Dodaj do ulubionych

Przedszkola na Osowej Górze

31.01.11, 09:15
Witam. Szukam opinii o przedszkolach na Osowej Górze - o przedszkolu nr 12 na Kruszyńskiej 52 , Smerfusiu na Kruszyńskiej 16 i Kacperkowym Światku na Wielorybiej. Proszę napiszcie co o nich wiecie. Chodzi mi najbardziej o grupę 3 latków, ale opinie wszystkich się przydadzą.
Obserwuj wątek
    • deria1 Re: Przedszkola na Osowej Górze 02.02.11, 21:02
      Witaj, mój synuś chodził do Smerfusia i byliśmy super zadowoleni - jest to niewielkie kameralne przedszkole, gdzie są dwie grupy dzieci - młodsze 3 i 4 - latki i starsze 5 i 6-latki. Mają własną kuchnię, gdzie pani kucharka gotuje dzieciom różne pyszności! Przemiła pani dyrektor i panie przedszkolanki. Mają plac zabaw - niewielki ale wystarczający. Z łezką w oku zabierałam stamtąd syna - było nam troszkę za daleko, traciliśmy wiele czasu na dojazdy - poza tym urodziłam córkę, więc zależało mi na przedszkolu w pobliżu domu. Polecam!!! Na prawdę przedszkole jest świetne!
      • iwon311 Re: Przedszkola na Osowej Górze 03.02.11, 10:03
        Jak najbardziej polecam przy Kruszyńskiej,chodziła tam moja córka byliśmy bardzo zadowoleni.Absolutnie odradzam Kacperka kuchni nie maja catering widziałam kilka razy jak właścicielka przedszkola rano robiła zakupy na śniadanko z marszu.Uważam iż w przedszkolu państwowym jest dieta zbilansowana pod kontrolą,godziny pracy przedszkola bardziej elastyczne(6-18) i możliwość korzystania z zajęć dodatkowych których jest sporo.Pozdrawiam i polecam
    • alafen Re: Przedszkola na Osowej Górze 06.02.11, 18:04
      Moja córka chodziła do Smerfusia przez rok, do najmłodszej grupy. jak już mogła wiekowo to przeniosłam ja do trzylatków w przedszkolu nr 12 ,gdzie chodzi obecnie. ma porównanie:
      Smerfuś jest ok, sama poleciłam go kiedyś na forum, ale trochę w salach ciemno, mało światła dziennego. nie podobało mi się to, że na podłodze w sali dla maluchów są kafle. jest na nich co prawda wykładzina,ale w kątach ,gdzie najczęściej dzieci siedzą i bawią się są gołe kafle i łatwo o przeziębienie pęcherza. No i panie zmieniają się często. zazwyczaj to stażystki, więc jeśli dziecko się przywiąże, ta rzadko kiedy spotka się z Paniami za rok.
      Jeżeli chodzi o przedszkole nr 12 to od września posyłam tam druga córcię do 3 latków. Przedszkole zasługuję na uznanie pod każdym względem. dużo zajęć otwartych. Panie prowadza grupę od początku. Wśród znajomych mi mam, żadna nie znalazła nic do czego można by się przyczepić w tym przedszkoli. JEST IDEALNE:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka