andrzejekpiaski 01.04.16, 09:18 Kupowaliście coś kiedyś w sklepie internetowym Martes Sport? Co o nich sądzicie? Polecacie czy nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubus232 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 01.04.16, 11:48 Tak. Zdarzyło mi się u nich kilka razy coś zamówić. Moją duży wybór butów i ciuchów sportowych. I sporo fajnych marek. A jak dobrze trafisz, na jakieś promocje albo wyprzedaże, to produkt możesz mieć nawet stówe taniej albo więcej. Odpowiedz Link
andrzejekpiaski Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 01.04.16, 12:22 No właśnie widziałem tam fajne buty trekkingowe i myślę czy kupić. Ale nie wiem jak u nich z jakością i realizacją zamówień? Odpowiedz Link
estradowiec88 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 01.04.16, 13:22 Jakość zależy w sumie od danej marki. Ale jak kupujesz coś marki, która się specjalizuje w danym produkcie to w sumie możesz mieć pewność, ze będzie dobre. Ja kupiłem u nich Salomony i mogę śmiało polecić. Jak szukasz czegoś z trochę niższej półki to podobno Hi-Teci tez są całkiem niezłe. Odpowiedz Link
andrzejekpiaski Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 01.04.16, 15:44 Myślałem o The North Face. Widziałem ze tez mają ich produkty. A jak z zamówieniami? Bez problemu? Odpowiedz Link
kubus232 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 02.04.16, 21:39 Ja mam raczej dobre doświadczenia. Nie wysyłają ekspresowo, to pewne, ale jakiegoś strasznego dramatu nie ma w sumie. Odpowiedz Link
kozakao Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 06.04.16, 13:05 Kiedy kupiłes u nich te Salomony? Wygrałem tam konkurs, ale żeby odebrać nagrodę potrzebuję paragon z minimum 250 złotych z okresu 16.02 - 15.03.2016. Z chęcią zapłacę Ci za pozyczenie Twojego paragonu jeśli spełnia warunki! Jakby co napisz kozakao.kk@gmail.com Odpowiedz Link
iclavdivs Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 26.11.16, 15:32 HI-TEC - nigdy więcej HI-TECów i nigdy więcej Martes Sport te produkty i te sklepy to ja omijam szerokim łukiem Odpowiedz Link
whujniezadowolony Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 27.12.16, 17:00 Jasne,że troll, Kupiłem adidasy za 350 zł, po 1,5 miesiąca obydwa pękły z łączeniu z podeszwą, już przy przyjmowaniu reklamacji pani w sklepie łaskawie poinformowała mnie,że to są buty outdorowe,i jak stwierdziła "służą do chodzenia po górach, a nie do codziennego używania"-tak jakbym nie miał innych butów do chodzenia i używał tylko tych, ale btw reklamacja oczywiście nie uznana, bo towar był zgodny z umową ,a uszkodzenia są mechaniczne(tzn nie statyczne- nie wiedziałem ,że to są również tylko buty, których nie wolno używać ,tylko postawić na półkę) Buty na 100 procent zleżałe na magazynie.Promocje na towar przez cały rok, szkoda tylko ,że ceny cały czas te same- nie licząc wyprzedaży. Przy odbiorze towaru usłyszałem od sprzedawcy, że otrzymałem standardową odpowiedź- tzn taką jak wszyscy. Czekam na wpis kogoś, komu uznali reklamację. Odpowiedz Link
pomidorowy4 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 03.04.16, 11:05 W Martesie kupuję w sklepie stacjonarnym i internetowym. Jeżeli chodzi o sklep internetowy to faktycznie mogliby skrócić czas wysyłki. Ale w sumie piszą otwarcie jaki jest czas dostawy. Jak zamawiasz to się na to godzisz. Ja zamawiałem 2 razy i dostałem w ciągu tygodnia. Odpowiedz Link
andrzejekpiaski Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 03.04.16, 17:18 Właśnie widziałem gdzieś na jakiś forum, że ktoś narzekał na czas realizacji. Odpowiedz Link
pomidorowy4 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 03.04.16, 18:00 No czas który podają, 3 do 7 dni roboczych jest troche długi. Ale, jak pisałem, nie obiecują przecież, że towar dotrze w dobę. Jak tego nie akceptują to nie kupuje tylko idę gdzie indziej. Proste. Ale ze mają dobre ceny to klienci są. Odpowiedz Link
estradowiec88 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 03.04.16, 19:55 Tak to jest jak się zamawia klapki na wakacje dzień przed wyjazdem :P Odpowiedz Link
andrzejekpiaski Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 03.04.16, 21:36 Heh, no tak. Moja dziewczyna też tak robi :P A ktoś ma jakieś doświadczenie z marką North Face? Odpowiedz Link
pomidorowy4 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 04.04.16, 08:30 Niestety. Odpowiedz Link
estradowiec88 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 04.04.16, 12:05 Spróbuj założyć osobny wątek :P Odpowiedz Link
luniii Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 28.04.16, 10:08 To miałeś ogromne szczęście jak dostałeś towar w ciągu tygodnia. Ja czekam od 8 kwietnia i jeszcze swojego nie dostałam. Na maile odpowiadają ale nie potrafią sprecyzować kiedy do mnie dotrze. Przepraszają i oferują 7% rabatu na następne zakupy. To prawdziwe szaleństwo! Już lecę zamawiać następne towary! Odpowiedz Link
karolinka-1010 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 16.08.18, 10:10 No ja nie polecam zamówiłam strój kąpielowy i czekam na niego od dwóch tygodni, nikt nie odpisuje na moje e-maile a Pani w infolinii odbiera telefon po pół godziny i twierdzi , że kurier nie przyjeżdża do magazynu po moją paczkę . Żenada nie polecam Ja na pewno więcej nic tam nie kupię. Poza tym zlikwidowali karty rabatowe zasłaniając się RODO he dobre wytłumaczenie, żeby rabatów nie dawać. Odpowiedz Link
mariosz1975 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 19.04.16, 13:35 Sklep Internetowy u nich to porażka - zamawiałem 2 razy i więcej już nie zamówię. Teraz czekam już 16 dni na towar i cisza, infolinia nie działa, na e-meile nie odpowiadają. Generalnie jestem w czarnej "D". Wniosek jeden - albo dobra cena albo dobra jakość obsługi. W parze to u nich nie działa. Ja odradzam chyba że ktoś ma nerwy ze stali i wiosną zamawia odzież zimową to może poczekać. Odpowiedz Link
massaker Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 25.04.16, 09:32 Czekam już 45 dni na zwrot 30zł. Mniejsza o pieniądze - przeżyję. Zwłaszcza że łącznie kupiłem u nich rzeczy za ok. 160zł. Ale takiego poziomu olewania klienta jeszcze nie spotkałem. Mail odbija, telefonu nikt nie odbiera, faks nie działa. Dno, żeby nie powiedzieć chujoza. Na pewno nic więcej już od nich nie zamówię. Odpowiedz Link
rysioo7 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 10.11.16, 00:26 Kupiłem buty HI-TEC rozleciały się po 3 miesiącach!!! Sklep nie uznaje reklamacji, wypisują bzdury z palca wyssane mają gotowe formułki na każdą reklamację. Buty trekingowe rozpadają się po 3 miesiącach chodzenia po mieście. A co by było gdybym wziął je w teren chyba wrócił bym boso. NIE POLECAM!!! MARTES SPORT NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link
iclavdivs Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 26.11.16, 15:43 HI-TEC jakość tego obuwia to jedna wielka katastrofa bo druga jeszcze większa katastrofa to sklepy Martes Sport działające w myśl zasady dawać pieniądze i wynosić się reasumując zanim coś tam kupisz 10 razy się zastanów bo reklamacje są tam produkowane taśmowo i większość jest „rozpatrywana” na niekorzyść klienta ja również ODRADZAM HI-TEC I MARTES SPORT Odpowiedz Link
konrad.1996 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 10.12.16, 15:04 Nie polecam tego sklepu, kupiłem u nich już dużo rzeczy (mam kartę stałego klienta), wśród tych rzeczy były buty znanej marki (pow 200 zł), które rozkleiły się po pierwszym deszczu, oddałem je do reklamacji, reklamacja nie uznana, już się boję bo zaczyna się psuć już kurtka kupiona też w tym sklepie. Odpowiedz Link
duneman Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 27.02.17, 14:46 nie polecam kupujesz na własne ryzyko . W razie reklamacji odrzucają z automatu i podają jakieś bezsensowne uzasadnienie np: za dużo pan waży - 80 kg to za dużo ? A buty rozpadły mi się po 6 miesiącach użytkowania . Śpiwór używany do domu dla gości uszkodził się po 20 dniach - reklamacja odrzucona tak jak odwołanie od niej Odpowiedz Link
iclavdivs Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 25.03.17, 23:47 W martes sporcie wszystkie towary są pozbawione / nie podlegają reklamacji i to by było na tyle wyjaśnień (sam przez ten temat przechodziłem więc wiem to na 100 %) , to jest ta gorsza wiadomość ale jest też ta lepsza, tzn. że można a nawet trzeba te sklepy omijać szerokim łukiem i to tyle dywagacji, skoro ktoś ma taki stan umysłu to jest to jego wola i nic na to nie poradzisz, można iść z tym tematem do sądu ale lepiej chyba jego chorą decyzje czy stanowisko jak zwal tak zwał zwyczajnie uszanować niech zajebie się sam szkoda zdrowia i czasu na dziada o mentalności cwaniaka z pks-u pozdrawiam Konsument Odpowiedz Link
hi_5 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 23.08.17, 10:55 Towar zakupiony 11 sierpnia, a wysłany 23! W tym czasie co prawda dwa maile od obsługi z informacją o opóźnieniu i 10% rabatu na kolejne zakupy (których po takiej fatalnej realizacji i tak nie zamierzam już więcej robić). Chyba pani z obsługi klienta ponagliła sprawę. Za odbiór osobisty trzeba zapłacić (tyle samo co za kuriera). Generalnie po dwoch zakupach na stronie NIE POLECAM! (W sklepie stacjonarnym w Kielcach też bałagan! W jednym babka nie wie co mają na stanie, w drugim koleś każe mi się przepychać z wózkiem i dzieckiem pośród sterty paczek, chociaż grzecznie poprosiłam o sprawdzenie przy kasie) Odpowiedz Link
adamr112 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 20.03.18, 17:07 Generalnie nie polecam tego sklepu. Produkty przez nich oferowane są bardzo niskiej jakości. Czepek do pływania, który kupiłem okazał się dziurawy. Okulary pływackie zaczęły przeciekać po miesiącu, a buty zimowe za 500 zł rozleciały się po dwóch miesiącach. Oczywiście nawet nie ma co próbować reklamować, bo nie ma szans na jej uznanie. Napisali mi, że buty sprawdzali organoleptycznie :) i dodatkowo je zniszczyli rozrywając but od zewnątrz. Zaniosłem do szewca żeby zapytać co o tym sądzi to popukał się po głowie jak mu opowiedziałem co napisali w uzasadnieniu. Masakra! Omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link
miroslawjedrak Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 17.05.18, 18:26 Najgorszy sklep w jakim robiłem zakupy. Zamówiłem 6 tiszertów o wartości 354 zł do tego w promocji dodali piłkę za 1 zł, przyszła tylko piłka jak by tego było mało towar zamówiony 4 maja a jest już 17 dzisiaj był kurier ,szybkość powalająca dzwonie do obsługi klienta to nikt nie odbiera . Omijać ten sklep szerokim łukiem i ktoś powinien zająć się tak nieprofesjonalnym sklepem. Odpowiedz Link
annan9879 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 10.06.18, 12:22 Zdecydowanie nie polecam! Przed zamówieniem w sklepie internetowym Martes Sport czytałam negatywne opinie na ich temat, jednak stwierdziłam, że pewnie sa to pojedyncze przypadki i mimo to zaryzykuję. To był błąd... Zamówienie nie wysłane od ponad 20 dni, sklep nie odbiera telefonów, na maile nie odpisują. Nie uwierzyłabym, że jakiś sklep może mieć tak beznadziejną obsługę gdybym tego osobiście nie doświadczyła Odpowiedz Link
joanna08 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 17.04.19, 08:24 Stanowczo odradzam, fakt maja napisane na stronie że przesyłka wynosi od 3-7 dni i że ze względu na dużą ilość zamówień może się opóźnić, ale teraz pytanie ile???? bo dostałam odp. "Niestety nie jesteśmy w stanie określić ile dokładnie opóźnienie wyniesie". A czekam już 13 dni ROBOCZYCH czyli prawie 3 tygodnie. Porażka zamówiłam trampki na wiosnę może dostanę na jesień :-) Odpowiedz Link
dora1974 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 09.08.19, 12:18 Przestrzegam nie kupujcie w tym sklepie, zarówno internetowym jak i stacjonarnym. W stacjonarnym nie ma żadnych zwrotów ewentualnie wymiana. Większość reklamacji butów odrzucają. Ich argumentacja: były źle użytkowane, np. prane w pralce (informacja od miejscowego rzecznika praw konsumenta) i informacja, że jak się nie zgadza można iść do sądu a wiadomo, kogo na to stać?). Ja kupiłam Rower Kross w sklepie stacjonarnym 18.06.2019r., brak na miejscu osoby kompetentnej do sprawdzenia roweru. W domu okazało się, że z roweru wycieka płyn hamulcowy, ale roweru nie można już było zwrócić bo opuścił sklep. Tylko reklamacja. Brak jakiejkolwiek pomocy ze strony personelu, nawet pism nie chcieli przyjmować. Na pisma o zwrot gotówki czy wydanie nowego roweru tylko odpowiedź, że trzeba czekać na naprawę a jeśli się nie zgadzam to mogę iść do sądu. Rower naprawiony dopiero po 50 dniach, a kupiony był ze względu na wakacje. Unikajcie tego sklepu. Odpowiedz Link
edyta123123123123 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 12.03.20, 20:05 Absolutnie nie polecam zakupów w sklepie internetowym Martes Sport. Zamówienie złożone w dniu 15.02 przez okres 1 miesiąca nie zostało zrealizowane i nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. Po upływie 3 tygodni, nie doczekawszy się zamłówionych 3 par łyżew, złożyłam rezygnację z zamówienia. Dostałam wówczas informację, że sprawę skierowano do Działu Księgowości. Minął kolejny tydzień i nadal cisza. Dopiero w dniu dzisiejszym, tj. 12.03.2020 po wysłaniu wiadomości, że o zaistaniałej sytuacji zamierzam powiadomić Rzecznika Praw Konsumenta, pieniądze wysłane przez blik od razu wpłynęły na moje konto. Wielokrotnie próbowałam połączyć się z infolinią. Po kilkukrotnym usłyszeniu komunikatu, cyt. „ aktualnie wszystkie stanowiska są zajęte”, czyli po ok 15 minutach oczekiwania na linii połączenie zrywano automatycznie. Jestem przekonana, że jest to celowe działanie, mające na celu zniechęcenie klienta do kontaktu telefonicznego. Na wiadomości mailowe, również nie są od razu udzielane odpowiedzi. W dowód przeprosin zaproponowano mi 5 % rabat na zakupy, co uważam za żenujące i śmieszne. Nigdy więcej niczego tam nie kupię i odradzam komukolwiek robienie zakupów w sklepie internetowym Martes Sport. Obsługa klienta pozostawia wiele do życzenia, poziom usług jak dla mnie zerowy. Odpowiedz Link
bajan65 Re: internetowy Martes Sport. Polecacie czy nie? 24.04.20, 23:34 Nigdy nie próbujcie robić zakupów w tym sklepie. Ja próbowałem dwa razy . Pierwszym razem po parotygodniowym ściemnianiu w końcu otrzymałem towar - beznadziejny jakościowo. Głupi dałem się skusić dobrą ceną po raz drugi. Tym razem po dwóch miesiącach już nawet przestali odpowiadać na moje maile, sytuacja beznadziejna. Pierwszy raz spotkałem się z tak beznadziejnym sprzedawcą w sieci. Odpowiedz Link