Dodaj do ulubionych

The Lords of Rings

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 23:04
Właśnie sobie siedzę i oglądam...
...mniam ,mniam .Uczta dla oka.
mniam ,mniam...chwila przerwy dla kosci i zaraz wracam do uczty...

p.s
PIERWSZY NA FORUM ( ? ) !!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ochman Re: The Lords of Rings IP: *.ipt.aol.com 12.02.02, 23:50
      Gość portalu: atomski napisał(a):

> p.s PIERWSZY NA FORUM ( ? ) !!!!!!!!!!!!!

nie-e :-))))
      (zajrzyj do kultury)
      • Gość: Baton Re: The Lords of Rings IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 23:57
        A poza tym jak juz skonczysz ogladac tego pirata,
        to naucz sie pisac tytul......
        • Gość: atomski Re: The Lords of Rings IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 10:33
          Tak miałem napisane :))))
          Też miałem wątpliwości ,ale ostatecznie i tak wiadomo o co chodzi .
          Baton nie bądź zazdrośnikiem :)))))

Po obejrzeniu ,przespaniu i krótkim przemyśleniu stwierdzam ,ze film miał zbyt
          wiele momentów żenującej amerykańskiej pompatyczności . Momenty robione "pod
          dupy" . Do popłakania .Tanie zagrywki . Szkoda .Tyle kasy przewalono ,a
          reżyserowi (scenariuszowi ?)albo nie stało umiejętności ,przenikliwości
          Tolkiena ,albo względy komercyjne zaważyły.Film jest płytki. Wiem ,ze zadanie
          było bardzo trudne .Gatunek fantasy trudno (albo nawet jest to niemżliwe)
          przełożyć na ekran.Sfera wyobraźni w tego typu powieściach odgrywa znaczącą
          rolę ,a film podaje na talerzu gotową wizję reżysera .
          I co ciekawe ,do tej podanej przez reżysera wizji swiata wg Tolkiena jakoś nie
          mam zastrzeżeń...
          Problem tkwi w konkretnych scenach ,dialogach .Zupełnie jakby wszyscy skupili
          się na strojach i krajobrazie ,a aktorzy i ich kwestie były tłem dla nich...
          Nie zawsze ,ale na tyle często ,że psują nastój.
          Czasem jakieś zbliżenie na przejętą minę z łzą na poliku w celu wywołania
          wzruszenia .Oj pod dupy ten film robiony . Kasę pewnie zrobi ,ale za co te 13
          nominacji do Oscara ???

• Gość: ochman Re: The Lords of Rings IP: 194.203.162.* 13.02.02, 10:42
            Osobiscie bylem w kinie i odnioslem krancowo rozne
            wrazenie. Moze zamiast ogladac watpliwej jakosci pirata
            warto poczekac az film dotrze oficjalnymi kanalami?
            :-)))
            • Gość: atomski Re: The Lords of Rings IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 10:49
              Problem w tym ,ze ja właśnie doceniam pracę nad detalem wizualnym .
              Mam spory monitor i spokojnie byłem w stanie sobie pokontemplować.
              Jeżeli zaś mój sposób obejrzenia filmu przeszkadza w pozytywnym odebraniu
              popeliniarsko rozegranych scen i dialogów to hmmmmmmm. Nic nie rozumiem.
            • p8 Re: The Lords of Rings 13.02.02, 22:40
              Gość portalu: ochman napisał(a):

> Osobiscie bylem w kinie i odnioslem krancowo rozne
              > wrazenie. Moze zamiast ogladac watpliwej jakosci pirata
              > warto poczekac az film dotrze oficjalnymi kanalami?
              > :-)))

Choć Ochman się do mnie nie odzywa, i ogólnie mnie nie lubi w tym temacie gorąco
              go popieram!!!
              Zekranizować Tolkiena - to było poza sferą marzeń. Ale się udało. Fakt, nie jest
              to ideał - ale nic nie jest ideałem. I może dobrze.

panBozia

• Gość: ochman Re: The Lords of Rings IP: 194.203.162.* 15.02.02, 12:53
                p8 napisał(a):

> Choć Ochman się do mnie nie odzywa, i ogólnie mnie nie
                > lubi

bez przesady :-)))
                • p8 Re: The Lords of Rings 15.02.02, 16:53
                  Ale film pierwsza klasa, nie:)?

panBozia
          • chora Re: The Lords of Rings 13.02.02, 11:30
            powiedz jeszcze kto zabił i moge sobie film odpuscic... ;))
            • Gość: atomski Re: The Lords of Rings IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 11:38
              ...to zależy kogo ,lub co (bo ork to coś ?)?
              trup bowiem ściele się gęsto :)))))))

• .weronika. Re: The Lords of Rings 13.02.02, 22:47
              najpierw sobie Tolkiena poczytaj!!
              • .weronika. Re: The Lords of Rings 13.02.02, 22:49
                to do chorej, bo skoro chora, to i tak ma sporo czasu, a takiej ksiazki zal nie
                czytac:)
                • tygrysiczka The Lord of the Rings 15.02.02, 23:38
                  uważam ze film jest wprost cudowny !!!!!! wiadomo bylo od poczatku ze książki
                  nie jest w stanie przebic, ale i tak przeszedl moje najsmielsze oczekiwania.
                  oczywiscie jest on o wiele za krotki i wiele scen nie oddaje przez to swego
                  charakteru, ale sam klimat ksiazki zostal wedlug mnie po czesci zachowany.
                  bardzo podobala mi sie rowniez muzyka.
                  ps:zal mi ludzi ktorzy widzieli ten film jedynie jako piracka kopie na
                  komputerze, bo w kinie jest naprawde 100 razzy wiekszy efekt.
                  • Gość: atomski Re: The Lord of the Rings IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 00:39
                    W Polonii ??? Na przykład ?

I znowu zwracam uwage ,ze podsunąłem sobie pod sam nos mój 19 calowy
                    monitor .Coś mi sie zdaje ,ze więcej szczegółów dane mi było zobaczyć niz w
                    kinie :)))). Zwykle bowiem pani z prawej siedzi w kapeluszu ,pan dwa rzedy
                    przed nami to murzyn z afro o srednicy 100 cm ,a do naszego prawego polika
                    przytula się glan skina siedzącego za nami...
                    (traktowac mimo wszystko z przymróżeniem oka )
                    Dlatego uważam,ze to ładny film . Piracka kopia była więc tym bardziej
                    wystarczająca by zobaczyć ,że:
                    Film spłycony do bólu . Komercja i w ogóle wszystko pod dupy robione (co już
                    napisałem ). Zgadzam się z Da Killą , ale tak długiej cenzurki temu filmowi
                    nie zrobię. Trzeba naprawde być fascynatem i patrzeć bezkrytycznie by uznać
                    ten film za dzieło .Za dwa lata takie efekty tez już nikogo nie będą
                    dziwiły ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka