Dodaj do ulubionych

Kadry Zaglady

IP: 192.148.125.* 24.09.03, 23:43
W ostatnim numerze Polityki ukazal sie artykul bialostockiego dziennikarza
Tomasza Wisniewskiego: Kadry Zaglady:

polityka.onet.pl/artykul.html?M=NW
Zdjecia o ktorych mowa w artykule mozna obejrzec tutaj:

www.free.com.pl/zydy/
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Kadry Zaglady 25.09.03, 18:03
      zawsze wstrząsajaca jest świadomośc, że ludzie ci zgineli tuż po zrobieniu tych
      zdjęc..
      Pozdr
      • Gość: Spec Re: Kadry Zaglady IP: 38.112.0.* 25.09.03, 19:55
        jesli komus nawigacja na tej stronie sprawia trudnosci
        (jak mi)
        moze sie dostac bezposrednio:
        www.free.com.pl/zydy/z/zdjecia/
        www.free.com.pl/zydy/z/zdjecia/opty/
        • Gość: Piotr Re: Kadry Zaglady IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 21:20
          Dzięki za namiary na wstrząsające zdjęcia. Wprawdzie na stronach Yad Vashem
          jest bardzo duża kolekcja zdjęć m.in. z ramp oswięcimskich, podobnie na Stetle
          Links ale ta ujawniona kolekcja jest przerażająca - szczególnie to zdjęcie
          Nordyka przycinającego brodę Żydowi. Znalazłem tu również zdjęcie z mojego
          rodzinnego Rzeszowa ;
          www.free.com.pl.zydy/z/zdjęcia/opty /2f5.jpg. Przedstawia Zydów zamiatających
          ulicę /dziś 3 maja koło wieży kościoła farnego.
          Nie można zrozumieć zamiłowania zbrodniarzy do fotografowania swych ofiar-w
          opracowaniach ksiązkowych znalazłem raz zdjęcia Żydów rozbierających się na
          moment przed egzekucją na leśnej polanie w podrzeszowskim lesie i pilnujących
          ich polskich chłopców - junaków uzbrojonych w laski /zdjęcia podwójnie
          przerażające - bowiem nie potrafię sobie wytłumaczyć czy owi chłopcy byli w tej
          sytuacji ofiarami czy pomocnikami katów? podobnie jak chłop przyglądający się z
          rozbawieniem scenie "strzyżenie" Żyda w tej kolekcji.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka