Gość: ANIA IP: 195.117.122.* 31.08.07, 08:40 Do autora artykułu - mieszkam od wielu lat w Michałowie i nie wiem gdzie jest do cholery nowy budynek poczty!!!!!!!!!! Człowieku nie pisz bzdur Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: glizda Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.core.lanet.net.pl 31.08.07, 10:59 może nie wysyłasz listów ? wyluzuj człowieku... gdzieś mamy twoje Michałowo i nie zawracamy sobie tyłka czy jest tam nowa poczta czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saccA Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: 213.17.232.* 31.08.07, 14:32 Mów za siebie, że mam, a nie mamy. Pewnieś warszawiak i wszystkich masz gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
bujaro same centrum ?!? 31.08.07, 11:09 do autorki artykułu - może jednak: "samo centrum to kilka sklepów..." a nie: "same centrum to kilka sklepów..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabzdetnik Re: same centrum ?!? IP: *.chello.pl 01.09.07, 13:08 To jest Gazeta Wyborcza. Najczcigodniejsza Redakcja Najczcigodniejszych Autorytetów Moralnych. Skoro przyjęto do pracy p. Monikę Kosz-Koszewską i ona tak napisała, to znaczy, że tak jest poprawnie! Przeproś więc, że miałaś czelność zanegować wiedzę p. Kosz-Koszewskiej i ludzi onegdaj ją przyjmujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziho Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:10 "Także sprzedawczyni, która obsługuje automat lotto, przestała czekać, aż ktoś wyciągnie z kieszeni wygrany kupon." A ona wtedy wyciągnie z kasy 7 milionów (które przecież zawasze tam trzyma, tak na wszelki wypadek) i mu z przyjemnością wypłaci. A tu nic! Biedna ta sprzedawczyni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.echostar.pl 31.08.07, 11:32 To byłem ja, ale zgubiłem kupon. Kto mi uwierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi.vox.dei Re: Ma siedem milionów i ich nie chce 31.08.07, 11:49 a gdzie zgubiłeś?? błagam odpisz na priv, potrzebuję tych pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlankaOO Krótka historia bogacza.. IP: *.csk.pl 31.08.07, 14:43 Czytałam kiedyś o mężczyźnie, który wygrał dużą sumę sumę pieniedzy właśnie dzięki graniu w totolotka. Pochodził z małej miejscowości, więc wiadomo - wieść o jego bogactwie rozeszła się błyskawicznie. I zaczęło się. Każdy prosił o "drobną" pożyczkę, baby się do niego lepiły (choć facet atrakcyjny to nie był), ciągłe hulanki i swawole, wszystkim stawiał alkohol, papierosy, co tylko dusza zapragnęła, miasteczko niemal bez przerwy imprezowała na jego koszt..Facet nawet domu nie wyremontował, choć to była ruina, gospodarstwo podupadało. I tak oto zbankrutował. Kasa, którą wygrał, "poszła" na życie, nic a nic nie zostawił sobie na koncie. A teraz klepie biedę w jakimś baraku, zwrotu pożyczonej forsy nie może się doprosić, babki od niego odeszły, "wierni" kumple też. Taaak..jeśli już coś wygrać, to z głową.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Krótka historia bogacza.. IP: *.nycmny.east.verizon.net 04.10.07, 02:46 To ci pech.Naiwnych nie sieja,sami sie rodza.A jednak sa tacy co wierza w szczesliwcow z milionowa wygrana.Bajeczki o "milionerach" z Michalowa,z wielkich miast i wioseczek puszcza sie,zeby zachecic do gry. Pytam kazdego:czy znasz kogos,kto w grze liczbowej,wygral milionowa fortune?Ja,a takze moi znajomi,takiego jeszcze nie spotkalismy- a zyjemy ponad pol wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loc Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: 212.122.212.* 31.08.07, 20:08 "Ja to myślę, że ten człowiek pił przez tydzień ze szczęścia i w końcu kupon zgubił." - no to gratuluję 'myślenia' hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantulipan Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:34 Wygrać siedem milionów w jakiejś zapyziałem miejscowości, to koszmar. Już pan XY mówi: postawiłby flaszkę, może dwie. Na tym zazwyczaj się nie kończy. Też ciekawe. Czy jest opcja zgłoszenia wygranej w innej kolekturze, niż ta w tej w której padła wygrana? Przecież ta pani zza lady od razu puści ploty po wsi, a to jak samobój. Nic tylko brać kasę i uciekać. pTp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły milioner Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:41 Nie trzeba się zgłaszać do tej samej kolektury. Można w innej, a można od razu walić do oddziału po cash! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Nikt tego nigdy tam nie odbierze z prostego powodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:41 w kolekturach wypłacane są wygrane, w których łączna suma wypłat z jednego kuponu nie przekracza 2000 złotych. Po wyższe trzeba się przejechać do oddziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: 82.177.242.* 31.08.07, 19:26 Nie zgłasza się w kolekturze, tylko trzeba w odpowiednim czasie powiadomić centralę totka. Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Zabawna seria w ostatnim losowaniu 31.08.07, 11:39 W ostatnim losowaniu DL (29.08.07) padły takie liczby: 39, 41, 43, 45, 47, 48. Nikt grający "ręcznie" nie skreślałby chyba samych 40- tek chyba że układają mu się w datę urodzenia czy coś w tym rodzaju - ale ilu może być takich ludzi. Nie dotyczy to oczywiście grających na chybił trafił, gdzie system może wybrać dowolną kombinację. Zabawne jednak że trafionych "szóstek" było aż 9! Nie zdarza się to często a jeszcze przy takich dziwnych numerkach. Pozdrawiam Speedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły milioner Re: Zabawna seria w ostatnim losowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:44 Nie wierzę w takie serie. Wystarczy popatrzeć na głupawy wyraz twarzy prowadzącego losowanie już po wylosowaniu "przypadkowych" liczb... Czekam, kiedy wróci stara maszyna losująca - ta co się kręciła i podbierała piłeczki z dna. Tym obecnym cudem zbyt łatwo można manipulować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Przykro czytać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:48 Ludzie najzwyczajniej nie rozumieją na czym ta gra polega. Nie wiedzą, co to jest rachunek prawdopodobieństwa i doszukują się w totolotku jakichś cudów-niewidów. Prawdopodobieństwo wygranej nie zależy od złożenia losu w konkretnym miejscu ani od dokładnego powtórzenia warunków z poprzedniej wygranej. Prawdopodobieństwo wygranej jest jak 1 do prawie 14 milionów. Jak ktoś grał w loterii, w której wygrywała jedna osoba z kilkunastu lub kilkudziesięciu, to wie jak płonne jest oczekiwanie na wygraną przy prawdopodobieństwie 1 do miliona i więcej. Poza tym gdybym ja wygrał (najpierw musiałbym w ogóle zacząć grać), to nie chwaliłbym się nikomu, nie dawałbym więcej na tacę i nie stawiał piwa ludziom z miasta. W ten sposób można szybko utracić wszystkich znajomych i sąsiadów, szczególnie takich prostych ludzi jak tam. Zachowanie informacji o wygranej dla siebie też niewiele da. 7 milionów to atrakcyjna kwota dla różnych pseudo-mafii, które z chęcią poprosiłyby o podzielenie się wygraną. Informacje o tym, kto wygrał, można za niewielką opłatą i lekką groźbą uzyskać od urzędu skarbowego. Jak urzędnik zarabia 1000 zł, nie odmówi takiej prośbie. Chyba, że PiS pozbyło się już korupcji i wszystkich przestępców w naszym kraju. ;-) Gdyby ci ludzie to rozumieli, pewnie wcale nie chcieliby niczego wygrywać. Myślę też, że nawet jak komuś uda się zachować wszystko dla siebie, to presja na wydawanie jest duża. Jeśli zacznie się wydawać, to te 7 milionów szybko zniknie (dom, samochód, kilka wycieczek, wyższy standard życia). Można zainwestować, ale wtedy nie można wydawać. Z drugiej strony jak się wszystko wyda, to człowiek pewnie wolałby nie wygrać niczego, niż żyć ze świadomością, że wszystko przejadł. Jeśli więc grać, to tylko dla frajdy. Płacę 2 zł po to, żeby poczuć dreszczyk emocji. Na nic więcej nie ma sensu liczyć. Ew. wygraną, która jest czysto abstrakcyjna, należałoby natomiast w całości zainwestować (stosownie do swojej wiedzy i możliwości), żyjąc przez resztę życia z odsetek. Wiem, że to trochę pesymistyczne, dlatego nie gram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspert-znawca Re: Przykro czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:45 masz duzo racji co do wygranej i co do mafii bo jest tak ze sami oferuja np 5 mln. za 3 mln. i jest bardzo duże ryzyko że skonczy się wiadomo czym .Z drugiej strony w graniu nie jest nic złego sam słyszałem że trzeba zapłacic podatek od marzeń albo od głupoty :) jest to po prostu rodzaj rozrywki i dreszczyku sam wygrywałem różne kwoty ale nigdy powyzej 500 zł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Przykro czytać IP: 204.104.55.* 31.08.07, 14:04 >Zachowanie informacji o wygranej dla > siebie też niewiele da. 7 milionów to atrakcyjna kwota dla różnych > pseudo-mafii, które z chęcią poprosiłyby o podzielenie się wygraną. > Informacje o tym, kto wygrał, można za niewielką opłatą i lekką > groźbą uzyskać od urzędu skarbowego. Jak urzędnik zarabia 1000 zł, > nie odmówi takiej prośbie. Podatek w wysokosci 10% potracany jest w Odziale Lotto przy odbiorze nagrody. Czy moza odebrac kase powyzej 2000 zl (czyli taka, od ktorej sciagaja podatek) nie przedstawiajac sie ani nie legitymujac (a tylko pokazujac kupon)? Wtedy Urzad Skarbowy dostaje te 10% od Lotto, ale nie wie kim byl szczesliwiec. Czy tak nie jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege Zapomniałeś o dwóch rzeczach IP: *.icpnet.pl 31.08.07, 14:37 przede wszystkim wykluczyłeś możliwość manipulowania wynikami, a po drugie, kto nie próbuje, ten nie ma. Dlatego kiedy jest jakieś min. 8 baniek do wygrania, to chętnie kupuję jakiś kupon. Nigdy jednak nie oglądam losowań, wyniki sprawdzam zwykle następnego dnia, przy okazji czytania wiadomości. A nuż... Ktoś wygrywa, dlaczego masz zakładać, że akurat Ty nie będziesz miał tak nieprawdopodobnego farta? ;] Ale fakt faktem, wszystkie "systemy" można o kant stołu potłuc ;) Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eww JEju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:00 szkoda, może dobra tv będzie i powie we wiadomościach... to ktoś sie zorientuje. Trzeba człowiekowi pomóc - to na pewno przejezdny. Zazdroszczę wygranej - ale serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opętana Powinien oddac to RadiuMaryja bo pójdzie do piekła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:03 Jak mówi pismo : "bogacz nie pójdzie do nieba" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Powinien oddac to RadiuMaryja bo pójdzie do p IP: *.multicon.pl 31.08.07, 13:34 jakie pismo? czytuję różne pisam i żadne tak nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: Powinien oddac to RadiuMaryja bo pójdzie do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 11:34 Biednym powinien oddać !!!!(mojej skromnej biednej osobie) Albowiem napisane(łem) jest " Śpiochowi będziesz oddawał co wygrasz, albowiem umiłowana to owieczka Nasza(...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Ksiądz też patrzył i mówił, że nie widzi roznicy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:10 Skoro nie ma roznicy, to po co przeplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
skacowany_absolwent Ma siedem milionów i ich nie chce 31.08.07, 12:20 I od teraz totolotek będzie chyba zakładał swoje kolektóry głównie na stoiskach monopolowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novembre Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.chello.pl 31.08.07, 12:28 "Same centrum to kilka sklepów".. Szanowni Panstwo Redaktorzy GW! "Same" to moga byc np. dzieci, samochody, malzonki itp. Liczba mnoga, li i jedynie! Centrum - to centrum, wbrew pozorom nie TE centrum a zatem i nie same centrum. A jesli juz same, to centra, nawiasem mowiac. Boze, widzisz i nie grzmisz. Nie uczyli w szkole? Jak przykro. Zeby bola jak sie cos takiego czyta. Strach was czytac. Uhhhh. Przepraszam za brak przecinkow. Z pozdrowieniami, novembre@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie słuchaj go to Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.chello.pl 31.08.07, 13:10 pewnie wariat wygrał, każdy inny by zaraz odebrał, zresztą ten wariat to może wcale nie taki głupi, ...najadłby się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 13:46 Dziwna ta historia. Szkoda, że nikt z głównego oddziału Toto nie wypowiedział się. Podejrzewam, że redaktorstwo GW nie spytało, nie zadzwoniło bo... nie byłoby sensacyjnego artykułu. Ktoś tam jechał, wygrał, nagrode odebrał w Warszawie i sprawy nie ma. A cała mieścina czeka (łącznie z redaktorstwem ma się rozumieć) na bogacza, co to przyjedzie (po co?) i wszystkim flaszkę postawi. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege Pewnie stwierdził, że nie są mu potrzebne ;] IP: *.icpnet.pl 31.08.07, 14:32 podarł kupon i żyje sobie dalej :P... Albo wyjechał za granicę do roboty i pewnie nawet nie wie, że wygrał ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.aster.pl 31.08.07, 14:54 Trzebab było pochodzić po okolicy gdzie zatrzymują się przyjezdni czy turyści może wędkarze, anuż może ten ktoś najwyczajniej zgubił kupon i gdzieś tam leży. Jak piszą kolektura jest przy monopolu więc ktoś kupując flaszkę kupił przy okazji kupon a potem delektując sie trunkiem zgubił kupon. Trochę to wydumane ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Jutro odbiorę IP: *.pse.pl 31.08.07, 15:07 spokojnie zdąże!! Jutro odbiorę i od razu zaiwestuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoBo Re: Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.punkt.pl 31.08.07, 15:55 Pewnie w "semEm centrum" - por. w tkeście "Same centrum". Czy ten "dziennikarz" ma maturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.bham.ac.uk 31.08.07, 16:13 Nie odbiera, bo przeciwstawia sie Polsce dla bogaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pharlapp Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.chello.pl 31.08.07, 16:30 To byli inni szatani, dlatego się nie przyznali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 million eLLa Ja to ja wygralam IP: *.171.104.170.crowley.pl 31.08.07, 16:48 tylko kuponika szukam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też jajcarz Re: Ja to ja wygralam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 01:34 Nie znajdziesz - leży u mnie na biurku ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kac Ma siedem milionów i ich nie chce IP: 80.51.84.* 31.08.07, 20:52 Czy ktoś to czyta przed wrzuceniem na stronę? "Same centrum to kilka sklepów..." Już kto jak kto, ale Gazeta mogłaby propagować poprawny i piękny nasz język... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArturG Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.network.lviv.ua 31.08.07, 22:40 A czemu zdjęcie kasjerki zrobione z ukrycia tel. komórkowym? To jakiś prima aprilis jest? :P Odpowiedz Link Zgłoś
2aigel Redaktorek analfabeta!!!!!!!! 01.09.07, 02:46 "Same centrum to kilka sklepów spożywczych, gospoda, nowy budynek poczty i urząd gminy obłożony sidingiem". Ludzie... Czy wy w tej Redakcji nie możesie zatrudnić do pisania artykułów prasowych ludzi chociaż ze średnim wykształceniem??? Przecież tego się czytać nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogier z Janowa Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.dsl.bell.ca 01.09.07, 05:12 przejezdzalem przez Michalow przypadkiem i przypadkiem wygralem siedem baniek...i powiem tylko jedno: nie chce tych pieniedzy,bo wlasciwie siana mialem zawsze pod dostatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pharlapp Ma siedem milionów i ich nie chce IP: *.chello.pl 01.09.07, 07:45 To byli inni szatani, dlatego się nie przyznali. Któryś z nich, ani chybi Odpowiedz Link Zgłoś
a.rzadkowolski Re: Ma siedem milionów i ich nie chce 01.09.07, 12:07 Na bank Kaczory wygraly... Musza w koncu uzbierac kase na porzadnych adwokatow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia WIEM!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 12:49 Po tym straszonku Małego Ryśka z Sopotu boi się odebrać. Proste!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -+- Kasjerka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.07, 15:43 Fajna kobitka na tym zdjęciu :-) Odpowiedz Link Zgłoś