Dodaj do ulubionych

Poseł Paweł "Olszewski"

14.02.11, 17:09
Proponuję porozmawiać o "Naszym" pośle "Olszewskim"-Pawle.
Dlaczego wstydzi się nazwiska dziadka ze strony ojca.W rozmowach prywatnych z biznesmenami powołuje się na inne nazwisko.Sineblat-Zieneblat?Jak to jest Panie pośle?Czy mogę prosić o odpowiedź na forum.Czy ma Pan coś do ukrycia?Czego Pan się wstydzi?Nie należy wstydzić się i wypierać swoich przodków.Nie wstyd Panu?
Tadeusz.
Obserwuj wątek
    • a_creep Re: Poseł Paweł "Olszewski" 14.02.11, 18:02
      > Tadeusz.

Wstydzisz się swojego ojca, że tak bez nazwiska?
    • poganiacz_bydla Re: Poseł Paweł "Olszewski" 14.02.11, 20:04
      Na ten temat można spojrzeć też inaczej. Szukanie korzeni ze strony ojca jest dosyć ryzykowne. W seksuologii ewolucyjnej twierdzi się, ze w naszym kręgu kulturowym ponad 10 % dzieci to "kukułcze jaja". Naród Wybrany na tę kwestię był szczególnie wyczulony, dlatego Żydem zostawało się po kądzieli, a nie - po mieczu. Ja u pana posła raczej nie widzę podobieństwa do ojca.
    • ababyd Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 09:16
      To niebywałe? Trudno uwierzyć, żeby ktoś wstydził się swych korzeni?
      Zawsze, z uporem maniaka, powtarzam: nazwiska /prawdziwe/, życiorysy /prawdziwe/, fakty, cel, odpowiedzialność.
      Zawsze warto rozmawiać, o wszystkim. PRAWDA JEST.
      Andrzej Adamski
      • frych47 Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 09:33
        ababyd napisał:

> To niebywałe? Trudno uwierzyć, żeby ktoś wstydził się swych korzeni?
        > Zawsze, z uporem maniaka, powtarzam: nazwiska /prawdziwe/, życiorysy /prawdziwe
        > /, fakty, cel, odpowiedzialność.

"ale zawsze wiem,co to jest nadzieja" /St Pastuszewski/

ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
        • ababyd Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 15:44
          "frych ", masz rację - NADZIEJA, to jest to.
          AA
      • frych47 Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 10:59
        ababyd napisał:

> Zawsze, z uporem maniaka, powtarzam: nazwiska /prawdziwe/, życiorysy /prawdziwe
        > /, fakty, cel, odpowiedzialność.
        > Zawsze warto rozmawiać, o wszystkim. PRAWDA JEST.
        > Andrzej Adamski

Czy o to Ci chodzi AA

www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1743&NrSection=80&NrArticle=195746&IdTag=831
        • bez-partyjna Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 11:31
          Panie Adamski i Panie Tadeuszu-nie macie Panowie swoich wizytówek może napiszecie Nam wszystkim kim Panowie są-wiek,status,miejsce zatrudnienia,osiągnięcia,przebyte choroby oraz te nabyte w związku z maniakalnym kontrolowaniem cudzego życia

• ababyd Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 15:50
            Proszę się trochę potrudzić, leniuszko.
            Nie chodzi o kontrolowanie cudzego życia, tylko o zwyczajność, branie odpowiedzialności za swe pisani, o nie wstydzenie się siebie.
            Serdeczności, Andrzej Adamski.
        • ababyd Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 15:46
          Zawsze chodzi mi o to samo, o PRAWDĘ.
          Andrzej Adamski
          • frych47 Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 15:51
            ababyd napisał:

> Zawsze chodzi mi o to samo, o PRAWDĘ.
            > Andrzej Adamski

Mam nadzieje, że nie o tę Komsomolskoją.
            • ababyd Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 15:53
              Cieszę się ciągle, że masz nadzieję.
              Ukłony, AA.
    • bez-partyjna Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 11:06
      witam
      Zastanawiam się komu i po co takie wiadomości-tak się składa,że znam historie dziadka Pana Olszewskiego i nie widzę w tym ani sensacji ani powodu aby zainteresowanych i kontrolujących cudze życie o tym informować
      Co zaś tyczy się urody szefa bydgoskiego PO jest On podobny do swojej matki

Wyborcy mają oceniać pracę obecnych włodarzy a nie tworzyć drzewa genealogiczne...
      • poganiacz_bydla Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 12:56
        bez-partyjna? wyczuwam pokrewieństwo. Cechą Narodu Wybranego jest m.in. solidarność, która to cecha absolutnie nie występuje w narodzie polskim. Dlatego paradoksem historii była nazwa ruchu społecznego, który zmienił historię naszego kraju.
        • bez-partyjna Re: Poseł Paweł "Olszewski" 16.02.11, 00:35
          hm...
          wyczuwasz pokrewieństwo? czym je wyczułeś? nosem?
          sorki człowieku ale obwąchałeś nie to miejsce!!
          znam korzenie swoich przodków ale skoro ty wiesz lepiej...cóż...niech będzie znowu twoja racja (mój spokój)
          może tak w gwoli wyjaśnienia - jestem katoliczką i nie pałam nienawiścią do żadnego człowieka obojętnie jakiej byłby narodowości-piszę katoliczką co nie znaczy moherowym beretem uwielbiającym Rydzyka i jego antysemickie nawoływania
          ale jeśli uważasz że masz prawo domagać się i wiedzieć wszystko i o wszystkich to może zaznacz do którego pokolenia każdy z polityków ma się przed narodem obnażać (niewielu jest tak ciekawych jak ty i tobie podobnych)

czy Olszewski ma głosić wszem i wobec kim był jego dziadek ze strony ojca, którego chyba nawet na oczy nie widział?
          Istotnie ktoś wam to powinien wytłumaczyć ale obawiam się że i to byłoby dla was zbyt mało -po czasie żądania byłby bardziej szczegółowe jak na przykład numer buta i długość przyrodzenia !!
          pozdrawiam
          PS: nie interesuję się polityką-nie stoję po żadnej stronie!!

• yotanka Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 13:20
        Skoro jako wyborca ..... to jako wyborca oceniam pracę posła Olszewskiego bardzo negatywnie - przykład - NOTORYCZNE "robienie w bambuko" wyborców n.t. drogi S5.
      • ababyd Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 15:52
        Nie o sensacje chodzi.
        AA
    • shuty Re: Poseł Paweł "Olszewski" 15.02.11, 23:35
      jak wam nie pasuje Olszewski to możecie wybrać Lenza.
    • bydziooutsider Re: Poseł Paweł "Olszewski" 16.02.11, 07:50
      Ludzie! Nazwisko zmienił Jego ojciec, a nie On sam. A Żyden jest się po kondzieli, co jeden z forumowiczów już to zauważył.
      CZy to ważne; Żyd, Arab, Azjata czy Murzyn? Jesli czuje się Polakiem i działa dobrze w swoim regionie, to tylko cieszyc się. Problem w tym, że tu specjalnie sukcesów nie widzimy!
    • bolekxlolek Re: Poseł Paweł "Olszewski" 16.02.11, 09:16
      No proszę czysty przykład hipokryzji i obłudy "prawdziwego Polaka". Nawołuje innych, aby tłumaczyli się ze swego nazwiska i rodziny a sam tchóżliwie swego ujawnić nie chce.
      • czawez Re: Poseł Paweł "Olszewski" 16.02.11, 11:20
        Nie interesuje mnie kim był dziadek posła. Interesuje mnie za to, czego dokonał poseł Olszewski. Czym może się pochwalić? W tej chwili dla mnie, poseł Olszewski jest znany z tego, że jest znany. Jest chwalony przez władze PO jako dobry pracownik swojej partii. Czyli dobry żołnierz wielkiej armii. Ale to mnie nie przekonuje! Człowiek utrzymuje się z państwowego garnuszka, a tak naprawdę jakoś nie czuję, żeby specjalnie o nas dbał.

I nie łudźmy się, tak naprawdę nie mamy wpływu kto będzie nas reprezentował w przyszłej kadencji. O tym decydują same partie ustalając listy. A jakie były kiedyś obietnice PO? Z tego co pamiętam, to głosowałem na nich, bo miał być podatek liniowy i okręgi jednomandatowe!
    • ababyd Re: Poseł Paweł "Olszewski" 16.02.11, 16:44
      Żeby było jasne.
      Nie interesuję się zbytnio posłem Olszewskim. Interesuje mnie zasada prawdziwych informacji, także personalnych, szczególnie osób publicznych.
      Od pierwszych chwil na forum nie wstydzę się swego pierwszego /jedynego/, nazwiska, zachęcam wszystkich do porzucania anonimowości /rozumiem formułę forum oraz wiem, że mimo anonimowości, nikt nie jest anonimowy/, do brania odpowiedzialności za swe słowa, do ujawniania: nazwisk /prawdziwych/, życiorysów /prawdziwych/, faktów, celu oraz odpowiedzialności.
      Jestem przekonany, że prawda /także w tym aspekcie/ jest kluczem do normalności, do spełniania się, większości, naszych pragnień.
      Z uszanowaniem, Andrzej Adamski.
      • bez-partyjna Re: Poseł Paweł "Olszewski" 16.02.11, 17:37
        czyżby?
        Panie Adamski proponuję ujawnienie pańskiej przeszłości-będzie to ciekawsza historia aniżeli przodek Olszewskiego
        I oby było jasne-mnie dziadek niczyj nie obchodzi zarówno pana Kowalskiego jak i pana Olszewskiego
        A wracając do zasady prawdziwych informacji-czy Pan Olszewski kiedykolwiek w sprawie dziadka mówił nieprawdę? Chciałabym poznać te fakty.

Jak już ktoś wspomniał-nie ważne jest czy to Arab,Rumun,Czech czy Hindus jeśli czuje się Polakiem....
        • ababyd Re: Poseł Paweł "Olszewski" 16.02.11, 20:43
          Szanowna "bez-partyjna".
          "czyżby?" Pani wiedziała lepiej co ja myślę? Proszę nie mierzyć swą miarą.
          Propozycja Pani jest świetna, ale Anonimom trudno się zwierzać, tym bardziej, gdy już wiedzą, że przeszłość będzie ciekawa.
          Mam wrażenie, że Pani nie chce zrozumieć sensu wpisu Autora wątku, a także moich poglądów.
          Zgadzam się z poglądem, "nie ważne jest, czy to Arab,...", jednak chyba nic nie stoi na przeszkodzie, aby wiedzieć, że ktoś jest, np Czechem - z wielkim szacunkiem i sympatią.
          Proszę przeczytać jeszcze raz swe wpisy oraz inne.
          Andrzej Adamski
    • joanna_pr Ewa Starosta napisała 16.02.11, 18:01
      Ewa Starosta:
      Żeby zrozumieć, jak zdobył swoją dzisiejszą pozycję, trzeba zacząć od prześledzenia drogi życiowej jego ojca, bo tak jakoś mi się wydaje, że jedna kariera bez drugiej nie byłaby możliwa. Wiesław Kierbel, po zmianie nazwiska na Olszewski, działał najpierw w komunistycznej młodzieżówce studenckiej (ZSP – dziś Ordynacka), potem w PZPR aż do wyprowadzenia sztandaru. Zawierał ciągle nowe znajomości, budował zaplecze, dzięki któremu pracę zawodową zaczął od kierowniczego stanowiska (kierował spółdzielnią Inventus), a następne były już dyrektorskie (dyrektor administracyjny ATR, potem dyrektor oddziału banku).
      ewastarosta.wordpress.com/moje-ksiazki/bydgoska-osmiornicaiii/pawel-o/
      • bez-partyjna Re: Ewa Starosta napisała 16.02.11, 19:04
        no iiiii co??
        bo nie bardzo rozumiem-słyszałam o książkach Pani Ewy-o niej samej zresztą też ale co ma wspólnego przodek Pana Olszewskiego do tego co napisano w" Bydgoskiej ośmiornicy" ?
      • szczamnapis Pani Starosta mogłaby potropić karierę złodzieja 17.02.11, 00:52
        z Torunia, np. skąd wziął kasę na rozruch, co go wiąże z biznesmenami zza wschodniej granicy, co robił w Niemczech, ile kasy wozi szmalcownikowi z USOPAŁ, ile zebrał nielegalnie kasy na swoją śmieszną szkółkę, ile umoczył w odwiertach, jak wycyckał staruszków na NFI.
        • ababyd Re: Pani Starosta mogłaby potropić karierę złodzi 17.02.11, 16:49
          Pani Starosta mogłaby napisać rzetelną autobiografię, a także potropić, np niektóre kariery "uczonych" z tzw "naszej" Akademii Medycznej, Jeszcze raz - na przykład.
          Jestem także za ukazywaniem karier Torunian.
          Jeśli masz przesłanki dotyczące jakichś złodziei, masz obowiązek zgłosić to do właściwego miejsca. Zatajając stawiasz siebie w kłopocie. Bądź ostrożny, bo może ucierpieć Twa, także bardzo "interesująca" kariera.
          Z należnym szacunkiem, Andrzej Adamski.
          • szczamnapis Zgadnij gdzie mam ciebie i twoje rady, upośledzony 17.02.11, 19:39
            moherze? I jak na razie, toruński sąd pierwszy raz wykazał się odwagą i skazał toruńskiego złodzieja, na razie za brak zezwolenia na wyłudzanie pieniędzy, więc zgłoszenie złodziejstwa jak i potwierdzenie tego faktu miało miejsce. Czekam teraz na ruch Urzędu Kontroli Skarbowej.
            • ababyd Re: Zgadnij gdzie mam ciebie i twoje rady, upośle 17.02.11, 20:10
              Świetnie! Tak myślałem, wróciłeś..., do formy. Nie przykładaj swej miary innym.
              Bądź ostrożny, bo może w rozpędzie instytucje te zbadają Twą karierę?
              Poważnie, AA.
              • szczamnapis Re: Zgadnij gdzie mam ciebie i twoje rady, upośle 17.02.11, 20:21
                Jest takie stare powiedzenie : nie strasz, nie strasz, bo się zes...sz"..... A co masz do powiedzenia w sprawie wyroku sądowego na toruńskiego złodzieja?
                • ababyd Re: Zgadnij gdzie mam ciebie i twoje rady, upośle 17.02.11, 20:41
                  Nie straszę, jak zawsze /od lat wielu/ dobrze Tobie życzę.
                  Zawsze "łaknę i pragnę sprawiedliwości", dla wszystkich, dla mnie także. Pozwól aż wyczerpie się droga sądowa. Sądzę, że do Ciebie pasuje bardziej określenie, którym obdarzasz kogoś innego.
                  Z ciekawości. Sprawdziłeś to stare powiedzenie?
                  Jak zawsze serdeczności, AA.
                  • poganiacz_bydla Re: Zgadnij gdzie mam ciebie i twoje rady, upośle 17.02.11, 20:50
                    ababyd i szczamnapis. Zeszliście z tematu. Zachowujecie się jak 2 głupie goje. Potwierdzacie moją tezę o absolutnym braku solidarności w narodzie.
                    ---
                    POgonić POpaprańców!
                    • ababyd Re: Zgadnij gdzie mam ciebie i twoje rady, upośle 17.02.11, 20:53
                      Masz rację. Przed chwilą o tym pomyślałem. Dobry poganiacz z Ciebie. Trochę forma, ale... .
                      AA
                    • szczamnapis nasz naród jest solidarny tylko wtedy,gdy pali się 17.02.11, 21:07
                      koło tyłka, więc Ameryki nie odkryłeś. Na co dzień solidarność nie istnieje, a już w szczególności masz tego przykład na zachodzie, gdzie rodak podkabluje cię dla zasady, bo zarabiasz 20 centów więcej niż on.
                      • poganiacz_bydla Re: nasz naród jest solidarny tylko wtedy,gdy pal 17.02.11, 21:32
                        No widzisz. Naród bez solidarności jest jak bydło.
                        ----
                        ...a orkiestra na "Tytanicu" jeszcz gra...
                  • szczamnapis znowu chciałeś być mądry, a wyszło jak zwykle. 17.02.11, 20:56
                    czyli żenua.
                    • pingwin34 Re: znowu chciałeś być mądry, a wyszło jak zwykle 20.02.11, 11:21
                      Wiecie lepiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka