-
czym zastąpić cebulę w tatarze? Jestem na nią uczulony, na czosnek I por też :(
-
Ile mniej więcej wynosi porcja tatara w restauracji? 100 czy 150 gr?
-
Co robic zeby nie ciemnial?
-
poprosze o przepis na tatar z łososia słyszałam ze jest bardzo dobry,Czy
trzeba go zmielic czy siekać i jakie przyprawy ?
-
Robicie sami tatar?
Ja mam ochotę zrobić jutro, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać,
jakie mięso kupić i jakie dodatki przygotować?
-
Może to nie jest odpowiednie forum na debaty na temat jeżyka, ale w
sumie jedzeniu mowa. ;)
Ja zawsze myślalam że się mówi "zrobić tatar".
A tu czytam "tatara":
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=85068241&a=85150567
Jak to się w końcu mówi?
-
teraz mam wieksza oferte, dziekuje GW
metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/56,141634,16800399,Na_setke__tatara_i_sledzia__Podroz_w_czasie_dostaniesz.html
-
Mam pytanie- czy do tatara dodaje się oliwę z oliwek czy olej słonecznikowy?
Pozdrawiam, Kasia
-
...za najlepsza recepture oddam zone...)))
-
Kochani, jak w temacie. Uwielbiam tatara a rodzina uwielbia sernik na zimno.
Nie znam jednak przepisu na sernik / paschę bez jajek, a tatara - powiem
szczerze - jakoś nie umiem sobie wyobrazić bez surowych żółtek.
W ramach paniki salmonellowo-ptasiogrypowo-ciążowej nie dodam jajek jednak.
Czy taki tatar będzie jadalny?
Pomóżcie cuś, plis.
-
witam szanowne gremium, sa tu napewno specjalisci od robienia tatara ze
swiezych ryb, wiec uprzejmie prosze, albo o linki albo o intensywne przepisy,
babkowo-rumowo dziekczynienia skladam
-
Czy ktoś zna sposób na to aby tatar miał czerwono krwisty kolor.Robie go
zawsze z mięsa wołowego i po dodaniu niezbędnych produktów (żółtka jaj ,
oliwa , sól , pieprz )jest zawsze jasno rózowy.Czy może mieć na to wpływ ,że
nie dodaje magi? Proszę pomóżcie, zalezy mi na tym.Z góry dziękuję.
-
Od kilku lat robię na wigilię tatara z łososia. W tym roku wszyscy też już
się oblizują. Wczoraj jednak słyszałem w radiu, że w tym roku z łosiami coś
nie tak... Wiecie o co chodzi?
-
-
Hej..
Czy Ktoraś z Was ma przepis na tatar? I bylaby taka mila i by sie
podzielila?
Niestety w necie niema nic ciekawego
Pozdrowioka
-
Zniknął tatar z bufetów, jadalni i restauracji...
-
Moj mezczyzna juz nie moze sie doprosic miesnego tatara dobrego , jak podobno
gdzies kiedys jadl.
Jesli ktos ma przepis jak przygotowac i podawac to bede wdzieczna
pozdrawiam
Julia
-
Kupiłam dzisiaj tatara z łososia, tak zaszalałam. Problem zaczął się jak się
temu przyjrzałam dokładnie (składowi) - bo oprócz łososia to tam nic nie ma,
ani cebulki, ani innych dodatków. I tu pytanie - co dodać, z czym to zjeść???
-
.....czy mozna go jesc?Jesli tak prosze bardzo o przepis>mam jajka,poledwice
wolowa zmielona,cebule..co jeszcze ew.dodac?
Pozdrawiam
E.
-
Czy slyszeliscie o takim danku?Chodzi mi po glowie,ze to jakas pychota,ale
jak to zrobic?
A a propos tatara czy jecie go jeszcze czy lepiej nie?sa rozne wersje jedni
jedza a inni boja sie choroby szalonych krow..
ML