Dodaj do ulubionych

Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej

22.11.03, 10:19
Pare dni temu oglądałam program z Hołdysem w TVP. Przedstawił on pewien
zespół muzyczny z Olsztyna grajacy muzykę tzw. metal czy cos wtym rodzaju.
Solista tego zespołu żalił się, że bardzo trudno w POlsce uprawiać tego
rodzaju muzykę. Nie puszczają jej w tv i radiu, własciciele sal boją się
wynajmować je,znane wytwórnie płytowe mają"cykora" w wydawaniu ich płyt. Po
wywiadzie zagrali jeden kawałek, calkiem fajnie, z przyjemnoscią wysłuchałam
tej muzyki. O co w tym wszystkim chodzi, może mnie uswiadomicie?
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej 22.11.03, 10:24
      firmy fonograficzne chcą sprzedać tylko taki produkt któy wedle nnich na pewno
      się sprzeda. Czyli pop najlepiej jeszcze w wykonaniu kobiecym... mają pewnośc
      że pójdzie kilkanaście-kilkadziesiat tysiecy płyt. Tymczasem muzyka niszowa,
      któraz dobywa mniejsza popularność jest przez nich olewana. Uznają, ze nie
      warto podejmować ryzyka i promować i produkować płyty zespołów ostrzej
      grajacych. Dlatego najwieksze pieniądzę idą na muzyczne bagno: nartalie
      kukulskie czy inne patrycje markowkie... Firmy boją się wszelkiego ryzyka, a
      sukces artystyczny maja gdzieś. Ich interesuje tylko komercja przez małe k.
      Pozdr
      • wanda35 Re: Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej 22.11.03, 10:36
        alex.4 napisał:

> firmy fonograficzne chcą sprzedać tylko taki produkt któy wedle nnich na
        pewno
        > się sprzeda. Czyli pop najlepiej jeszcze w wykonaniu kobiecym... mają pewnośc
        > że pójdzie kilkanaście-kilkadziesiat tysiecy płyt. Tymczasem muzyka niszowa,
        > któraz dobywa mniejsza popularność jest przez nich olewana. Uznają, ze nie
        > warto podejmować ryzyka i promować i produkować płyty zespołów ostrzej
        > grajacych. Dlatego najwieksze pieniądzę idą na muzyczne bagno: nartalie
        > kukulskie czy inne patrycje markowkie... Firmy boją się wszelkiego ryzyka, a
        > sukces artystyczny maja gdzieś. Ich interesuje tylko komercja przez małe k.
        > Pozdr

Hołdys i ten solista twierdzili że jest duża ilosc słuchaczy tej muzyki, wiec
        zbyt płyt byłby a tym samum zarobek. Chyba chodzi o cos innego
        • alex.4 Re: Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej 22.11.03, 10:52
          duża grupa to rzecz umowna....
          zresztą liczy się nie tyle potencjana grupa odbiorcó, ale przeświadczenie jak
          wielka ona jest w koncernach fonograficznych...
          Pozdr
        • Gość: robert Re: Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej IP: 81.15.254.* 22.11.03, 10:54
          Niektórzy idioci nazywają te zespoły satanistyczne, a to dlatego że jadą równo
          począwszy od papieża kończąc na Kwaśniewskim. Sam słyszałem utwór w którym były
          spiewane fragmenty przemowień Hitlera, Stalina i Jana Pawła 2 jednoczesnie
          krytykujac te trzy organizacje jako największe zło na swiecie. W nastepnej
          piosence bardzo ostro pojechali po papieżu w związku z jego zakazem używania
          prezerwatyw.Nie piszę szczegółow co było w tych piosenkach z powodu obawy
          wyciecia postu przez admina. I to jest chyba powodem ich bojkotu przez środki
          masowego przekazu. ADMINIE NIE WYCINAJ
    • Gość: bernard Re: Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej IP: *.swipnet.se 22.11.03, 10:54
      Jest to grupa VADER bardzo popularna w Szwecji i nie tylko
      Pozdrowwienia z Goteborga

• roman77 Re: Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej 22.11.03, 11:04
        Gość portalu: bernard napisał(a):

> Jest to grupa VADER bardzo popularna w Szwecji i nie tylko
        > Pozdrowwienia z Goteborga
        >
        >
        Podczas mojego pobytu w Nowym Jorku poznałem członków pewnej polskiej
        grupy ,grającą te muzykę w najlepszych nowojorskich klubach. Żalili się że
        mieli w Polsce problemy o których pisze wanda i robert.
        • Gość: alex.4 Re: Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej IP: 212.33.87.* 22.11.03, 11:32
          Akurat Vader jest jedynym poslkim zespołem który jest dostepny w każdym
          pozrądnie sklepie...
          Pozdr
        • Gość: biedronka Re: Pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej IP: *.csk.pl 22.11.03, 23:40
          Wystarczy popatrzec, co sie stalo w Zarach z przystankiem Woodstock. Przeciez
          wszystkio, co ma przesterowany dzwiek to dziecko i twor szatana. Wiec dopoki w
          tym kraju o tym co dobre beda decydowac dewotki oraz znawcy prawdziwej sztuki z
          gatunku Ich Troje i Disco Polo, tak dlugo nie bedzie dobrych plyt rockowych. A
          swoja droga jak to jest, ze kiedys sprzedawaly sie tysiacami plyty Armii,
          Kultu, Dezertera i innych? Ciekawostka.
    • oszolom.z.radia.maryja Moje pytanie do znawców muzyki mlodzieżowej.... 23.11.03, 00:00
      Czym się różni Hip Hop od rapu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka