crusty82 07.01.08, 00:05 Czy to oznacza, że firma JAZ-BUD ma zamiar budować na miejscu parku, który ciągnie się wzdłuż ul. Wierzbowej i rzeki Białej? Mam nadzieję, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: perez Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.euro-net.pl 07.01.08, 04:40 A skąd wy wzięliście takie zdjęcie? Wasz fotograf to chyba jakiś pirat i do wziernika w Smienie to oko z przepaską przyłożył... Szok!! Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 07.01.08, 08:03 bo to jest dziennikarstwo sledcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek a kto będzie mieszkał w takim smrodzie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.01.08, 11:29 jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.P. Re: a kto będzie mieszkał w takim smrodzie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.05.08, 11:41 na pewno też jakiś smród,bo nikt normalny tam nie zamieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: a kto będzie mieszkał w takim smrodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 11:11 a Ty co masz za oknem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no-rek Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: 212.244.191.* 07.01.08, 14:19 Niesamowite... w czasie studiów (jestem po budownictwie), mówiono mi, że tereny w okolicach hali Włókniarza, są idelanym przykładem miejsca, gdzie nie należy budować bloków/domów etc., ponieważ są to tereny podmokłe... Odpowiedz Link Zgłoś
prawy_only Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 07.01.08, 15:36 "Niesamowite... w czasie studiów (jestem po budownictwie), mówiono mi, że tereny > w okolicach hali Włókniarza, są idelanym przykładem miejsca, gdzie nie należy > budować bloków/domów etc., ponieważ są to tereny podmokłe..." A mi mówili,że Lenin był tak mądry,że aż z tej mądrości wyłysiał. Widocznie zmieniły się technologie,bądź jak w ówczesnym przypadku Lenina ktoś chce to widzieć inaczej niż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no-rek Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.acn.waw.pl 08.01.08, 22:15 Technologia może być nawet i najlepsza z najlepszych, ale natury się nie pokona. Woda będzie oddziaływała na budynek i wykruszy fundamenty. Po drugie, rzeczywiście, powykręcane dzieci, reumatyzm i nieustające bóle spowodowane wilgocią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemiomysł Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 11:59 Gość portalu: no-rek napisał(a): > powykręcane dzieci, reumatyzm i nieustające bóle spowodowane > wilgocią... A ty skąd takie nowości wziąłeś? Z książki "magya i zdrowie" znalezionej na strychu? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 13.05.08, 19:29 Już nie przesadzaj. Fundamenty nawet nie sięgają rodzimego gruntu. Nawieziono tyle ziemi, że teraz jest wyżej (poziom gruntu) o co najmniej jedną kondygnację, niż przed rozpoczęciem inwestycji! Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 07.01.08, 18:12 A widziałeś jakie fundamenty tam robili? Zresztą Chińczycy tunele w wiecznej zmarzlinie robili, to my możemy mieszkać na baganch:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glut Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.koba.pl 08.01.08, 16:51 masz rację, to tzw. tereny zalewowe. Na takich nawet chelwni się nie buduje, bo swinie hodowane w stresie i złych warunkach dają żylaste mieso! Ale tacy jak "only" pobuduja nawet na śmietnisku byleby sprzedać powierzchnię. Technologia na to pozwala. To nic, że potem dzieci będą pokręcone przez reumatyzm i żyż kórcej z powodu chorób serca! To nic tacy jak "only" tylko kapustę trzepie i wszystkich innych mają gdzieć! A sami mają domiska pod lasem, na górce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 23:08 widocznie są to mokre tereny,skoro budują tylko 2 piętra,bo wyższy osiądzie,albo popęka. Narodzie,zamiast budować kurne osiedla rozciągnięte w sposób roz- rzucony nijak,trzeba projektować osiedla z "centrami" a nie tylko sypialnie wśród piasku i kępek trawy,skwery,place,przy ktorych posta wi się budynki "ogólnoużytkowe",a nie baraki murowane i blaszane budki ! Budynki ciągnąć w gorę,bo co za różnica czy mieszka się na 4.czy 6. piętrze a nawet 8. Zostawiać wydzielone tereny zielone z drzewami,krzakami. W Lapach to chyba znani architekci i urbaniści pracują ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.k84 Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 07.01.08, 16:54 Mam nadzieję, że tam akurat nie bo lubię tam rowerem pojeździć, bardzo miłe miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 07.01.08, 18:36 crusty82 napisał: > Czy to oznacza, że firma JAZ-BUD ma zamiar budować na miejscu parku, który ciąg > nie się wzdłuż ul. Wierzbowej i rzeki Białej? Mam nadzieję, że nie. Po drugiej stronie są tereny, gdzie kiedyś były szklarnie, a teraz nie ma tam nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.elpos.net 07.01.08, 23:42 No wlasnie kiedys byly tam szklarnie , pozniej parking strzezony, ateraz beda bloki .Wlasciciel terenu to dopiero sie oblowi LOL Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 07.01.08, 23:52 Lepsze bloki niż to co jest teraz. Tylko trochę dziwię się ludziom, którzy będą chcieli zamieszkać w tym miejscu, jak i w tych blokach co teraz stawiają. Jakby nie patrzeć, to Antoniuk Fabryczny i Antoniukowska jest bardzo ruchliwą ulicą. Mieszkania będą kosztować zapewne sporo kasy, a komfort przynajmniej akustyczny żaden, o zapachowym nie wspominając:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:58 Szanowny Panie! a Pan gdzie mieszka? ja mieszkam, przy Antoniukowskiej i uważam, że jest ok! oczywiście jak wygram w totka to wyniosę się z tego miasta, ale jak na razie uważam, że lokalizacja jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
akcent.zoo Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 13.05.08, 11:05 > ja mieszkam, przy Antoniukowskiej Współczuję. Co do obecnie stawianych bloków, a przynajmniej tego od ulicy, to jest to bardzo ciekawa lokalizacja. Ma same zalety: dużo kosztuje, z przodu hałas i smród, z tyłu komary (rzeka) i wilgoć w piwnicy (jak nie od razu, to po jakimś czasie). Gratuluję wyboru tym, którzy tam zamieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 23:18 czy to tam gdzie Ogrody Marka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no-rek Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: 212.244.191.* 10.01.08, 09:28 Nie, to nie tam, gdzie Ogrody Marka. Bloki budowane są nieopodal skrzyżowania ulicy Wierzbowej i Antoniukowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.elpos.net 07.01.08, 23:37 Najpierw mozg sobie burzcie potem Jedyna w miescie duza hale sportowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glut Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.koba.pl 08.01.08, 16:55 Powiedz to Panu Sawickiemu - pazernemu włścicielowi Jaz-bud-u! To u niego pod czachą tylko dolary jak u kaczora donalda migają!!! On budowłby nawet na terenie po reaktorze atomowym byleby coś opchnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.elpos.net 09.01.08, 15:47 Lepiej zeby budowali w miejscu dawnych szklarni a zostawili hale w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.elpos.net 25.01.08, 20:11 Moze bedzie wiecej sklepow bo stokrotka to droga kichaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Bardzo słuszny pomysł z tym wyburzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 09:24 hali Włókniarza. Jest stara, pełna robactwa i tylko patrzeć jak się zawali! Po co to? Jestem jak najbardziej za!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.centertel.pl 13.05.08, 11:35 Nie możemy do tego dopuścić !!! W tym miejscu stoi stara drewniana chatynka !!! To może być zabytek ??? Przykład starej zabudowy Białegostoku !!! Musimy to ocalić dla przyszłych pokoleń !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Workomił Kangurek Deweloperska ekspansja na Antoniuk IP: *.elpos.net 13.05.08, 15:25 Panie "Jaz-Bud" wczodząc na Antoniuk wchodzisz Pan na własne ryzyko Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Deweloperska ekspansja na Antoniuk 13.05.08, 19:25 Chyba kolegi nie nauczono ze zrozumieniem czytać:) Mała rada, niech kolega przeczyta każdy tekst ze dwa razy, a nawet trzy, to szanowny kolega nie będzie musiał bredni na forum wypisywać:) Odpowiedz Link Zgłoś