zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 24.11.09, 10:07 i poinformujemy gazetę jak sprawa została załatwiona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volvo7000 Oferują telefon gratis, a potem ślą rachunek 24.11.09, 10:25 UPC oszukuje ile się da! Miałem 3 razy z UPC zarówno kablówkę jak i internet. - kablówka u nich jest nawet 2 razy droższa niż u innych operatorów - kanały TV są lekko mówiąc denne, chyba ze wykupi się najdroższy pakiet. - transfer internetowy jest w rzeczywistości niższy niż podają na umowie (i twierdzą, że taka technologia...) - bardzo często występują u nich zakłócenia i "chwilowo" nie ma internetu - gdy spóźnisz się (lub zapomnisz) z zapłatą rachunku o około tydzień to odłączają ci internet bez uprzedzenia. Obecnie mam od operatora działajacego na Wyżynach i jestem zadowolony. Za internet i kablówkę płacę o 40 zł mniej niż w UPC. Kanały są o wiele lepsze. Internet na światłowodach chodzi doskonale. Niestety na wielu osiedlach w Bydgoszczy UPC jest nadal monopolistą. Odpowiedz Link Zgłoś
pilz Re: Oferują telefon gratis, a potem ślą rachunek 24.11.09, 11:31 Pierdzielicie Hipolicie... choć częściowo macie rację... ;p - kablówka jest może i nawet 2x droższa, ale od takich co wybór programów mają KOSZMARNY. Jeśli bierzemy pod uwagę porównywalne programy to i ceny nie są aż tak odbiegające... ale tutaj i tak zawsze jest "kwestia gustu" - ja wolę takie programy, Ty inne i nie każdemu taka sama kablówka musi odpowiadać, nawet jeśli jest 2x tańsza, może ja wolę zapłacić więcej ale mieć to co chcę? - kanały TV denne... patrz wyżej - ja tam wolę to co jest w UPC niż cały pakiet zapchany jakimiś szwabskimi debilizmami - hmmm... ja tam na szybkość nie narzekam, testując osiągam na ogół wynik zbliżony do deklarowanego, może jest nieco niższy, ale różnica niewielka (rzędu max. 10%) może nie z winy UPC wynika? - zakłócenia i brak internetu? A tu to już głupoty maxymalne opowiadasz, mam UPC od jakichś 3 lat i w tym czasie brak internetu wystąpił mi może 3x, dla mnie nie jest to często, a dla Ciebie? - dni też naucz się liczyć... odcinają zgadza się, ale z moich doświadczeń wynika, że dzieje się tak gdy około tydzień przekroczysz termin płatności kolejnej faktury a poprzedniej jeszcze nie masz zapłaconej, generalnie poślizg w odcięciu jakieś 5 tygodni, krótko mówiąc - KŁAMIESZ - zgodzę się natomiast co do 1 sprawy - CHAMSTWEM z ich strony jest nie poinformowanie klienta o zaległości i odcinanie telefonu oraz internetu BEZ OSTRZEŻENIA. Miałem dokładnie taką przygodę i się mocno z UPC pokłóciłem, przy okazji wygarniając, że jak mają jakieś oferty i chcą mi coś extra wcisnąć, to mój numer stacjonarny znają, ale gdy trzeba przypomnieć o niezapłaconej fakturze, to jakoś numer im ginie... a może zaczyna wówczas obowiązywać Ustawa o Ochronie Danych Osobowych? :P A tak jeszcze odnośnie bohaterki artykułu - czy ta pani miała wcześniej telefon stacjonarny u innego operatora? Zrezygnowała z niego? Ile płaciła za telefon i 2 usługi UPC, a ile płaci obecnie za 3 usługi UPC? Może koszty jej się zmniejszyły, ale o tym ani ona ani autor artykułu nie wspominają, bo to by całą koncepcję sensacji rozłożyło? Ja przeszedłem z TePSY na UPC i od razu wysokość miesięcznych opłat w sumie spadła mi o ok. 40 PLN, czy to źle? Odpowiedz Link Zgłoś
spamerek3 Oferują telefon gratis, a potem ślą rachunek 24.11.09, 10:39 i dodatkowo w trosce o dobro klienta limitują p2p - forum.mediaswiat.pl/viewforum.php?f=6 Odpowiedz Link Zgłoś
szymczakzbigniew Oferują telefon gratis, a potem ślą rachunek 25.11.09, 07:12 Oburzony jestem odłączeniem przez UPC od 1 września, bez słowa wyjaśnienia analogowego sygnału radiowego. Jest co prawda w ofercie sygnał radia cyfrowego, ale wymaga włączenia telewizora! To chyba jedyny w Polsce oprator, który tak źle traktuje swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszeku1 Re: Oferują telefon gratis, a potem ślą rachunek 25.11.09, 11:01 Zgadzam się, odłączenie analogowego radia to świństwo. Na pytanie dlaczego nie zmniejszono abonamentu z tego tytułu odpowiedziano mi, że "to była usługa dodatkowa". A cyfrowego nie mogę mieć (telewizji i internetu zresztą też) bo linia napowietrzna należąca do UPC nie spełnia warunków technicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
boguh Oferują telefon gratis, a potem ślą rachunek 25.11.09, 10:43 UPC jest najbardziej "kreatywnym" podmiotem rynku telekom. jakiego znam. Szczególnie jej przedstawiciele, bo nie dość, że kiedy chodziło o wyjaśnienia oferty i podłączenie usług to przedstawiciel wtedy odbierał ode mnie każdy telefon, a nawet oddzwaniał. Obiecał też, że dostanę rabat 99zł z racji przyłączenia. Dodatkowo chciał wziąć na siebie załatwienie wszystkich formalności z przeniesieniem n-ru. To gdy już mi wszystko podłaczyli nic z tych obiecanych rzeczy nie załatwił i nie dopilnował. Krótko mówiąc oszukał choć nie mogę tego udowodnić. NIe mam niestety zapisanych rozmów,więc cieszę się jedynie, że promocja już niedługo się kończy i przeniosę się do Netii, bo gdy kupili tele2 to oferują dużo lepsze usługi. A analogowa TV na mojej plaźmie i tak jest super widoczna. Więc oferta UPC cyfrowejm tv jest mi niepotrzebna. Czytajcie bardzo dokładnie umowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś