Dodaj do ulubionych

płatne parkowanie

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 19:28
Pracownicy Aresztu Śledczego, inni - muszą płacić za postawienie auta. Czy
Prezydent Miasta płaci za parkowanie ? NIE!!! A to dlaczego!?PRZY TEJ BIEDZIE-
MA OSOBISTEGO KIEROWCĘ, państwowy samochód, paliwo, diety... . A może by tak
jak inni. Mógłby jeździć autobusem,tramwajem... Nie musi się spieszyć i tak
ważnych spraw nie ustala dla czarnego luda. Jeśli coś już wykombinuje, to jak
tu jeszcze oskubać tego biedaka...Jest mi smutno i nic pozytywnego nie napiszę!
Gdyby nasza władza od siebie zaczęła i pokazała mi, że jej zależy na Polsce...
Obserwuj wątek
    • Gość: lokator Re: płatne parkowanie IP: *.bsb.com.pl 07.03.02, 10:43
      Nie pisz nasza władza. To nie jest władza, to jest zarząd. Oni w naszym imieniu
      zarządzają naszą wspólną firmą - miastem Bydgoszcz. Są naszymi najemnymi
      pracownikami, my Obywatele płacimy im pensje z naszych podatków. Gdy z nami
      rozmawiają powinni stanąć na baczność i strzelić obcasami. I w końcu ich tego
      nauczymy - nierobów i kombinatorów. Ja, gdy używam słowa władza, piszę władza
      ludowa, bo to dobrze oddaje sposób ich pracy.
      I zagadka: kto i kiedy powiedział: "Każda ręka podniesiona na Władzę Ludową
      będzie odrąbana"?
      Hi, hi, ale stare czasy...
      • Gość: Andrzej Re: płatne parkowanie IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.02, 23:06
        Tak sie akurat sklada, ze jestem za platnym parkowaniem w centrum miasta - bo
        po prostu nie ma innego wyjścia. Tylko jestem absolutnie przeciwny, zeby
        pieniadze z tego parkowania szly do jakiejs za przeproszeniem prywatnej firmy(
        skąd się w ogóle wzięła firma CoolArt?). Moim zdaniem stanowi to o lenistwie
        naszych władcow (lub nie powiem o czym),nie chce im sie bowiem stosunkowo
        duzego szmalu skierowac do kasy miejskiej - z której następnie trzeba by się
        rozliczyc. Ponadto wzorem wielu miast zachodnich należy szukac rozwiązan
        systemowych a nie doraźnych. Policzmy: pewnie kilka tysiecy samochodów dziennie
        zostawia w parkomatach złotówke. Miesięcznie stanowi to sumę pokaźną, któr np.
        moglaby stanowic ratę kredytu, wziętego przez miasto na budowę np. podziemnych
        parkingów ( w cenrtum Bydgoszczy znalazłoby sie miejsce na kilka takich
        parkingów.
        • Gość: lokator Re: płatne parkowanie IP: *.bsb.com.pl 18.03.02, 10:53
          Miasto nie powinno być wielką firmą, która robi wszystko. Zarząd miasta
          powinien tylko zarządzać i nic więcej. Od pracy są firmy zewnętrzne i taki
          układ, teoretycznie, obniża koszty i usprawnia funkcjonowanie miasta. Problem
          polega tylko na tym, że nie wytworzyły się jeszcze w Polsce takie
          (demokratyczne) mechanizmy, które zapewniałyby działanie z poszanowaniem prawa
          i porządku, bez korupcji i układów. Nie ma mechanizmów kontroli w postaci
          sądów, prokuratury czy innych - obywatelskich - instytucji. Nie ma, bo zarząd
          robi co chce i nic nikomu do tego - taka jest praktyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka