Dodaj do ulubionych

Akcja Widelec - protest policjantów

31.01.08, 09:09
Czy to nie paranoja, że z jednej strony drogówka w Polsce ma sprzęt
porównywalny z zachodnim (chyba nie dostała go za darmo), z drugiej zaś
policjanci zarabiają tyle, ile zarabiają, a jak wyglądają komisariaty to chyba
komentarza nie trzeba... Czyżby jedyna poważnie traktowana misją miało być
ściganie kierowców zdesperowanych jazda po dziurawych drogach przy stałym
zagrożeniu "czułym" spotkaniem z tirem? A może po prostu drogówka jest zwykle
bliżej ministra?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 31.01.08, 09:42
      Wcale się nie dziwię. O jakich podwyżkach mówią? To jest kropla w morzu.
      Przykład: do tej pory nowo przyjęty policjant po odbyciu przeszkolenia dostawał
      podwyżkę ok 500 zł brutto, po planowanych podwyżkach będzie tego ok. 600 zł
      brutto. Więc o jakich podwyżkach mówimy. Niech pochwalą się podwyżkami ci z
      góry. Zobaczymy wtedy dlaczego wychodzi średnio 522 zł. na etat.
      • Gość: Cwaniaczek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 31.01.08, 16:13
        Jak za mało zarabiają to można zmienić pracę albo otworzyć interes prywatny.
        Ale w tym przypadku trzeba mieć wykształcenie i umieć zarabiać pieniądze tu
        skarb państwa im nie wypłaci.
        • Gość: gość Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 18:02
          Pomysł masz dobry bardzo racjonalny - lecz jest jedno "ale". Jak tak
          wszyscy policjanci zaczną zmieniać pracę lub otwierać "parywatny
          interes" (nie liczę tych co odeszli bądź odchodzą na emerytury) to
          Ty i Twoje otoczenie, być może także "prywatny interes", może być
          bardzo poważnie zagrożone "Cwaniaczku" - obecna sytuacja powoduje,
          iż wszelakiego śmiecia na ulicach mamy sporo i warto by się nad tym
          zastanowić, a nie pisać bzdury.

"...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy image..."

• Gość: Cwaniaczek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 31.01.08, 21:54
            na miejsce tych którzy odejdą bo im za mało, przyjdą tacy którym to
            wystarczy.Więc problem o którym piszesz nie istnieje.
            • Gość: stary sierżant Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.elpos.net 31.01.08, 22:05
              To chodż Ty,czemu nie idziesz? Proste ,szkoda nerwów i g...o nie kasa,co? A może
              jesteś tym którzy krzyczą HWDP???
              • Gość: gość Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 05.03.08, 14:24
                z tego co piszesz to widać nie masz pojęcia o pracy w policji-a tak w ogóle to
                życzę powodzeni w TWOIM interesie-przed założeniem głęboko sie zastanów
                -funkcjonują CI TYLKO DWIE SZARE KOMó
                RKI.
            • Gość: gość Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 23:28
              Istnieje stary, bo to nie jest problem tylko Policji, ale całej
              budżetówki. Z tego co wyczytuję tu i tam chętnych nie ma do
              nadstawiania łepetyny za te pensje - planują już nawet obniżyć
              kryteria i zasady naboru (wtedy dopiero jak to nazwałeś
              wykształconych znajdą się całe szeregi) aby uzupełnić wolne etaty.
              Jeszcze trzy, czy dwa lata temu było w czym przebierać (mój znajomy
              załapał sie tylko dlatego, bo miał wyższe wykształcenie, był sprawny
              fizycznie i generalnie chciał zostać policjantem - uważał, że to
              obiecujący zawód - zmienił zdanie). Jak ta cała sytuacja będzie się
              pogłębiać to efekt tego będzie taki, że cała budżetówka spakuje
              walizki i finał będzie prosty - nie będzie komu uczyć nasze dzieci,
              Straż Pożarna nie przyjedzie, bo nie będzie miała kogo wysłać, a na
              zgłoszenie telefonu 997 będziemy czekać nie 5 a 50 min bo dyżurny
              pojedzie na zgłoszenie.
            • Gość: misiek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 09:29
              Masz rację przyjda... Przychodzą coraz lepsi..
              Za tą kasę...
              • Gość: Cwaniaczek Do roboty powiedziałem! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.02.08, 11:38
                Kto was w ogóle dopuszcza do compa?
          • kajmir Re: Akcja Widelec - protest policjantów 31.01.08, 23:39
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Pomysł masz dobry bardzo racjonalny - lecz jest jedno "ale". Jak tak
            > wszyscy policjanci zaczną zmieniać pracę lub otwierać "parywatny
            > interes" (nie liczę tych co odeszli bądź odchodzą na emerytury) to
            > Ty i Twoje otoczenie, być może także "prywatny interes", może być
            > bardzo poważnie zagrożone "Cwaniaczku" - obecna sytuacja powoduje,
            > iż wszelakiego śmiecia na ulicach mamy sporo i warto by się nad tym
            > zastanowić, a nie pisać bzdury.
            >
            > "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy image..."

Niech zaczną. Ja policjantom, wojskowym sg przypominam ,że mają inny przywilej,
            który kosztuje więcej niż ogromne podwyżki, wcześniejszą emeryturę. Więc albo
            emerytura albo podwyżki, a prace mogą zmienić.
            • Gość: Gość Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 00:17
              Jeżeli ktoś ma ochotę skorzystać z tego przywileju - proszę bardzo
              drzwi stoją otworem - ale jakoś odważnych brak (ten przywilej to 15
              lat służby, czyli 40 % uposażenia w przypadku Policji, czyli przy
              obecnych zarobkach wystrarczy na chleb i masło - no może jeszcze
              zwyczajna).

• kajmir Re: Akcja Widelec - protest policjantów 01.02.08, 12:15
                25 lat t0 75% uposażenia. Czyli 50 lat i emerytura a inni muszą robić jeszcze
                przez 15, czyli policjanci przez 15 lat dłużej dostają emeryturę. Rozłóż tą
                emeryturę z 15 lat na 25 lat pracy i zobacz ile to by było więcej pensji.
            • Gość: gość Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 00:20
              A kajmir i jeszcze jedno

Nieco więcej schludności w swej mowie ulokuj,
              albo będę zmuszony opuścić ten pokój

Molier, Świętoszek
              • kajmir Re: Akcja Widelec - protest policjantów 01.02.08, 17:12
                Dziękuję za zwrócenie uwagi. Na swoje usprawiedliwienie zauważę, że godzina była
                późna, stąd mniejsze baczenie na reguły interpunkcji.

Gwoli podsumowania pragnę zauważyć, że jestem zwolennikiem podwyżek dla
                szerokiej rzeszy budżetówki, ale żądania celników podwyżki o 1500zl czy, wcale
                nie mniej śmiałe chęci lekarzy, powodują u mnie pewne obawy, że i policjanci
                "wyskoczą" z postulatem równie nierealnym, np. podwyżki o 100%.
                Niby nauczyciele, lekarze, celnicy są dorośli a w cuda i czary wierzą.

P.S. jaka jest dominanta płacy w policji?
            • Gość: misiek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 09:39
              Czy ty wiesz człowieku ile wynosi ta emerytura po 15 latach?
              Chyba nie wiesz.. Gdybyś wiedział nie wypisywałbyś takich głupot!
              Po 15 latach, w przypadku gliniarza który pracował "na linii frontu"
              a nie na etacie kierowniczym ta emeryturka wynosi 800 - 900 zł.
              Odchodzą ze służby Ci, którzy już mają następną pracę. Np na budowie
              za granicą, jako kierowca zawodowy, ochroniarz itp..
              Nie wypowiadaj się więcej na tematy o których nie masz pojęcia!!!
              • kajmir Re: Akcja Widelec - protest policjantów 26.02.08, 23:37
                Wiem ile wynosi. Faktycznie, za 15 lat pracy jest to zaiste mało.
                Może po 5 ciu latach powinni dawać 5 tys emerytury? a 15 15 tysięcy?
                Po co się ograniczać, wszak 15 lat pracy, to kawał życia. To co, że inni po 40
                latach pracy mają około 1000zł, dajmy za każdy rok pracy w policji 1000
                emerytury, niech każdy ma prawo do nic nie robienia przez 40 lat życia, Unia za
                to zapłaci.
        • Gość: r Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 16:12
          Kretynie, gdyby każdy z nas odszedł pozostałoby ci bieganie do mamy na skargę że
          ktoś wkroił ci w pupę, a tak nie ośmieszasz się przed mamą tylko biegasz do
          nas!!! A na marginesie: jakie ty masz wykształcenie, ja jestem po PB, a firm nie
          wolno nam zakładać, Komandant wydaje zgodę na dodatkowe źródło zarobku tylko
          znajomkom!!!
          • Gość: Cwaniaczek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.02.08, 20:34
            Czy wy jesteście czy was niema ,zawsze jest tak samo.Totalny brak poczucia
            bezpieczeństwa.
            Piszesz że jestes po PB.Uważam tą uczelnię tylko i wyłacznie za fabrykę mgr(i
            nic więcej).
            Nawiązując do mgr ,to znam 2 którzy zbierają puszki aluminiowe po piwie,jedego
            który pracuje w kasie hipermarketu i jednego Pijaczka(z dużej litery bo z
            szacunkiem).
            Reasumując teraz prawie każdy to mgr(jak nie prawdziwy to fałszywy),ale 3
            literki przed nazwiskiem nie świadczą o mądrości życiowej człowieka.Twój
            przykład masz mgr, a gdzie Ty pracujesz!
            Chyba ,że są inne powody o których nie chcesz (bo nie musisz)tu pisać.
            Pomimo Twojego zawodu pozdrawiam Ciebie i życzę bys w przyszłosci nie podejmował
            hańbiących decyzji.
        • Gość: Misiek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 09:26
          w tym kraju jest wielu takich głupków jak ty!!!
    • Gość: stary sierżant Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.elpos.net 31.01.08, 19:54
      Jaka podwyżka 522 zł brutto (średnio) czyli taki policjant od brudnej roboty z
      ulicy dostanie 200-300 zł minus podatek , więc sami policzcie co to za wielka
      podwyżka.Dodatkowo KGP wlicza w to nagrodę roczną ,gdzie należy się ona każdemu
      niekaranemu policjantowi i stąd taka średnia.A gwiazdorzy na stołkach z KGP z
      Sokołowskim włącznie dziwią się że gliniarze wk......i , no tak on dostanie z
      1500 zł podwyżki, a i tak pewnie garnie z 8 tysia na rękę. W policji nigdy nie
      będzie dobrze zawsze będziemy dostawać ochłapy z pańskiego stołu.A akcja z
      widelcem lepsza jest na pewno od wyjazdu pod do W-wy i gwizdanie po sejmem jak
      debile,i tak nas mają wszyscy w du..e!!!!!! A Ci którzy uważają że w policji nic
      się nie robi i bierze się pieniądze (z ich zresztą podatków )zapraszam w
      szeregi,jest sporo wolnych miejsc ;)
      • Gość: Gość Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 00:05
        Stary sierżant - masz rację i w pełni się z Toba zgadzam, zawsze gdy
        były podwyżki podawali średnią tylko nie wiem dlaczego społeczeństwo
        i cała reszta nie potrafi zrozumieć słowa "ŚREDNIA ...
        ŚŚŚŚRRREEEDDDNNNIIIAA" czyli jak to u nas bywało i bywa - góra
        spije, dół zostanie olany. Chciałbym kiedyś postawić takiego, który
        uważa, że w tej firmie nic się nie robi, w sytuacji gdy nałożone
        przez Ustawę o policji obowiązki i zadania nakazują mu wyciągnąć z
        meliny popaprańca, czy innego dewianta (jak zwał tak zwał) - moim
        marzeniem jest zobaczyć minę takiego omnibusa, jego zachowanie, a
        przede wszystkim pełne gacie. Proszę bardzo spróbujcie sami - miejsc
        wolnych jest sporo - polecam nerwy, stres, wrzody na żołądku i sporo
        zarwanych nocy, czyli wynik 18 letniej służby społeczeństwu.
        Reasumując - lubię tę robotę ponieważ mam dużą satysfakcję z tego,
        gdy uda mi się wyrwać chwasta zagrażającego normalnym szarakom.

"musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie"
    • Gość: Eulalia Lulilaj Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.elpos.net 01.02.08, 09:12
      a ile faktycznie zarabiają policyjni "złotouści rzecznicy"??? czy
      też 2.2 tyś. brutto???
    • Gość: Wszystko można Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.stargard.mm.pl 01.02.08, 15:32
      "Sa pewne zaszłości i ich nie da się załatwić od razu za pomocą
      czrodziejskiej różdżki" .Można wszystko zrobić Panie rzeczniku,
      trzeba tylko chcieć. W pierwszej kolejności trzeba zlikwidować te
      najzwyczajniej niesprawiedliwe kominy płacowe.Moja propozycja tabeli
      mnożników poniżej:
      grupa 1 - 1,20
      grupa 2 - 1,25
      grupa 3 - 1,30
      grupa 4 - 1,40
      grupa 5 - 1,45
      grupa 6 - 1,50
      grupa 7 - 1,60
      grupa 8 - 1,65
      grupa 9 - 1,75
      grupa 10 - 1,80
      grupa 11 - 1,85
      grupa 12 - 1,90
      grupa 13 - 2,00
      grupa 14 - 2,10
      grupa 15 - 2,15
      grupa 16 - 2,20
      • Gość: Cwaniaczek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.02.08, 18:29
        Piszesz o ochorobie wrzodowej,ale to od gorzały nie od pracy
        • Gość: Glina Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 01:58
          Ty cwaniaczku zbierasz sobie naprawde, zmien ton gdyz uwierz że ciężko zbierać
          ząbki połama...mi rączkami! i nie gorzała a stres! wstąp w szeregi i sam się
          przekonaj,chyba że jestes gliną który zmienia żarówki w radiowozach- to cie
          wszystko olewa
          ,,,,ha ha
          • Gość: Cwaniaczek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.02.08, 03:46
            Ja nie muszę wstępować.
            Ja potrafię myśleć i prowadzę dobrze prosperujący interesik chłopcze.
            • Gość: misiek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 09:56
              No tak, już wiem..
              Dobrze prosperujący interesik, cwaniaczek, wyszczekany..
              Ty musisz być alfonsem!!!
    • Gość: Cwaniaczek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.02.08, 14:50
      Jak tam wasze wrzody?
    • Gość: Skalpel Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.lublin.mm.pl 02.02.08, 21:01
      No nie dobrze mi sie robi jak jakieś ślumoki piszą komentarze w stylu,że mamy
      przywileje bo emerytura po 15 latach,a czy ty chłopaku wiesz co to znaczy
      przełazić z buta 6 godzin na -20 stopniach?Za dużo W11 oglądacie a gadanie ,że
      sami sobie wybraliśmy taki zawód i ,że jak nam sie nie podoba to można odejść to
      rzeźbienie w gó..e...równie dobrze lekarzom można było tak
      powiedzieć,"odejdźcie sobie"...dlaczego im tak podniesiono pensje a w policji
      nawet kartek papieru na komisariacie nie ma,ja nie mówię tu op podwyżkach tak
      jak chcieli celnicy ,odrazu po 1500,to jest nierealne,ale niech każdy dostanie
      po 500zł netto i będzie dobrze...A odnośnie wypowiedzi rzecznika to takie
      gadanie,że coś się zmienia to jest żart,bo nic sie nie zmienia no chyba ,że na
      gorsze ...aha i jak się przyjmujesz do policji to dostaniesz 1140 zł na początek
      a podadzą w telewizji,że masz 3000tys.,no bo w sumie jak dodać pensje
      komendanta,czy naczelnika to taka wyjdzie średnia,ale nikt tego nie mówi,wszyscy
      tylko średnia podają...szkoda gadać,wszyscy wiedzą ,że naczelnicy maja po 4 tys
      a sierż po 5 latach służby 1700zł...I co tu porównywać jak czasami taki
      naczelnik nie wie co ma robić a człowiek który chodzi po ulicy ma podejmować
      decyzje w sekundy czasami...ktoś kiedyś powiedział,że prokurator podejmuje
      decyzje w 3 miesiące a policjant w minute...oby to sie kiedyś zmieniło bo
      naprawdę nie będzie ludzi do pracy a jak będą to ja współczuje tym co ich wezwą
      na interwencje...dajcie ludziom godnie żyć,a nie po 10 tys na biura poselskie...
      • Gość: Cwaniaczek Eeee Widelce do ropboty... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.02.08, 21:54
        a nie sie tu rozpisaliście.
    • Gość: gg Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.08, 20:35
    • Gość: ooi Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.08, 20:35
      hgf
    • Gość: misiek Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 10:24
      Szkoda gadać, miało być po 500 zł dla każdego funkcjonariusza, a co
      jest...
      522 brutto, średnio na f-sza
      To znaczy że ci na górze dostaną po 1500, a my po 200 zł!!
      Dziękujemy za taką podwyżkę
    • Gość: macrow Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.08, 14:19
      a po co im ten sprzet?
      i tak nic nie robia, kiedy sa potrzebni.
      a do tego co robia, maja odpowiedni sprzet, jak widac po smierci niemca, ktorego
      utrupili w kleosinie.
      a jak ci samochod ukradna, to szukaj sam, bo im sie nie chce.
      • Gość: PSIS Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.gprs.plus.pl 07.02.08, 21:26
        macrow głąbie przecież ty jesteś chory z nienawiści do gliniarzy i
        na dodatek jak zwykle łrzesz jak sobaka. Czyżbyś wcześniej był psem,
        którego pognali na zbity pyszczol???
        • Gość: ja1976 Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.193.160.244.b.tvsat364.lodz.pl 07.02.08, 23:57
          Tacy jak caly Marcow czy cwaniaczek , to jak trwoga to do Boga i wtedy to biegusiem wybierają 997, a moze tacy źli , bo kiedyś mandat oczywiscie "niesłusznie" dostali . no cóż poprostu pajace
          • Gość: Cwaniaczek do ja1976 IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.02.08, 00:09
            Co do mandatów to mogę je płacić codziennie.Zapytasz dlaczego.
            Dlatego chłopcze bo dziennie zarabiam więcej niż wynosi górna granica grzywny
            nałożona w drodze mandatu.
            A Ty niestety na państwowym garnuszku biede klepiesz.Przykro mi,ze Bozia Cie tak
            skrzywdziła.
            • Gość: Prawnik Re: cwaniaczek IP: *.olsztyn.mm.pl 11.02.08, 15:17
              To pokazało, ze niewiele masz. Moze zrozumiesz jak dorośniesz.
          • macrow Re: Akcja Widelec - protest policjantów 26.02.08, 14:24
            hehe psem to ja z pewnoscia nigdy nie bylem i nie bede.

jak trwoga, to moze i do Boga, ale z pewnoscia nie do paczki
            nierobow!

mandatu nigdy nieslusznie nie dostalem, ale czesto nieslusznie
            zaniechano pisania mandatu. albo lapowka, albo nic.

a jak im sie nie chce ruszyc tylka, kiedy kogos okradna. bo po co...

za kazdym razem, jak pisze skargi na policyjne nierobstwo i sugeruje
            poprawy, to decydenci odpisuja "pisze pan o pojedynczych
            przypadkach" albo "odpowiedzialny funkcjonariusz nie uniknie
            stosownego ukarania". smiech!

gdyby wystepki gliniarzy byly pojedynczymi przypadkami, to KMP
            zwalnialaby ze sluzby nierobow.

ale tu chodzi o masowe lenistwo, dlatego wywalenie jednego nic nie
            da.

wkurza mnie gadanie, ze zechcialo im sie nowych samochodzikow. nudno
            im, to do roboty a nie do podatnika z prosba o fajniejsze zabawki.

samochody, ktore gliny maja teraz, przeciez wystarcza do scigania
            sie, lamania przepisow i zagrazania ludzkiemu zyciu. mowiac ich
            jezykiem: pop********* jak schumachery! jak sie dupki naucza
            odpowiednio korzystac z tego, co maja, to pogadamy o nowych
            sprzetach.

niech sie rusza i pokaza, ze mozna im dac do reki drozszy sprzet, a
            nie zwalaja swoja niezdolnosc do scigania przestepcow na "kiepskie
            fury".

nie dosc, ze jestesmy skazani na utrzymywanie tych leniuchow, to
            jeszcze pyskuja, ze im zle!
    • Gość: Cwaniaczek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.02.08, 17:09
      Policjant zabił córkę i siebie
      11.02.2008

Policjant postrzelił swoją córkę, później popełnił samobójstwo. 12 - letnia Ula
      w stanie krytycznym trafiła do szpitala. Tam niestety zmarła Do tragedii doszło
      7 lutego na warszawskim Bemowie. Dramat rozegrał się na oczach brata Uli, 13 -
      letniego Piotrka.
      Ja wam dam podwyżkę, do roboty powiedziałem!
      • Gość: ryba Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.chello.pl 26.02.08, 20:49
        do Cwaniaczka!!!!!!!sam się weź do roboty.gó.... wiesz na temat
        pracy policjantów. jestem żoną jednego z nich i nie pozwolę wyrażać
        bezsensownych opinii na ICH temat. jeżeli ci nie pasuje robota
        policjantów to lepiej zamilcz na wieki, a nie zabieraj głosu bo to
        wstyd. wychodzę z założenia i napewno za mną staną liczne grupy
        policyjne w tym kraju i każdy ci powie na czele z prezydentem tego
        kraju sp...j dziadu!!!!!!!!
        • Gość: Cwaniaczek i Pan Ryba ty stara dziadówo IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.02.08, 21:05
          wstydziłabyś sie przyznać ,że jesteś żoną widelca.
          Prawdziwe Panie trzymają się od nich z daleka , a wiesz dziadówo dlaczego?-bo
          wiedzą co to jest honor kobiety i takie Panie są ogólnie szanowane przez
          społeczeństwo.
          • Gość: Misiek Re: Ryba ty stara dziadówo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 10:33
            Hej cWANIACZKU tY jesteś zwykłym dziadem!!!
            Nie obrażaj tu ludzi którzy pisząc chcą wyrazić swoje zdanie i robią
            to w należyty sposób.
            Jak ci coś nie pasuje to sp......aj!!!
            • Gość: Cwaniaczek mISIEK ,ty widelcu do roboty powiedziałem IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.02.08, 15:19
              pałe w garść i za robote sie bierz!
            • Gość: Cwaniaczek mISIEK,gdybym był dziadem IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.02.08, 15:23
              to bym zajmował sie tym co ty, no ale ja w przeciwieństwie do ciebie potrafię
              myśleć,i nie muszę czekać ,aż mi społeczeństwo podrzuci jakiś ogryzek.
    • Gość: Cwaniaczek A reszta do roboty natychmiast! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.02.08, 21:07
      i to niezwłocznie!
    • fiat_lux Re: Akcja Widelec - protest policjantów 27.02.08, 19:42
      wszyscy sie domagaja
      i dlaczego by sie nie domagac w kraju ktorego prezydent obiecal wszystkich po
      100 milionow

policjantom nie dalbym nic. za to jak traktuja normalnego szarego czlowieka w
      bialymstoku. podwyzka nie zmieni mojej sytuacji jako przecietnego podatnika.
      wiec po co placic?
    • Gość: ryba Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.chello.pl 02.03.08, 10:27
      cześć cwaniaczku!!!!!! NA WSTĘPIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLICJANTÓW
      W TYM KRAJU.
      A TERAZ DO PANA CANIACZKA. widać u was w Białymstoku słownictwo
      pochodzące z kampanii ziemniaczano-buraczanej jest na topie. brawo,
      brawo...choć proponuję korepetycje z języka polskiego. nawet kiedy
      wasz kandydat startował na prezydenta - mam na myśli pana w
      odjazdowym sweterku, nie wykazał się zbytnio elekowencją. widać taka
      już u was świecka tradycja. nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale
      proponuję ci, żebyś pozbył się kompleksów i udaj się do
      psychoanalityka albo do psychiatry. jak widać z tego forum ty
      wiedziesz prym w obrażaniu innych. a tak zachowują się osoby, które:
      - albo mają jakiś kompleks z dzieciństwa,
      - albo mają kompleks niższości i chcą sobie poużywać na innych,
      - albo są pantoflarzami i swoją męską dumę chcą zaprezentować całemu
      światu.
      tak więc możesz sobie w tym białymstoku poszukać sobie tej
      prawdziwej pani i dać innym spokój i dać pożyć?. a tak na
      marginesie - szkoda tylko, że inne zawody nie budzą tyle emocji np.
      prawnicy czy lekarze. czemu wszyscy uparli się na tych policjantów?.
      to, że miałeś do czynienia z jakimś przykrym przypadkiem wcale nie
      potwierdza reguły, że wszyscy policjanci w tym kraju są be.
      pozdrawiam cię i przemyśl co masz do przemyślenia. a jeżeli nie to
      czekam na odpowiedź. z wyrazami szacunku, choć wiem, że kobiecie nie
      przystoi, ale w tym kraju kobiety też muszą nosić spodnie.
      pozdrawiam. ryba - dumna żona policjanta.
      • Gość: Cwaniaczek Ryba,jak długo nad tym myślałaś IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.03.08, 16:43
        Nie mam zamiaru ci odpowiadać z prostych względów ,ponieważ rozmawiam tylko z
        ludźmi.Ty niestety jesteś żoną policjanta.
        Zawsze unikałem tych którzy nie mają honoru i tych którzy osiągnęli dno w
        hierarchii społecznej.
        Hańbą dla mnie jest nawet to,że podjąłem dyskusję z czymś takim jak ty.
        Żegnam i życzę powrotu do normalności(na co w twoim przypadku jest chyba za późno).
        • Gość: ryba Re: Ryba,jak długo nad tym myślałaś IP: *.chello.pl 03.03.08, 11:34
          i vice versa.
        • Gość: ryba Re: Ryba,jak długo nad tym myślałaś IP: *.chello.pl 03.03.08, 11:38
          a tak na marginesie wcale nie trzeba było się długo zastanawiać aby
          dać prostą odpowiedź komuś, kto nie powinien wogóle zabierać głosu i
          wciskać nos w nie swoje sprawy. dam ci radę idź na studia, ale
          najlepiej na kulturę i sztukę. a wiesz czemu? odpowiedź jest jasna
          jak się ma taką sztukę to trudno zachować kulturę!!!!!!!!
          i woź swoją bryką te swoje panie, jak je nazwałeś w swoim porzednim
          wystąpieniu a innym daj pożyć!!!!!
    • Gość: Cwaniaczek Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.03.08, 17:20
      Studia odpadają .Niepotrzebny mi drugi fakultet.
      Gdyby było inaczej ,zapewne nosił bym mundurek.
      Mam jeszcze pytanie,oglądałaś może film pt.Trędowata
    • Gość: Cwaniaczek Ryba zobacz co o was myśląi mówią wasi przełożeni IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.03.08, 17:38
      bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/245882.html

Teraz możesz sobie wyobrazić
      jaką macie opinię wśród cywili.
      Nie będę więc wymieniał epitetów którymi jesteście określani,gdyż wszystkie te
      słowa byłyby niecenzuralne.
      • Gość: ryba Re: Ryba zobacz co o was myśląi mówią wasi przeł IP: *.chello.pl 03.03.08, 19:21
        tak się składa, że też ten film oglądałam. ulżyło mi bo wreszcie
        widzę, że mam do czynienia z osobą inteligentną i kulturalną, a przy
        tym znającą się na klasyce polskiego kina. no,no kolego wpraiasz
        mnie w podziw. a studia skończyłeś na etapie magistra czy
        licencjata? HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA,HA widzisz czsami policjanci też
        mają poparcie wśród cywili. nie mam zamiaru dalej prowadzić z tobą
        wojny. wychodzę z założenia, że trzeba być ponadto. a tobie życzę,
        abyś wreszcie nauczył się szacunku dla kobiet.pozdrawiam
        • Gość: Cwaniaczek Szacunek do kobiet to ja mam.. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.03.08, 20:10
          i to wielki.
          Ale tylko do prawdziwych KOBIET.
          Licencjat to nie są studia ,ryba,mylisz pojęcia.
          • Gość: Cwaniaczek Acha,ryba.... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.03.08, 20:14
            tego widelca do roboty wreszcie pogoniłaś?
            • Gość: ryba Re: Acha,ryba.... IP: *.chello.pl 04.03.08, 17:57
              cześć cwaniaczku. ja wiem, że licencjat to jeszcze nie są skończone
              studia. nie musisz mnie uświadamiać. a co do mojego widelca, to
              zasuwa za całą zastawę stołową.już niech cię o to głowa nie boli.
              pozdrawiam.
    • kajmir Re: Akcja Widelec - protest policjantów 03.03.08, 20:35
      Mnie wkurza debilne myślenie rządzących. Nie chcą dać każdemu policjantowi
      takiej samej podwyżki, tłumacząc się widełkami. I tak Ci, co zarabiają więcej,
      będą zarabiali jeszcze więcej i dysproporcje będą rosły.
      Nie są w stanie barany zrozumieć, że jeśli każdemu, od komendanta po
      posterunkowego, da sie np. po 500 zł to widełki zostaną zachowane, bo różnica
      między górą a dołem zostanie taka sama.
      • Gość: ryba Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.chello.pl 04.03.08, 18:04
        zgadzam się z tobą Kajmir. użycie słowa średnio po 500 zł.nie jest w
        porządku. rzeczywiście te widełki płacowe użyte przez waszych
        przełożonych mijają się z celem. a najbardziej żenujące jest to, że
        komendantom na wysokich stopniach, najpierw daje się podwyżkę rzędu
        900 zł.po czym z wyższą grupą zaszeregoania wysyła się te osoby na
        emeryturę. a co z waszymi związkami zawodowymi?. jeżeli tak
        wyglądają rozmowy związków zawodowych policjantów, które przytakują
        na każde zaproponowane warunki z góry no to przepraszam, ale nie o
        to w tycm chodzi. pozdrawiam wszystkich niebieskich, a w
        szczególności tych, którym dano ochłapy w wysokości 100zł. brutto -
        w końcu dobili do średniej 500zł!!!!!!!!! przodownicy pracy.
        • kajmir Re: Akcja Widelec - protest policjantów 04.03.08, 18:17
          Wku..a mnie to, że taka polityka prowadzi do wzrostu dysproporcji. O podwyżki
          walczą zwykli policjanci, a korzysta góra, która i tak ma relatywnie dobrze.

To tak jakby dawano podwyżki lekarzom. Ordynatorom daliby 10tys podwyżki,
          reszcie po 100zł i mamy średnią 5050zł.
          • Gość: Cwaniaczek Ryba ,to dobrze ,że tak zasuwa .... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.03.08, 21:12
            za tak potężną kasę jakie widelce dostają powinni pracować 24 godzin na dobę.
            Zapytasz a kiedy mają spać .I tak śpia i odpoczywają w "pracy".
            Jak widzisz, problem wypoczynku widelca został przez nich samych dawno rozwiązany.
            Jeżeli pozdrawiasz ich na tym forum nie zapominaj dodać"I DO ROBOTY SZYBKO"
            Ryba napisz ,czy Ty jesteś też widelcem?Podejrzewam,że tak.
            • Gość: misiek Re: Ryba ,to dobrze ,że tak zasuwa .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 10:07
              Jeszcze tu zaglądaszcw..u?
              Myślałem, że znalazłeś sobie cWANIACZKU inne forum.. np takie na
              którym wypowiadają się górnicy czy lekarze i tam siejesz zament..
              Wydaje mi sie, że w dzieciństwie byłeś molestowany przez jakiegoś
              milicjanta dewianta który codziennie kazał cI ssać pałe!
              Albo może dostałeś mandat (oczywiście niesłusznie)
              Nudzą już nas wszystkich zamieszczane przez cIEBIE wypociny!
              Jak masz problemy to udaj się z nimi do specjalisty (lekarz).
              Tutaj nikt nie uleczy tWOJEJ zrytej psychy.
              Spadajcw..u na inne forum!!!
              • Gość: macrow Re: Ryba ,to dobrze ,że tak zasuwa .... IP: *.helmholtz-muenchen.de 05.03.08, 10:52
                jestes zwyklym chamem i prostakiem. zero dyskusji, zadnych
                argumentow! wszystko, co potrafisz, to rzucac glupimi epitetami.
                swiadczy o inteligencji naszych policjantow. czy tacy ludzie
                zasluguja na podwyzki?
                • Gość: Cwaniaczek misiek ,do roboty IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.03.08, 14:57
                  Prymitywom nie odpowiadam
                  • Gość: ryba Re: misiek ,do roboty IP: *.chello.pl 05.03.08, 18:05
                    cześć cwaniaczku! nie jestem widelcem, ale żoną widelca. co do
                    spania w pracy nie ma na to czasu. nie obrażaj miśka i innych na tym
                    portalu, bo nie chodzi o obrzucanie się nazajem błotem. a tak poza
                    nawiasem mam propozycję jeżeli tak bardzo kręci cię temetyka
                    ekstremalna to zacznij może uprawiac jakiś sport ekstremalny. wtedy
                    popuścisz sobie wodze fantazji.
                    • Gość: Cwaniaczek ryba mchyba ci sie pomyliło.. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.03.08, 18:25

Misiek zaczął mnie obrażać a nie ja jego.
                      Ale to w sumie nie ma znaczenia,usprawiedliwia go pseudointeligencja.
                      Ryba gonisz dalej widelca do roboty?
                      Jeżeli nie ,to goń.
          • Gość: ryba Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.chello.pl 05.03.08, 22:45
            masz rację potwierdzam. a najgorsze jest to, że inne grupy zawodowe
            mogą sobie strajkować i odgrywać rolę niewiniątek i zaliczać się do
            grona poszkodowanych. na co inne grupy zawodowe nie mogą sobie
            pozwolić, bo nie są chronione parasolem. w sytuacji, kiedy np.
            lekarz w ciągu dyżuru nocnego przeprowadza operację i po skończonym
            dyrzuże udaje się na zasłużony odpoczynek - on zamyka za sobą drzwi
            i o pacjencie dowiaduje się podczas następnego obchodu, kiedy to
            obejmuje dyżur. inaczej sprawa wygląda w przypadku, kiedy policjant
            podczas dyżuru nocnego w oparciu o dostępne przepisy i ustawę o
            policji dokonuje np. przyjęcia zgłoszenia od poszkodowanego. kiedy
            już kończy służbę, a jego przełożony stwierdzi nieprawidłowości,
            wówczas jest wzywany i stawiany do tzw. pionu. czy to w porządku????
            przecież w tym kraju biurokracja i to nie tylko w policji osiągnęła
            chyba najwyższe szczyty. a popatrzcie,jak to pięknie wygląda w
            serialach - ludzie!! gdzie tam widzicie przedstawiciela prawa z
            notatnikiem służbowym, albo odsuwającym się od szafy, w obawie przed
            nadciągającą lawiną dokumentów. no a ja już nie mówię o zatrzymaniu
            podejrzanego,. wtedy to dopiero słowo BIUROKRACJA nabiera znaczenia.
            serdeczne wyrazy współczucia!!!!!!
            • Gość: Cwaniaczek ryba,chyba popiłaś sobie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.03.08, 01:43
              bo tak się rozpisałaś
            • Gość: macrow Re: Akcja Widelec - protest policjantów IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.08, 08:36
              i tu jest roznica!
              lekarza nie stac na "nieprawidlowosci".
              a policjanci maja inne podejscie: najlepiej nie przyjmowac
              zgloszen, bo za tym idzie pisanie. a jak juz dojdzie do pisania, to
              na odwal!
              gdyby robili swoja robote porzadnie, to nikt by ich nie stawial do
              pionu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka