deria1 15.05.11, 22:10 Mam pytanko - czy za tzw. zerówkę mieszczącą się przy szkole podstawowej płaci się tak jak za przedszkole? Czy jest nieodpłatna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
delight30 Re: Pytanie dot. "zerówki" w szkole 16.05.11, 11:52 Nieodpłatna. Mój syn chodzi do takiej. Płacę tylko składki co miesiąc po 6zł na potrzeby dziecka (kserówki, słodycze przy okazji wyjścia na spacer itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
kachnaka Re: Pytanie dot. "zerówki" w szkole 16.05.11, 13:01 Witam! Ja wlasnie zapisalam corke do zerowki w szkole i sie nie placi...jedynie co to komitet ale jest nie obowiazkowy ;). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Pytanie dot. "zerówki" w szkole 17.05.11, 23:31 A ja mam także pewne pytanko-czy wasze szkoły zapewniają dzieciom z zerówki opiekę po zakończonych zajęciach? Jakiego rzędu to są koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
kachnaka Re: Pytanie dot. "zerówki" w szkole 18.05.11, 07:52 Nie wiem jak w innych ale w mojej podstawowce niestety nie zapewniaja opieki po zajeciach,swietlica takze nie obowiazuje 5 i 6 latkow...system jest 5h,od 8mej do 13stej a potem do domu ;)... Odpowiedz Link Zgłoś
delight30 Re: Pytanie dot. "zerówki" w szkole 18.05.11, 09:59 U nas jest możliwość pobytu w świetlicy przed jak i po zajęciach, a zajęcia mieli w pierwszym półroczu od 10 do 15 a teraz od 8 do 13 więc czasem syn szedł do świetlicy. Koszt niewielki, bo 30zł za cały rok. Pieniążki są wykorzystywane na przybory plastyczne, bloki, kredki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Pytanie dot. "zerówki" w szkole 22.05.11, 11:37 I tu mnie przerażenie ogarnia. 5-cio latka sama w domu na przedmieściach miasta? Opiekunka by się przydała, ale kto zgodzi się z centrum przyjeżdżać na 3 godziny dziennie? Pytałam po sąsiedzku, posucha na maxa. Okazało się, że jeszcze jest jedno rozwiązanie. Rozmowa z dyrektorem szkoły, aby młoda szła do przedszkolaków (stajonują w jednym budynku), tyle że wnoszę normalną opłatę jak za pełen dzień. To chyba bedzie najlepsza opcja, ale uzalezniona od zgody dyrekcji. Odpowiedz Link Zgłoś