ignorant11 28.05.18, 19:41 www.defence24.pl/przeciwlotnicze-newy-w-sluzbie-po-2025-roku ''Tzreba zadac pytanie czy one maja jakąkolwiek wartośc jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amunicyjny1 Re: Newy do 2025???? 28.05.18, 19:58 ignorant11 napisał: > www.defence24.pl/przeciwlotnicze-newy-w-sluzbie-po-2025-roku > ''Tzreba zadac pytanie czy one maja jakąkolwiek wartośc jeszcze? > > Mój kolega służył na nich 15 lat [może dalej służy,5 lat go nie widziałem] Twierdził że to zabytek, ale umiejętnie użyte potrafią naprawdę nakopać do dupy.To jego słowa ja nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Newy do 2025???? 28.05.18, 21:07 amunicyjny1 napisał(a): > ignorant11 napisał: > > > www.defence24.pl/przeciwlotnicze-newy-w-sluzbie-po-2025-roku > > ''Tzreba zadac pytanie czy one maja jakąkolwiek wartośc jeszcze? > > > > > Mój kolega służył na nich 15 lat [może dalej służy,5 lat go nie widziałem] Tw > ierdził że to zabytek, ale umiejętnie użyte potrafią naprawdę nakopać do dupy.T > o jego słowa ja nic nie wiem Wiesz... proca odpowiednio uzyta albo szabla, smiglaka chyba tez mozna na lasso... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 00:16 amunicyjny1 napisał(a): > ignorant11 napisał: > > > www.defence24.pl/przeciwlotnicze-newy-w-sluzbie-po-2025-roku > > ''Tzreba zadac pytanie czy one maja jakąkolwiek wartośc jeszcze? > > > > > Mój kolega służył na nich 15 lat [może dalej służy,5 lat go nie widziałem] Tw > ierdził że to zabytek, ale umiejętnie użyte potrafią naprawdę nakopać do dupy.T > o jego słowa ja nic nie wiem Obawiam się że pociski opracowane w czasach gdy nie było jeszcze samolotów manewrujących z 9G, a systemy walki elektronicznej miały zupełnie inny niż dziś wymiar, nadają się dziś jedynie do zestrzeliwania Jumbo Jetów. Odpowiedz Link Zgłoś
say69mat Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 01:55 @amunicyjny1 napisał(a): Mój kolega służył na nich 15 lat [może dalej służy,5 lat go nie widziałem] Tw > ierdził że to zabytek, ale umiejętnie użyte potrafią naprawdę nakopać do dupy.T > o jego słowa ja nic nie wiem say69mat: Jaka jest efektywność syryjskich systemów rodziny Newa przeciwko samolotom IDF??? Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 10:10 say69mat napisał: > @amunicyjny1 napisał(a): > Mój kolega służył na nich 15 lat [może dalej służy,5 lat go nie widziałem > ] Tw > > ierdził że to zabytek, ale umiejętnie użyte potrafią naprawdę nakopać do > dupy.T > > o jego słowa ja nic nie wiem > > say69mat: > Jaka jest efektywność syryjskich systemów rodziny Newa przeciwko samolotom IDF? > ?? > A kto to wie.Ile razy samoloty były w zasięgu New? Jedno jest pewne,póki co jest to najlepszy sprzęt jakim dysponujemy,a że o niskiej skuteczności? W czasach Chruszczowa były skuteczne, to nie ich wina że 2018 nie są........ Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 10:47 amunicyjny1 napisał(a): > A kto to wie.Ile razy samoloty były w zasięgu New? Jedno jest pewne,póki co jes > t to najlepszy sprzęt jakim dysponujemy,a że o niskiej skuteczności? W czasach > Chruszczowa były skuteczne, to nie ich wina że 2018 nie są........ To daj im order lenina i do cywila:))) Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 11:14 ignorant11 napisał: > To daj im order lenina i do cywila:))) > > > Raczej pięćdziesięciolecia pracy socjalistycznej...... Kiedy zastąpi je ''Narew''? Za 10 lat ? Do tego czasu musimy kleić głupa że mamy OPL Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 18:39 amunicyjny1 napisał(a): > ignorant11 napisał: > > > > > To daj im order lenina i do cywila:))) > > > > > > > Raczej pięćdziesięciolecia pracy socjalistycznej...... > > Kiedy zastąpi je ''Narew''? Za 10 lat ? > Do tego czasu musimy kleić głupa że mamy OPL No z Newami to raczej kleimy i to ostro.... Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 01:25 ignorant11 napisał: > ''Tzreba zadac pytanie czy one maja jakąkolwiek wartośc jeszcze? > To są najlepsze rakiety jakie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 08:52 menel13 napisała: > ignorant11 napisał: > > > ''Tzreba zadac pytanie czy one maja jakąkolwiek wartośc jeszcze? > > > To są najlepsze rakiety jakie mamy. Moze zdemilitaryzowac je i wykorzystać jako meteorologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Newy do 2025???? 29.05.18, 23:11 Lotnictwo bojowe żadnego państwa nie składa się w 100% z nowoczesnego sprzętu. W szczególności Rosji. Do zestrzeliwania starych, niezmodernizowanych samolotów rosyjskich można jeszcze tych S-125 próbować użyć. Nad Irakiem jeszcze starsze S-75 potrafiły zestrzelić F-15 czy F-14. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Newy do 2025???? 30.05.18, 07:16 kstmrv napisał: > Lotnictwo bojowe żadnego państwa nie składa się w 100% z nowoczesnego sprzętu. > W szczególności Rosji. Do zestrzeliwania starych, niezmodernizowanych samolotów > rosyjskich można jeszcze tych S-125 próbować użyć. Nad Irakiem jeszcze starsze > S-75 potrafiły zestrzelić F-15 czy F-14. > Jakies statystyki masz? Odpowiedz Link Zgłoś