINIEN OBUDZIC,BO
      SKONCZY W WIEZIENIU Oto dowody:

www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski1.jpg
      www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski2.jpg
      www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski3.jpg
      www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski4.jpg

Ocenzurowany czat PO-ronnego z Truskolaskim
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=58130896 Zobacz co ocenzurowali ?
      Nauczony doświadczeniem zadaję pytanie wcześniej, by PO-ranny ich nie pominął 
       Moderacja to nie cenzura - dlaczego PO - ranny nie zadaje moich
      www.zieloni-bialystok.w.pl niewygodnych pytań Truskolaskiemu ?

1. Ile pieniędzy dostał Pan lub PO na Pana kampanię wyborczą od ludzi
      związanych z klubem Jagiellonia, w tym od Wojciecha Strzałkowskiego w zamian za
      bezprawną likwidację bazaru przy ul. Jurowieckiej, kosztem interesu wielu
      białostoczczan żyjących z handlu i kupujących tam ? Pieniadze z miejskiej kasy
      na podgzrewana murawe stadionu to spłata zobowiązan wyborczych ?”

2. Twierdzi Pan na tym czacie, że „Teren Włókniarza został przekazany wyłącznie
      na cele sportowe” więc nie można wybudować tam bloków. Ale to samo dotyczy
      stadionu Jagielloni przy Jurowieckiej, a zgadza się Pan na budowę galerii
      handlowej Jagielloni. Jagielloni nie dotyczy w tym mieście prawo ? Stosuje pan
      bezprawne preferencje dla Jagielloni kosztem innych ?

3. Dlaczego chce Pan wbrew woli 70% białostoczczan (w tym wielu sławnych jak.
      np. Piotr Sawicki, Jerzy Maksymiuk, Paweł Małaszyński itd.) i prawu zlikwidować
      skwer zieleni przy Ratuszu, ponieważ Marek Sakowicz, który startował
      bezskutecznie do Rady Miasta Białegostoku z Panem z listy PO i żona Wojciecha
      Strzałkowskiego – pana znajomego z klubu Jagiellonia chcą sprzedawać tam piwo i
      potrzebują miejsca na piwne stoliki

4. Odnośnie projektu placu kosztem skweru zieleni przy Ratuszu Białystok ma
      wiele niewykorzystanych pustych placów jak np. plac przed Uniwersytetem i Domem
      Handlowym Central, Rynek Sienny, puste przestrzenie przy ZUS. Otoczenie ZUS to
      przykład, ze po likwidacji bazaru przy Bema od wielu lat ten teren jest MARTWY.
      Po co popełniać ten sam błąd ? Dlaczego po prostu nie utworzy Pan prawdziwego
      deptaka, który ze względu na przekroczony poziom hałasu powinien być już od 20
      lat pomiędzy Kościołem Rocha i białostockim kościołem Farnym ? Już w 1997 r
      ponad 500 mieszkańców ul. Lipowej i Federacja Zielonych złożyła petycje w tej
      sprawie (szczegóły: www.bialostocki-deptak.w.pl) ?

5. Obiecywał Pan oszczędności w urzędzie, tymczasem kupujecie 3 nowe samochody,
      a np. nowe autobusy miejskie zamiast podobnie jak warszawskie wyposażyć w
      ekologiczny, tani, cichy napęd gazowy CNG (co przynosi 75% oszczędności) i
      klimatyzacje by zwiększyć wygodę i liczbę korzystających pasażerów są dalej
      napędzane drożejącą ropą. W Grecji pojazdy diesla napędzane ropą nie mogą
      wjeżdzać do centrum miasta z powodu smogu i zanieczyszczeń.

6. Dlaczego nie zwolnił pan tak niekompetentnych osób jak np. Ostrowski z Wydz.
      Budownictwa, któremu „zawdzięczamy” np. zatopienie po deszczu nowego tunelu,
      bezsensowne remonty dróg (jak. np. przy hotelu Cristal) prowadzone poza sezonem
      polegające na rozkopaniu w zimie, wstrzymaniu prac do wiosny i zakorkowaniu na
      pół roku miasta, czy drogi rowerowe z kostki brukowej zamiast z asfaltu
      (tańszego i lepszego) rozpadające się natychmiast po wybudowaniu ?

7. Dlaczego toleruje pan zatrudnienie poprzedniego prezydenta Białegostoku
      Ryszarda Tura w miejskiej spółce MPEC zamiast rozliczyć go z afer i naprawić
      błędy, które stopniowo zaczynają wychodzić na światło dzienne jak np.
      niedziałająca oczyszczalnia w Hryniewiczach ? Pana partia PO startowała w
      wyborach w koalicji z partią Tura i Sawickiego – zagwarantowaliście im teraz
      bezkarność ?

8. Przed wyborami pana poprzednik Ryszard Tur wydał pozwolenie na budowę 4
      nowych hipermarketów z rażącym naruszeniem prawa, bez wymaganych prawem
      ogłoszeń celowo uniemożliwiając np. wniesienie uwag i zastrzeżeń sąsiadom,
      łamiąc ustawę o dostępie do informacji publicznej, prawa własności (szczegóły:
      www.hipermarkety.w.pl). Dlaczego toleruje Pan to bezprawie, podobnie jak
      w przypadku Rospudy te samowole budowlane będą rozebrane, a władze miasta
      zapłacą gigantyczne kary ?

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      • Gość: r.... zieloni bez "prezesa" i sprawozdania finansowego IP: 80.54.13.* 02.07.07, 22:34
        za rok 2006, sprawozdania nie ma na
        bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.do;jsessionid=04DD4F07F0ED918FE3C24574DFA21FCC?oppId=39957
        a nazwiska "prezesa" brak na
        www.bialystok.pl/files/organizacje_pozarzadowe/spis_organizacji/Spis_ngo.xls z
        oficjalnego portalu Urzędu Miejskiego...a zielony dalej udaje "prezesa"

• Gość: mika Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:42
      Na całym świecie są takie targi, gdzie tanio można kupićświeże owoce i warzywa,
      a często też i rękodzieło. Niestety tylko u nas zamiast zmienić wygląd i
      przystosować trzeba od razu likwidować. Białostoccy radni zatęsknią jeszcze
      do "swojskich" wyrobów. Ja tam zawsze,kiedy jadę do Białegostoku chodzę na
      Jurowiecką!!!!!!!! Nigdzie nie ma takiego sera,jak tam!!!
      • shiva772 Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 02.07.07, 22:46
        Na całym świecie są takie Bazary ale nie w samym sercu miasta!
        • Gość: MARTINES Jedyne takie miasto z takim "meksykiem" w centrum. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:24
          Takiego smrodu, brudu i syfu jak na tej Jurowieckiej w żadnym mieście nie
          zobaczycie. Te walące się rudery obite folią to największy obciach i wstyd
          naszego miasta. Ilekroć przyjeżdżają do mnie znajomi zawsze pokazuję im Pałac
          Branickich-super, park wokół niego-super, pospacerujemy Kilińskiego, Rynkiem
          Kościuszki, Lipową-super, pokazuje Bojary-szczena opada. Robimy sobie fotki,
          wszystkim się podoba nasze miasto...Do czasu aż niezobaczą tego "meksyku" na
          Jurowieckiej. Czar pryska niestety. Jak najszybciej zaorać to miejsce, sprzedać
          konkretnemu inwestorowi (niekoniecznie SSA Jagielonii i Strzałkowskiemu) niech
          zrobia porządek z tym miejscem. Tym handlarzom i tak miasto na ręke idzie
          proponująć inne miejsca do ich ruderowo-foliowego handlu ale im wszystko nie
          pasuje bo trzeba będzie zainwestować w handel a dotychczas to najwyżej pare zł
          na nowa folię...16 lat tego syfu to o 15 lat za dużo. A jak ktoś tęskni za
          takimi klimatami to dojedzie i na koniec miasta żeby pochodzić wśród walących
          się ruder w błocie i smrodzie...
      • Gość: MARTINES Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:15
        ...i takiego smrodu i brudu...
        • Gość: Max Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.csk.pl 04.07.07, 02:34
          Bez przesady ja tam zadnego smrodu sobie nie przypominam. Owszem zawsze tam
          jest brudno i walaja sie na ziemi rozne smieci ale zeby smierdzialo to nie
          przypominam sobie, no chyba ze w miejscu gdzie sprzedaja te ryby - tam zawsze
          smierdzialo.

P.S. Ryneczek ten od strony Sienkiewicza tez likwiduja czy tylko bazar na
          Jagiellonii ?
          • Gość: LasVegasMan Plac Inwalidow Umyslowych IP: *.dhcp.embarqhsd.net 04.07.07, 06:45
            Szkoda, ze on naprawde nazywa sie Placem Inwalidow Wojennych, bo tak naprawde
            przypomina Plac Inwalidow Umyslowych. Kiedy zobaczylem to w ubieglym roku,
            myslalem ze mnie szlag trafi. Jak mozna bylo w ogole wydac pozwolenie na taki
            BURDEL. Myle, ze ci, ktorzy wydali pozwolenie na to, powinni byc pociagnieci do
            odpowiedzialnosci karnej razem z tymi, ktorzy pozwalali na utrzymywanie tego
            BURDELU. To jest nic innego jak dywersja przeciwko miastu Bialystok.
          • Gość: jdbad Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.07.07, 07:29
            Likwidują właśnie ten ryneczek, a nie to co jest przy Jagiellonii.

Gość portalu: Max napisał(a): P.S. Ryneczek ten od strony Sienkiewicza tez
            likwiduja czy tylko bazar na
            > Jagiellonii ?

• Gość: MARTINES Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:36
            Przejdź się po tym ryneczku na stadionie Jagi szczególnie wejście od Fabrycznej
            zatyka nozdrza. A już całkiem daje i to ostro jak MPO przyjedzie szambo wywieźć
            (tam nawet nie ma kanalizacji). Ryneczke na Placu Inwalidów jest już
            likwidowany tzn. 30.06 nie zostały przedłuzone umowy dzierżawy i handlarze mają
            trzy miesiące żeby się wynieść stamtąd. Natomiast na Jadze zostaja jeszcze dwa
            lata.
            • Gość: Max Eeee to szkoda IP: *.csk.pl 05.07.07, 03:16
              Eeee to szkoda mi troche tego ryneczku bo dawniej jak on dopiero powstawal to
              czesto tam chodzilem i mam mile wspomnienia. Myslalem jednak ze zlikwiduja
              wreszcie ten syf na Jagiellonii bo to dopiero jest syf a nie ten na ryneczek na
              Placu Inwalidow Wojennych.
              No kurde, troche mi szkoda tego ryneczku. Wolalbym zeby zlikwidowali ten bazar
              na Jagiellonii bo tam to syf byl od razu jak tylko powstal.
    • Gość: x Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej IP: *.elpos.net 04.07.07, 22:27
      Miejsce po bazarze koniecznie trzeba upamietnic tablica pamiatkowa.:)
      • bogo2 Re: Ostatni dzień bazaru z ul. Jurowieckiej 05.07.07, 07:29
        masz pomysl na napis.. ?

Gość portalu: x napisał(a):

> Miejsce po bazarze koniecznie trzeba upamietnic tablica pamiatkowa.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka