Gość: ... Re: Chodorki groźniejsze od Rospudy. IP: *.elpos.net 31.07.07, 18:33 Dzisiaj został opublikowany raport sporządzony przez naukowców z politechniki białostockiej oraz jakiś tam ekologów z towarzystwa ratowania ptaków. Okazało się, że gdyby obwodnice Augustowa poprowadzić tak jak tego chcą ekolodzy, to zniszczenia w przyrodzie były by większe jak przez dolinę Rospudy. Aż dziw bierze, że Krosno z wielką chęcią robi ekspertyzy ekologiczne dla firm za dużą kasę a nie zrobił dla swoich kolegów ekologów. Teraz tylko ekolodzy się ośmieszyli w moich oczach, bo promując wariant przez Chodorki chcą tylko zniszczyć środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Chodorki groźniejsze od Rospudy. 31.07.07, 18:38 Daj jakiś namiar na ten raport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Chodorki groźniejsze od Rospudy. IP: *.elpos.net 31.07.07, 18:50 Mówili dziś o nim w obiektywie, że dotarli oni do niego jako pierwsi. Podobno ma być to jeden z głównych argumentów polskiego rządu przed trybunałem europejskim. Być może za kilka dni pojawi się on w całości w mediach czy też internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Chodorki groźniejsze od Rospudy. 31.07.07, 18:52 Rozumiem. Więc czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomża Re: Chodorki groźniejsze od Rospudy. IP: *.lomza.mm.pl 31.07.07, 23:31 A jak mówili w obiektywie to na pewno to jest taka prawda jak w Radiu Erewań Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Chodorki groźniejsze od Rospudy. 01.08.07, 08:40 Bo przecież wszyscy nie lubią Łomży, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Chodorki groźniejsze od Rospudy. IP: *.aster.pl 01.08.07, 09:53 Wcale by mnie to nie zaskoczyło. Wiem od znajomych ornitologów, że pod względem ptasim oba warianty to podobne zniszczenia. Tu chodzi głownie o ochronę torfowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubies Re: Chodorki groźniejsze od Rospudy. IP: *.dsl.pipex.com 01.08.07, 02:36 Papier wszystko przyjmie. Potem trzeba to obronic w starciu z faktami i rzeczywistoscia. Z tym moze byc trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś