Gość: portalu IP: *.chello.pl 08.07.07, 22:48 wpadłem przypadkiem, warto pamietać: www.xs4all.nl/~pilger/pilger/polowce.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczisss Re: OUN-UPA w Połowcach 08.07.07, 22:50 Coś ma to wspólnego z Białymstokiem? Jak nie, to na przyszłość nie umieszczaj takich postów, bo bez tego to forum jest obrzydliwie beznadziejne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiniopas Re: OUN-UPA w Połowcach IP: 194.176.105.* 09.07.07, 02:00 boisz sie prawdy rezunie? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: OUN-UPA w Połowcach 09.07.07, 09:07 Rezuna to se szukaj w swojej rodzinie, sieroto z Wołynia! Gdybyś jeszcze nie zauważył, jestem Polakiem, mieszkający tu na tej ziemi od urodzenia, co zresztą czynili moi przodkowie z małymi odstępstwami od pokoleń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarcon Re: OUN-UPA w Połowcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 10:07 Proponuję jeszcze zajrzeć na strony archiwum ukraińskiego jakby ktoś miał wątpliwości: www.archives.gov.ua/Sections/Wolyn/docs.php szczególnie ta strona 162 z tego archuwum jest niesamowiata www.archives.gov.ua/Sections/Wolyn/docs.php?162 Odpowiedz Link Zgłoś
andrijko Re: OUN-UPA w Połowcach 09.07.07, 10:28 "...wsi Połowce, pow. Czortków, woj. Tarnopol." - jad antyukraińskiej nienawiści odebrał ostatki rozumu, w tym możliwość doczytania tekstu choćby do połowy, ze zrozumieniem. Na Podlasiu też są Połowce, ludność też używa gwary ukraińskiej, ale UPA nie rżnęła tam ani Polaków ani dziewcząt na przepustce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiniopas Re: OUN-UPA w Połowcach IP: *.asfd.broadband.ntl.com 09.07.07, 12:04 Kocziss, skoros tutejszy to wiesz ze tutaj zyja rowniez rezuni, ktorych modus operandi warto by poznac. Dlaczego ci to przeszkadza? Serduszko takie masz czule? NB ja w ogole nie jestem z Polski. Przed 1918 nie bylem po 1975 juz nie jestem. Ale tak sie dziwnie sklada, ze kpt AK Loretta, moja matka, umarla trzymajac ksiazke o Wolyniu i tamtejszej Dywizji AK w reku. No wiec splacam pewien dlug. Na pomnik w W-wie tez sie doloze. Odpowiedz Link Zgłoś