Dodaj do ulubionych

Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstwa

12.07.04, 16:33
Mam pytanie - jaka opinia cieszy sie ta szkola? Czy warto do niej skladac
papiery? Licze na opinie obiektywne, zarowno pozytywne i negatywne, bez
patrzenia na ta uczelnie na zasadzie "Platna to do d...". Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: dora WPSTiH-akurat dla ciebie-na inną szkołę nie zasług IP: *.proxyplus.cz / *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 17:09
      Kto tak jak ty się podpisuje nie zasługuje na porządną uczelnię, tylko na
      fabrykę dyplomów dla tych co nigdzie nie dostaną się na studia i idą do szkoły,
      w której wystarczy regularnie opłacać czesne. A oto jej parametry: kadra -
      emerytowani profesorowie, którzy "firmują" kierunki (nie muszą wykładać);
      studenci: tak słabi, że strach ich pytać - a to oni tworzą poziom. Jednym
      słowem absolwenci są przygotowani do turystyki, ale bardziej do jej uprawiania
      niż organizowania.
      • Gość: Malina Re: WPSTiH-akurat dla ciebie-na inną szkołę nie z IP: *.tvgawex.pl 12.07.04, 17:21
        Zgadzam się z Tobą w 100% .
        • madziara_pl Re: WPSTiH-akurat dla ciebie-na inną szkołę nie z 12.07.04, 17:22
          Gość portalu: Malina napisał(a):

> Zgadzam się z Tobą w 100% .

a ja sie zakładam że żadne z was nigdy nie studiowało na prywatnej uczelni ;)
          • Gość: Malina Re: WPSTiH-akurat dla ciebie-na inną szkołę nie z IP: *.tvgawex.pl 12.07.04, 17:31
            Mylisz się Madziu, ja własnie studiowałam 5 lat w prywatnej uczelni i wcale nie
            było łatwo. Pisze tylko bo taka jest opinia o WPSTiH wsród moich znajomych. I
            własnie tych którzy tam studiują.
            • madziara_pl Re: WPSTiH-akurat dla ciebie-na inną szkołę nie z 12.07.04, 17:35
              Gość portalu: Malina napisał(a):

> Mylisz się Madziu, ja własnie studiowałam 5 lat w prywatnej uczelni i wcale
              nie
              >
              > było łatwo. Pisze tylko bo taka jest opinia o WPSTiH wsród moich znajomych. I
              > własnie tych którzy tam studiują.

w takim razie trzeba to uściślić - nie w każdej prywatnej szkole jest łatwo!
              sama kończe studia i wku... mnie ludziska wypisujacy bzdury ze za pieniadze
              jest łatwo - bullshit!
              zaoczni tez płaca, zaliczaja i nikt sie ich nie czepia!
          • Gość: maciej Re: WPSTiH-akurat dla ciebie-na inną szkołę nie z IP: 213.77.40.* 26.10.04, 16:37
            W Bydgoszczy nie, ale w Nowym Sączu tak!!!
      • pan_zajebista_psychika Re: WPSTiH-akurat dla ciebie-na inną szkołę nie z 12.07.04, 17:22
        Jak mylne potrafia byc opinie niektorych ludzi bazujace na dlugotrwalej zapewne
        znajomosci! Znasz mnie osobiscie, zeby na jakiejkolwiek podstawie oceniac kim
        jestem? Chyba nie, wiec powstrzymuj sie od rzucania pochopnych opinii, tym
        bardziej ze moj nick i sygnaturka nie maja wiele wspolnego ze mna, a sa jedynie
        elementem satyrycznym zrozumialym dla nielicznej grupy znajomych. Rozumiem, ze
        moze to wygladac "specyficznie", ale to nie powod, zeby obrazac mnie na forum.
        A poczulem sie urazony. Ale za odpowiedz dziekuje i mimo wszystko pozdrawiam.
      • Gość: max Re: WPSTiH = tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 17:26
        Aby obsługiwać gości w hotelu, nie potrzeba kończyć uczelni. To jest bardziej
        potrzebne kieszeniom wykladowców i zaleczeniu ambicji niedoszłych studentów
        normalnych uczelni.

Wymyśliliśmy z kolegami w biurze nastepujące tematy wykładow w WSTiH:
        - jak podawac klucze turystom?
        - czy odkurzac podłogę codziennie?
        - po ile folderów restauracji, a po ile hotelu - dawac każdej osobie?
        - o której włączać neon zewnętrzny?
        - czy proponować pociąg, czy autobus?
        - co zrobić, jak gość chce grzyby, a jest zima?

I pytanie podchwytliwe (na egzamin końcowy): czy wpuszczać osoby obce do pokoju?
        • madziara_pl Re: WPSTiH = tragedia 12.07.04, 17:39
          Gość portalu: max napisał(a):

>
          > Wymyśliliśmy z kolegami w biurze nastepujące tematy wykładow w WSTiH:

pracujac w biurze tymbardziej nie jest potrzebne wykształcenie - szympanse
          potrafia juz obsługiwac kompa czy parzyc kawe szefowi
      • Gość: Gość portalu: dora Re: WPSTiH-akurat dla ciebie-na inną szkołę nie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 19:07
        Gość portalu: dora napisał(a):

> Kto tak jak ty się podpisuje nie zasługuje na porządną uczelnię, tylko na
        > fabrykę dyplomów dla tych co nigdzie nie dostaną się na studia i idą do
        szkoły,
        >
        > w której wystarczy regularnie opłacać czesne. A oto jej parametry: kadra -
        > emerytowani profesorowie, którzy "firmują" kierunki (nie muszą wykładać);
        > studenci: tak słabi, że strach ich pytać - a to oni tworzą poziom. Jednym
        > słowem absolwenci są przygotowani do turystyki, ale bardziej do jej
        uprawiania
        > niż organizowania.
    • Gość: Malina Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw IP: *.tvgawex.pl 12.07.04, 17:16
      Mam kilku znajomych w tej szkole i z tego co wiem poziom nie jest zbyt wysoki.
      Słyszałam nawet takie opinie, że "jak nie chcesz za bardzo się wysilać to idź
      do WPSTiH". Znajomi w liceum nie byli orłami a tam idzie im nieźle. Słyszałam,
      że podchodzą do jednego egzaminu po kilka razy aż do skutku. Na innych
      uczelniach jest to nie do pomyślenia.
      • Gość: Ewa Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:49
        To zapewne z tych powodów, o których wszyscy wy mędrcy piszecie, WPSTiH
        uzuskała w maju od Ministerstwa Edukacji prawo prowadzenia studiów
        magisterskich.
        Tak przy okazji: studia są dla osób dorosłych. Niektórzy traktują to wyłącznie
        rocznikowo i - niezależnie od tego czy płacą (ich rodzice) czy nie - w
        gówniarski sposób traktują studiowanie jako przykry obowiązek przerywany dwa
        razy do roku - raz juwenaliami, kiedy można przebrać się za babę z brodą i jest
        bardzo śmiesznie, a drugi raz - wakacjami. A dorosłość znaczy nieco więcej i
        przejawia się przede wszystkim w dojrzałości psychicznej i społecznej.
        Jeśli więc ktoś chce się bujać przez 4-6 lat, to status uczelni jest dla niego
        i tak obojętny. A jeśli ktoś chce się uczyć - to na każdej uczelni znajdzie po
        temu okazję.
        • Gość: dotąd co nadawali? Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 08:52
          to wyższa uczelnia bedzie miała status nadawania magistra?
          aż sie wierzyć nie chce, a dotąd co nadawali?
      • Gość: trudzen Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 00:30
        to prawda, na tej uczelni mozna zaliczać wielokrotnie ten sam egzamin, ponadto
        nie ma żadnych egzaminów ustnych, wszystkie są pisemne, w wiekszości w formie
        testów, równiez testów wyboru. jak łatwo je napisać, nie muszę nikogo
        przekonywać. ilość godzin zajęć to kolejna ciekawostka. na pierwszym roku to
        tylko 3, dla niektórych 2 dni w tygodniu. chcesz mieć dyplom bez specjalnego
        wysiłku?, pójdź do tej szkoły. chcesz zdobyć PRAWDZIWE wyższe wykształcenie-
        pójdź gdzie indziej
    • Gość: ann3 Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 08:15
      za drogo
    • mylady1 Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw 24.10.04, 13:10
      bylam, dziekuje.
    • Gość: optymiska Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 09:36
      nie jest tak źle
    • Gość: goodboy Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 09:46
      Jak lubisz imprezowac i nie chesz sie za bardzo wysilac
      TO wybierz ta szkole ...
    • Gość: madzia Re: Wyzsza Pomorska Szkola Turystyki i Hotelarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 16:25
      nie to nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka