marcelam 07.04.08, 20:53 Ktoś o to pytał na forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edico Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 07.04.08, 21:00 No to gerwazjusz i spółka staną z czerwonymi opaskami w obstawie tej wielkiej uroczystości. Ciekawy tylko jestem, kogo wydelegują do zbierania kasy :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 07.04.08, 21:06 Jeśli mijasz się z prawdą, to przynajmniej się jej ukłoń. (Karol Kord) Odpowiedz Link Zgłoś
rujawi Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 07.04.08, 21:13 uważajcie tylko żeby was bojówki w stylowych nakryciach głowy nie dopadły i nie zwyzywały od 'paniuś bez zęba' i 'nie-polek takich' jak to miało miejsce w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.eranet.pl 08.04.08, 18:24 Robisz u Tuska? rujawi napisal: > uwazajcie tylko zeby was bojowki w stylowych nakryciach glowy nie dopadly... Odpowiedz Link Zgłoś
rujawi Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 09.04.08, 17:34 nie wiem u kogo Ty robisz, że tak zawzięciem bronisz sprawy której obronić nie jesteś w stanie, że aż musisz sugerować to innym. po prostu znam historię znajomych, który zostali wygnani z kościoła Św. Krzyża przed wykładem bo koleżanka wyglądała na 'nie-polke bez zęba na przedzie' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 21:02 "szable do boju lance w dłoń bolszewika goń goń goń" ubecja zawsze grała antysemityzmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 07.04.08, 21:09 To teraz ty przejmujesz pałeczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 07.04.08, 21:10 A masz na nią chęć ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 07.04.08, 21:14 Skąd takie skojarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=77900051&a=77939451 Niekonsekwentny jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 07.04.08, 22:11 I nie rozumiesz o jaki wątek chodzi? Czy niejasno się wyraziłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:16 Nie zrozumiałeś aluzji, więc ci wyjaśniam. Nie zamierzam z tobą rozmawiać w tym wątku. Docinaj komuś innemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 07.04.08, 22:24 Wcale cię do tego nie namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:29 Doprawdy? A ten wpis to co? Nie "rozmawiajmy" więcej. Jasny przekaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 07.04.08, 22:39 Nie bądź takim asekurantem, ale jak będziesz pisał z sensem,to możesz liczyć na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:46 Nie wiem, czy zauważyłeś, ale zwykle my sobie nawzajem zarzucamy bezsensowne dywagacje. Tym niemniej twoja propozycja jest to jakieś rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 07.04.08, 22:48 Prawdę mówiąc, ten wątek chyba nie jest o nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:52 Dlatego chciałem zamknąć rozmowę. Nasza opinia o jego bohaterze jest radykalnie odmienna i wątpię, by którykolwiek przekonał drugiego do swojej opinii. Byłaby więc sytuacja określana w teorii negocjacji jako "dialog głuchych". Zbyt wiele takich dialogów prowadziliśmy, bym mógł uwierzyć, że tym razem byłoby inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 07.04.08, 22:55 Masz dużo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 07.04.08, 22:51 Gość portalu: tomekk napisał(a): > "szable do boju lance w dłoń bolszewika goń goń goń" > > ubecja zawsze grała antysemityzmem Różne widziałem i słyszałem skojarzenia, ale żeby komuś ułańska szabla kojarzyła się z ubecją i antysemityzmem to nie wiem co poeta miał na myśli. Przecież nawet nie wypada porównywać dostojną szablę ułańską z jakimś nędznym malutkim ubeckim kikucikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 07.04.08, 22:52 llatarnik napisał: > Gość portalu: tomekk napisał(a): > > > "szable do boju lance w dłoń bolszewika goń goń goń" > > > > ubecja zawsze grała antysemityzmem > > Różne widziałem i słyszałem skojarzenia, ale żeby komuś ułańska szabla kojarzył > a > się z ubecją i antysemityzmem to nie wiem co poeta miał na myśli. > > Przecież nawet nie wypada porównywać dostojną szablę ułańską z jakimś nędznym > malutkim ubeckim kikucikiem? > zapomniałem się przelogować. Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 07.04.08, 22:55 Przestań Gerwazjuszu jaja robić! Może zapomniałem a może nie chciałem napisać tego jako mr.Brilliant? Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 07.04.08, 22:59 Przecież to ty, Llatarniku jesteś Zenonem Śmigło. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 09:57 powiedzial ten, kto ciagle mnie oskarza o posiadanie kilku nickow. a mowilem ci, nie wnioskuj z siebie na innych! zalosny troll Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 13:13 macrow napisał: > powiedzial ten, kto ciagle mnie oskarza o posiadanie kilku nickow. > > a mowilem ci, nie wnioskuj z siebie na innych! > > zalosny troll Właśnie swoją postawą potwierdzasz, że to ty jesteś tym podłym trollem z Niemiec swego czasu piszący wulgarne antykatolickie teksty jako niezalogowany pod wieloma nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 16:25 nie gadam z toba, nadworny wdupewlazie latarnika-brylanta-zenona-i-nie-wiem-kogo-jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 10.04.08, 05:36 macrow napisał: > nie gadam z toba, nadworny wdupewlazie > latarnika-brylanta-zenona-i-nie-wiem-kogo-jeszcze Buuuuuuuuuuuuuuchachachachacha!!! A do kogo to było, prowokatorze? Przecież tu nikt z tobą nie zamierzał i nie próbował dyskutować!!!!!!!!!!!! Kto chciałby "gadać" z odrażającym lachociągiem tawariszczi z KGB? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 14.04.08, 13:45 Jak wiadomo Nowak był zarejestrowany jako współpracownik SB. Jak widać tzw. antykomunistom to nie przeszkadza. Zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Addelson Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: 64.27.16.* 08.04.08, 17:50 szyzojdny duch zenona ujawnil sie )))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:55 Przeczytaj jeszcze raz mój post i go zrozum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 21:06 Spotkanie wyreżyseruje bohdan poręba, a co "lepsze" kawałki przeczyta ryszard filipski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.04.08, 22:00 żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo wypowiadać publicznie swe opinie. mam tylko nadzieję, że wystąpienie pana nowaka odbędzie się poza kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:04 Każdy ma prawo wypowiadać opinie i każdy ma prawo wystawiać tym opiniom recenzje, co niniejszym czynię. A dlaczego taka nerwowa reakcja na porębę i filipskiego? Nożyce się (dziabach) odezwały? Przecież wzajemna sympatia wymienionych panów jest znana, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 10:28 Gość portalu: tomekk napisał(a): > Każdy ma prawo wypowiadać opinie i każdy ma prawo wystawiać tym > opiniom recenzje, co niniejszym czynię. ... Do czasu, kiedy PiS'owski IPN nie wyrówna sił w Parlamencie: "W drugiej połowie grudnia 2007 r. zainicjowano pierwsze czynności prokuratorskie w 12 sprawach dotyczących parlamentarzystów nowej kadencji". www.wiadomosci24.pl/artykul/12_parlamentarzystow_pod_lupa_pionu_lustracyjnego_ipn_63335.html Ze wsględów strateicznych nie sadzę, by lustracja ta objęła członków PiS. A co do Jerzego Roberta Nowaka - krytykanta powstania węgierskie z 1956 r. (np. Węgry. Wychodzenie z kryzysu 1956, Warszawa 1984), kard. Midszentyego i chwalącego rządy Janosa Kadara - był lojalnym obywatelem PRL do końca jej istnienia, a antykomunistą stał się dopiero w połowie lat 1990-tych. Jeszcze w 1988 r. (a więc na ro przed upadkiem komuny) pisał o działalności Kadara po 1956 r.: "Węgierska partia komunistyczna konsekwentnie głosi zasadę bardzo szeroko zakrojonej tolerancji i pragnie pozyskać jak najszersze rzesze ludności dla sprawy socjalizmu, do stworzenia prawdziwie szerokiego frontu narodowego" (patrz J.R. Nowak. Węgry. Burzliwe lata 1953-1956, Warszawa 1988, s. 234). Zupełnie nieźle, jak na autorytet obwożony po kościołach ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
aldonab1960 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 12:55 ,,(patrz J.R. Nowak. Węgry. Burzliwe lata 1953-1956, Warszawa 1988, s. 234).'' A co w tej książce jest napisane na stronie 189, drugi akapit od góry? Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 13:20 Ze zdziwieniem obserwuję paranoję maniakalną biedaka edico. Wg niego wszystko co nie jest kontrolowane przez byłych komuchów, ubeków lub ludzi z nimi związanych jest jego zdaniem PiS-owskie. Szczytem debilizmu i marksistowskiego zindoktrynowania jest twierdzenie, że IPN jest PiS-owski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 14:16 To miałem na myśli pisząc "szable do boju lance w dłoń bolszewika goń goń goń", czego obrońcy pana Nowaka nie raczyli dostrzec Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 14:58 Ależ, u nich nie ma żadnych bolszewików czy jakichś TW!!! A jeżeli "chwilę" ktoś kiedyś zbłądził, to zrozumiał swoje błędy i jest już z mami. Z tego względu wszystko to... - to miłosiernie wybaczamy :)) Przecież to, co robił kiedyś przeciwko nam, będzie teraz robił przeciwko nim i tylko to się liczy :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 08.04.08, 17:39 "Węgierska partia komunistyczna konsekwentnie głosi zasadę bardzo szeroko zakrojonej tolerancji i pragnie pozyskać jak najszersze rzesze ludności dla sprawy socjalizmu, do stworzenia prawdziwie szerokiego frontu narodowego" (patrz J.R. Nowak. Węgry. Burzliwe lata 1953-1956, Warszawa 1988, s. 234). ____________________ i co z tego wynika? To ma swiadczyć dobrze czy źle o panu Nowaku? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 18:30 A bezbarwność przyklejająca się do każdego jaśniej świecącego koloru jest dobra, czy zła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.eranet.pl 08.04.08, 19:06 DALTONISCI w niektorych sprawach nie maja racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 18:45 "do stworzenia prawdziwie szerokiego frontu narodowego" obawiam się, że ten cytat pokazuje, że pan Nowak i o samym diable by dobrze napisał byle był to diabeł tworzący "prawdziwie szeroki front narodowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.eranet.pl 08.04.08, 18:52 Jesli ktos zaprosil Ciebie na to spotkanie,mozesz odmowic. Wybierz sie np.na wieczor literacki z J.T.Grossem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 08:59 > > Jesli ktos zaprosil Ciebie na to spotkanie,mozesz odmowic. > Wybierz sie np.na wieczor literacki z J.T.Grossem. Obaj z Nowakiem są równie wiarygodni Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 09.04.08, 12:00 Nie przesadzaj, Gross jest o wiele bardziej wiarygodny. Przecież jeden z prezydentów RP uhonorował go Orderem Zasługi Rzeczypospolitej, za wniesienie wybitnego wkładu we współpracę międzynarodową oraz współpracę łączącą Rzeczpospolitą Polską z innymi państwami i narodami. Gdzież Nowakowi równać się z takim autorytetem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:22 Skoro tak twierdzisz to opierając się na twojej opinii mogę Grossa przeprosić. Niech będzie. Gross jest większym autorytetem niż Nowak. Azp11 mnie przekonał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 09.04.08, 16:49 Możesz mu nawet podać rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 19:11 "Możesz mu nawet podać rękę." Rozumiem, że uważasz, iż fakt wypominania tobie i paru osobom na tym forum "ukąszenia antysemickiego" jest szkalowaniem narodu polskiego. Nie jesteś wzorcem Polak z Sevres, a jeśli sądzisz inaczej, to jesteś najzwyczajniej w świecie zadufany w sobie. Przebij się igłą, bo się za mocno nadąłeś w swojej pysze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 09.04.08, 20:32 Piszesz "rozumiem" i dalej udowadniasz, że nie rozumiesz albo udajesz nierozgarniętego. O szkalowaniu narodu polskiego przez pewne środowiska żydowskie pisałem nie w kontekście wypominania mi czegokolwiek, tylko w odpowiedzi na haniebne kłamstwa z ich strony pod adresem Polaków. Choć rzeczywiście za granicą próbuje się często wpływać na wzorzec Polaka, to Sevres raczej bym do tego nie mieszał. Ja zaś jestem jednym z wielu, którym nie zamknie się ust dawno zdewaluowanymi frazesami o antysemityźmie. I nie każ mi przebijać się igłą, by cię nikt kołkiem przebijać nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:43 I z zemsty postanowiłeś powtarzać frazesy o antypolonizmie. Jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 09.04.08, 20:54 Jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:59 Jedz mniej tłuszczu, to pamięć ci się poprawi. Nie chcę już więcej z tobą rozmawiać na ten temat. Przypomnij sobie, co napisałem o dialogu głuchych. Dajmy forumowiczom odpocząć od nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:53 Kończę dialog, ponieważ nie ma on sensu. Nie rozumiem, jak człowiek mający choć odrobinę oleju w głowie widzi w Nowaku chłopa na 102 i traktuje serio wypisywane i wygadywane przez niego pie....ły. A może po prostu swój do swego ciągnie...Jezuici niedawno przeprosili za Nowaka i jego rewelacje, więc nie jestem osamotniony w negatywnym stosunku do niego....Nie zmienię twojego stosunku do niego i nie zamierzam. Możesz sobie wierzyć nawet w to, że ziemia jest płaska i proponuję, byś wyrzucił komputer albo chociaż zainstalował sobie linux, żebyś nie musiał korzystać z żydowskiego windowsa. dziwne, że się udzielasz na żydowskim portalu, ale to chyba tylko po to, żeby uświadomić wszystkim żydom tego świata, jakimi są draniami (oczywiście nie po antysemicku, ależ wcale nie...). Zawsze znajdzie się idiota, który twierdzi, że cały świat spiskuje przeciwko Polsce. mam koleżankę, która wierzy, że jedyną żywnością, która nie jest zatruta jest sok marchewkowy jednej tylko firmy. cała jest pomarańczowa od tego soku i ma ciężką anemię. No, ale cóż, wiara góry przenosi.... Niestety, twoje poglądy są z takiej poetyki. To tyle. Miłego słuchania pana Nowaka. W sumie fajnte te swoje bajeczki opowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 09.04.08, 20:59 Nie byłbyś sobą, gdybyś na koniec nie sypnął inwektywami. No cóż, brak argumentów trzeba czymś przysłonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 21:06 Z czym tu dyskutować: z fantasmagoriami pana, który za te fantasmagorie bierze ciężką kasę od wiadomego ojczulka wiadomej rozgłośni i rozmyślnie robi ludziom wodę z mózgu? Jak chcesz możesz to sobie nazwać antynowakizmem, jesli ci będzie z tym lżej. W przysłanianiu braku argumentów inwektywami tobie nigdy nie dorównam. jesteś arcymistrzem w tej dyscyplinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 08.04.08, 20:57 Przecież Nowak użył określenia bardzo niepochlebnego, napisał: narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.nyc.res.rr.com 08.04.08, 21:16 Libertynowi "tomekk" nie przeskadzaja ci , co na jego oczach tworza euro-komucho-land . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: namacalny Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 21:28 tylko ogłupiałym idealistom przeszkadza euro-bogato-land Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 08:57 1. Nowak jest narodowcem, któremu z komunistami byłoby z całą pewnością po drodze, byle byli to narodowi komuniści 2. nie widzę nic złego w fakcie, że Polska jest w UE, ubolewałbym, gdyby było inaczej i każdy normalny człowiek omijałby mój kraj szerokim łukiem 3. "patriota" i nielibertyn tidi jest patriota tylko w pewnym zakresie zważywszy na to, gdzie teraz jest. pewnie się eurolandu boi i woli się trzymać z daleka 4. zresztą w kraju, który składa się z 50 różnych krajów Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 09.04.08, 19:45 Niektórzy poza kato-komuno-land niczego nie są w stanie dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J O7 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.eranet.pl 14.04.08, 23:51 'tomekk''libertynal',CZYSTA KOMEDIA. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 21:49 nazistowska retoryka w imie Boga ma miejsce w kosciolach. ciekawe, ktora parafia sie posunie do wpuszczenia tego neogoebbelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 08.04.08, 21:56 Twojej retoryki to i Urban by się nie powstydził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.nyc.res.rr.com 08.04.08, 22:13 Ech , ty "namacalny" - komik z ciebie . Euro-bogato-land - dobre sobie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:16 Poczytaj trochę statystyk, a dowiesz się, jakie były i są korzyści z akcesji. Poczytaj też o rynku nieruchomości w Polsce i sąsiednich krajach. Pouczająca lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:18 Poza tym rozumiem cię. Dolar cienko przędzie i uskładanym mająteczkiem już nie zaimponujesz. Ale głowa do góry. Po recesji zwykle przychodzi ożywienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.nyc.res.rr.com 12.04.08, 19:29 Mow mi wuju . Ta twoja eurukomuna dorobi sie ekonomistow , ktorzy poziomem dorownaja amerykanskim , dopiero za 50 lat . I to jest fakt powszechnie znany . Nie odczuwamy - tak jak wy - zwyzek cen i trudnosci na rynku pracy . Co minute w NY laduja przepelnione samoloty z potencjalnymi nielegalnymi robotnikami . Nastepnego dnia wszystko to gdzies wtapia sie w machine zatrudnienia . Badz spokojny o mnie ,a przyjrzyj sie poczynaniom euro-komuno entuzjastow . 1/5 w Polsce zyje ponizej progu ubostwa . Pozbycia sie nedzy nie gwarantuje rowniez nisko oplacana praca . Gdyby nie pomoc z "za kaluzy" jeszcze byloby cieniej . Prof. Ryszard Kozlowski przy kazdej nadazajacej sie okazji mowi o zachwycie profesorow amerykanskich zasobami surowcowymi Polski . Twierdza oni , ze w przeliczeniu na glowe mieszkanca jestesmy bogatsi od Amerykanow . Ale co ?? Nie lzia . Nie dostaniesz sie do tej tablicy Mendelejewa , bo skutecznie chroni ja bezsensowny gniot biurokratyczny jakim jest "Natura 2000" . Niemcy maja jedynie 0,3 procent powierzchni pod ochrona , a u nas kilkadziesiat razy wiecej . I nigdy nie dostaniemy sie . Ten twoj PO-land , beztrosko oddaje w obce rece rowniez i te zasoby . Ps. A jeszcze mala dygresja . Na sobote i niedziele zlatuje sie tu do NY rzesza Niemcow na ...zakupy . Pelne walizy elektroniki wloka ze soba i nie tylko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 08:34 "Niemcy maja jedynie 0,3 procent powierzchni pod ochrona , a u nas kilkadziesiat razy wiecej . " Widzę, że kolega bardzo "zorientowany". Same rezerwaty przyrody i parki narodowe w Niemczech stanowią 2,5% powierzchni tego kraju (w Polsce jest to 1,5%). Tylko obszary Natura 2000 związane ochroną siedliskową zajmują 9% powierzchni Niemiec, u nas WSZYSTKIE łącznie 4,2%. Kilkadziesiąt razy więcej. Dobre sobie. Sprawdź też, ilu obywateli twojego kraju regularnie jeździ do Europy się leczyć oraz ilu ludzi w twoim raju zastępuje normalne leczenie faszerowaniem się antybiotykami. Ciekawe, dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 08:36 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80281,5099590.html (prawdziwy entuzjazm) Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 08.04.08, 22:24 juz lepszy Urban od Goebbelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 08.04.08, 23:02 Nawet odnoszę wrażenie, że to twój autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 10.04.08, 05:43 macrow napisał: > nazistowska retoryka w imie Boga ma miejsce w kosciolach. > ciekawe, ktora parafia sie posunie do wpuszczenia tego neogoebbelsa. Porąbaną polszczyznę tego zakłamanego pseudointelektualisty i półanalfabety edico zawsze poznam. Nie jest ważne pod jakim nickiem napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelam Re: wkrótce tzn kiedy? 08.04.08, 23:12 Przecież nie z GW się tego dowiesz. Dokładna informacja jest tutaj: www.radiomaryja.pl/dzwieki/2008/04/2008.04.08.tr.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.eranet.pl 08.04.08, 23:14 W niedziele 13 kwietnia w Sali Kolumnowej Akademii Medycznej ul.Mickiewicza 1,o godz.14.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:02 I faktycznie 13 to pechowa liczba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:20 To Nowak spał? Nie wiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.elpos.net 09.04.08, 16:52 A co ma pan Nowak do demonizowania przez ciebie "13"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 18:12 Faktycznie "13" przy tym panu to pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.elpos.net 09.04.08, 20:35 Bo to jest facet na 102. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:40 Gustlik czy Grigorij? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.elpos.net 09.04.08, 21:06 Tomekk! Przebudż się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 21:07 "Przebudż się." To ty świadkiem jehowy jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.08, 01:51 Tomus! zajmij sie pancernymi,albo tygryskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:56 Od pancernych, klosa, prucznika borewicza i tygrysków to akurat ty jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.08, 14:45 Do wszystkiego podchodzisz komercyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:30 Od tamtych lat ukazało się u nas wiele książek i pojawiło się wielu innych bohaterów literackich. Twoja biblioteka jest nieaktualna. Poproś, żeby ci ktoś coś nowszego przysłał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.nycmny.east.verizon.net 23.04.08, 19:31 Wlasnie,wiele sie zmienilo,a Ty wciaz zyjesz w atmosferze tamtych lat.- Nawyki nie poddaja sie zmianom.A najgorsza jest tesknota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 21:46 Ja? Nacjonalizm to XIX wieczny wymysł, który coraz bardziej przeszkadza funkcjonować ludzkości we współczesnym świecie. "Protokoły mędrców z Syjonu " i tym podobne "rewelacje" tez mają wiele lat. Przyganiał kocioł garnkowi...Co do tęsknoty: jeśli tęsknisz, wracaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: wkrótce tzn kiedy? IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.08, 01:20 A Ty wciaz nie rozumiesz.Ciagle wracasz do przeszlosci. "O mnie sie nie martw"- jestem wolnym czlowiekiem,jestem tu bywam tam,i to zalezy tylko od mojej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: wkrótce tzn kiedy? 24.04.08, 12:15 A ten znowu swoje...Mów do słupa a słup.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OTELLO Prawo, poznacie prawde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 19:01 wreszcie, barany Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Prawo, poznacie prawde 09.04.08, 19:47 A liczyłeś na coś więcej po elektoracie PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOKA Re: Brawo, poznacie prawde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:15 słuchałem wykładu prof. Nowaka i wszystko logicznie sie zgadza, to wszystko realizowane jest od wielu lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Brawo, poznacie prawde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:20 Słuchałem kiedyś wykładu pewnego profesora na tematy ekologii, z którego wynikało, że za to, że dziś ludzie śmiecą winny jest kartezjusz i jego filozofia. I wiesz co, logicznie się zgadzało. Jeśli więc masz jakieś śmieci to wyrzuć je gdziekolwiek. W razie czego zrzucisz na kartezjusza. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Prawo, poznacie prawde 10.04.08, 06:05 edico napisał: > A liczyłeś na coś więcej po elektoracie PiS? > Ludzie! Czy nie pora zatrudnić tłumacza tej żałosnej ubeckiej gwary na język polski? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Prawo, poznacie prawde 14.04.08, 00:51 Hhhmmm... mr.brilliant błysnął i ludziiii do zbierania kartoffffli poszukuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Miał być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 08:43 I się zmył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Miał być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 08:48 "W 1970 SB rejestruje Nowaka jako kontakt operacyjny o pseudonimie "Tadeusz". Spotykał się wtedy z oficerami wydziału II departamentu III MSW, gdzie przed wyjazdem na placówkę na Węgry, zadeklarował chęć współpracy[3]. Od 1 lutego 1972 do 1 lipca 1974 roku pracował w Ambasadzie PRL w Budapeszcie jako drugi sekretarz. Pracę na placówce kończy po kłótniach z ambasadorem Jerzym Zielińskim i wraca do PISM[3]. Na początku lat 80. zakłada w Instytucie Spraw Międzynarodowych koło Stronnictwa Demokratycznego, wówczas przybudówkę PZPR[3]. W 1981 pisał do Tygodnika Solidarność pod pseudonimem Maron. Po ogłoszeniu stanu wojennego, ponownie publikuje w Polityce, Radarze i lewicowym Zdaniu. Staje się specjalistą od porównywania Węgier 1956 r. z Polską 1982 r., dowodząc, że w obu krajach miały miejsce spiski imperialistyczne i kontrrewolucyjne. W marcu 1982 był prelegentem w Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu i Leninizmu[3]." ------------ Ciekawy ma życiorys. Teraz ściga spiski żydowskie, dawniej kontrrewolucyjne i imperialistyczne. Wątek współpracy z pewnymi organami też jest ciekawy. Gratuluję autorytetu. każdy ma, na jaki zasługuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 09:19 "Nie dostając posady posła w sejmie, za rządów Tadeusza Mazowieckiego bezskutecznie stara się o objęcie funkcji ambasadora na Węgrzech[3]." Każda zmiana poglądu pana Nowaka wiąże się z jakimś prywatnym niepowodzeniem. "Polityka" była cacy do momentu, gdy pan Nowak przestał tam pracować. Potem była "be". A III RP jest "be" i "nękana spiskami", ponieważ pan Nowak nie dostał posady ambasadora. To tyle na temat tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 11:41 Wstydzisz się podać źródła, z których korzystasz? A tak na marginesie, przyjąłeś dobrą taktykę opluwając pana Nowaka. Trudno inaczej zwalczać człowieka tak kompetentnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 11:55 A proszę bardzo. Wszystkie przytoczone fragmenty są z wikipedii. Jeśli ktoś powołuje się na to źródło i uważa je za wiarygodne np. w sprawie nomenklatury, mam prawo uważać je za wiarygodne w sprawie tego pana. I nie tylko tam. Poza tym przytoczyłem wyłącznie znane fakty: praca w "Polityce", (entuzjazm wobec węgierskiej partii socjalistycznej litościwie pominąłem), starania o pracę w węgierskiej ambasadzie, a potem nagła zmiana frontu (tak samo nagła, jak w przypadku "Polityki"), niejasne sprawy związane z SB (o których pisało także "Wprost", które nabrało wody w usta zaraz po tym, gdy wiadomy dyrektor w końcu zdecydował się otwarcie poprzeć weiadomo kogo). Od kiedy przytaczanie faktów jest opluwaniem? Ja po prostu znam jego biografię i umiem wyciągać wnioski z tego, co robi, co mówi i jak się zmienia to, co robi i to, co mówi oraz pod wpływem czego się to zmienia. Mniej zaślepienia, więcej myślenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
radek234-1 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:04 jaka ślepota! antysemita, który umiejętnie wykorzystuje media, by sie reklamować. do tego nowaka nie mam pretensji, wariatów nigdy nie brakowało. pretensje mam do kościoła, który udostępnia mu swoje ołtarze. w ten sposób ludzie pozbawieni są obiektywizmu, gdyż przecież nie wolno kwestionować słów wypowiedzienych z ołtarza. widocznie przeprosiny kościoła za zbrodnie średniowieczne były puste, a kościół dalej idzie swoją nienawistną ścieżką. szkoda mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:00 A tu masz przykłady "neutralnych" i "obiektywnych" wypowiedzi tego pana: "Według Jerzego Roberta Nowaka (książka "Kogo muszą przeprosić Żydzi") muszą oni przeprosić: Polaków (za zdradzanie nas na rzecz zaborców, za jakże licznych żydowskich szpicli i donosicieli, za rozliczne kampanie antypolonizmu itd.); Rosjan (za narzucony im totalitarny system komunistyczny, walkę z religią itd.); Amerykanów (za rolę zdominowanego przez Żydów Hollywood w rozbijaniu tradycyjnych wartości); Murzynów (za rolę kupców żydowskich w handlu niewolnikami); Żydów (Żydzi amerykańscy - Żydów europejskich, Żydzi antypolscy - Żydów polskich patriotów, Żydzi komuniści - Żydów antykomunistów, Żydzi fanatycy - Żydów rzeczników dialogu). (...) Sergiusz Kowalski, socjolog z PAN: - To antysemityzm w czystej formie. Pan Nowak obwinia Żydów nie tylko o nieszczęścia Polski, ale i całego świata. Jeśli wypisuje te bzdury w niszowych gazetkach, to pół problemu. Wystarczy nazywać antysemityzm po imieniu i piętnować takie postawy. Jednak prawdziwy problem zaczyna się w momencie wpuszczenia Nowaka na antenę Radia Maryja. To rozgłośnia rządu, goszczą w niej ministrowie i premier. Przez to uwiarygodniają antysemickie wynurzenia. Gdy Nowak występuje na antenie, słuchacze wielbiciele dzwonią, wtrącając antyżydowskie wątki. Z audycji z 9 lipca 2001 roku: Słuchaczka: "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze dziewica. (...) Gorąco dziękuję za wspaniałą, długo oczekiwaną audycję. (...) Wielka szkoda, że Hitler nie zniszczył tych krwiopijców Żydów do ostatniego, nikogo nie oszczędzając. Ani kobiet, ani dzieci. Do ostatniego". Jerzy Robert Nowak: "Cóż, po owocach ich poznacie". ------------ Na końcu jest cytat ze słynnej rozmowy z wiadomego radia. Mam czekać na obiektywne przeproszenie Rosjan przez Polaków za Dzierżyńskiego, który wymyślił CzeKa? To są te twoje kompetencje Odpowiedz Link Zgłoś
radek234-1 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:07 jak już ktoś napisał: retoryka Gobbelsa w kościele - polacy za mało uważali na historii i nie wiedzą, co z tego wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:09 "polacy za mało uważali na historii i nie wiedzą, co z tego wynika." (zaraz ci azp odpisze, że nie znają historii, bo z żydowskich podręczników się uczyli: idee gomułki wiecznie żywe) Odpowiedz Link Zgłoś
radek234-1 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:13 po co uczyć się historii, skoro można posłuchać jej w kościele? Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:24 Swoje żale kieruj do AMB, bo tam Nowakowi udostępniono salę. Odpowiedz Link Zgłoś
radek234-1 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:32 mało razy występował w kościele? i nie mów, że kościól nie odpowiada za decyzje poszczególnych parafii. mało jest organizacji, które mają tak centralistyczną organizację, jak KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 18:57 To dobrze czy źle? Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 19:11 tragedia! kosciol pozwala na arie nienawisci na oltarzu! tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 20:26 To i tam ciebie zaniosło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 23:36 niestety, Nowak zrobił spotkanie w AMB, więc szansa na odwiedzenia kościoła cię ominęła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j07 Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.eranet.pl 15.04.08, 00:27 'tomekk'-glupol jestes,'miales nie kopals sie nie kopas po kostkas ]'- CO Z TWEGO PRZYZECZENIA ZOSTALO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 07:55 Akurat na twojej opinii mi nie zależy. też coś, miałby mnie cenić ktoś, kto ceni Nowaka. Przyjrzyj się lepiej jego przyrzeczeniom i jego woltom. Cóż, pieniądz nie śmierdzi, a w życiu jakoś trzeba się ustawić. O jego reputację się martw, a nie o moją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk To alergia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 08:09 na ludzi o nacjonalistycznych poglądach. Ciągle się odnawia pod wpływem ujawnienia się alergenu Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:19 Skoro premier Tusk będąc w Izraelu zapewniał, że antysemityzmu w Polsce tolerować nie będzie, a Pana Nowaka toleruje, tzn. że Nowak treści antysemickich nie głosi. Noże ujmę to inaczej: on mówi o faktach. Z tym zaś możesz walczyć tylko przez kierowanie dyskusji na inne, boczne tory, skoro nie odpowieda ci okreslenie "opluwanie". Co do Dzierżyńskiego, to muyszę przyznać, że chluby Polsce nie przyniósł. I jeszcze odnośnie tego fragmentu: > Z audycji z 9 lipca 2001 roku: > > Słuchaczka: "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze > dziewica. (...) Gorąco dziękuję za wspaniałą, długo oczekiwaną > audycję. (...) Wielka szkoda, że Hitler nie zniszczył tych > krwiopijców Żydów do ostatniego, nikogo nie oszczędzając. Ani > kobiet, ani dzieci. Do ostatniego". > > Jerzy Robert Nowak: "Cóż, po owocach ich poznacie". Doskonale wiem, jak Nowak reaguje na tego typu telefony, więc kitu nie wciskaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:22 Nie wciskam kitu. Ta rozmowa jest powszechnie znana i wielokrotnie była komentowana. Jeśli prawda ci przeszkadza, to masz naprawdę problem. "Skoro premier Tusk będąc w Izraelu zapewniał, że antysemityzmu w > Polsce tolerować nie będzie, a Pana Nowaka toleruje, tzn. że Nowak > treści antysemickich nie głosi. Noże ujmę to inaczej: on mówi o > faktach." - no i zaczynają się sofizmaty - "noże": freudowska pomyłka? Ja mówię o powszechnie znanych faktach z życia tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:29 Powszechnie znanych było też wiele innych speraw, np maybach T. Rydzyka, jego helikopter... Do wieczora jestem niedostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 13:48 Rzeczywiście prawda w oczy kole:) to zabawne jak tzw antykomuniści bronią osobę taką jak Nowak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 18:20 A kto ci powiedział, że to antykomuniści? Dla takich, jak azp komunizm byłby cudny, gdyby miał przed słowem "komunizm" dopisane słowo "narodowy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:24 Nie, po prostu stwierdzam fakt narodowy socjalisto* *komunsito, ale to to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:36 Sam widzisz, że jesteś mało wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:42 TY jesteś wiarygodny. Tylko swastyki ci brakuje, bo poglądy odpowiednie już masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:44 Z czego wnioskujesz, że brak mi sfastyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:20 No proszę, jakich argumentów używają historycy. Spróbuj Alex.4 odnieść się sensownie do jego wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:26 Tamten dialog jest powszechnie znany. Prawda o tym dialogu kole cię w oczy. Swego czasu nawet ktoś mi na skrzynkę mailową tę rozmowę przesłał. Ale ty za prawdę uważasz tylko to, co sam za prawdę uważasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:38 "Ale ty za prawdę uważasz tylko to, co sam za prawdę uważasz" Skoro uważam, to uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:44 No proszę, relatywistę tu mamy na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:29 No faktycznie, ciebie nie kole. Ty jesteś na prawdę nieprzemakalny narodowy socjalisto (komunisto). Mieszkanka czerwieni z kolorem brunatnym. Niezły zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:40 I kto mi literówki wytyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:46 To już się ostatecznie skompromitowałeś: zadam ci zadanie dotyczące sensu wyrażeń: czym się różni zwrot "nieprzemakalny na prawdę" od "nieprzemakalny naprawdę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:51 Przeczytaj cały swój post, i będziesz wiedział, kto się kompromituje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 20:00 Typowe: gdy azp zabraknie języka w gębie, łapie za słówka. Ale a propos: przed "i" w złym miejscu postawiłeś przecinek. Fuj, taki pursyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Tak to jest, kiedy ignorant chce uczyć innych. IP: *.elpos.net 14.04.08, 20:18 tomekk napisał: Ale a propos: przed > "i" w złym miejscu postawiłeś przecinek. Fuj, taki pursyta! _____________ kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Tak to jest, kiedy ignorant chce uczyć innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 20:42 Naucz się lepiej interpunkcji w przerwach między czytaniem lektury Nowaka i innych czerwono-brunatnych pająków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Tak to jest, kiedy ignorant chce uczyć innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 20:53 A teraz znajdź tautologię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tak to jest, kiedy ignorant chce uczyć innych IP: *.elpos.net 14.04.08, 21:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=78003797&a=78320925 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:26 I ty piszesz o sofizmatach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:30 Ja piszę, ty używasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:43 Skoro w to wierzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
radek234-1 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:25 musisz być wielkim zwolennikiem Tuska, skoro przyjmujesz jego słowa jako doktrynę. fajne myślenie: "Skoro premier Tusk będąc w Izraelu zapewniał, że antysemityzmu w Polsce tolerować nie będzie, a Pana Nowaka toleruje, tzn. że Nowak treści antysemickich nie głosi." Ulbricht mówił, że w Berlinie nikt nie ma zamiaru budować muru. Mur powstał. PiSiacy mówili, że układów tolerować nie będą. Teraz układy PiSiaków wychodzą na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:22 Myślałem, że Tusk jest waszym autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:35 Akurat myślenie nie jest twoja najsilniejszą stroną. Zresztą, po co ci ono. Masz Nowaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:48 Nic nowego. Jak brakuje ci argumentów, zawsze sięgasz po inwektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:53 Argumentów używa sie w normalnej dyskusji a nie rozmowie z fanem Nowaka. Pisałem, ci kilka razy, że jest to dla mnie wystarczająco kompromitujące twoją osobę. Żegnam, za długo z tobą rozmawiam. Nie trać czasu na rozmowę ze mną. Maluj swastykę i ćwicz zamawianie piwa. Postmoderniści w jednym mają rację: nacjonalistyczne i fanatyczne ścierwa nigdy niczego się nie nauczą. Paszoł won malować szubienice na żydowskich grobach. Tam twoje miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 20:02 Pomyliłeś się, to nie jest forum psychoterapeutyczne. Zgłoś się najlepiej do psychatry, chociaż to też w twoim przypadku dobrze nie rokuje. Ale i tak mi cię nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 20:05 A mi cię żal. Ale żaden psychiatra (nie psychatra) cię, niestety, uleczyć nie zdoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Charakterystyczne: IP: *.elpos.net 14.04.08, 20:21 A mi nie żal tych, których zżera nienawiść do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Charakterystyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 20:44 Tacy, jak ty i twój Nowak skutecznie kompromitują imię Polski i trzeba za takich baranów kółko się usprawiedliwiać! Co ci ta Polska zrobiła, że usilnie starasz się ją skompromitować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Ponieważ zwykle chamów olewam, IP: *.elpos.net 14.04.08, 20:54 więc i z tobą zakończę dyskusję w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Charakterystyczne: 14.04.08, 12:27 Jakie boczne tory? Piszę o faktach z życiorysu tego pana, wpływietych faktów na pisane przez niego treści, a na podstawie tych faktówi tych treści wyciągam wnioski na temat jego wiarygodności i uczciwości intelektualnej. Nic więcej. To ty unikasz niewygodnych dla ciebie faktów i zaprzeczasz oczywistym prawdom jak w przypadku tej rozmowy z postu powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Są tacy, co pamiętają, co robił 14.04.08, 12:29 "Wallenrodyczna publicystyka w "Polityce" 1963-1989 Jedną z pierwszych jego wallenrodycznych publikacji był tekst: „Od Cheopsa do Planu 6-letniego”. Nowak we wspomnieniach pisze, że ostro skrytykował tam studia historyczne za nudę, sztampowość i brak kontrowersji w programie nauczania. Pomija jednak fakt, że zaproponował też ograniczenie liczby godzin nauczania historii Polski, szczególnie tej sprzed XVIII w.: "nazwa Polska oznaczała raczej grupę feudałów i szlachty uciskające masy nieświadomego chłopstwa" na rzecz historii ruchu rewolucyjnego: "Bardzo potrzebne jest dużo szersze zapoznanie studentów z dyskusjami we współczesnej historiografii radzieckiej." Nowak proponował też, by w końcu ujawnić całą prawdę i pokazać: "problem oceny roli duchowieństwa katolickiego przyczyniającego się do ugruntowania zacofania społecznego i politycznego." W "Polityce" nie zapamiętano go jako wywrotowca. Starsi dziennikarze mówią, że był dość posłuszny, deklarował swoje lewicowe sympatie i raczej stronił od Kościoła. Pamiętają go przede wszystkim jako eksperta od Węgier, który lansował tamtejszy model "socjalizmu z ludzką twarzą", stawiając za wzór Janosa Kadara, sekretarza partii. Ostatnie teksty w "Polityce" Nowak publikował w 1989 r., stawiając PZPR za wzór Węgierską Socjalistyczną Partię Robotniczą, która posiada "wielu zdecydowanych i przebojowych partyjnych liberałów". Kiedy okazało się, że nie dostanie w redakcji etatu, o który wtedy usilnie zabiegał, Nowak znikł. Objawił się jako felietonista katolickiego "Ładu", w którym obnażył "Politykę" jako "bastion niereformowalnych nostalgii postkomunistycznych". Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Są tacy, co pamiętają, co robił 14.04.08, 13:46 Nowak był zwykłą komunistyczną kreaturą. Takich zresztą w tzw antykomunistycznych środowiskach jest bardzo dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:34 Nawet jeżeli byś udowodnił, że Nowak jest złym duchem, nie zmieni to relacji między faktami, a tym co mówi. A mówi właśnie o faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:48 Fucktach nie faktach głupcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:58 Kto ci w tym twoim rynsztoku internet zainstalował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 20:01 A kto w twoim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.elpos.net 14.04.08, 20:23 Ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie posługuję się rynsztokowym słownictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 20:45 Dobre sobie. Czytasz Nowaka i mu wierzysz. To najgorszy z możliwych rynsztoków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.elpos.net 14.04.08, 21:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=78003797&a=78320925 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 21:37 Ty ich słuchasz, a nie olewasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.elpos.net 14.04.08, 22:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=78003797&a=78320925 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 23:31 I po co więc podbijasz wątek? Wróć do swojego idola Nowaka. Nie trać dla mnie czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Są tacy, co pamiętają, co robił IP: *.elpos.net 15.04.08, 17:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=78003797&a=78320925 Odpowiedz Link Zgłoś
prostowicz Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 15.04.08, 06:14 Paszoł polski szowinista z ruskiego Podlasza na polskie Mazowsze z Jedwabnem, Radziłowem, Wąsoszem na czele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 07:57 Kolejny durny nacjonalista. Teraz z kolei ruski. Nie używaj polskiego języka, bo cię twoi za zdrajcę uznają kmiotku Odpowiedz Link Zgłoś
prostowicz Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 15.04.08, 17:56 polski ciemniaku! wszyscy Ruscy znaja po pare języków, Polacy to tumany językowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narodowiec Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 10:48 Wypisujecie brednie o Profesorze w niedzielę 13 byłem w auli Akademii Medycznej na spotkaniu z nim i proszę was nie wypisujcie bredni i wyrwanych z kontekstu cytatów z jego wypowiedzi . Jego wypowiedzi na spotkaniu dotyczyły kłamstw i manipulacji jakich dopuścił się Gross w książce "Strach" . W swich wypowiedziach Nowak opierał się i obszrnie cytował materiały historyczne ogólnie dostępne . W jego wypowiedziach nie znalazłem retoryki antyżydowskiej i antysemickiej co nie oznacza że Profesor lubi Starszych Braci . Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms 24.04.08, 12:24 Jak ten Gross mógł tak kłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatły Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:50 Nowak to faszysta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Profesor Jerzy Robert Nowak wkrótce w Białyms IP: *.elpos.net 17.04.08, 18:01 Taki z niego faszysta, jak z ciebie światły. Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Żeby jeszcze Bender,Szaniawski , kilku krakauerów 23.04.08, 12:42 ...od Kuklińskiego, sam bym poszedł, żeby obejrzeć tę menażerię rydzykoidalna. To są faceci na miarę i podobieństwo kruchty. A my tu do Europy,cywilizacji,postępu.Żeby tak jeszcze białostoccy wodzowie tzw. lewicy przypomnieli ministranturę,walnęli w piersi -mea culpa - nie trzeba byłoby szukać -jak mu tam - (Eden!?)- gdzieś hen, tylko tu mielibyśmy pełną wizję tego, O k...! A tak, ten, tu głupa rżnie "ktoś o to pytał na forum" Odpowiedz Link Zgłoś