Dodaj do ulubionych

kuklinski jest zdrajca i w Polsce tego nie widza

21.03.04, 16:12
Podobna sytuacje mieli Niemcy w czasie drugiej wojny swiatowej:
www.zdf.de/ZDFde/inhalt/20/0,1872,2110932,00.html
Fritz Kolbe wynosil wartosciowe dokumenty dzieki ktorym Allen Dulles zrbil
kariere, czyli ze Kolbe byl duzo bardziej wartosciowy dla Amerykanow niz
jakis tam kuklinski trep a jednak Kolbe nie dostal pracy ani w powojennych
Niemczech ani w USA.

kuklinski w Polsce, w przeciwienstwie do Kolbe'go zostal uznany w Polsce choc
nie dostal pracy. Dostal mieszkanie czy klucze- cos tam dostal, nie iwadomo
zreszta za co ale dostal.
Dostal tez prace w USA i dobra opieke lekarska ktora pozwolila mu na
zachowanie zdrowia na ewentualna reinkarnacje..

Czy bardziej prawidlowe bylo postepowanie Polakow czy Niemcow w sprawach
zdrady?
Obserwuj wątek
    • nie.dzielny.tatus Re: Oleg Pieńkowski to rosyjski patriota i w Rosji 21.03.04, 19:52
      tego nie widzą
    • nie.dzielny.tatus Re: Władimir Bogdanowicz Rezun to też rosyjski 21.03.04, 19:55
      patriota i w Rosji tego też nie widzą.
    • nie.dzielny.tatus Re: A w ogóle to jest wielu Rosjan z klasą 21.03.04, 19:57
      i w Polsce o tym zapominamy, no niestety teraz są w odwrocie.
      • Gość: P Re: A w ogóle to jest wielu Rosjan z klasą IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.03.04, 00:27
        czasami nawet z dwiema!
        Jest tu taki jeden.
        • panzerviii Re: To ci się udało -))) 22.03.04, 19:13
          Myslę, że w tej materii, trzeba zastosować bojkot sowieckiego bydła jak ktoś
          stwierdził na tym forum. Czy pułkownik Kukliński był czy nie był
          zdrajcą/bohaterem można dyskutować i oceny są różne. Nie wiem czy działał na
          korzyszć/szkodę Polski. Nie ulega wątpliwości, że działał na szkodę sowietów,
          więc nasz prowokator jako ruski nie jest wiarygodny.

Pozdrawiam
          • Gość: jarek4 Re: To ci się udało -))) IP: *.wset.edu.pl 22.03.04, 22:53
            haha, myslisz ze mial dostep do informacji niejawnych wojsk sowieckich?

moim zdaniem to mogl przekazywac dane dotyczace tylko i wylacznie polski, a
            wiec w przypadku stanu "w" nasi chlopcy w natarciu czy tez w ramach obrony
            zostaliby zmieceni! a ponadto to zdrajca swoich podwladnych! mysle ze Ci nigdy
            mu tego nie wybacza!
            • _misza Re: To ci się udało -))) 23.03.04, 01:17
              tak, to co on wiedzial i co przekazywal amerykancom to im na nic sie zdalo.
              Nabrali wede w usta i udawali ze nic nie wiedza. Pan Rysio umoczyl dupe i na
              koniec w nagrode go troche poleczylu przed smiercia. Tzn ze Rurarz i Spasowski
              to tez wielcy patrioty, nie?

Jak ten kuklinki bohatyr to czemu jego amerykance nie sluszali?

I czemo Stefan Olszowski ma wille za 8 milionow w USA a wszystkie jego koledzy
              maja biznesy na Florydzie?

Gorbaczow tez mieszka w USA.

• Gość: emigrant Re: Kuklinski IP: *.nyc.rr.com 23.03.04, 05:32
                Zdrada Zwiazku Sowieckiego nie moze byc mylona ze zdrada polskiej racji stanu.
                Zrozum to, o ile potrafisz. Dla mnie to bohater (jestem Polakiem, czy tez
                Poliaczkiem, jak wy tam ruskie nas zwiecie), i kwita. Dopomogl w rozpieprzeniu
                tego kolosa na glinianych nogach, i odzyskaniu niepodlegloci przez Polske. I
                kazdy, kto uwaza ze Kuklinski zdradzil polska racje stanu, takze zdradza swoje
                przekonania polityczne.
    • karrhe Re: kuklinski jest zdrajca i w Polsce tego nie wi 23.03.04, 10:58
      Kukliński jest zdrajcą ponieważ zdradził własnych żołnierzy
      to chyba oczywiste
      przynajmiej dlamnie
      • Gość: miki Re: kuklinski jest zdrajca i w Polsce tego nie wi IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.04, 12:54
        Jako byly zolnierz prl nie czuje sie zdradzony przez Kuklinskiego.Zdradzal mnie
        stale Jaruzelski,"stojac na strazy" interesow ZSSR w PRL.Utrzymujac Polske w
        zacofaniu,pod sowieckim butem.
        • karrhe Re: kuklinski jest zdrajca i w Polsce tego nie wi 26.03.04, 07:47
          Gość portalu: miki napisał(a):

> Jako byly zolnierz prl nie czuje sie zdradzony przez Kuklinskiego.Zdradzal
          mnie
          >
          > stale Jaruzelski,"stojac na strazy" interesow ZSSR w PRL.Utrzymujac Polske w
          > zacofaniu,pod sowieckim butem.

to niema znaczenia on tymi żołnierzami dowodził
          ci żołnierze mu ufali a on on taki numer im wywiną
          ja Kuklińskiemu jako dowódcy nigdy bym nie zaufał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka