Dodaj do ulubionych

Blokowiska. Co najbardziej na nich przeszkadza?

13.07.11, 19:22
Artykuł na poziomie ryjącym w dno!.
1. Ocieplają blokowiska - źle, niech wyglądają dalej szaro, jak za PRL;
2. Windy - źle, to wina windy, że do niej niektorzy sikają;
3. Targowisko - źle, zlikwidowac i biedronkę postawić;
4. Autobus - źle, moglo by komunikacji nie być. Każdy by jeździł własnym samochodem i wtedy z pewnościa by korków nie było;
5. Parkingi - w zasadzie moglo by ich nie być, nikt by nie musiał szukać sobie miejsca na nich;
6. Place zabaw - po co, lepiej kupić dzieciom komputery tam też można nawiązać znajomości;
7. Betonowe boiska - też mogło by nie być, w 1974 roku należało poczekać na orliki i nie myśleć o kopaniu piłki.
8. Blokers - to Pan Leszek a nie blokers. Człowiek, który maluje jak malo kto, a dziennikarzyna, który pisząc te brednie udowodnił, że pomylił się z powołaniem nazywa Pana Leszka "blokersem"!
9. Grafiti - no cóż - wysiedlic wszystkich i nie będzie kłopotu. Tylko gdzie by mieszkali ludzie, gdyby nie blokowiska. Zlikwidować miasta.
Dawno takiego żenującego artykułu nie czytałem...
Obserwuj wątek
    • april5489 Re: Blokowiska. Co najbardziej na nich przeszkadz 13.07.11, 21:16
      Zgodzę się z przedmówcą. Żenujący artykuł... a raczej pokaz zdjęć. Nierzetelny, jednostronny, nie mówiąc o tym, że Wyścigowa to nie są Bartodzieje!

"Symbol PRL-u. Miało być szybko i tanio. Wyszło szaro, ciasno i niefunkcjonalnie."
      Miało być szybko i tanio - i tak było. Nie jest szaro - są remonty. Nie jest ciasno - na Bartodziejach znajdują się dużo większe mieszkania niż np. na Błoniu. Są też funkcjonalne - bo w domu się mieszka!
    • ar3k_bdg Re: Blokowiska. Co najbardziej na nich przeszkadz 13.07.11, 21:17
      zdj.8 - też mi się wydaje że to Pan Leszek "Malarz". Tyle że artykuł ukazuje Bartodzieje, a Pan Lesiu przecież swoją siedzibę ma na Bajce-Fordon :) Czyżby misz-masz zdjęć ??

ps. swoją drogą bloki w Fordonie też tak wyglądały, na szczęście trochę je odnawiają !!
    • jagodnikos Re: Blokowiska. Co najbardziej na nich przeszkadz 13.07.11, 21:49
      Nie wiem czy to artysta malarz, na zdjęciu widać że żul z piwem który ma jakieś wąty do kobiety...
      A to, że sa betonowe boiska i brak miejsc na fure to akurat dosc wkurzające

• poklepywacz remonty elewacji 13.07.11, 22:15
      remonty elewacji, docieplenia...jak najbardziej jestem za, ale czy nie możnaby tego robić choćby z minimalnym wyczuciem smaku, a nie ciapać kilkanaście odcieni pastelowych tak że żygać się chce nawet na trzeźwo....
      wiadomo lepsze to od szarugi ale zachowajmy jakąś tonacje cokolwiek z pomyślunkiem, a nie słoneczka i żarówiaste zielenie połączone z pomarańczowym odblaskiem...wystarczy spojrzeć na bloki przy Modrakowej..nóż się otwiera w kieszeni
    • ma-ma33 Blokowiska. Co najbardziej na nich przeszkadza? 13.07.11, 22:16
      No tak, sezon ogórkowy i szuka się tematów zastępczych.
      Redaktorzy GW widać nie mieszkają w takich blokowiskach, to i łatwiej pisać (wstawiać zdjęcia). Trzeba się trochę pocieszyć dojeżdżając do miasta ze swoich ślicznych domków na obrzeżach miasta, bo stanie w korkach w pięknych, terenowych samochodach nie jest aż tak przyjemne, zwłaszcza kiedy musimy patrzeć na te wstrętne blokowiska.
      No to dowalmy tym, którzy mieszkają w blokowiskach, bo wydaje im się, że mają fajnie, a tak przecież nie jest...
      Zacznijcie wreszcie pisać.
    • barbarossa4k Blokowiska. Co najbardziej na nich przeszkadza? 14.07.11, 00:40
      Proponuję następny temat: co nam przeszkadza w starym budownictwie myślę że sporo by się tego znalazło.
      • dziwny22 Re: Blokowiska. Co najbardziej na nich przeszkadz 14.07.11, 01:22
        A ja proponuję kolejny: co nam przeszkadza w budownictwie jednorodzinnym?
    • clarissa.vaughan A redaktorka/or wb to niby gdzie 14.07.11, 09:22
      się wychowała/ł, że pieprzy jak 70 latka/tek?
    • violavip Blokowiska. Co najbardziej na nich przeszkadza? 14.07.11, 18:57
      Autorowi artykułu proponuję wiadro melisy zanim po raz kolejny zasiądzie do klawiatury .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka