Gość: Kamil IP: *.eranet.pl 10.06.08, 15:56 Jakie słuchawki tłumiące dzwięk z zewnątrz polecacie ? Gdzie kupić najtaniej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gizelle Re: Słuchawki ? IP: *.ksknet.pl 11.06.08, 12:34 Creative Labs EP-630 - super słuchawki, najlepiej kupić w sklepie internetowym bo będzie najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Słuchawki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 14:02 A jaki sklep internetowy polecasz, tak żeby było w miarę tanio :) Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Słuchawki ? 11.06.08, 21:45 Ja bym się nie dotykał niczego audio co nosi napis Creative. Z wyjątkiem E-mu creative. Sennheiser robi sporo modeli słuchawek z aktywną i pasywną redukcją hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Słuchawki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 13:54 A możesz sprecyzować czemu nie polecasz creativa ? Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Słuchawki ? 12.06.08, 16:29 Gość portalu: Kamil napisał(a): > A możesz sprecyzować czemu nie polecasz creativa ? Bo creative to firma komputerowa, nie audio, więc może zna się na elektonice, ale na akustyce już gorzej. Bo słyszałem ich "głośniki" komputerowe. Bo sprawdziłem, że w ich kartach dźwiękowych zachodzą nieliniowosci kompletnie nie udokumentowane przez producenta, a specyfikacje są napisane tak, by kilenta oszukać. Np. jako parametr urządzenia podaje się parametr jednej części toru, podczas gdy inna część tego toru ma gorsze parametry. I w rzeczywistości te gorsze parametry wyznaczają parametry całego urządzenia. Nie mam do nich zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizelle Re: Słuchawki ? IP: *.ksknet.pl 12.06.08, 14:12 jak dla mnie creativy robią bardzo porządny sprzęt i do tego w przyzwoitej cenie. jeśli chodzi o ceny to posprawdzaj sobie w wyszukiwarkach cenowych - tam wyskakują najtańsze opcje. ja osobiście polecałabym Ci agito - nie zawsze najtaniej, ale przynajmniej szybko i bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: Słuchawki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 14:20 Chodzi Ci o aktywne? Ponoć BOSE nieźle radzą sobie z eliminacja zewnętrznego hałasu: www.bose.pl/index.php?p=produkt&id=15 Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Słuchawki ? 12.06.08, 16:39 Do Bose też nie mam specjalnie zaufania, mało miałem z nimi kontaktu, ale zgodna negatywna opinia na temat Bose dwóch grup, które bardzo rzadko się zgadzają: audiofili i inzynierów dźwięku - o czymś świadczy. Opinia ta to: Bose to agresywny marketing nakierowany na bogatych, którzy chca pokazac gościom, a nie usłyszeć i słabe wyniki dźwiękowe zwłaszcza jak na ceny. Przyznam jednak, że owe negatywne opinie dotyczyły głośników Bose, nie słuchawek, i słuchawki z aktywną redukcją hałasu Bose zdobyły sobie niemały rynek. Węszę tu jednak zasługę agresywnego marketingu i wizerunku marki. Jakbym szukał słuchawek z aktywna redukcją hałasu (jak i innych), nie traciłbym czasu na rozważanie takich opcji, tylko od razu ograniczyłbym poszukiwani do firm wyspecjalizowanych w robieniu słuchawek: Sennheiser, Koss, AKG, Beyerdynamic, Grado, Etymotic, Shure itp. (z tych chyab tylko Koss i Sennheiser robią aktywne tłumienie szumu, ale nie jestem pewien). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: Słuchawki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 18:46 Sam mam negatywną opinie na temat zestawów głosnikowych BOSE ( pisalem o tym pare razy na tym forum), ale słuchawki z aktywnym redukowaniem hałasu miałem na głowie i to raczej w dość hałaśliwym srodowisku bo podczas lotu helikopterem. I faktycznie niźle sobie radziły. Jakośc dźwięku (muzyki) była znośna. Nie była to oczywiście jakość Senków czy Grado, ale tez nie o taka jakość tam chodziło. Nie wiem po co zalożycielowi wątku takie słuchawki. Jak pracuje w dużym hałasie i chce sobie umilić pracę słuchaniem muzyki bez konieczność podgłaśniania jej do poziomu niebezpiecznego dla słuchu to te Bose zdadzą egzamin. Choc cena raczej niska nie jest jak to zreszta bywa u tego producenta. Ale jeśli szuka słuchawek do delektowania się wysokiej klasy dźwiekiem bez koniecznośc słuchania marudzenia żony czy jazgotu dzieci to takie słuchawki są bez sensu. Trzeba wtedy kupić dobre słuchawki zamknięte, a żonę i dzieci przyciszyć metodami wychowywaczymi. Efekt będzie dużo lepszy a i zapewnie koszty niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Słuchawki ? IP: *.eranet.pl 14.06.08, 00:49 A czy moglibyście mi podać konkretne linki do słuchawek, które polecacie, najlepiej ze sklepów internetowych do których macie zaufanie, wtedy będzie łatwiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Słuchawki ? 14.06.08, 01:57 Jaki masz budżet? A ogóle to wejdź sobie na www.headphone.com/products/headphones/ zobacz, jak tam oceniają, poczytaj, a potem szukaj po sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Słuchawki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 15:24 Budżet mam nieduży tak do 100zł max, prosiłabym o polecenie jakiś pewnych sklepów internetowych, nigdy nie kupowałam przez internet, chcę spróbować, żeby nie przepłacać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: Słuchawki ? IP: *.homenett.pl 03.07.08, 22:52 Polecam sklep.rms.pl - mają całkiem spory wybór słuchawek Sennheisera. Kupiłem u nich model RS 140 i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
multione Re: Słuchawki ? 10.12.13, 20:14 Dobre firmy polecasz, mam AKG i Sennheiser. Do listy dodałbym jeszcze firmę Audio Technica, robi dobre słuchawki i mikrofony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karen Re: Słuchawki ? IP: *.eranet.pl 17.07.08, 02:07 Najlepsze moim zdaniem są creative www.agito.pl/sluchawki_przewodowe/creative_labs_ep630.824.29760.html bardzo dobrze tłumią dzwięk otoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Słuchawki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:34 Tak a przy okazji tłumią dźwięk wydobywający się z plejera ;p Ja polecam szczerze Sony MDR-EX 85 LP. Świetne słuchawki. Ep-ki się nie umywają. Tu do kupienia: techmarket.pl/shop.php?a=opis_prod&&categorie=720&&id=SONY-MDR-EX85LP-BLK Odpowiedz Link Zgłoś
victormajerczak Re: Słuchawki ? 04.08.13, 12:31 Ja dbając o czystośc dźwieku i swoją kieszeń moge polecic słuchawki, których używam. Możan je kupic na www.rabbeat.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rytmika Re: Słuchawki ? IP: *.torun.mm.pl 26.10.13, 19:48 www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-sluchawki-otwarte-zamkniete-douszne-nauszne/420/ - ja polecam te poradnik, od razu wiadomu, jakie słuchawki wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
soto Re: Słuchawki ? 24.07.08, 20:22 AKG k26p jak dla mnie najlepsze- nauszne,zamknięte z głębokim basem. Na początku są trudności z przechodzeniem w nich przez ulicę - nie słychać nadjeżdżających aut...tylko muza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajl Re: Słuchawki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 12:40 Ja używałem creative przy SE W810i i działały bardzo dobrze, dzwięk świetny, więc nie rozumiem skąd te negatywne opinie, jedyne co w tym zestawie było mało pozytywne to przejściówka od mojego telefonu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skaros Re: Słuchawki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 12:20 Potrzebne mi są słuchawki, które kompletnie odetną mnie od otoczenia i będę mógł słuchać spokojnej muzyki bez żadnych problemów. Zastanawiałem się nad zestawem z aktywnym tłumieniem. Pomóżcie mi proszę w wyborze. Zamierzam je kupić w stanach. Cena może być wygórowana do 500 dol, ale jeżeli będą drożę i wyraźnie lepsze to czemu nie. Potrzebuje ich do iPoda, więc nie mogą być niewiadoma jak prądu żerne. Najważniejsze jest to abym nie słyszał nawet szumu liści w parku, a tym bardziej hałasu w tramwaju. Obecnie mam Kosy Porta pro i są świetne, ale niestety słuchając spokojnej muzyki do miasta się nie nadają. Proszę o w miarę szybką pomoc . Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Słuchawki ? 26.07.08, 17:10 Ja bym się przyjrzał tym: sennheiserusa.com/newsite/productdetail.asp?transid=500643 Tylko najpierw spróbuj jak grają z iPoda, czy wydoli, małe odtwarzacze mają małą moc ale może starczy. W USA na pewno polecą ci tinyurl.com/5b5f9t bo oni zwykle nie zdają sobie sprawy że coś poza Bose w tym temacie istnieje, ale ja bym raczej zaczął od Sennehisera. Mam z Sennheiserem świetne doświadczenia. Pamietaj, że: 1. słuchawki aktywnie tłumiące hałas wymagają dodatkowej baterii. 2. z tramwajem może sobie nic nie poradzić. Wypróbuj. Pamiętaj, że w USA możesz generalnie wszystko zwrócić, to ważne jeśli będziesz kupować fizycznie będąc w Stanach, nie wysyłkowo. Zwróć uwagę, żeby sklep nie pobierał restocking fee za zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skaors Re: Słuchawki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 21:20 Niestety ja osobiście nie będę ich kupował,rodzinka jedzie do stanów. Będzie to więc strzał 50 na 50. Cena jest w zasadzie ta sama(50 dolców różnicy, ale przy tych sumach to nie wiele). Jestem bardziej skłonny kupić Bose(to chyba ta firma wynalazła system aktywnego tłumienia, więc powinna mieć większe doświadczenie)-mniejsze bardziej praktyczne, wydawać sie może, że mniej prądożerne, ale to tylko moja mała nadzieja. Za to Sennehisery bardziej zabudowane więc już tu mają przewagę w tłumieniu. Jestem za Bose. Jak ktoś ma jeszcze doświadczenie w tych słuchawkach to proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Słuchawki ? 27.07.08, 01:03 Gość portalu: skaors napisał(a): > Jestem bardziej skłonny kupić Bose(to chyba ta > firma wynalazła system aktywnego tłumienia, więc powinna mieć większe > doświadczenie)-mniejsze bardziej praktyczne, wydawać sie może, że mniej > prądożerne, ale to tylko moja mała nadzieja. Za to Sennehisery bardziej > zabudowane więc już tu mają przewagę w tłumieniu. Jestem za Bose. Jak ktoś ma > jeszcze doświadczenie w tych słuchawkach to proszę o radę. Bose było wcześnie w słuchawkach z aktywnym tłumieniem, ale Sennheiser też - tyle, że kiedyś były projektowane i sprzedawane dla pilotów. Sennheiser u mnie wygrywa wieloletnim doświadczeniem w robieniu bardzo dobrych słuchawek w ogóle - za Bose ciągnie się smrodek ich modnych, przekombinowanych i za drogich w stosunku do jakości domowych zestawów audio. Co do zabudowania: pamiętaj, że aktywne tłumienie hałasu działa na niskie częstotliwości, za to słabo działa na wysokie. Natomiast tłumienie pasywne (czyli "zabudowanie") nie rusza za bardzo niskich, a działa na wysokie. Dobrze tłumiące słuchawki powinny więc miec oba "systemy". Co do baterii, Bose podaje że działa do 25h (gdzie indziej piszą do 20h, cos kręcą), sennheiser do 16h - ale Bose uzywa specjalnej własnej baterii, która trzeba ładować i w razie zepsucia czy wyczerpania zdolności ładowania trzeba dokupic (w Polsce? za ile? w USA $50) a Sennheiser jedzie na jednej baterii AAA czyli mikropaluszku, który kupisz w razie czego wszędzie. Tańszy mdoel Bose QC2 też jest na paluszka. Z tego co widzę sennheisery mają regulator głośności na kablu, Bose nie. Sennheisery możesz uzywać bez baterii jako zwykłe słuchawki - Bose nic o tym nie pisze - wydawałoby się to dziwne gdyby nie można było, ale może tak zrobili. Co - zważywszy, że bateria jest jedna - byłoby bardzo denerwujące, bo jak bateria jest w ładowarce to w ogóle nie możnaby uzywac słuchawek. Sprawdź to, jeśli chcesz Bose, i może od razu dokup zapasową baterię. Sennheisery są większe i cięższe - 240g a Bose 160g. Jednak od razu powiem, że mam inny model Sennheisra (nie tłumiący) ważący też 240 g - i dzięki świetnej konstrukcji i dopasowaniu zupełnie nie przeszkadzają i nie czuje się ich na głowie. Podejrzane mi się wydaje, że Bose nie podaje ŻADNYCH technicznych specyfikacji - pasmo przenoszenia, tłumienie pasywne, tłumienie aktywne, impednacja, skuteczność - nie żebym wierzył w ciemno w to, co się zawsze pisze (nawet u Sennheisera), ale zupełnie nic nie napisać??? No dobra, skończę, bo jeszcze kto mnie uzna za agenta sennheisera - nie jestem nim, ale używałem przez lata paru modeli w domu i w pracy, i uważam sehnnheisera za bardzo porządną firmę. Rozejrzyj się tez szerzej, i Bose i Sennheiser mają więcej modeli, robią je też o ile pamietam AKG, Shure, Sony i jeszcze parę innych. Poczytaj specyfikacje, wczytaj się w instrukcje - gdzie dostępne na sieci. To pomaga, powyższe porównanie Bose QC3 i Sennheiserów PXC450 zrobiłem po 15 min grzebania na stronach producentów. Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Słuchawki ? 27.07.08, 01:11 PS. właśnie się doczytałem, ze reulator głośności sennków jest na słuchawce, nie na kablu. Niech Ci też rodzina poszuka dobrych cen. W większości wypadków sprzet daje się kupić znacznie taniej niż cena podawana przez producenta. Ja znalazłem te Sennheisery za 325$ (producent sugeruje $400!), a nawet za $300 ale w jakims nie budzącym zaufania sklepi<, Bose QC3 nie znalazłem taniej niż za 350 czyli cenę ze strony producenta, może taka dziwna polityka cenowa, a może trzeba dłużej poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Słuchawki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:23 To jak masz tyle do wydania to rozejrzyj się za Westone UM2. To są tzw. IEM'y i genialnie tłumią dźwięk. Lub można się już pokusić do słuchawki custom IEM, czyli zrobienie odlewu kanału usznego i na bazie tego odlewu zrobienie słuchawek, które będą izolować jak nic innego. Jakby co to mam namiary na gościa który robi/pośredniczy w produkcji takich słuchawek. Wszystko jest w Polsce i bez problemu zmieścisz się w pieniądzach, a przy Twoich potrzebach to warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
victormajerczak Re: Słuchawki ? 04.08.13, 12:28 AKG dobre, ale osobiście polecam on.earz, niewiele osób je ma, wielu słysząło, ja kupiłem i nie narzekam. Czekałem na taki model w dobrej cenie - poszukaj słuchawek bezprzewodowych na stronie www.rabbeat.pl Odpowiedz Link Zgłoś
victormajerczak Re: Słuchawki ? 04.08.13, 12:24 szukaj na www.rabbeat.pl - słuchawki są odlotowe w różnych cenach - na każdą kieszeń. Do tego dołożę dobra jakośc i nowoczesny modny design i gotowe! Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: Słuchawki ? 04.11.13, 02:02 Wczoraj sluchalem Sennheiser Momentum w Best Buy. Doskonale sluchawki. Bardzo wygodne, solidnie zbudowane i jakosc dzwieku byla znacznie lepsza od B&W P5, ktore byly dostepne tuz obok. www.bestbuy.com/site/momentum-over-the-ear-headphones/8057248.p;jsessionid=8FFED1D40643C972FD5BD54C6FA26FB3.bbolsp-app03-178?id=1218863729827&skuId=8057248&st=sennheiser%20momentum&cp=1&lp=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: Słuchawki ? 20.11.13, 02:46 Kupilem Sennheiser Momentum. Swietne sluchawki. Odpowiedz Link Zgłoś