Gość: gniotek IP: *.man.bydgoszcz.pl 03.06.04, 11:09 lalala.. tralala piwa juz wypilam dwa ! lelele trelele , pic przestane juz w niedziele ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziara_pl Re: lalala 03.06.04, 11:28 Gość portalu: gniotek napisał(a): > lalala.. tralala piwa juz wypilam dwa ! > > lelele trelele , pic przestane juz w niedziele ! jak sie w sylwestra zacznie pić to potem cięzko przestać :)) przynajmniej przez 12 miesiecy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: lalala IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 03.06.04, 11:42 gość ostro pijący jak twierdzą medycy żyje dwa razy krócej ale za to dwa razy więcej widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: lalala IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 03.06.04, 11:46 dzieki przyjacielu!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: lalala 03.06.04, 11:47 Gość portalu: ??? napisał(a): > dzieki przyjacielu!! lepiej miec Parkinsona i wylewać piwo czy Alzheimera i zapominac gdzie sie je postawiło ? Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: lalala 03.06.04, 11:48 Lepiej miec brzuch od piwska niz garb od roboty. Powyzsze tez niezłe :) Odpowiedz Link Zgłoś
ptifurka Hłasko Zinkkowi:))) 03.06.04, 11:57 "Nie pij za szybko, bo sie upijesz. Nie lubię pijanych mlodych ludzi. Alkohol jest sprawą zdrowego rozsądku, a nie zdrowego żołądka - powiedzial wuj. Nie upijam się - powiedziałem.- Tam w lesie, nauczylem sie pić. A dlaczego Ty pijesz, wuju? - Żeby sie wyrobić dramatycznie. Żeby wprowadzić w życie elementy basniowe. Za młody jesteś, aby to zrozumieć. W twoim wieku pije się przecież, zeby zapomnieć. - Co robić, wuju? Jak żyć? Rosyjskie pytanie -powiedział. - Ale odpowiem Ci. Masz osiemnaście lat i wypiliśmy po pół litra wódki bez zakąski, a ty nie jestes zupełnie pijany. To mnie całkowicie uspakaja co do twojej przyszłosci..." "Sowa c.piekarza" Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Hłasko Zinkkowi:))) 03.06.04, 12:01 Dziekuje Pfifurko. Teraz lekko odłozyłem Hłaske, ale zawsze do niego bede wracał. Polecam Palcie ryz kazdego dnia. Tez Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Hłasko Zinkkowi:))) IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.04, 13:00 Ja obecnie nie czytam Hlasko, nastraja zbyt pesymistycznie, choc przyznam, ze majac dola lepiej sie Go rozumie ;-) Ptifurko - masz dola? :-)) Teraz czytam ponownie i dokladnie "Wilka stepowego"; niemal "przerabiam" zdanie po zdaniu, bo chce kogos lepiej rozumiec. Uwazam, ze kazda ksiazke nalezy czytac w odpowiednim momencie zycia, na kazda przychodzi taki "swoj", a raczej "jej" czas. Do niektorych nie widze powodu, by wracac, inne mozna odkryc na nowo, z innej perspektywy czytac, z innym doswiadczeniem. Zinek, co czytasz teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Co obecnie 04.06.04, 22:09 Dobry wieczór ! Ostatnio próbowałem "Oczy Tygrysa" Andrzeja Żuławskiego. Ale rezyser pisze tak pogmatwanym jezykiem, tak bardzo rozbudowanymi zdaniami, tak wiele dygresji wplata, ze nie dam rady nigdy skonczyc tej ksiazki. Jest meczaca. Szkoda troche bo Żuławski ciekawe rzeczy nieraz pisuje. A poza tym czytałem ostatnio Swietlickiego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Co obecnie IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 00:45 zinekk napisał: > Dobry wieczór ! Ostatnio próbowałem "Oczy Tygrysa" Andrzeja Żuławskiego. Ale > rezyser pisze tak pogmatwanym jezykiem, tak bardzo rozbudowanymi zdaniami, tak > wiele dygresji wplata, ze nie dam rady nigdy skonczyc tej ksiazki. Jest > meczaca. Szkoda troche bo Żuławski ciekawe rzeczy nieraz pisuje. > > > A poza tym czytałem ostatnio Swietlickiego. > > Pozdrawiam. Zinek, widze, ze Ciebie Hlasko tez teraz troche meczy, czy tak? Mamy moze dola? ;-) Ja czytam kilka ksiazek na raz, i jedna z nich jest "Niewiernosc" Zulawskiego, przez ksiazke przeplata sie motyw filozofii; widac Zulawskiego fascynowal w jakis sposob Heidegger. "W jakis sposob" - dlatego, ze Heideggera nie mozna zaakceptowac calkowicie :-) Pozdrawiam P.S. O przepisie pamietam, a jakze! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tenzing_norkay Re: Hłasko Zinkkowi:))) 04.06.04, 22:35 > Teraz czytam ponownie i dokladnie "Wilka > stepowego"; niemal "przerabiam" zdanie po > zdaniu, bo chce kogos lepiej rozumiec. nie zrozumiesz go, bo... kobieta jestes chyba ze blefujesz a wilk strepowy OK czytalem na trzezwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Hłasko Zinkkowi:))) IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 00:53 tenzing_norkay napisał: > > Teraz czytam ponownie i dokladnie "Wilka > > stepowego"; niemal "przerabiam" zdanie po > > zdaniu, bo chce kogos lepiej rozumiec. > > nie zrozumiesz go, bo... > kobieta jestes > chyba ze blefujesz > > a wilk strepowy OK > czytalem na trzezwo Nie, to Ty mnie nie rozumiesz, bo...: Ja chcialabym zrozumiec mojego prywatnego Wilka Stepowego, a tego "Wilka stepowego" H.Hesse rozumiem, choc jestem kobieta... Wiesz, alkoholu nie lubie i nie pijam, ale za to kocham Gory, szczegolnie te w okolicy Klodzka :-)) Pozdrawiam Ciebie George Sand :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Wilk Stepowy IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 01:29 > Nie, to Ty mnie nie rozumiesz, bo...: > Ja chcialabym zrozumiec [...] < Dla uzupelnienia: wiesz, podobnie jak slowo "zal" zawiera w sobie wiele wyrazow, a tym samym znaczen, tak samo zwrot "chcialabym zrozumiec" moze implikowac motywacje, zamiar, wole, dazenie do celu, upartosc, chec zrozumienia - przy czym nalezy zalozyc, ze checi musi towarzyszyc jakis, choc mglisto nawet, jednak jawiacy sie u celu efekt, inaczej u samego zarania mozna zaniechac staran; zatem majac na widoku choc czesciowe zrozumienie, zadowole sie, nawet jak niewiele osiagne, osiagne na pewno wiecej, niz gdybym sie nie starala wcale; (a jestem uparta), przyznasz mi racje? :-) .... mimo, iz jestem kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
trond dzieci z bullerbyn 05.06.04, 09:02 a ja zawsze mam pod ręką dzieci z bullerbyn.najlepiej lubię opowiadanie : kawałek kiełbasy dobrze obsuszonej. Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: dzieci z bullerbyn 05.06.04, 11:20 vviosna napisała: > a musierowicz? > musierowicz musi odejśc!musierowicz muuusi odejść!!muuuusierowiiicz muuuuuuuuuuuusiiiiiiii odejść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mu...mu...mu...;;;;))))mmmmu....muuuuu...muuuuuuuuuuu....muuuuuuuuuu!;) Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: dzieci z bullerbyn 05.06.04, 11:39 a wiosna muuuuuuusi sie uczyc, muuuusi sie uczyc, wiec zaraz zniknie serdecznie pozdrawiajac przy tym Tronda :) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Makuszyński tez podleci 05.06.04, 12:41 I jeszcze :przygody-małpki-fik-i- miki-dla zaawansowanych.kto się uczy ten się i nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: Makuszyński tez podleci 05.06.04, 12:47 trond napisał: > I jeszcze :przygody-małpki-fik-i- miki-dla zaawansowanych.kto się uczy ten się > i nauczy. i ksiażeczki z serii 'Poczytaj mi mamo' :) klasyka Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Makuszyński tez podleci 05.06.04, 13:25 i grimm, i andersen, ech, zaloze nowy watek Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: dzieci z bullerbyn 05.06.04, 13:36 vviosna napisała: > a wiosna muuuuuuusi sie uczyc, muuuusi sie uczyc, wiec zaraz zniknie > serdecznie pozdrawiajac przy tym Tronda :) za pozdrowienia dziekuje.wzajemnie przesylam.bez buziaka jednak.wolalbym sie nieczem nie zarazic.mam dosc swoich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: dzieci z bullerbyn 05.06.04, 13:46 buziaki od Tronda bylyby dla mnie zaszczytem :) przy okzaji dziekuje za wpis na moim watku o bajkach - i prosze o wiecej, widze, ze Forumowicz Trond jest bardzo oczytany i bedzie mial cos do powiedzenia np. o dzieciach z Bullerbyn pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś