Gość: michu IP: 212.122.214.* 11.07.04, 00:53 Ludzie z tego pieknego osiedla piszcie!! :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eli Re: Bartodzieje!! :) IP: 80.51.234.* 18.08.04, 12:53 Mieszkałam kiedyś na Bielawkach, miałam wielu znajomych na Bartodziejach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala85 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 10:40 Mieszkam na bartodziejach od urodzenia!! :DD Sympatyczne osiedle,a ludzie jeszcze lepsi:). Pozdrawiam wszytskich mieszkancow:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga71 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.08.04, 23:23 mieszkałam na Bartodziejach 18 lat teraz mieszkam na Błoniu i...cały czas kombinuje aby sie przeprowadzic na Bartodzieje..mam sentyment doo Glinianki:), Bartosza:), Rancza Bartek..... ech, kiedy to bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przywiązana Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.09.05, 23:58 Znam Cię i też mieszkam na Bartodziejach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga71 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 16:02 znasz mnie?...hmmmmmm;))) a kim jesteś??? pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przywiązana Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.09.05, 22:09 jestem tajemniczą mamą Twojej przyjaciółki, Twoja podstawowka 14;wych. Wachowski; oj znam Wasze wygłupy,a lubisz landryny???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentymentalna Re: Bartodzieje!! :) IP: 212.122.214.* 17.09.05, 00:15 ja też cię znam.... i wspominam po dziś dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga71 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:51 do Przywiązanej: Landryny, hmm no pewnie ze lubie:)) wygłupy,.... najbardziej pamietam wypady na korty i jak to pewnej sympatycznej Pani podrzucałam moja małą siostrę:)) i słomkowy kapelusz i laczki "drewniaki"-tej Pani ma się rozumieć:;) I takie "coś" w szkatułce, ale o tym....sza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przywiązana Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.09.05, 21:51 No, no,czego ja się dowiaduję, ale nie do końca; a siostra ma w dalszym ciągu ząbki jak perełki? Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.Czy mam się już rozglądać za lokum na Bartodziejach? Ps.jakas sentymentalna nam tu wchodzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Bartodzieje!! :) IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 10:07 .. do 1989 tez mieszkalam na Bartodziejach (Kijowska13) ..... do dzisiaj mile wspominam glinianke (latem-"basen", zima-lodowisko !!!), korty tennisowe, infrastruktura nie tylko, handlowa - super !!! no i calkiem spokojna i bezpieczna dzielnica ... a dzisiaj? nie wiem? !!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal G Re: Bartodzieje!! :) IP: *.246.198.27.tisdip.tiscali.de 28.08.04, 17:17 Heyka!!!Kiedys tez mialem zaszczyt mieszkac na tym "pieknym" osiedlu!!! Mieszkalem na M C Sklod. 35!!!Mile wspominam te czasy!!Chetnie tam wracam, pomimo tego, ze sie bardzo tam zmienilo, a spacer po zachodzie slonca nie nalezy do bezpiecznych przyjemnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala85 Re: Bartodzieje!! :) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 23:24 Rafal G. Ja nadal mieszkam na sklod. 35:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal G Re: Bartodzieje!! :) IP: *.246.184.231.tisdip.tiscali.de 14.09.04, 19:42 Moi rodzice tam tez caly czas mieszkaja. Ja wyprowadzilem sie 14lat temu i nieczesto wracam w "te strony"!!pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Bartodzieje!! :) IP: *.gdlett01.fl.comcast.net 03.01.06, 04:37 spacerki z Gracja heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
airbart Re: Bartodzieje!! :) 05.09.04, 19:27 OSIEDLE JAK OSIEDLE DO DUPY..........:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.09.05, 22:58 to Twój problem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Bartodzieje!! :) IP: 217.97.147.* 14.09.05, 14:51 Wróciłam na Bartodzieje po ponad 20 latach kilka dni temu. Osiedle jest super:) Pozdrawiam wszystkich bartdoziejaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cykada Re: Bartodzieje!! :) IP: *.37.249.50.ptr.us.xo.net 14.09.05, 18:46 Mieszkalam przez wiekszosc mojego zycia (na Sklodowskiej 66), od trzech lat jestem daaaleko, daaaleko. Super czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaba Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.09.05, 22:52 tam ,dokąd przybyłaś na pewno jest ładnie, może nie tak jak na Bartodziejach,ach te wspomnienia, ale nie tęsknij za mocno, bo będzie Ci smutno;dużo się tutaj zmienia, moze jest bardziej kolorowo, Balaton jakby wypiękniał i największym chyba fenomenem jest liczba nowopowstałych aptek-13;może jakbyś chciała jakieś zdjęcia z Bydgoszczy to chętnie Ci prześlę na wskazany adres internetowy,serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podglądaczka Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.09.05, 22:13 Michu,gdzie sie podziałes ? w oknach ciemno? Nie mów, że zmieniłeś dzielnicę, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Bartodzieje!! :) IP: 83.238.70.* 22.09.05, 20:59 A czy jest ktoś z M. Curie Skłodowskiej 48? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal B. Re: Bartodzieje!! :) IP: 62.225.190.* 11.10.05, 11:36 Siemka wszystkim!! Tez mieszkalem na Bartodziejach, chociaz to juz bardzo odlegle czasy. Rodzony w jedynce (teraz Jurasza) najpierw mieszkalem w mrowkowcu, ale nie nad balatonem tylko po drugies stronie C.S. kurcze niepamietam numeru bloku:)) Potem Sklodowskiej 35. RAFAL G. POZDRAWIAM CIE!!! Mysle ze wiesz kto pisze?? Naprawde niezapomniane czasy. W dordze do szkoly na Kijowskiej te stare, czesciowo opuszczone domy. Mecze w noge za blokiem Nr.37 i oczywiscie zimowe wojny na sniezki z ulicami Morska i Koszalinska. Ach to byly czasy. Do dzis mieszka moj tato na Bartodziejach, ale przy ranczu Bartek. Na moim bylym podworku niebylem od kiedy sie wyprowadzilem, a byl to gdzies 84 rok, jesli sie niemyle. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1972 Re: Bartodzieje!! :) 22.06.06, 23:04 >Potem Sklodowskiej 35. RAFAL G. POZDRAWIAM CIE!!! chodzi ci o rafala z 5-tej klatki? >Mecze w noge za blokiem Nr.37 no to ze mna tez ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal G. Re: Bartodzieje!! :) IP: *.euryza.de / 62.8.199.* 23.06.06, 05:47 tak, to ten Rafal z 5-tej klatki! ale po nicku"leon1972" nie moge sie niestety domyslec o kogo chodzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leon1972 Re: Bartodzieje!! :) 01.07.06, 00:37 he he, bo leon to nick, pewnie nie pamietasz darek z 2giej klatki, 2gie pietro Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: Bartodzieje!! :) 03.07.06, 19:21 A dlaczego nie zglasza sie nikt z bloku 25? Mieszkalam tam do 1982, potem dostalam mieszkanie sluzbowe ze szkoly, w ktorej uczylam po ukonczeniu studiow i wyprowadzilam sie na gleboka prowincje. Przed 17 laty losy rzucily mnie baaaaaaardzo daleko, ale w mrowkowcu mieszkaja jeszcze moi rodzice. Balaton wspominam bardzo cieplo. To tam wlasnie po raz pierwszy pocalowal mnie moj pierwszy chlopak ;-)Dla jasnosci: za maz wyszlam za innego. Serdecznie pozdrawiam wszystkich Bartodziejakow! Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alabart Re: Bartodzieje!! :) IP: *.hsd1.il.comcast.net 31.10.06, 02:25 hej hej blok 25! taki duzy blok a tak nas malo na tym forum!!! ja tez tam mieszkalam cale zycie.... ach te czasy i tez pierwszy raz pocalowalam sie nad Balatonem z chlopakiem z 29. Dodam, ze bylo to krotkie szalenstwo i cale szczescie. Teraz mieszkam daleko i rzadko odwiedzam Bartodzieje. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
leon1972 Re: Bartodzieje!! :) 04.07.06, 07:19 leon1972 napisał: > he he, bo leon to nick, pewnie nie pamietasz darek z 2giej klatki, 2gie pietro blok c.sklodowskiej 37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal B. Re: Bartodzieje!! :) IP: 62.225.190.* 16.08.06, 11:17 Kurcze 2 klatka, 2 pietro jakos niekojaze, sorry. Z moja pamiecia tez niejest chyba z roku na rok lepiej. Co prawda pare ludzi jeszcze mi swita w glowie z pierwszej i drugiej klatki bloku nr.37 ale jakos zaden Darek mi nieprzychodzi na mysl he-he. Nieszkodzi wazne ze jestes.:)))) Niemam w sumie pojecia czy i kto jeszcze wogole mieszka na "naszym" podworku z tamtych lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
falkasia Re: Bartodzieje!! :) 26.01.06, 15:20 hehe xD ja tez mieszkam na bartodziejach xD od urodzenia, czyli 16 lat. Skłodowskiej 37. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Bartodzieje!! :) IP: *.dbln.cable.ntl.com 03.02.06, 16:04 Cykado! Ja też z Curie 66 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cykada Re: Bartodzieje!! :) IP: *.hsd1.md.comcast.net 04.02.06, 13:42 Tak? A na ktorej stronie masz klatke, od podworka, czy od Baltyckiej? I ile masz latek, bo jak mniej niz 27 to pewnie i tak sie nie znamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Bartodzieje!! :) IP: 89.101.13.* 20.10.06, 12:50 Cykado, No mam zdecydowanie więcej niż 27, klatkę od Bałtyckiej i od dobrych kilku lat już mnie tam na stałę nie ma;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Bartodzieje!! :) C.S. IP: *.chello.pl 29.08.06, 00:18 Też kilka lat temu mieszkałam na Curie 37... druga klatka...od Morskiej pozdrawiam ludzi z Bartodziej(-ów) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda962 Re: Bartodzieje!! :) 31.10.06, 07:05 pamietam z tych galeriowcow Monike Wojciech ,Jagienke /nazwiska nie pamietam/, Marka Piotrowskiego. Wydaje mi sie ze to bylo sto lat temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Gdzie jest Cykada ??? IP: 89.101.13.* 31.10.06, 20:05 Cykado, Wciąż czekam i przypominam: No mam zdecydowanie więcej niż 27, klatkę od Bałtyckiej i od dobrych kilku lat już mnie tam na stałę nie ma;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: 68.163.81.* 13.11.06, 18:36 Mnie tam juz tez od ladnych paru latek nie ma, ale lat mam nie az tak zdecydowanie wiecej niz 27:) No i klatke mialam od podworka, a z tego co pamietam my ze strony podworka nie kolegowlismy sie z tymi od Baltyckiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: 86.43.69.* 23.11.06, 13:16 Nie kolegowalismy sie? No wiesz? Czesto bywalem w tamtych rejonach, bo na przeciwko w 68 tez mialem kumpli. A co pamietam, to nie lada wyczynem bylo przejscie piwnica przez caly blok 66. Potem zalozyli jakies kraty i juz niestety. A tak dla uscislenia informacji jestem z '77. Wiec tak duzo ponad 27 tez nie mam;) Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: *.hsd1.md.comcast.net 23.11.06, 16:05 Hmmm no to moze sie faktycznie kolegowalismy bo ja tez jestem z 77'. I nawet pamietam jak te kraty zalozyli:) A nie studiowales czasem w BYdgoszczy na ATR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: 86.43.69.* 24.11.06, 11:59 Studiowalem przez (wstyd sie przyznac) 1 semestr budownictwo. Niestety matematyka mnie wykonczyla. Z kolejnych informacji: - na poczatku byla SP14 - gdzie pewno tez chodzilas? - potem IV LO - potem wspomniana ATR - jeszcze WSP - i na koncu UAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: Gdzie jest Cykada ??? IP: *.hsd1.md.comcast.net 24.11.06, 23:20 No to przeciez my sie znamy:) Z budownictwa na ATR:) Matma z Gafka, co to za cudowny facet byl (jest?) Ja to budownictwo skonczylam, pacuje zreszta "w zawodzie", ale jestem dosc daleko od Polski. A do podstawowki to chodzilam do SP59. A ty gdzie teraz jestes i co ciekawego porabiasz? Pamietasz jeszcze kogos z tego budownictwa?:) Monika G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morska górą! Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.12.06, 09:39 Działo się dużo. 1. Zabawa w przewodnika i ducha w piwnicach. 2. Wypady na żwirownię pod lasem, kiedyś była tam plaża. 3. Bieganie po budowach i opuszczonych domach, za blokiem nr 6, kamienica u Wolaka, Sp 32, pływanie tratwami. 4. Plażowanie na balatonie. 5. Wojny z Koszalińską i Skłodowską na kamienie. 6. Miasteczko drewniane na Psim Polu. 7. Hokej na parkingach, nartki z poręczy na górkach. 8. Piłka nożna wszędzie. 9. Jazda na windach. 10. Zdjęcia piłkarzy od dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal G. Re: Bartodzieje!! :) IP: *.adsl.alicedsl.de 08.12.06, 10:09 wszystko sie zgadza!! Pamietam jak by to bylo wczoraj! mieszkalem na Sklod.35 od samego poczatku, takze wszystko o czym piszesz nie jest mi absolutnie obce! p.s. te wojny na gliniane kulki i steropianowe tarcze(kradzione z magazynów budowlanych-tam gdzie dzisiaj sa korty i silownia) i tak zawsze wygrywala Sklodowska! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morska Górą! Re: Bartodzieje!! :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.12.06, 10:38 Drzycimski rysował nam portrety. Pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal.G Re: Bartodzieje!! :) IP: 62.8.199.* 14.12.06, 11:23 ..no!!! pamietamy!!! ja nawet mialem jeansowa kurtke "Iron Maiden" jego autorstwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszalinska Pany Re: Bartodzieje!! :) IP: 212.2.100.* 09.05.07, 13:38 ta zwirownia to nazywala sie Sahara, a wojny byly na psim Polu i nie mozna zapomniec Rancho Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Ja tez daleko IP: 86.43.69.* 08.12.06, 12:21 Czesc Monia!!! A tak cos czulem, ze to mozesz byc Ty;) Ja jak juz wiesz budownictaw nie skonczylem. Skonczylem za to cos podobnego (bo tez na B), czyli biologie. No i potem wyjechale do Irlandii i siedze tu juz (dopiero) 1,5 roku. Robie jako kierowca autobusu i nie jest najgorzej. A z ATRu to kiedys spotkalem Pawla (ten co na Jagiellonskiej mieszkal) i to chyba wszystko. No i Olke jeszcze chyba tez. A co u Ciebie? Sto lat Cie nie widzialem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: Ja tez daleko IP: 68.163.81.* 08.12.06, 18:43 Ups, za wczesnie sie wyslalo.....No czesc! Sluchaj no to ja teraz nie wiem czy z Ola sie w Polsce jeszcze widziales, czy juz w Irlandii, bo ona tez tam teraz mieszka! A Pawel siedzi w Anglii. Mowie Ci prawie wszyscy gdzies powyjezdzali, co z reszta pewnie sam dobrze wiesz po swoich znajomych. Ja jestem w Stanach wiec juz w ogole mi daleko, zadroszcze, bo wy mozecie sobie przynajmniej raz na jakis czas "do domu" pojechac, a mi jak sie uda raz na rok to jest dobrze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Ja tez daleko IP: 83.71.44.* 09.12.06, 23:08 Nie masz co zazdroscic, bo ja do domu zjezdzam dwa razy do roku (Wielkanoc i Boze Narodzenie). Samo zycie, niestety. Olke to kupe czasu temu jeszcze w kraju widzialem. Teraz jeszcze ostatni weekend tu spedzam i wyginam w czwartek do chaty! Hurrraaa! Pozdrowka z lotniska w Dublinie. Czekam wlasnie na klientow i wracam do Galway. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: Ja tez daleko IP: 68.163.81.* 15.12.06, 18:24 Sluchaj Ola jest tak jak ty w Dublinie. Skrobnij do mnie maila na gazete - podam jej namiary to sie spotkacie.....Wesolych Swiat tymczasem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Ja tez daleko IP: *.tvgawex.pl 17.12.06, 13:30 No ja Monia mieszkam koło Galway - z drugiej strony wyspy - bliżej Ciebie;). A w Dublinie jestem tylko na lotnisku na chwilkę. Taka praca. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś