Dodaj do ulubionych

Zbojkotować koncert Chińczyków?

27.03.08, 23:13
a czemu winni sa artysci? :/
Obserwuj wątek
    • koleshka Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? 27.03.08, 23:24
      Powiem tak - podczas stanu wojennego w Polsce szanując się artyści w
      reżimowych przedsięwzięciach udziału nie brali.
      Orkiestra zaś która ma odwiedzić Białystok jest orkiestrą
      kitajskiego RTV.
      A jak już to sobie każdy zinterpretuje, to jego sprawa.
    • Gość: Kazik Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.bsk.vectranet.pl 28.03.08, 06:40
      a bilet na koncert to nie produkt? też mi demagogia - bilet na koncert jest
      fajny, a koszulka made in china jest niefajna. ja myślę że oklaskiwanie
      artystów, którzy wykonują utwory tych, których potomków mordują jest niefajne.
      na koncert nie idę na. na protest przyjdę.
      • jagiellonczyk1920 Pora na bojkot kultury amerykańskiej? 28.03.08, 08:02
        Pani Dolecka, jako pracownik i podwładna prof. Kudryckiej, wykonuje
        zapewne jej polecenia.Pani minister, kompromitując się swoją
        niekompetencją na każdym kroku, prawdopodbnie stwierdziła, że czymś
        trzeba zabłysnąć a jednocześnie skorzystać z darmowej reklamy, aby
        pokazać WSAP jako mateznik demokracji.

A może protest skierowany w Chiny, połączyć z protestem wymierzonym
        w naszego "największego przyjaciela" - Waszyngton. W ramach akcji
        sprzeciwu wobec amerykańskich przepisów zezwalających na podtapianie
        aresztowanych i karze śmierci?
      • Gość: Ja z Bojar Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.csk.pl 28.03.08, 17:21
        Jeśli ta prywatna osoba (jak jej tam) chce bojkotować, to niechaj bojkotuje.
        Ale coś mi się wydaje,że tu jest taka księżowska przebiegłość.Niby taka dobra
        ale wali z grubej rury od razu z petycją, propozycją,współczuciem dla ludu
        inaczej cywilizowanego,rozwiniętego już 4.tysiące lat temu, z niekwestionowanymi
        osiągnięciami,kulturą,techniką,rozwojem. Chyba nie jest zbyt mocno kumata w
        geografii,chociaż echa Wesela Wyspiańskiego jakby pobrzękują w jej trosce ("Co
        tam panie w polityce?" itede..). A może chce wypinkować jakiegoś rzecznika
        prasowego wojewody udowadniając jak szeroko z Podlasia postrzega Świat?.
        Cokolwiek tej osobie przyświeca, są to mętne intencje,żeby artystów Państwa
        Środka bojkotować w mieście przybiałoruskim z dorobkiem cokolwiek żałosnym
        .Konia kują żaba nogę podstawia... Idę, Białorusinów, ruskich,Romów,o Żydach i
        kaczyńskich już wspominać się nie chce-powyżej dziurek w nosie, słyszę, mam na
        co dzień dosyć. Jeden dziadek przysięgał się, że Chińczyków widział w Białym w
        połowie ub. wieku. Tyle czekania a tu panienka przy ich pomocy swoje interesy
        chce załatwiać. O nie !
    • Gość: jorg Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.03.08, 08:26
      Za bilet na koncert też nabywasz "chiński produkt" panie doradco
      marszała.
    • Gość: moni Nie kupujcie benzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:30
      Nie kupujcie benzyny. Bo jest robiona z arabskiej ropy . A tam jak
      wiadomo, nie ma demokrcji.
      • zewsi Re: Nie kupujcie benzyny 28.03.08, 13:37
        A jak ktoś kupuje norweską?
    • Gość: abc Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.csk.pl 28.03.08, 17:46
      Była taka posłanka na B. Ze wsi oczywiście.Też miała swoje listy poparcia
      ,chyba do parlamentu,ale ujawniła nazwiska nawet umarlaków. Poproszę o te
      pozostałe 22 nazwiska,mam nadzieję cieszących się dobrym zdrowiem fizycznym, bo
      psychiczne jakie jest,nie trudno zgadnąć. Nie głupia jest ta pracownica naukowa
      tej białostockiej uczelni wyższej:Chińczykami buźkę wycierać, jakbyśmy dla
      Białorusinów już wszystko zrobili. I dla Albańczyków. I dla murzynków z Sudanu.I
      dla małych dzieci hinduskich dziergających dywany po 15 godzin na dobę. I dla
      panienek polskich na ulicach Amsterdamu, Londynu,Rzymu , Berlina i w wielu
      burdelach Europy. A oni widocznie na bilety pożałówali pieniędzy,więc dorobili
      ideologię .
      • Gość: filozof Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.elpos.net 28.03.08, 19:30
        Po.. Was? Zeby pewne osoby dupyyy nie ruszyly to dalej byscie
        mieli ere szanownego pana Stalinka.Jesli teraz nikt nic nie pokaze
        to żóltki podniosą swoje dupska wyzej od naszych i bedziecie mieli u
        nas ere szanownego pana stalinka skosnookiego ...
        • Gość: filozof Re: Po..łło Was? IP: *.elpos.net 28.03.08, 19:31
          Po..łło Was? Zeby pewne osoby dupyyy nie ruszyly to dalej byscie
          mieli ere szanownego pana Stalinka.Jesli teraz nikt nic nie pokaze
          to żóltki podniosą swoje dupska wyzej od naszych i bedziecie mieli u
          nas ere szanownego pana stalinka skosnookiego ...
    • Gość: mao Zbojkotujmy tramki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:30
      Proponuję bojkot chińskich trampek, które są wyrabiane w warunkach pracy
      półniewolniczej! Pikieta przed każdym sklepem, przed każdym hipermarketem, przed
      każdym bazarem. Na czele każdej pikiety pani Dolecka. Pokażmy żółtkom, gdzie
      raki zimują!
      • Gość: filozof Re: Zbojkotujmy tramki! IP: *.elpos.net 28.03.08, 20:41
        Ruskiej wodki ninikt nie bojkotowal a jednak w dupieee mielismy
        ruskich bolszewikow i wywalczylismy wolnosc.Glupi przyklad z tymi
        tramplami,dalej was pierrdooooooollliii
        • Gość: mao Re: Zbojkotujmy tramki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:19
          Filozof, chyba opiłeś się ruskiej gorzałki, bo pleciesz od rzeczy. Nawoływanie
          do bojkotu wykonawców muzyki z dynastii Tang, jest groteskowe i śmieszne. Jest
          to po prostu robienie jaj, z poważnej sprawy, jaką jest sytuacja Tybetańczyków.
          Chciałbym zauważyć, że nawet Dalaj Lama, nie wzywa do bojkotu Olimpiady.
          Jeśli pani Dolecka, tak troszczy się o los Tybetańczyków, niech ruszy tyłek i
          zorganizuje pikietę pod Chińską ambasadą w Warszawie. Jestem pewny, że taka
          akcja spotkałaby się ze zrozumieniem. Natomiast wplątywanie występu chińskich
          muzyków w politykę mimowolnie staje się kpiną i szyderstwem z poważnej sprawy.
          • Gość: filozof Re: olewalem ruski balet,oleje żółtkow IP: *.elpos.net 28.03.08, 23:05
        • Gość: abc Re: Zbojkotujmy tramki! IP: *.csk.pl 29.03.08, 18:18
          Hey PT Filozofie:mam Cię.Toś Ty walcząc ze Stalinem pisywał w latrynach miejskich te brzydkie wyrazy, a on wziął sobie to do serca i padł. W tamtych czasach 100.milionowa armia chińska stała na straży naszej suwerenności socjalistycznej (daję słowo,sam niosłem taki transparent a niosłem go w pochodzie 1.majowym w nagrodę za dobre wyniki w nauce.. I chociaż oni nie wierzyli w Pana Jezzusa, to kochaliśmy mandarynów, Mur Chiński widoczny z Księżyca, ich domki z trzciny (!?), a nawet, że jedzą gniazda jaskółcze (Jedno zbiliśmy,ale było feee.. Wiadomo, Chińczyki. Ale dzisiaj jest ich 1,5 mld.Już nie stoją u naszych granic. Są najszybciej rozwijająca się gospodarką świata,co widać w sklepach. A tu jakiś PT Filozof z jakąś Dolińską chcą w cudzym garnku nie swoją zupę mieszać.Hospicja padają w Białymstoku.Potrzeba wolontariuszy.Do roboty dzielniachy. Do Chin daleko,a cierpiących mamy swoich.
          • 10elektryk10 Re: Zbojkotujmy tramki! 29.03.08, 18:40
            Podobnie szybko jak Chińska dziś rozwijały się gospodarki krajów
            komunistycznych w latach 70 XX wieku. Dziś widać co z tego rozwoju
            zostało. Chiny to jeden wielki obóz niewolniczej pracy ,rozwijają
            się bo mają najtańszą siłę roboczą. Na prowincji standard życia jest
            podobny do tego z Korei Północnej. Taki komunistyczny twór kiedyś
            napewno rozsypie się podobnie jak ZSRR i cały blok dawnych
            demoludów.
    • Gość: Nikto Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 14:41
      Nie bojkotować! Kochamy Chińczyków i ich kulturę, sławimy ich
      geniusz w różnych miejscach, czemu koncert ma być gorszy?! Jak już
      tu przyjdą na dłużej, będą nam tę miłość do ich kultury pamiętać:)))
    • Gość: Jerzy Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.03.08, 16:12
      A czemu winny jest naród tybetański?
      Trzeba olać tek koncert.
      • 10elektryk10 Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? 30.03.08, 21:14
        Bojkotować wszystko co chińskie bo powstało w wyniku niewolniczej
        pracy.
        • mr.brilliant Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? 31.03.08, 00:38
          10elektryk10 napisał:

> Bojkotować wszystko co chińskie bo powstało w wyniku niewolniczej
          > pracy.

O kurde! Muszę się z nim zgodzić!
          • Gość: olo Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.elpos.net 02.04.08, 16:15
            Ja też!
    • www.zieloni-bialystok.w.pl Zbojkotować koncert Chińczyków? 02.04.08, 17:09
      najlepszy pomysł uczcic ofiary rezimu minuta ciszy podczas koncertu

zabawa w sztuczki na prowincjonalnym poziomie podczas gdy gina
      ludzie jest niestosowne

artysci nie moga byc tak oderwani od rzeczywisytosci by interesowac
      sie tylko robieniem kasy na swoich jarmarcznych wystepach . Brak
      etyki tylko biznes?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka