Dodaj do ulubionych

Miś Pafnucy

14.01.04, 11:06
Czy ktoś przeczytał już "Las Pafnucego"? Kupiłam, patrzę i jakoś nie mogę się
zmobilizować. Pierwszą część Pafnucego czytałam córkom, bo były wtedy w
odpowiednim wieku. Ale i mi się podobała - przygody leśnych zwierząt
opowiedziane z nienachalnym "smrodkiem" dydaktyczno-ekologicznym. Teraz córki
czytają Lesia i Wszystko czerwone i tylko ja zostałam dla Pafnucego.
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: Miś Pafnucy 14.01.04, 14:06
      Koniecznie przeczytaj ASAP i daj znac, bo przylatuje do Polski w piatek i bede
      miala mozliwosc kupienia sobie tej ksiazeczki... tylko chcialabym wiedziec, czy
      warto... big_grin
      • edeka5 Re: Miś Pafnucy 14.01.04, 14:10
        Magda, ale mi zadałaś pracę domową. Nie wiem czy zdążę? To ponad 250 stron
        dużego formatu.
        • lol21ndm Re: Miś Pafnucy 14.01.04, 17:52
          edeka5 napisała:

> Magda, ale mi zadałaś pracę domową. Nie wiem czy zdążę? To ponad 250 stron
          > dużego formatu.

LOL! - to przeczytaj jedna na poczatku, ze dwie na srodku, i jedna z konca, i
          podziel sie pierwszymi wrazeniami... big_grin
          • white.falcon Re: Miś Pafnucy 14.01.04, 21:54
            Mi "pafnucy" podoba się. Zabawnie napisane - można zrelaksować się przy
            lekturze. Zasypianie nie grozi.smile
            • lol21ndm Re: Miś Pafnucy 14.01.04, 22:50
              white.falcon napisała:

> Mi "pafnucy" podoba się. Zabawnie napisane - można zrelaksować się przy
              > lekturze. Zasypianie nie grozi.smile

Mialam tak wielka nadzieje na czytanie tej lektury najmlodszemu czlonkowi
              Towarzystwa przed snem... Ale jesli tak, to to mija sie z celem... wink
    • malidar Re: Miś Pafnucy 14.01.04, 16:58
      Przeczytałam, podobało mi się, ale ja maniacko kocham zwierzęta, wszystkie,
      małe, duże, jak leci, więc przeczytałam w jedno niedzielne przedpołudnio-
      popołudnie. Różni się to od Pafnucego, inny styl, charakter - nie są to dobre
      określenia - ale jak to inaczej nazwać? Zresztą "de gustibus ...", chyba każdy
      powinien sam przeczytać, pozdrawiam
    • edeka5 Re: Miś Pafnucy - do lol21ndm 16.01.04, 10:43
      Magdo, moim zdaniem kup dla Michałka oba tomy Pafnucego. "Las Pafnucego" jest
      b.starannie wydany, format A4, twarda oprawa, dużo kolorowych ilustracji + miła
      treść o zwierzętach. Idealna książka dla 3-latka, jeżeli już nie pastwi się nad
      książkami. Niestety jest droga - 49 zł, ale to wynika z porządnego wydania.
      I tom, czyli "Pafnucy" został wznowiony w podobnym stylu. Ja mam wydanie z
      1994r z ilustracjami przypominającymi ilustracje z "Kubusia Puchatka", co też
      ma swój urok.
      Pozdrowienia dla Michałka i przyjemnej lektury dla mamy i synka.
      • kkeicam Re: Miś Pafnucy - do lol21ndm 16.01.04, 11:15
        "Pafnucy" i "Las" czytają także 10-letnie dziewczynki i są zachwycone. Trust
        me smile zamiast odrabiac lekcje zamykaja sie w kibelku pod pretekstem bolacego
        brzucha i czytaja wink

pozdrawiam
        kk
        • lol21ndm Re: Miś Pafnucy - do lol21ndm 16.01.04, 11:25
          Cale zycie uwazalam, ze kibelek to jedyne miejsce, gdzie mozna spokojnie
          poczytac (o ile oczywiscie nikt sie nie dobija do drzwi - domagajac sie
          zwolnienia wygodki). U nas zawsze jest czytelnia... wink
      • lol21ndm Re: Miś Pafnucy - do lol21ndm 16.01.04, 11:22
        Dziekuje, postaram sie kupic. Tom pierwszy mam - ale w miekkich okladkach... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka