jack79 30.01.10, 13:05 wyborcza.biz/biznes/1,101562,7510652,PZL_Swidnik_sprzedany.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
browiec1 Re: [*] 30.01.10, 13:40 Lepiej ze kupila to AW niz jakby "zainwestowali" znowu nasi amerykanscy przyjaciele. Tak jest jakas szana ze zachowaja profil produkcji,moze pomoga jakies kontrakty eksportowe uzyskac... Odpowiedz Link Zgłoś
mamlas_1 i tak nie produkowali nic sensownego 30.01.10, 13:43 Smiech na sali, najniższa półka z możliwych. Nasz "przemysł" lotniczy to wstyd, całe szczęście że już go nie ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: i tak nie produkowali nic sensownego 30.01.10, 13:45 No taki przemysl jak panstwo go wspierajace. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: i tak nie produkowali nic sensownego 30.01.10, 14:47 firma produkująca śmigłowce która przetrwała czasy przemian ustrojowych i która była w stanie zaprojektować własny śmigłowiec który się w dodatku sprzedaje i którego chcą chińczycy których stać na inne lepsze zasługuje na najwyższe uznanie boeing czy airbus by takiej zawieruchy nie przetrwały, one są dotowane na równe sposoby mimo że są praktycznie monopolistami gdyby dotowano mielec tak jak wyżej wymienionych kto wie co mogliby zbudować i jak się rozwinąć? a tak to zaraz się zakończy produkcję sokoła, wszelkie badania zamknie, za 6 lat załogę ograniczy o połowę, tych od myślenia nad nowymi konstrukcjami zatrudni na zmywakach w londynie i będzie się montować to co zaprojektują zagraniczni Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_zalogowany Re: i tak nie produkowali nic sensownego 30.01.10, 16:13 > który się w dodatku sprzedaje Gdzie?! W jakich ilościach? > i którego chcą chińczycy WOW! No ci to rzeczywiście mają kosmiczne wymagania :)) co mogliby zbudować i > jak się rozwinąć? Raczej co prezesura by sobie kupiła za zdefraudowane pieniądze > załogę ograniczy o połowę, tych od myślenia nad nowymi konstrukcjami To tacy byli? Jacyś uśpieni agenci czy co? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: i tak nie produkowali nic sensownego 30.01.10, 18:13 piotrek_zalogowany napisał: > > który się w dodatku sprzedaje > > Gdzie?! W jakich ilościach? pl.wikipedia.org/wiki/PZL_W-3_Sok%C3%B3%C5%82 > co mogliby zbudować i > > jak się rozwinąć? > > Raczej co prezesura by sobie kupiła za zdefraudowane pieniądze ta Polscy prezesi kradną, a włoscy i europejscy nie, jaj sobuie robisz? tu masz dobry cytat z dyskusji na forum: "> Możesz mi wyjaśnić - tak na zdrowy, chłopski rozum - jakie osobiste korzyści i > profity odnosiłem (i odnosiłbym dalej w innej sytuacji) ja - młody prawnik, > zamieszkały daleko od Świdnika - z posiadania przez państwo polskie PZL Świdnik mógłbyś ich kiedyś jako prawnik reprezentować w jakiejś sprawie a tak będzie ich reprezentował prawnik włoski Twój syn lub córka mógłby/mogłaby pracować tam jako wysokiej klasy inzynier lub zarządzający, a tak na tym stanowisku będa pracowac pewnie włosi Twój syn lub córka natomiast dostaną co najwyżej miejsce na hali montażowej lub przy sprzątaniu kibli tak trudno na to samemu wpaść? " jak widac większość ludzi w tym kraju widzi swoje dzieci na mywakach w anglii lub czyszczących kible w firmach zarządzanych przez zachodni kapitał gratuluje wyboru ściezki kariery dla dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii w kwestii formalnej 30.01.10, 22:59 nie wypowiadam się co do przenisienia R&D Center poza Polskę, bo nie wiem jak będzie, ale nie przesądzałbym tego, w koncu u nas lokują zachodnie firmy swoje R&D Centra, to kwestia biznesowa, gdize się co bardziej opłaca.A wielki biznes jest coraz bardziej ponad narodowy. Natomiast prawnicy to dopiero zaczną zarabiać i to polscy a nie włoscy. Włoch nie ma tu nic do roboty, pewnych rzeczy przenisęść się ne da. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: i tak nie produkowali nic sensownego 31.01.10, 04:03 No ja tam nie wiem jaka przyszlosc wybrales dla dzieci,ale to Twoj biznes. Nie zadrosze im tylko jesli wskazales im dorge zycia opierajac sie na podobnych zalozeniach,jak te,ze Swidnik sam by w obecnych czasach przetrwal. P.S.te ilosci sprzedanych Sokolow wprost zatrwazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: i tak nie produkowali nic sensownego 31.01.10, 13:55 > No ja tam nie wiem jaka przyszlosc wybrales dla dzieci,ale to Twoj > biznes. Nie zadrosze im tylko jesli wskazales im dorge zycia > opierajac sie na podobnych zalozeniach,jak te,ze Swidnik sam by w > obecnych czasach przetrwal. > P.S.te ilosci sprzedanych Sokolow wprost zatrwazajace. biorąc pod uwagę że u nas lobbing nie istnieje, ani gospodarczy ani polityczny, że nie mamy żadnych wpływów, że nie mamimy offsetem, że jesteśmy uważani za niestabilnych gospodarczo i politycznie to tak ilości są zatrważające to że znalazło się tylu odbiorców (i znajdują się dalej po ytylu latach) choćby na pojedyńcze sztuki dowodzi że to bardzo udana konstrukcja duża firma z poparciem państwa, naciskami politycznymi potrafi sprzedać bez wątpienia więcej, ale jeśli to według Ciebie oznacza że dany produkt jest dobry (lepszy od sokoła) to nie do końca rozumiesz dzisiejszy świat Odpowiedz Link Zgłoś
ubersztumperumper Jeżeli miarą udanej konstrukcji ma być zbyt to... 31.01.10, 17:53 ...to Sokół jest jedną z najbardziej nieudanych seryjnych konstrukcji w historii lotnictwa Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jeżeli miarą udanej konstrukcji ma być zbyt t 01.02.10, 00:33 Moze nie az tak zle,ale cud zaden to nie byl.Chyba ze mniemany;) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: i tak nie produkowali nic sensownego 01.02.10, 00:35 hehehe,ubawlies mnie.A ja myslalem ze Ty powazny czlowiek jestes. No ale nie bede za wiele wymagal,bo to co piszesz wyglada na informacje zaczerpniete jakos tak z ostatnich numerow trybuny ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: i tak nie produkowali nic sensownego 30.01.10, 16:14 słuszną linię ma nasza partia.... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: i tak nie produkowali nic sensownego 31.01.10, 04:00 Pogadamy za 6 lat.Bo to nie forum dla wrozek. Odpowiedz Link Zgłoś