Dodaj do ulubionych

Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ...

22.03.13, 07:17
Co sie martwicie... Po tegorocznej akcji następny chętny długo sie będzie zastanawiał, czy warto zaczynać w marcu:-))))
Obserwuj wątek
    • ababyd Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 07:46
      Pasuje...... do testamentu Wernera Kampe, do węgliszka, do Twardowskiego, do "prl", do przetrąconego herbu, do brakującej IKONY miasta, do poczucia wrażliwości i estetyki salonu,..... .
      Taka jest Bydgoszcz. Nie ma skutku bez przyczyny! To także do Ordynariusza mojej diecezji.
      ŁĄCZY NAS smutna BYDGOSZCZ
      Andrzej Adamski
      • arius9 Kuria sie odezwala 22.03.13, 17:07
        A moze kuria niech sie zajmie swoimi wiernymi i tym, co znajduje sie w granicach ich posiadlosci, a odp.ier.doli sie od tego, co sie dzieje obok ?
        Moze ci zboczency chca zagarnac jeszcze wszystkie ulice przy katedrze ???
        • ababyd Re: Kuria sie odezwala 22.03.13, 20:05
          Życzę mądrości, nie wspomnę o kulturze - na szczęście Twa miara, spadkobiercy Kampego, nie musi odpowiadać innym.
          Z powagą, AA.
    • tomasztomek1969 Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 07:52
      Ludzie, przestańcie.
      Droga redakcjo, najpierw przez kilka dni reklamujecie imprezę, potem prezentujecie zdjęcia z montażu lunaparku - a teraz narzekacie!!!
      To jest dla ludzi nie dla jednego plastyka czy jednego mieszkańca któremu się nie podoba.
      Chyba lepiej zobaczyć wesołych i zadowolonych mieszkańców Bydgoszczy- prawda!!
      Przecież nie ustawiają tego na zawsze, skoro na 2 tygodnie to niech stoi w centrum.
      Pozdrawiam
      • april5489 Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 08:11
        Zadowolonych mieszkańców? Na pewno wszyscy mieszkańcy kamienic przy Starym Mieście są zachwyceni, że przez 3 tygodnie będą mieli hałas nie z tej ziemi. A jak zabytkowe budynki zaczną pękać to dopiero po fakcie im się zapali lampka ostrzegawcza. I jeśli miasto nic tego nie ma, to dla mnie to straszna lipa... a nie..., będzie miało - wydatki.

I również według mnie wygląda to okropnie.
        • dan1-000 Bez przesady 22.03.13, 08:42
          Ile osób mieszka w kamienicach na Starym i w okolicy? W większości sklepy, biura, banki lub ... pustostany. Muzyka przeszkadza, ogródki letnie również, karuzele także ... Postawmy parkan wkoło Rynku i słuchajmy żałobnej muzyki.
    • tylko_fakty Aładowicz robi czarny PR Bruskiemu ? 22.03.13, 08:04
      czy to akcja spontaniczna czy ma to związek z wychwalaniem przez Aładowicza oferty Całbeckiego dla Bydgoszczy.
      Panie Aładowicz a kiedy pan napisze Hartwich (vel Całbecki) na prezydenta Bydgoszczy?
      Lunapark ma być w mieście aż 2 tygodnie i to zapewne zeszpeci na stałe Stary Rynek - nie przesadzajmy, a nowa pierzeja Dombrowicza dopiero by dała czadu następnym pokoleniom.
    • farcry555 Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 08:08
      Niestety, Bydgoszcz staje sie buraczanym miastem....nawet z Wegliszka zrobiono bar :-(
      • korespodent Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 08:31
        salon fryzjerski, nie bar !!!! he,he.
      • bromberg1 Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 24.03.13, 23:10
        hehe, po kilku latach nieobecności patrzę na to forum i stwierdzam, że te same buraczane nicki klepią bzdury i się wymądrzają i gó..o z tego. Poza tym, oprócz śmiechu wartego komentowania, nawet nie potraficie się zebrać do kupy, a złodzieje dalej okradają miasto. Cymbały i tyle...
    • a_creep Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 08:30
      Wchodząc do tego wątku, chciałem napisać, że nasz Stary Rynek jest na tyle nieciekawy, że nic mu nie zaszkodzi. Ale zobaczyłem zdjęcia i zmieniłem zdanie. ;)
      • ka_zet Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 12:22
        a_creep napisał:

> Wchodząc do tego wątku, chciałem napisać, że nasz Stary Rynek jest na tyle niec
        > iekawy, że nic mu nie zaszkodzi.

Ojtam. Stawianie obciachowych karuzel w śródmieściach jest niezbywalną częścią europejskiego dziedzictwa.
        • a_creep Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 12:31
          > Ojtam.

Ale ja nie mam nic przeciwko, żeby obciachowe karuzele stały w śródmieściu, ale w tym przypadku poziom obciachu/brzydoty wydaje mi się zbyt duży, jak na Stary Rynek. Ja bym raczej rozmieścił ja na Placu Wolności, Rybim Rynku i Wyspie Młyńskiej, przy okazji zmuszając chętnych do spaceru.

• ka_zet Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 14:23
            a_creep napisał:

> Ale ja nie mam nic przeciwko, żeby obciachowe karuzele stały w śródmieściu, ale
            > w tym przypadku poziom obciachu/brzydoty wydaje mi się zbyt duży, jak na Stary
            > Rynek.

Jakby to miało trwać dłużej niż dwa tygodnie, to też miałbym wątpliwości, a tak...
            No i jeszcze ten rollercoaster mi tam nie bardzo pasuje, bo młyn jest spoko.
      • zbydzio Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 18:51
        A kiedy mają otworzyć Biedronkę? ;)
        • kr88 Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 19:27
          Piwnice pod byłą kaskadą już zaorane.... więc niedługo zrobimy zakupy. Ciekawe co rzucą na otwarcie - karpia? schab?!!
    • korespodent Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 08:34
      To że mamy Prezydenta buraka, to wszyscy wiemy, tak dalej, i będziemy mieli na Rynku za chwilę spółdzielnie piwowarską z piwoszem Eliaszem na czele !!!! ŻENADA BYDGOSZCZY !!!!
    • akrytas po co ludzie, lepszy pusty Stary Rynek 22.03.13, 09:07
      Pamiętacie, jakie tłumy odwiedzały w zeszłym roku lunapark na Rybim Rynku?
      No ale oczywiście komuś to przeszkadza, lepszy jest taki Stary Rynek jaki jest od lat: zapyziały, pusty, bez życia.
      Latem ludzi mniej niż na rynku w Fordonie.
    • buraczyk Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 09:23
      Specjalista od zwyczajów i narodowych tradycji najchętniej by powrócił do tradycji z przed ponad stu lat a mianowicie palenia czarownic na stosie. Świetna impreza i ludzi by więcej przyszło jak do lunaparku i skarbonki można by rozstawić.
    • drugi-pasi Takie konstrukcje są stawiane w miastach 22.03.13, 09:28
      w zachodniej europie już od dawna. Tam wiedzą,że to dobra reklama miasta,sposób na ściągnięcie turystów i mieszkańców. Tylko u nas to przeszkadza jakimś pożal się boże "artystom plastykom", których na co dzień nie widać i nic pożytecznego dla miasta nie robią oprócz krytykowania inicjatyw innych osób. Sam z miłą chęcią skorzystam z diabelskiego młyna w innej lokalizacji niż rok temu - dzieciaki będą zachwycone. Za 2 tygodnie i instalacja zniknie i Rynek znów stanie się "smutny jak p.zda"(cytując klasykę polskiej kinomatografii :-) ). Zbudujcie w końcu porządny lunapark w myślęcinku, zrównując z ziemią obecny siermiężny, to nie trzeba będzie stawiać takich konstrukcji w centrum miasta.
    • mironiusz Stary Rynek czasowo ożywiony! 22.03.13, 09:55
      Lunapark na starym rynku jest extra. Może nie jest to arcydzieło estetyki, ale nie o urodę tu chodzi. Lunapark ma być rozrywką, a nie dziełem sztuki. Przynajmniej coś się dzieje i chwilowo ożywi to miejsce. Zupełnie nie rozumiem po co to bicie piany? ? 2 tygodnie, i lunaparku nie będzie. Redakcja bydgoskiej wyborczej to jakiś zbitek wiecznie marudzących populistów...
      • natalia527 Re: Stary Rynek czasowo ożywiony! 22.03.13, 14:21
        Zgadzam sie ; )
    • bekka77 Popularność?! 22.03.13, 10:57
      Byłam w zeszłym roku na Rybim Rynku. Było tak zimno i tak wiało,że ludzie nierzadko rezygnowali z diabelskiego młyna i zmykali do domu. Niewielu widziałam raczących się kiełbasami i innymi mięsiwami. bo przecież w święta każdy częstuje się świątecznymi potrawami w domu. Uważam, że poza kontrowersyjnym miejscem ustawienia żelastwa, najlepszy termin na taką imprezę to maj. Jednym słowem i miejsce do kitu i termin i jeszcze miasto nic na tym nie zarabia. Pooooraaaaaażka...
      • buraczyk Re: Popularność?! 22.03.13, 11:49
        Marudzicie towarzyszu jak moherowy beret po siedemdziesiątce. Jak nudząca się młodzież pije piwo w parku to chyba jeszcze gorzej.
    • bigcharles Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 11:52
      Mnie się bardzo podoba i na 100% skorzystam :-)
    • aniula_80 Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 12:16
      "Prezydent nie uważa też, że instalacja szpeci rynek. Nie spytał nawet o opinię plastyka miejskiego, bo uznał, że nie musi."

I tyle w temacie.
      • kr88 Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 15:36
        aniula_80 napisała:

> "Prezydent nie uważa też, że instalacja szpeci rynek. Nie spytał nawet o opinię
        > plastyka miejskiego, bo uznał, że nie musi."
        >
        > I tyle w temacie.

Bo to prezydent jest! A nie popierdułka jakaś, która sama nie potrafi decyzji podjąć :)
    • ababyd Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 13:03
      Według mnie Bydgoszcz jest smutnym miastem - widać to także po Tobie.
      Serdeczności, AA.
    • fanfaroni Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 14:07
      Miejsce dla takiego cyrku jest w Myślęcinku a nie w centrum na Starym Rynku
    • natalia527 Szara Bydgoszcz, smutna Bydgoszcz,"wyjątkowa" Bydg 22.03.13, 14:20
      Zgadzam się z wieloma opiniami, nie widze nic zlego w tym ze na starym rynku stoi willkie rusztowanie. Nie chodzi o jego kwestie wizualne.to sie nei liczy. Stary rynek od żyje, ludzie się będą cieszyć że coś się w tej Bydgoszczy dzieje, szkoda że tylko raz do roku i to na taki krótki okres.
      Coż , wiadomo że Bydgoszcz jest wyjatkowym miastem, ale nie w pozytywnym sensie znaczenia tego słowa. Jest tu smutno, nudno, szaro. ZAbytki nijakie. Restauracje raczej typu fast food. stolica dresiarni.
      Brak eventów. a jeeśli juz się coś nowego pojawi, na stałe czy okresowo, to jest zle odbierane. albo poprostu nie potrafimy sie dobrze bawic. np koncerty: z obserwacji ktos ze sceny "pokazcie jak bydgoszcz sie bawi" a tu ciesza... zenada.
      Wiem, ze jest to tez wina tego ze wiekszosc osob w Bydgoszczyto raczej osoby nie zbyt bbogate. ciezko nam wydac nacokolwiek. bezrobocie jest u nas ogromne.
      coz, moglabym tak narzekac i narzekac na te zapuziała, pustą Bydgoszcz, ale nic na to nie poradze. Jedynie raz na jakis czas, moge się "wygadac " na forum : )

pozdro
    • soenmeis Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 15:24
      Biskup jest przeciwny bo probowal skorzystac,ale nie zmiescil posladkow w krzeselku Dzikiej Myszy.
    • lancer77 Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 15:34
      Nasz Rynek piękny to nie jest... Więc atrakcje okej, aczkolwiek mogły być na Placu Teatralnym.
      Poza tym co za idiota ustawił na moście budki na chodnikach, zamiast na jezdni (skoro przejazdu i tak nie ma). Zabrano możliwość oglądania rzeki i karuzel z mostu.
      ___
      Jak powinna wyglądać przyszła metropolia?
      • kr88 Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 15:37
        lancer77 napisał:

> Nasz Rynek piękny to nie jest... Więc atrakcje okej, aczkolwiek mogły być na Pl
        > acu Teatralnym.
        > Poza tym co za idiota ustawił na moście budki na chodnikach, zamiast na jezdni
        > (skoro przejazdu i tak nie ma). Zabrano możliwość oglądania rzeki i karuzel z m
        > ostu.

Na jezdni jest parking, ot co.
    • lancer77 Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 15:36
      ax222 napisał:
      > Co sie martwicie... Po tegorocznej akcji następny chętny długo sie będzie zasta
      > nawiał, czy warto zaczynać w marcu:-))))

Przecież ratusz nie dość, że udostępnia im teren za darmo, to jeszcze zapewne płaci im za przybycie do miasta.
    • hassleader Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 16:12
      Ja proponuję, żeby prezydent rozpoczął budowę S5. Też nie musi nikogo pytać o zdanie przecież.
    • honea44 Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 16:44
      kto ma oczy na tyłku że widzi tylko żelastwo cieszcie się ludzie że w ogóle coś tu przyjeżdża
      • kr88 Re: Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjam 22.03.13, 16:46
        Jest raban, bo mniej turystów będzie odwiedzać farę.
    • model.testowy Karuzela, potem cyrk i tor kartingowy 22.03.13, 18:21
      Stary Rynek nie jest miejscem na takie atrakcje. One tam najzwyczajniej w świecie nie pasują. Estetyka grajdołka, a nie dużego miasta aspirującego do metropolii. "Argumenty" zwolenników takiego zagospodarowania wizytówki miasta, że dzięki temu się tam sporo dzieje, są o kant wiadomo czego. Idąc tropem takiego rozumowania, można by tam potem wytyczyć tor kartingowy, a w soboty z rana ustawiać stragany z kapustą.
    • xboxer360 Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 22.03.13, 20:25
      Czy ta kuria nie może pojąć że w mieście żyją też ludzie którzy chcą się bawić i nie wierzą w te ich bajeczki. Mi przeszkadzają hałasujące dzwony w niedziele i jakoś nie płaczę. Zacznijmy się tolerować w końcu.
    • violavip Stary Rynek zeszpecony stalowymi konstrukcjami ... 23.03.13, 07:47
      Po co to larum GW ? Konsultacja z plastykiem miejskim? Może to i nie jest najszczęśliwsza lokalizacja ,ale przecież zwiną się 7 kwietnia i po temacie.Niech się bp Tyrawa nie martwi, zbyt wielki hałas na pewno nie będzie zakłócał majestatu Świąt bo w to zimnisko mało ludzi przyjdzie.
      Festiwal przypada niestety w taki czas,że z reguły jest brzydko, zimno i do domu daleko....;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka