Dodaj do ulubionych

kupię rower dla 7-latka

20.03.11, 16:10
Poszukuję roweru dla 7-letniego chłopca, który, póki co, ma małe doświadczenie rowerowe. Nie wiem czy tym razem rower pokocha więc wolę kupić używany niż zainwestować kasę w nowy. Nie wiem jaka wielkość będzie dla niego odpowiednia no i przypuszczam, że trzeba będzie zacząć od takiego do którego da się przymocować kij z tyłu. No bo boczne kółka w tym wieku to już obciach.
Reasumując: czy ktoś z Was ma coś odpowiedniego do zaoferowania?
Obserwuj wątek
    • angel2000 Re: kupię rower dla 7-latka 20.03.11, 23:13
      Żeby się nie wystraszył wielkości rowerka - do nauki proponuję taki o średnicy kół 16 cali. Córce jak miała 3 lata kupiłam właśnie taki, i potem żałowałam,bo bała się jeździć-nauczyła się dopiero jak miała 6 lat. Kupić używany 16 cali, i bardzo możliwe że po dwóch przejażdżkach z lekką pomocą (bez kija) pojedzie sam. Ja biegłam obok niej trzymając za siodełko, na drugi dzień pojechała. Ale musiała do tego rowerka dorosnąć.
    • luca28 Re: kupię rower dla 7-latka 23.03.11, 12:23
      Jusia ja mysle o zmianie roweru dla mojej 7 latki na większy ( na kołach 20-tkach) ale ona bardzo dobrze jeździ. Twój synek musiałby mieć rower na kołach 16-tkach - sprzedałabym ci mój ale dopóki nie kupie nowego to jest mi potrzebny. A zakup planuje dopiero w okolicach wakacji. Spytam sie znajomych czy ich rower jest jeszcze na sprzedaż
    • angel2000 Re: kupię rower dla 7-latka 28.04.11, 15:14
      mam rower 16 cali granatowy z kółkami bocznymi za 80 zł.jesli jesteś zainteresowana pisz na gg 1366675.
      • tiktak13 Re: kupię rower dla 7-latka 28.04.11, 17:38
        Ja Ci "wypozycze" za darmo. Oddasz za rok lub dwa jesli bedzie sie nadawal do uzytku, bo mam duzą rodzinke i zawsze sie przyda, ale trzeba go naprawic, nie wiem czy jest dziura w detce czy cos innego, mozesz podejchac i obejrzec. Mieszkam na Maciejowickiej. i W ogole wg mnie to sie znalysmy z liceum. Sama nie wiedzialam o tym rowerku, a bardziej o nim zapomnialam i kupilam uzywany na allegro, po czym moj synek przytargal tamten z piwnicy... a ja myslalam, ze mnie krew zaleje.
        Pozdrawiam Agnieszka
        • jusiadyk Re: kupię rower dla 7-latka 30.04.11, 13:52
          Od 3 tygodni jestem już mamą Szczęśliwego Posiadacza Rowera. Nauka idzie nam nieźle. A w dodatku rower jest żółty! ("jechałem jak zwykle zupełnie sam...")
          A co do wzajemnej znajomości to być może ale ja mam pamięć wzrokową. Ale pewnie zobaczymy się we wrześniu, więc jak dojdziesz do wniosku, że ja to ja to daj znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka