Dodaj do ulubionych

Gdzie kupujecie gry?

29.12.14, 19:58
Szukacie okazji czy może macie jakieś ulubione miejsca? W sieci czy stacjonarnie? Korzystaliście kiedyś z opcji wypożyczenia gry ze sklepu do wypróbowania? Jak to działało i ile kosztowało?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Gdzie kupujecie gry? 29.12.14, 22:13
      Ja generalnie szukam okazji, kupowalam np. w BDB cenach (w promocjach lub z kodami) w molochach typu Merlin czy empik.com. Ostatnio odkryłam sklep internetowy onProject - maja niskie ceny na wiele gier i darmowy odbiór w Warszawie.
    • laemmchen79 Re: Gdzie kupujecie gry? 29.12.14, 22:47
      Ja również szukam okazji, już kilka razy udało mi się kupić rzekomo uszkodzoną, za to porządnie przecenioną grę w rebel.pl, ale albo w ogóle takiego uszkodzenia nie zauważyłam, albo dotyczyło ono zaledwie pudełka, więc w niczym nam nie przeszkodziło - tym bardziej, że przy ofercie samo uszkodzenie jest opisane, więc wiadomo, czego się spodziewać. A rebel cenię przede wszystkim za sporą ilość opinii i dość dobrze zrobioną kategoryzację gier, np. gry dla dzieci można wyszukiwać według wieku.

To samo dotyczy sklepu planszomania.pl
      • beataj02 Re: Gdzie kupujecie gry? 30.12.14, 00:28
        Oprócz korzystania z okazji i rabatów we wszelkich "gigantach" albo stacjonarnych marketach (zdarzają się perełki...) mam ten luksus, że tuż obok mnie mieszka właściciel Bractwa Kupieckiego. Więc korzystam z organizowanych przez nich spotkań, na których próbuję grę organoleptycznie (czasem filmik z opisem mi nie wystarcza), poza tym właściciel zawsze chętnie wszystko tłumaczy, no i często skusi na coś, czego nie było w planie wink Ale ponieważ robię dużo zakupów, np. dla szkoły na nagrody (jestem w RR i namawiam nauczycieli na szerzenie gier planszowych), to i rabat dostaję sympatyczny.
    • rzezucha.ma Re: Gdzie kupujecie gry? 31.12.14, 09:56
      Zwykle kupujemy tam, gdzie najtaniej, choć czasem porywa nas silne pragnienie to gdziebądź wink
      Jak szukamy gry to zwykle przez i-szop.pl
      Po wpisaniu gry pokazuje sklepy, ale także aukcje allegro, a nawet wypożyczalnie, w których dany tytuł można wypożyczyć.
      Recenzję zwykle śledzi mój mąż, też na yt, u wookiego i oczywiście zgłębia zawsze największą kopalnię wiedzy o grach, jaką jest boardgamegeek - np sprawdza w tamtejszych galeriach zdjęć, czy w grę, która go zainteresowała często grywają kobiety wink
      • laemmchen79 Re: Gdzie kupujecie gry? 31.12.14, 10:58
        rzezucha napisała:
        > sprawdza w tamtejszych galeriach zdjęć, czy w grę,
        > która go zainteresowała często grywają kobiety wink

no to ćwieka zabiłaś, obstawiam, że jak grają, to dobra?
        • rzezucha.ma Re: Gdzie kupujecie gry? 31.12.14, 14:23
          smile
          jak grają, to znaczy, że lubią i się podoba = żona też być może polubi i pogra smile
          Gdyż są przecież gry wybitnie męskie, z którymi nawet nie próbuje w domu się pokazywać (jakieś strategie wojenne i inne interpersonalne nawalanki się wzajemne - na takie chodzi czasem do kolegów smile
          Tylko tyle i aż tyle smile
          • danaide Re: Gdzie kupujecie gry? 04.01.15, 15:29
            Ja mam sklep z takimi grami koło domu. Córeczka bardzo chciała wejść, to wchodzimy. Groza wymieszana z obrzydzeniem w oczach bywalców... ;D
    • gopio1 Re: Gdzie kupujecie gry? 31.12.14, 11:53
      Wyznacznikiem cenowym jest dla mnie i-szop. Upolowałam dzięki niemu dużo okazji. Ale często coś kupuję w merlinie, gdy jest promocja albo mam akurat jakiś fajny kod obniżający zakupy o 20%

Natomiast wyznacznikiem recenzyjnym i miejscem do którego zaglądam jako pierwszego jeśli chodzi o jakiś nowy tytuł jest niewątpliwie Rebel.
      • per-vers Re: Gdzie kupujecie gry? 31.12.14, 12:29
        Ja szukam... wszędzie smile
        Kiedy już mam konkretny tytuł, to po prostu sprawdzam wszystko: rebel, merlin, empik, smyk, bonito, matras, allegro (szczególnie z odbiorem osobistym), olx...

Wyszukiwarki typu ceneo jeszcze ze mną nie wygrały wink I-szop nie znałam...

Ale po recenzje, opisy, dane techniczne faktycznie zaglądam na rebel.pl
    • mama_kotula Re: Gdzie kupujecie gry? 03.01.15, 22:44
      Najczęściej zamawiam online i odbieram osobiście w Morionie (Warszawa), czasem jeździmy do Planszomanii, oraz jest jeszcze fajne miejsce - 3 Trolle, do którego mam sentyment, bo jest w moim rodzinnym mieście i ma niezłe ceny.

Natomiast zdarzyło mi się kupić K2 w Biedronce wink.
    • laemmchen79 Re: Gdzie kupujecie gry? 04.01.15, 01:39
      Dość często zdarza mi się kupować używane planszówki na ebayu lub na kleinanzeigen.ebay.de (mieszkamy w Niemczech). Z jednej strony to nieco ryzykowne, ale jak dotąd (odpukać) nigdy nie miałam powodów do narzekań co do stanu gry, a cenowo to zwykle wychodziła połowa ceny sklepowej.
    • danaide Re: Gdzie kupujecie gry? 04.01.15, 17:11
      Tu i tam i ówdzie! Generalnie działa u mnie zasada myślenia magicznego i czasem gdy intensywnie o czymś myślę po prostu znajduję to w świetnej ceniewink Na allegro, w dyskontach, na garażówce, a nawet w sklepie, kiedy skręcę w niewłaściwą stronę...
      • per-vers Re: Gdzie kupujecie gry? 04.01.15, 17:42
        Haha, ja też tak chcę - magicznie myśleć smile Myślisz, że to zaraźliwe? Da się zarazić drogą internetową?
        • danaide Re: Gdzie kupujecie gry? 04.01.15, 18:11
          O, tak, nie dość że zaraźliwe to jeszcze uzależniające...
        • laemmchen79 Re: Gdzie kupujecie gry? 04.01.15, 20:57
          pervers, da się zarazić? A kto to forum zakładał????? Ty i wszystkie pozostałe - ze mną włącznie - to wszystko ciężkie, nieuleczalne przypadki
          • per-vers Re: Gdzie kupujecie gry? 04.01.15, 21:01
            Ale ja bym chciała tak magicznie myśleć! Że np. marzy mi się Ticket to Ride, myślę o tym i myślę, aż tu nagle idę ulicą i BACH: stoi babulinka i z koca sprzedaje za 20zł wink big_grin
    • azyli Re: Gdzie kupujecie gry? 07.01.15, 01:26
      Najcześciej Planszomania z odbiorem osobistym. W mojej okolicy są jeszcze Morion (ulubione miejsce chlopców z naszej szkoły) i Venco (tu zwykle kupujemy smart gamesy). Z wysyłkowych głównie Rebel, ale też inne sklepy z promocyjnymi cenami, np Znak mial jakis czas temu kilka tytułów dosc tanio. Spontaniczne zakupy gier zdarzają mi sie rzadko, ostatnio w Matrasie, a wczesniej niemieckie wydania gier w TK MAXX.

Najczesciej spawdzam opinie na BGG. Nie musze macać pudełka, wystarczy mi opis, zdjecia, chetnie recenzja czy videorecenzja.
      • kajka271 Re: Gdzie kupujecie gry? 08.01.15, 11:51
        Ja mam na drodze z pracy do przedszkola Rebela, więc zwykle tam zajeżdżam jak szukam jakiejś gry... zachwyca mnie sam pomysł na ich interes, i widać, że obeznani w temacie sprzedawcy smile Zarażają zaangażowaniem w granie smile Mam też brata 25letniego studenta, któy od lat podrzuca nam pomysły, ale i tak kupuje zwykle w Rebelu... no chyba, że coś mi wpadnie niechcący do koszyka na przecenach np. w Carrefourze (tak kupiłam Wirusa ze Smart Games za grosze) smile
        • sylwina76 Re: Gdzie kupujecie gry? 08.01.15, 12:58
          Poluję na promocje - np Small world kupiłam w internetowym Smyku za 119 zł (nigdzie taniej nie widziałam), w Empiku i Merlinie (np noc gier), w Tesco i Arosie (ale tam niewielki wybór), czasem na OLX - za Blokusa zapłaciłam "aż" 10 zł.
    • smerfetka162 Re: Gdzie kupujecie gry? 06.02.15, 22:25
      Nie trzeba od razu gry kupować, ponieważ można od znajomych pożyczyć i taniej wyjdzie smile.
    • kosmotynka Re: Gdzie kupujecie gry? 24.06.16, 09:54
      Ja planszówki zawsze kupuję w sklepach internetowych, ponieważ różnica w cenie jest dla mnie znacząca. Możecie poczytać jeszcze o grach planszowych dla dzieci na Tekstowy.net. Jest tam kilka porad, które warto byłoby wziąć pod uwagę. Takich wskazówek nigdy dość.
    • alusiasta96 Re: Gdzie kupujecie gry? 09.07.18, 16:42
      Najlepiej jeśli używane to na olx.pl, ostatnio znalazłam też fajny sklep w okolicy (Kraków), niektóre gry mają w najniższych cenach w internecie i dobrą opcję odbioru wieczorami po pracy. Polecam dragoneye.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka