leprechan 27.03.08, 23:13 a czemu winni sa artysci? :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleshka Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? 27.03.08, 23:24 Powiem tak - podczas stanu wojennego w Polsce szanując się artyści w reżimowych przedsięwzięciach udziału nie brali. Orkiestra zaś która ma odwiedzić Białystok jest orkiestrą kitajskiego RTV. A jak już to sobie każdy zinterpretuje, to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.bsk.vectranet.pl 28.03.08, 06:40 a bilet na koncert to nie produkt? też mi demagogia - bilet na koncert jest fajny, a koszulka made in china jest niefajna. ja myślę że oklaskiwanie artystów, którzy wykonują utwory tych, których potomków mordują jest niefajne. na koncert nie idę na. na protest przyjdę. Odpowiedz Link Zgłoś
jagiellonczyk1920 Pora na bojkot kultury amerykańskiej? 28.03.08, 08:02 Pani Dolecka, jako pracownik i podwładna prof. Kudryckiej, wykonuje zapewne jej polecenia.Pani minister, kompromitując się swoją niekompetencją na każdym kroku, prawdopodbnie stwierdziła, że czymś trzeba zabłysnąć a jednocześnie skorzystać z darmowej reklamy, aby pokazać WSAP jako mateznik demokracji. A może protest skierowany w Chiny, połączyć z protestem wymierzonym w naszego "największego przyjaciela" - Waszyngton. W ramach akcji sprzeciwu wobec amerykańskich przepisów zezwalających na podtapianie aresztowanych i karze śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja z Bojar Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.csk.pl 28.03.08, 17:21 Jeśli ta prywatna osoba (jak jej tam) chce bojkotować, to niechaj bojkotuje. Ale coś mi się wydaje,że tu jest taka księżowska przebiegłość.Niby taka dobra ale wali z grubej rury od razu z petycją, propozycją,współczuciem dla ludu inaczej cywilizowanego,rozwiniętego już 4.tysiące lat temu, z niekwestionowanymi osiągnięciami,kulturą,techniką,rozwojem. Chyba nie jest zbyt mocno kumata w geografii,chociaż echa Wesela Wyspiańskiego jakby pobrzękują w jej trosce ("Co tam panie w polityce?" itede..). A może chce wypinkować jakiegoś rzecznika prasowego wojewody udowadniając jak szeroko z Podlasia postrzega Świat?. Cokolwiek tej osobie przyświeca, są to mętne intencje,żeby artystów Państwa Środka bojkotować w mieście przybiałoruskim z dorobkiem cokolwiek żałosnym .Konia kują żaba nogę podstawia... Idę, Białorusinów, ruskich,Romów,o Żydach i kaczyńskich już wspominać się nie chce-powyżej dziurek w nosie, słyszę, mam na co dzień dosyć. Jeden dziadek przysięgał się, że Chińczyków widział w Białym w połowie ub. wieku. Tyle czekania a tu panienka przy ich pomocy swoje interesy chce załatwiać. O nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorg Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.03.08, 08:26 Za bilet na koncert też nabywasz "chiński produkt" panie doradco marszała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Nie kupujcie benzyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:30 Nie kupujcie benzyny. Bo jest robiona z arabskiej ropy . A tam jak wiadomo, nie ma demokrcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.csk.pl 28.03.08, 17:46 Była taka posłanka na B. Ze wsi oczywiście.Też miała swoje listy poparcia ,chyba do parlamentu,ale ujawniła nazwiska nawet umarlaków. Poproszę o te pozostałe 22 nazwiska,mam nadzieję cieszących się dobrym zdrowiem fizycznym, bo psychiczne jakie jest,nie trudno zgadnąć. Nie głupia jest ta pracownica naukowa tej białostockiej uczelni wyższej:Chińczykami buźkę wycierać, jakbyśmy dla Białorusinów już wszystko zrobili. I dla Albańczyków. I dla murzynków z Sudanu.I dla małych dzieci hinduskich dziergających dywany po 15 godzin na dobę. I dla panienek polskich na ulicach Amsterdamu, Londynu,Rzymu , Berlina i w wielu burdelach Europy. A oni widocznie na bilety pożałówali pieniędzy,więc dorobili ideologię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.elpos.net 28.03.08, 19:30 Po.. Was? Zeby pewne osoby dupyyy nie ruszyly to dalej byscie mieli ere szanownego pana Stalinka.Jesli teraz nikt nic nie pokaze to żóltki podniosą swoje dupska wyzej od naszych i bedziecie mieli u nas ere szanownego pana stalinka skosnookiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Po..łło Was? IP: *.elpos.net 28.03.08, 19:31 Po..łło Was? Zeby pewne osoby dupyyy nie ruszyly to dalej byscie mieli ere szanownego pana Stalinka.Jesli teraz nikt nic nie pokaze to żóltki podniosą swoje dupska wyzej od naszych i bedziecie mieli u nas ere szanownego pana stalinka skosnookiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mao Zbojkotujmy tramki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:30 Proponuję bojkot chińskich trampek, które są wyrabiane w warunkach pracy półniewolniczej! Pikieta przed każdym sklepem, przed każdym hipermarketem, przed każdym bazarem. Na czele każdej pikiety pani Dolecka. Pokażmy żółtkom, gdzie raki zimują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Zbojkotujmy tramki! IP: *.elpos.net 28.03.08, 20:41 Ruskiej wodki ninikt nie bojkotowal a jednak w dupieee mielismy ruskich bolszewikow i wywalczylismy wolnosc.Glupi przyklad z tymi tramplami,dalej was pierrdooooooollliii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mao Re: Zbojkotujmy tramki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:19 Filozof, chyba opiłeś się ruskiej gorzałki, bo pleciesz od rzeczy. Nawoływanie do bojkotu wykonawców muzyki z dynastii Tang, jest groteskowe i śmieszne. Jest to po prostu robienie jaj, z poważnej sprawy, jaką jest sytuacja Tybetańczyków. Chciałbym zauważyć, że nawet Dalaj Lama, nie wzywa do bojkotu Olimpiady. Jeśli pani Dolecka, tak troszczy się o los Tybetańczyków, niech ruszy tyłek i zorganizuje pikietę pod Chińską ambasadą w Warszawie. Jestem pewny, że taka akcja spotkałaby się ze zrozumieniem. Natomiast wplątywanie występu chińskich muzyków w politykę mimowolnie staje się kpiną i szyderstwem z poważnej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: olewalem ruski balet,oleje żółtkow IP: *.elpos.net 28.03.08, 23:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Zbojkotujmy tramki! IP: *.csk.pl 29.03.08, 18:18 Hey PT Filozofie:mam Cię.Toś Ty walcząc ze Stalinem pisywał w latrynach miejskich te brzydkie wyrazy, a on wziął sobie to do serca i padł. W tamtych czasach 100.milionowa armia chińska stała na straży naszej suwerenności socjalistycznej (daję słowo,sam niosłem taki transparent a niosłem go w pochodzie 1.majowym w nagrodę za dobre wyniki w nauce.. I chociaż oni nie wierzyli w Pana Jezzusa, to kochaliśmy mandarynów, Mur Chiński widoczny z Księżyca, ich domki z trzciny (!?), a nawet, że jedzą gniazda jaskółcze (Jedno zbiliśmy,ale było feee.. Wiadomo, Chińczyki. Ale dzisiaj jest ich 1,5 mld.Już nie stoją u naszych granic. Są najszybciej rozwijająca się gospodarką świata,co widać w sklepach. A tu jakiś PT Filozof z jakąś Dolińską chcą w cudzym garnku nie swoją zupę mieszać.Hospicja padają w Białymstoku.Potrzeba wolontariuszy.Do roboty dzielniachy. Do Chin daleko,a cierpiących mamy swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
10elektryk10 Re: Zbojkotujmy tramki! 29.03.08, 18:40 Podobnie szybko jak Chińska dziś rozwijały się gospodarki krajów komunistycznych w latach 70 XX wieku. Dziś widać co z tego rozwoju zostało. Chiny to jeden wielki obóz niewolniczej pracy ,rozwijają się bo mają najtańszą siłę roboczą. Na prowincji standard życia jest podobny do tego z Korei Północnej. Taki komunistyczny twór kiedyś napewno rozsypie się podobnie jak ZSRR i cały blok dawnych demoludów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikto Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 14:41 Nie bojkotować! Kochamy Chińczyków i ich kulturę, sławimy ich geniusz w różnych miejscach, czemu koncert ma być gorszy?! Jak już tu przyjdą na dłużej, będą nam tę miłość do ich kultury pamiętać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.03.08, 16:12 A czemu winny jest naród tybetański? Trzeba olać tek koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
10elektryk10 Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? 30.03.08, 21:14 Bojkotować wszystko co chińskie bo powstało w wyniku niewolniczej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? 31.03.08, 00:38 10elektryk10 napisał: > Bojkotować wszystko co chińskie bo powstało w wyniku niewolniczej > pracy. O kurde! Muszę się z nim zgodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zbojkotować koncert Chińczyków? IP: *.elpos.net 02.04.08, 16:15 Ja też! Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl Zbojkotować koncert Chińczyków? 02.04.08, 17:09 najlepszy pomysł uczcic ofiary rezimu minuta ciszy podczas koncertu zabawa w sztuczki na prowincjonalnym poziomie podczas gdy gina ludzie jest niestosowne artysci nie moga byc tak oderwani od rzeczywisytosci by interesowac sie tylko robieniem kasy na swoich jarmarcznych wystepach . Brak etyki tylko biznes? Odpowiedz Link Zgłoś