Dodaj do ulubionych

pomocy co wybrac kino domowe

08.06.05, 00:50
Mam zamiar kupic zestaw kina domowego. Chcialabym przeznaczyc na nie ok. 1500
zl. Licze na Wasze porady, ktory zestw wybrac. Napiszcie jakie macie i czy
jestescie z nich zadowoleni, na co zwrocic uwage?
Zasanawiam sie nad Panasoniciem SC th 870. Zalezy mi aby mial dobrej mocy
glosniki (mam bzika na punkcie idealnego dzwieku. Najwiecej trudnosci
sprawiaja mi te wszystkie skroty, rodzaje odtwarzanych plyt np.: DVD+R, dvd-
r, DVD=RW, SVCD, VCD, WMA itd. Jest tego chyba z 15 rodzajow, nie wiem ktore
tak naprawde sa niezbedne a z ktorych mozna zrezygnowac? Dodam, ze
niedawno "wyzional ducha moj sprzet grajacy wiec juz za
jednym "zamachnieciem" chcialam miec 2 w 1. Utalia
Obserwuj wątek
    • des4 Re: pomocy co wybrac kino domowe 08.06.05, 08:55
      Jeżeli chcesz mieć dobrej jakości sprzęt, to sam zestaw głośników będzi
      kosztował cię minimum 1500 zł. Nie oszukujmy się, wszystkie, kina domowe typu
      odtwarzacz i wzmacniacz w jednym pudełku plus głośniki i to wszystko
      w "promocyjnej" cenie, to sprzęt podstawowej klasy i jakości, dobry np do
      mieszkania w bloku. Zapomnij więc tu o idealnym dźwięku. Jeśli naprawdę zależy
      ci na dobrym sprzęcie, a nie masz kasy to dokupuj komponenty stopniowo -
      odtwarzacz, wzmacniacz, głośniki przednie, subwoofer, tylne itd....
      Co do formatów płyt, to wystarczy jak odtwarzacz będzie obsługiwał wszystkie
      DVD, wszystkie VCD, MP3 i JPEG (np do przeglądania zdjęć). DivX czy WMA już
      niekoniecznie bo te formaty są dobre do peceta i nie zapewniają jakości która
      moglbys "poczuć" na kinie domowym...
    • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 16:01
    • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 16:10
      witam
      jeśli twierdzisz ze masz bzika na punkcie dobrego dzwieku to zapomnij szybko o
      pomyśle kina za 1500 :DDD

radził bym ci zacząc pzrzygode ze sprzetem od samego dvd np panasłonic s 97 u
      jonczaka chodzi po 1300 !
      www.jonczak.pl/oferta.php?id_towaru=799
      jeśli naprawde cenisz dzwiek a nie plastykowe zabaweczki dobre dla dziecka to
      polecam skarbnice wiedzy o audio video może jak sobie troche poczytasz o
      poważnym sprzecie to nasunie ci sie myśl że lepiej nie wywalać pieniążków w
      błoto

www.audiostereo.pl/forum.html?kid=3
      p.s.

jeśli w gre wchodzą ograniczone zasoby to na twoim miejscu pomyślał bym o
      allegro albo ogloszeniach z prasy audio

pzdr i życze rozsądku :)
      • utalia Re: pomocy co wybrac kino domowe 08.06.05, 23:46
        Nie koniecznie trzeba chodzic na piechote jesli sie nie ma kasy na volvo.
        Pozdrawiam Utalia
        • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 00:57
          a słyszałeś np jak brzmi radio na tych plastikowcach kinowych
          :DDDDDDD

pzdr
        • des4 Re: pomocy co wybrac kino domowe 09.06.05, 07:58
          Sam/a sobie przeczysz. Najpierw piszesz, że chcesz idealnego dźwięku, a zaraz
          potem, że nie masz kasy i chcesz kupić sprzęt podstawowej klasy. Za 1500 zł na
          pewno nie będziesz mieć idealnego dźwięku, a jeśli ci się wydaje, że to co
          słyszysz nav takim sprzęcie jest dźwiękiem idealnym to albo nie slyszałaś
          dobrego sprzętu, albo masz drewniane uszy i tym samym dalsza dyskusja jest
          bezcelowa. P.S. w przeciwieństwie do Volvo, dobry sprzet można kupować po
          kawałku....
    • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 12:32
      o jakim ty volwo mówisz

trawestując twoja wypowiedz ja ci sie staram opowiedać o astrze i punto a ty
      ciągle o ładach i olticach :DDD

pzdr
      • utalia Re: pomocy co wybrac kino domowe 09.06.05, 21:41
        Owszem lubie idealny dzwiek ale nie zawsze sie ma co sie lubi. Pisalam, ze mam
        1500 no gora 1800 i chcialabym w tej cenie kupic maksymalnie dobry sprzet, wiec
        irytuja mnie opinie, ze to tylko bedzie badziew. To tak jakbym wlasnie miala 20
        tys. zl i chciala kupic uzywanego seata ibize a Wy mi mowicie, ze lepiej jednak
        volvo.
        Poddaje sie, chcialam juz kupic zestaw Pionieera SCD 222, ale... co sadzicie o
        tym konkretnym zestawie albo o Panasonicu SCHT870 albo Philips HTR 5000 lub HFS
        3500??????
        • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:51
          witam

rzeczywiście budżet jest nie zawielki ale spróbujem cos zaradzić
          mam propozycje zdaje sie lepszą od tego szmelcu

gdybyś zdecydowała sie jednak dozbierać zaledwie kilkaset zł polecił bym ci
          tani zestwik który bije na łeb te plastykowe oszustwo cena to około 2200,-

składa sie z nastempujących komponentów:

audiovideo.com.pl/product_info.php?cPath=2_4_51&products_id=137
          audiovideo.com.pl/product_info.php?cPath=2_3_49&products_id=131
          www.tonsil.com.pl/price_frame.htm
          cena kolumienek:1047,-

lub alternatywa chociaż podaje z ciężkim sercem bo najważniejsze są kolumny od
          nich zależy połowa sukcesu potem wzmak i kolejno reszta
          (a jak mogą grać te wątłe plastykowe głośniczki sama sie pewnie domyślasz )

reasumując może warto zaczekac jeszcze mieśiąc albo dwa wkońcu sprzet kupujesz
          nie na 1 rok ale zapewne kilka uzyskała byś wmiare zadawalający efekt który
          bił by ten cały plastykowy szmelc (nie wspominam juz o konstrukcjach wszystko w
          jednym jak padnie ci laser wszysko będziesz mogła wyrzucić!)

pzdr

• Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:58
            coś mi sie pomieszało z linkiem do kolumn

oto polecane gorąco przezemnie zestaw mistral bez subwofera
            www.tonsil.com.pl/products_frame.htm
            a te jako ostatecznośc twingo bez sub
            www.tonsil.com.pl/products_frame.htm
            pzdr
            • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 01:09
              można by pomyśleć jeszcze o tym amplitunerze :0

www.topmarket.pl/amplitunery/PIONEER_VSX-D514_-S.php
              pzdr
    • Gość: locoloco Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 02:34
      Wybierz zesataw , ktory cieszy się największym uznanie na runku i z pewnością
      zadowoli w 100 % Twoje gusta . Yamaha
      e-panasonic.pl/product_info.php?cPath=23_31&products_id=604lub
      e-panasonic.pl/product_info.php?cPath=23_31&products_id=604
      e-panasonic.pl/product_info.php?cPath=23_31&products_id=132pozdrawiam
      • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:45
        ten zestaw yamahy jest ok gdyby nie to dvd raczej nie słynie z niezawodności :(
        • marek_57 Re: pomocy co wybrac kino domowe 17.06.05, 23:08
          >też jestem zainteresowany zestawem Mistral napisz coś więcej na jego temat
          • marek_57 Re: pomocy co wybrac kino domowe 19.06.05, 11:34
            >jovono skoro tak polecasz zestaw Mistral to napisz
            > coś więcej na jego temat (masz ten zestaw słuchałeś
            > go zalety wady itp.)dzięki
            • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:09
              miałem okazje posłuchać tych kolumienek z jednym z niższych amplitunerów yamahy
              ale już nie pamietam jakim wypadły całkiem "wporządku" nie jest to żadna
              rewelacja ale typowa budżetówka która zpewnością "kasuje" wszystkie plastykowe
              głośniczki

p.s.

z tego co pamietam nawet dało sie usłyszeć wmiare przyjemny bass :)
              • Gość: locoloco Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:21
                Yamaha i Eltaxy biją wszystko w klasie cenowej na głowę.
    • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 01:24
      ciekawy zestaw w stosunkowo niewielkiej cenie

www.avshop.com.pl/go/_info/?id=172
      w przeciwieństwie do yamahy z dvd nie powinno być problemów
      • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 01:29
        i o stówe tańszy :))))

www.avshop.com.pl/go/_info/?id=171
        • Gość: locoloco Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.06.05, 17:03
          Nigdzie nie słyszałem ani nie wyczytalem w internecie o domniemanych wadach
          Yamahy. To nie prawda.
          Oczywiście Pioneery grają bardzo dobrze - choć te kolumny ...........
          pozdrawiam
          • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:12
            no to ja troche słyszałem ale to temat na inne forum ;) a kolumny w tej cenie
            wcale nie gorsze od tamtych eltaxów
            • Gość: jovono Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:43
              ale rozumiem że oferta zagroziła tej z twojego sklepu stąd ta reakcja i
              zarzucanie mi mówienia nie prawdy

pzdr
              • Gość: locoloco Re: pomocy co wybrac kino domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 23:29
                Nie wczytałeś się. Nieczego nikomu nie zazdroszczę . Kropki oznaczały ,że choć
                siedzę w elektronice 20 lat - to zawsze mam wątpliwości co do niesprawdzonych
                sprzętów. Nie żartuj !!!! Nigdzie nie podałem ,że mówisz nieprawdę .
                Yamaha jest extra i na razie mocno wygrywa z konkurencją . Pioneer chodzi
                naprawdę dobrze .
                Dla mnie i tak królem jest , jak dla wielu Harman Kardon. Uczta muzyczna o
                każdej porze.
                pozdrawiam
    • cas4825 Re: pomocy co wybrac kino domowe 23.07.05, 21:24
      utalia, napisz, co kupiłaś i za ile? Pzdr
    • Gość: Jack Wise Czy już wybrałaś kino domowe...?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:53
      Witam... Zastanawiam się zawsze co kieruje ludźmi którzy starają się pomóc za
      wszelką cenę a robią to bardzo nieudolnie nie pytając o Twoje potrzeby, co
      prawda zarysowałaś co nieco ale... Jeżeli jeszcze nie kupiłaś zestawu to
      odezwij się bo jeżeli cenisz sobie dobrą jakość dźwięku to chyba wiem jak pomóc
      za rozsądne pieniądze...?! Co ty na to...?! Ale najpierw mam jeszcze kilka
      pytań które zadam jeżeli nie zostałaś jezcze szczęśliwym posiadaczem kin a
      domowego.... Pozdrawiam, Jack
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka