Forum   kołatanie serca

kołatanie serca

(45 wyników)
  • Witam, jestem hashimotką od 9 lat, obecnie jestem na dawce euthyroxu, naprzemienie co drugi dzień E100 i E125, bo jak brałam stale E125 to popadłam w nadczynność tarczycy. Zrobiłam dzisiaj badania tarczycy oraz morfologię ze względu że od ok. miesiąca nasilaja mi się ataki kołatanie serca. w ostatnim tygodniu mam takie zaburzenia pracy serca po 5 razy dziennie z czego czasami taka nieregularna praca serca utrzymuje sie nawet 10-15 minut. Jest to strasznie męczące, trudności w oddychaniu oraz...
  • Witam Od 2 lat praktycznie męczę się z takimi objawami z którymi ktoś próbował mnie nawet skierować do psychiatry bo objawy są dosyć dziwne. Mianowicie pod pływem każdego światła jak : Słońce, Telewizor i ogólnie elektronika z wyświetlaczami oraz światła w domach, budynkach. Odczuwam otępienie w głowie tak jak osoba która wypije parę piw oraz kołatanie serca które się wzmacnia np jak siedzę długo przy laptopie a także bóle głowy (kłucia) jak spojrzę się na mocne światło i czasami ...
  • Poradźcie cos,proszę.Wyniki mam w normie,biorę od 18 mc Euhyrox 25,od 3 dni tak mi serce bije,że już nie wyrabiam,mega mnie to stresuje-co mi może pomóc?
  • Polecono na kołatanie serca dla mojej mamy aconitum napellus 9ch. Od jakiegoś miesiąca dolegliwości nie dokuczają tak bardzo - wcześniej kołatanie atakowało nawet co tydzień a stan "niepokoju" serca utrzymywał się przez kilka dni po ataku. Moje pytanie dotyczy obawy, że skoro stan jest jakby zaleczony to czy przyjmowanie leku nie wywoła ataków kołatania. Czy mozna przyjmować aconitum profilaktycznie - 3-5 dziennie po 5 granulek? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Hej Haszimotki moze ktos mi doradzi. po 3 tygodniach brania euthyrox 50 spadło mi TSH z 8 do 5, 16 FT4 1,43 58%, FT 3 3,22 51% i czułam się coraz lepiej. POprosialam lekarke o zwiekszenie dawki wiec zalecila mi brac na przemian 75 i 50 z tym zebym uwazała na kołatanie serca. No i wziełam raptem 2 razy i zaczelam miec te kołatania bez konkretnej przyczyny(a wczesniej nigdy tego nie miałam).Oczywiscie wrocilam do dawki 50 i od razu przeszło.Ale moze to efekt sugestii? Czy powinnam ...
  • czy to coś poważnego? I co może być przyczyną? Pojawia się przeważnie w nocy, czasem trzyma cały dzień. W piątek mam się zgłosić do swojego lekarza ale inny mnie nastraszył, że powodem mogą być kłopoty z krążeniem lub nerwica. P.S. Z tarczycą wszystko w porządku.
  • nadmierne bicie serca(palpitacje) jaki jest najlepszy domowy środek lub ziołowy ewentualnie lek bez recepty ?To może być po kawie,czytałem o glutaminianie sodu,nerwach i wysiłku.Przychodzą mi do głowy "krople nasercowe".
  • Witam wszystkich. Od kilku lat leczę się hormonalnie z powodu PCO i mam masę skutków ubocznych. Od jakiegoś czasu pojawiło się coś jakby kołatanie serca - szybkie odczuwalne uderzenia np gdy się zdenerwuję albo zmęczę (nawet trochę) Mam siedzącą pracę, ale też regularnie chodzę na aerobik. Czy to może być skutek pigułek? Ktoś miał podobnie? Nie mogę zaprzestać leczenia...
  • Bo mi spać nie daje to kołatanie i czuje się ogólnie koszmarnie przez to :( A biorę: lit, convulex, doxepin 25, xyzal (alergia), glucophage (insulinooporność), euthyrox (niedoczynność tarczycy). W ogóle to boje się o tym powiedzieć mojej lekarce, bo jak ostatnio miałam nadciśnienie, to stwierdziła, że po antydepresancie i mi zmieniła. No i nadciśnienie mi minęło, ale za to miałam dwa tygodnie wyjęte z życiorysu zanim nowy lek nie zaczął działać. Lepiej czuje się dopiero od kilku dni i nie ...
  • powiedźcie mi taką rzecz, ostatnio bardzo często mam kołatanie serca, nie wiem czy to jest spowodowane nerwami, czy np. tym, że serce w niektórych momentach zaczyna bić wolniej, dostaję mdłości i chwilę potem mi przyśpiesza. Boję się, że będę musiała wstawić sobie rozrusznik serca. Czy EKG wykazało by, że mam coś z sercem nie tak? Czy wykazało by, że potrzebuję rozrusznika? EKG wyszło mi dobrze, kardiolog powiedział, że to nerwica, ale ja nadal się boję.
  • Jestem w ciąży. Endo przepisała mi jod. Jaki może mieć wpływ przyjmowanie tego jodu na hormony ft3, tf4 i tsh? Spadek, wzrost czy żadnego wpływu nie powinno byc? Zauważyłam, że po jodzie mam kołatania serca...
  • Od lat leczę PCO pigułkami i nie znoszę ich najlepiej. Ostatnio doszedł jeszcze taki objaw, coś jakby trzepotanie w klatce piersiowej. Czy to moze być wina pigułek? Czy raczej stresujący tryb życia, praca po 12h na dobę i dużo kawy? :) Osobiście obstawiałabym to drugie. Badania robiłam ostatnio, badałam też tarczycę - w normie
  • TSH 4,295 {0,550 - 4,780} FT3 3,33 {2,3 - 4,2} FT4 0,86 {0,89 - 1,76} w ostatnim roku przytyłam ok.10 kg i dokucza mi częste kołatanie serca
  • Witam, od roku czasu biorę hormony tarczycy najpierw Euthyrox w dawce 100, kolejno 150 w dawce - poziom hormonów stoi, nie ma żadnej poprawy, objawy niedoczynności jak były, tak są, lekarz rozkłada ręce. Objawy niedoczynności, zimne dłonie, puchnięcie, zaparcia, słaby puls, zimne dłonie, depresja. Moje wyniki, hormony TSH - wynik: 2.169 Norma: 0.480 - 4.580 Ft3 - wynik: 1.27 Norma: 1.43 - 3.39 Ft4 - wynik: 0.90 Norma: 0.76 - 1.92 Zrobiłam także poziom ferrytyny: Wynik: ...
  • od pewnego czasu zauważyłam że odczuwam mdłosci połaczone z kołataniem serca, szczególnie po jedzeniu.moze ktos miał podobne objawy? Prosze o odpowiedz.
  • Witam i proszę o pomoc. Od 5 lat pozostaję pod opieką endokrynologa. Przez 2 lata byłam leczona na nadczynność tarczycy (thyrozol), w lutym 2007r. podano mi jod radioaktywny, terapia była skuteczna. TSH3 od wartości 0,03 (przed samym zabiegiem) miesiąc temu skoczyło do 4,97. Wskazuje to na przejście tarczycy w [u]niedoczynność[/u]. Niestety znów mi mocno kołacze serce (tak jak 5 lat temu) a to ponoć wyklucza podanie Euthyroxu. Cholesterol całk. w sur. 144, HDL 53, TG 98 mg/dl. Wyniki te...
  • Witam śledze stale wasze forum. Poradazono mi na kołatane serca i niepokój parzyć sobie herbatkę z ziela serdecznika. Jedna łyżeczja na szklanke raz dziennie. Potwierdzam że działa a zdrowsze to niż persen czy valerin. Polecam i pozdrawiam
  • znacie to? zamiast serca nagle masz trzepoczącego wróbla, albo łapie cię kolka. tak naprawdę wciąż czuję że mam serce - ciągły jakby jakby ucisk, mocne bicie. do tego ciągła senność, permanentne zmęczenie, nic tylko bym spała. to zaczyna być wręcz irytujące. macie podobne problemy?
  • Leczę się od pażdziernika. Startowałam z tsh26.Przy tym wyniku byłam zapuchnięta, śpiąca, depresyjna, miałam bardzo suchą skórę, zapuchnięte oczy, po prostu masakra. Biorę euthyrox i cały czas miałma spr. tylko tsh. W końcu w maju bardzo schudłam i miałam kołatania serca moje wyniki: TSH 0,32 uUI/ml 0,25-5,00 przy dawce 75mg. Zmieniłam endokrynologa i pani obniżyła dawkę na 62,5 mg i wyniki po miesiacu: TSH 1,00 uUi/ml 0,25-5,00 FT4 13,78 pmoI/I 9,00-20,00 wyniki czerwiec Kołatan...
  • Witam jestem tu nowa i z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem otóż u mnie zaczęło się od nadczynności tu opisze moje pierwsze wyniki: 11.02.2009 TSH <0,005 norma(0,4-4,0) FT4 60,99 norma(11,5-22,7 FT3 17,95 norma(4,0-8,3) tu miałam włączony tyrozol 3*10mg potem wynik 6,03,2009 TSH 0.004 n(0,4-4,0) FT3 9,2 n(4,0-8,3) FT4 42,7 n(11,5-22,7) dalej tyrozol 3*10mg potem wynik 12,05,2009 TSH 12,1 (0,4-4,0) ft4 9,79 (11,5-22,7) tyrozol 2*10mg 10.06.2...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się