Dodaj do ulubionych

Sprawa dla reportera????????????

IP: *.wirba.net / 192.168.33.* 05.07.03, 14:16
Czy to zgodne z prawem, ze Akademia Medyczna w Białymstoku właściwie do
ostatnich godzin ogłasza wszem i wobec, że na Wydział Lekarski przyjmuje w
tym roku 140 osób, a w dniu ogłoszenia wyników egzaminu okazuje się, że
przyjętych zostało 120 osób?????????????? Mnie to bardzo interesuje - byłem
1 punkt pod kreską - i zostałbym przyjęty, gdyby Akademia trzymała się tego
co podawała wczesniej we wszystkich informatorach!!!!!! Gdyby przyjęła
rzeczywiście 140 osób!!!!!!!! Po co kur.a oszykiwac wszystkich maturzystów,
że limit przyjęć wynosi 140 osób, a potem to zmieniać???? To nieuczciwie!!!
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Sprawa dla reportera???????????? 05.07.03, 15:18
      A ile osób zdało egzamin? Może 120 a nie 140.... Wtedy taka zmiana była by
      zrozumiała. Napisz Meduzo coś wiecej....
      Pozdr
      • Gość: Meduza Re: Sprawa dla reportera???????????? IP: *.wirba.net / 192.168.33.* 05.07.03, 18:06
        alex.4 napisał:

> A ile osób zdało egzamin? Może 120 a nie 140.... Wtedy taka zmiana była by
        > zrozumiała. Napisz Meduzo coś wiecej....
        > Pozdr

Liczba punktów wymaganych do przyjecia kandydata wynosiła 78 (to tez chyba
        rekordowa poprzeczka w dziejach egazminów na Akademie Medyczne w całej Polsce)
        Nie wiem kto to ustalał, to już chyba zalezy od komisyjnego "widzimisię". I
        wdług tego kryterium przyjęto 120 osób. Ale liczba wolnych miejsc w tym roku
        (można sobie zajrzeć do pierwszego lepszego informatora; jeszcze wczoraj na
        stornie AM w Białymstoku była taka informacja!!! (www.amb.edu.pl)) wynosiła
        140 osób. Gdyby rzeczywiście tak było zostałabym przyjęty!!! A tak zostałem na
        lodzie...

A kandydatów przystępujących do egazminu było ok.400
      • Gość: Meduza Re: Sprawa dla reportera???????????? IP: *.wirba.net / 192.168.33.* 05.07.03, 18:20
        a listę rekrutacyjną zapełnia się oczywiście w ten sposób, że jako pierwszy
        zostaje przyjęty ten kandydat, który uzyskał największą liczbę punktów, itd.
        aż pula się zapłeni, i gdyby pula wynosiła rzeczywiście 140 miejsc to miałbym
        indeks w kieszeni, ale nagle komisji się odwidziało i pulę zmniejszyli do 120
        miejsc....??????????? Oprócz mnie zrobili w ..... (widomo co) jeszcze 19
        osób.!!!
    • Gość: marta Re: Sprawa dla reportera???????????? IP: *.vast.net.pl / 10.0.0.* 05.07.03, 17:05
      A moze orientujesz się jakie jest hasło aby zobaczyć wyniki w
      internecie????????Nie jestem z białego i nie wiem czy sie
      dostałam .Ratunku!!!!!!!!
      • Gość: Meduza Re: Sprawa dla reportera???????????? IP: *.wirba.net / 192.168.33.* 05.07.03, 18:09
        każdy numer kandydata miał chyba przydzielone oddzielne hasło. Bardzo
        wątpliwe, że hasło było jedno dla wszystkich, bo to by było trochę bez
        sensu...:)
      • Gość: Meduza Re: Sprawa dla reportera???????????? IP: *.wirba.net / 192.168.33.* 05.07.03, 18:10
        każdy numer kandydata miał chyba odzielne hasło, wątpię, żeby hasło było
        wspólne dla wszystkich bo to by było wówczas zupełnie bez sensu... :)
        • alex.4 Re: Sprawa dla reportera???????????? 07.07.03, 19:16
          78 punktów to nie był żaden rekord w Polsce (o ile pamiętam wynik obejmował
          rónież punkty zdobyte za świadectwo szkolne). Jest to sporo mniej niż było w
          Warszawie....
          Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka