catoo 01.02.04, 22:14 smutek i cisza na waszej stronie...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don-juan Re: Czas wykasowac to forum..... 07.02.04, 08:57 dodaj do ulubionych wątków i zacznij pisac pacanie Odpowiedz Link Zgłoś
catoo Re: Czas wykasowac to forum..... 08.02.04, 22:53 tu nie ma co dodawac to forum juz umarlo i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Czas wykasowac to forum..... 10.02.04, 10:01 gwoli scislosci - to forum nigdy sie nie urodzilo... Po prostu Tucholanie a) nie maja dostepu do netu b)przerasta ich formula forum pzdr dla wszystkich, ktorym udalo sie uciec z tego miasta tudziez innych jemu podobnych umieralni Odpowiedz Link Zgłoś
straceniec Re: Czas wykasowac to forum..... 15.02.04, 08:20 odnalazlem moje przeznaczenie dzieki ci Boze za Tuchole Odpowiedz Link Zgłoś
gnebiciel_debila_z_tarnowa2 Re: Czas wykasowac to forum..... 06.03.05, 17:29 prawde mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
hatra [...] 10.04.05, 05:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
beh303 Re: (:::) 04.01.06, 13:50 Chetnie porozmawialbym o bylych mieszkancach Tucholi np. przedwojennych lub przed 68 rokiem Zydach czy Niemcach. Ich pracy, religii, kulturze, miejscu w spolecznosci tucholskiej. Latem 2005 ukazała sie ciekawa pozycja zawierająca zdjęcia dawnej Tucholi (w tym np. dawną bóżnicę, Tucholę pod pruskim panowaniem itp.). Wydana lokalnie i w niewielkim nakładzie (podobno był dodruk - zainteresowanie przerosło oczekiwania autorów). Polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beh303 Re: (:::) 04.01.06, 13:52 To Cytat z kalkosa: "Chetnie porozmawialbym o bylych mieszkancach Tucholi np. przedwojennych lub przed 68 rokiem Zydach czy Niemcach. Ich pracy, religii, kulturze, miejscu w spolecznosci tucholskiej." - reszta to moje :D Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: (:::) 18.01.06, 10:39 beh303 dziekuje za informacje. pierwsza sensowana na tym forum:) postaram sie zdobyc te publikacje. nie wiesz, kto jest jej autorem? pozdrawiam kalkos Odpowiedz Link Zgłoś
beh303 Re: (:::) 19.01.06, 16:02 O ile mnie pamięć nie myli to p. Ollick (autorka m.in. tej strony www.zslit.tuchola.pl/kronika/index1.html)- osoba od lat zajmująca się zbieraniem informacji o historii tucholi i okolic. Nie mam w tej chwili dostępu do mojego egzemplarza, ale postaram się podać dokładniejsze "namiary". Wydano także materiały pokonferencyjne o kosznajderii - również b. ciekawe, jeżeli interesuje Cię historia regionu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beh303 Re: (:::) 19.01.06, 16:04 www.zslit.tuchola.pl/kronika/index1.html - tak powinien działać, sory> Odpowiedz Link Zgłoś
don-juan po 2 latach ciagle aktualne. 22.01.06, 02:52 catoo napisała: > smutek i cisza na waszej stronie...... Odpowiedz Link Zgłoś
beh303 Re: po 2 latach ciagle aktualne. 23.01.06, 09:03 W zasadzie nie rozumiem pretensji. Jesteś współodpowiedzialny za taki stan rzeczy - zglądasz tu, ale nie wpływasz na rozwój tego forum (krytykę trudno uznać w tym przypadku za jakiś konstruktywny wkład). Trudno trafić na to forum, stąd, jak sądzę, niska frekwencja (prawdą jest też to, że mieszkańcy Tucholi nie są szczególnie aktywni w tej dziedzinie). Istniejące do tej pory fora (np. śp. forum na www.tuchola.net prowadzone było raczej beznadziejnie, stąd ludzie nie byli szczególnie zainteresowani wypowiadaniem się po czystkach czynionych przez admina)nie potrafią przyciągnąć ludzi, ale to zależy także od jakości dyskusji i tematyki. Brak forum takiego, jakie mają np. Chojnice. Zamiast pisać o "smutku i ciszy" zapytam - o czym chcesz pogadać? Chętnie wymienię opinię, chociaż od lat w Tucholi nie mieszkam. Pozdrawiam PS. Wyszło trochę napastliwie, ale nie taka była moja intencja. Odpowiedz Link Zgłoś
don-juan Re: po 2 latach ciagle aktualne. 05.04.06, 07:07 w tucholi jestem tylko kilka razy w roku Odpowiedz Link Zgłoś
beh303 Re: po 2 latach ciagle aktualne. 10.04.06, 12:30 Ja też. A to co widzę, jest przerażające. Podobno rajcowie miejscy uradzili wycinkę drzew z tucholskiego rynku... Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
megucha Re: Czas wykasowac to forum..... 23.04.06, 13:58 Myślę, że mało osób w ogle wie o tym forum, dlatego jet tu tak cicho.. :) Pozdrawiam, Magucha Odpowiedz Link Zgłoś
beh303 Re: RiP 23.11.06, 09:01 No może troche informacji po długim czasie milczenia. Polecam pare stron o Tucholi: tuchola.fakty24.pl/ - aktualności (wprawdzie mocno nasycone tendencjami politycznymi autora, ale zawsze coś); www.staratuchola.republika.pl/stare.htm - stare fotki tucholi, coś dla miłośników miasta; forum.tucholskie.pl/ - raczkujące forum; www.tuchola.net/ - strona po renowacji, jeszcze mało "rozruszana". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Czas wykasowac to forum..... 03.04.07, 22:27 Jedno czego nie można temu forum zarzucić to wierność milczeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś