07.12.01, 12:32
Czy spotkaliście się z objawami korupcji w naszym regionie? Może znacie
jakiegoś lekarza, który ”prosi” o prezent przed operacją? A moze jakiś urzędnik
obiecał Wam załatwienie jakiejś sprawy w zamian za drobną gratyfikację? A jak
tam policjanci na drogach?
Czekamy na Wasze opinie i głosy
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: Korupcja IP: *.csk.pl 07.12.01, 17:42
      osobiscie sie z nia nie spotkalam, moze jestem za mloda, ale wiele slyszalam,
      ze jest ona wszedzie, ludzie staja sie coraz bardziej bezczelni, nie widza nic
      poza pieniedzmi.
    • Gość: maximal Re: Korupcja IP: *.biaman.pl 08.12.01, 10:09
      u dziennikaży TVB, korupcja zorganizowana... jest co ile kosztuje i nawet f -
      VAT mpzna otrzyzmać (dot. wiedomości w obiektywie) - Twój Prestiz
      • Gość: j23 Re: Korupcja IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 16:02
        Oni chcą usłyszeć o korupcji u lekarzy i nauczycieli. O dziennikarzach sami
        wiedzą najlepiej. Czef Gazety robi za kukułkę w TVB a TY im ..... :)
      • Gość: krzysio Re: Korupcja IP: *.biaman.pl 15.12.01, 11:50
        Nikitiuk@Ciszewski :)
    • Gość: Etiop Re: Korupcja IP: 212.160.211.* 10.12.01, 11:32
      No stan wojenny jeszcze mogłem łyknąc, ale ten wątek zakrawa na złotą czczionkę
      no bo korupcja znaczy się łapówy to czyn karalny dla dającego i biorącego,
      personalizacja użytkowników tego forum to żaden kłopot, czyli można se nagrabić
      paragrafów, a pisząc o zasłyszanej korupcji, to trza mieć dowody no bo kolejne
      paragrafy o zniesławieniu itp, itd, a jak się ma dowody to kurka jest coś tam o
      ukrywaniu czynów karalnych i niepowiadomianiu prokuratury, w tyłek się dostanie
      z każdej strony, a forum to nie wywiad czy informacja dla dziennikarza tu
      ochrona źródła informacji nie pomoże.
    • Gość: Akir Re: Korupcja IP: 212.160.130.* 12.12.01, 08:53
      Korupcja nie zawsze jest nielegalna, wystarczy np zatrudnić odpowiedniego
      człowieka na umowę zlecenie jako przedstawiciela twojej firmy i potem wypłacić
      mu prowizję dajmy na to 20 %.
      (dla lepszego kamuflażu może to być któś z jego rodziny)
    • Gość: karol O jak u nas DObrze IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 15:34
      nie ma korupcji a jedyne zmartwienia to dziewczyny i rozbudowa mista :))
    • Gość: ida Re: Korupcja IP: *.csk.pl 19.12.01, 22:57
      ja przebywam właśnie w naszym regionie i mam jakieś objawy
      ale nie jestem w stanie się do końca zdiagnozować
      więc nie wiem czy to korupcja czy jakieś inne paskudztwo
    • Gość: wiwi Re: Korupcja IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.01, 17:19
      ostatnio goscilam na podlasiu, mialam duzo spraw do zalatwienia w urzedach,
      przy okazji spotkalam kolezanke, ktora od 3 lat bezskutecznie chce wyleczyc
      nadzerke. Pierwszy lekarz stwierdzil, ze zostalo jej kilka miesiecy zycia,
      nastepny zrobil badania i stwioerdzil ze nic jej nie dolega, jeszcze inny
      skierowal na operacje. Chyba 10 z kolei skasowal laske 350 zl za laser,
      ktorego nigdy w swoim gabinecie nie widzial na oczy. Ale wracajac do
      urzednikow. Panosza sie jak wszy dokladnie tak jak to bylo za komuny, robia
      laske ze cie obsluza. Skacza z morda, sa niemili, nie wiadomo czy chodzi im o
      lapowe czy po prostu olewaja. Kilka razy zdarzylo mi sie spotkac mile panie
      ktore bezposrednio mowily zebym skoczyla po kawe i bombonierke i zalatwi
      sprawe od reki w zamian 2 tygodniowego oczekiwania na papierek. Stojac w
      kolejce w banku na Sienkiewicza do informacji Pani nie potrafila udzielic
      zadnych info ani dla mnie ani dla wielu innych ludzi, argumentujac duza
      kolejka. Korupcja jest i bedzie.
      • Gość: tijo Re: Korupcja IP: *.bialystok.gddp.gov.pl 03.01.02, 14:17
        Korupcja...zostałam ochrzczona w kościele w Białymstoku potem nastąpiła adopcja
        i musiałam w metryce chrztu zmienić nazwisko żeby nie było komplikacji gdy będę
        chciała wyjść za maż. Wziełam potrzebne dokumenty poszłam do kościoła w którym
        byłam chrzczona prosząc siosirę zakonną o zmianę danych. Oczywiście zostałam
        poinformowana że najpierw trzeba założyć sprawę w sądzie kościelnym i dopiero
        potem zostanie to wszystko prawnie przepisane ale to będzie trwało ze 3 m-ce
        chyba że się spieszy to...(i tu zapanowalo chwilowe milczenie)oczywiście może
        dałoby się coś z tym zrobić. A że mnie się nie spieszy więc niech wszystko
        toczy się powoli.
        • Gość: Rob26 Re: Korupcja IP: *.mst.gov.pl 03.01.02, 14:21
          Gość portalu: tijo napisał(a):

> Korupcja...zostałam ochrzczona w kościele w Białymstoku potem nastąpiła adopcja
          >
          > i musiałam w metryce chrztu zmienić nazwisko żeby nie było komplikacji gdy będę
          >
          > chciała wyjść za maż. Wziełam potrzebne dokumenty poszłam do kościoła w którym
          > byłam chrzczona prosząc siosirę zakonną o zmianę danych. Oczywiście zostałam
          > poinformowana że najpierw trzeba założyć sprawę w sądzie kościelnym i dopiero
          > potem zostanie to wszystko prawnie przepisane ale to będzie trwało ze 3 m-ce
          > chyba że się spieszy to...(i tu zapanowalo chwilowe milczenie)oczywiście może
          > dałoby się coś z tym zrobić. A że mnie się nie spieszy więc niech wszystko
          > toczy się powoli.

NIEZŁE... JAJA... :-)))) POWAŻNIE TAK BYŁO?

• tijo Re: Korupcja 03.01.02, 14:26
            A co myślisz że to sobie wymyśliłam byłam wtedy z koleżanką to ona aż usiadła z
            wrażenia i sama stwierdziła że wszędzie by się tego spodziewała ale nie w
            kościele w końcu to święte miejsce no nie? Mnie zamurowało.
            • Gość: ida Re: Korupcja IP: *.csk.pl 03.01.02, 15:41
              podejrzewam, że łapówkodawcy i łapówkobiorcy też mają swojego świętego
              więc jedno drugiemu nie przeszkadza
            • Gość: Rob26 Re: Korupcja IP: *.mst.gov.pl 03.01.02, 15:52
              tijo napisał(a):

> A co myślisz że to sobie wymyśliłam byłam wtedy z koleżanką to ona aż usiadła z
              >
              > wrażenia i sama stwierdziła że wszędzie by się tego spodziewała ale nie w
              > kościele w końcu to święte miejsce no nie? Mnie zamurowało.

O W MORDĘ!!! :-))) NIE MAM WIĘCEJ PYTAŃ...
    • Gość: Oi Re: Korupcja IP: *.mexico.one.pl 03.01.02, 15:50
      Znam dyrektorke pewnej szkoły (gimnzajum), która zatrudnia swoich znajomych,
      ciekawi mnie jak dużą ma rodzinę - bo nie uda jej sie obsadzić chyba wszystkich
      stanowisk krewnymi i znajomymi, nawet studetami, mimo iż kuratorium przy tak
      wielkim bezrobociu wśród nauczycieli nie wyraża zgody, istnieja pewne kruczki
      prawne dzięki, którym da sie wszystko załatwić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka