Dodaj do ulubionych

Posłowie o fuzji

IP: *.telco.ras.pl 21.07.04, 22:36
Panie quasi pośle Kłopotek i posłanko Hylo-Makowska - mam nadzieję, że to już Wasza ostatnia kadencja w Sejmie - takich reprezentantów na Wiejskiej, którzy przynoszą hańbę i wtyd Bydgoszczy, nasze miasto nie potrzebuje..
Obserwuj wątek
    • Gość: tubi Re: Posłowie o fuzji IP: *.visp.energis.pl 21.07.04, 22:42
      Kochany Tyfusie,
      Najpierw dostałeś w prezencie województwo, którego miało nie być. Później do
      tegoż województwa na siłę włączono Toruń - głosami bydgoskich (i innych)
      komuchów oczywiście..
      • Gość: elite Re: Posłowie o fuzji IP: 217.153.62.* 21.07.04, 22:44
        Czerwone scierwa oczywiscie sprzedaly Bydgoszcz. Nie zapomnimy wam tego podczas
        wyborow.
      • Gość: kk Re: Posłowie o fuzji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 22:55
        Nareszcie ,stworzy sie szansa na zamkniecie tej "Akademni"jak to mówia buraki z
        bydgoszczy.
        To co dwa ,trzy latka i po zawodach (?) ,hehe!
      • Gość: Centy Re: Posłowie o fuzji IP: *.mpn.pl / 212.122.213.* 21.07.04, 22:59
        Tyfusie z Torunia! W prezencie to wy dostaliście uniwesytet. Ni w pięć ni w
        dziewięć, kumuchy przeniosły wam kadrę z Wilna i wybudowały gmachy, a
        województwo to sobie wywalczyliśmy sami, a jak wam się w nim nie podoba to
        wypad do Gdańska. Już oni wam pokażą gdzie wasze miejsce w szeregu! Co do
        Kłopotka i tek całej Barbary to wstyd mi za was. Jesteście śmieciami!
    • Gość: Krzyżak Re: Posłowie o fuzji IP: *.plusgsm.pl 21.07.04, 23:55
      A może w końcu zdobędziecie się na myslenie trochę szersze. Jako kibic Apatora
      często jeździłem do Bydgoszczy i bynajmniej nie krzewiłem przyjaźni toruńsko-
      bydgoskiej. Ale chyba wyrosłem z tego. Zobaczcie żużlowców: często sobie
      pomagają mimo tego, że jedni z Torunia a drudzy z Bydgoszczy. Pomyślcie: Toruń
      to nieco ponad 210tys. mieszkańców - niezbyt duże miasto, Bydgoszcz, prawie dwa
      razy większa, ponad 350 tys., ale też raczej średnie miasto, natomiast razem
      jest nas grubo ponad pół miliona!!! Ta liczba już budzi szacunek. Razem się
      liczymy, osobno, ze swoimi animozjami jesteśmy tylko śmieszni, ot dwa
      miasteczka koło siebie co się nie lubią i sobie świnie podkładają. To czego nam
      potrzeba to jeszcze większej wspólpracy. Ilu ludzi z Torunia pracuje w
      Bydgoszczy i na odwrót. Droga szybkiego ruchu i szybka kolejka pomiędzy naszymi
      miastami-pojedźcie na Śląsk zobaczcie jak to wygląda. Same Katowice niewiele by
      zdziałały. Ale tam to prawie jedno miasto, choc od Katowic do Gliwic dalej niż
      z Torunia do Bydgoszczy, i jedzie się przez Chorzowy, Bytomie Zabrza itp. A
      jednak Uniwersytet Śląski nie jest w Katowicach tylko w Gliwicach i jest ok,
      bo "jest u nas", jest blisko. Tak samo z UMK i AM. Trzeba wykorzystać to co
      daje połączenie. Anie lepiej ciasne,ale własne, bo to prowincjonalzm.
      Pozdrawiam, nawet jeśli nie od razu trafię, to może zasieję i zacietrzewionych
      bydgoszczanach i w toruniakach.
      • Gość: mim Re: Posłowie o fuzji IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 22.07.04, 07:18
        chyba się Tobie cyferki przy tych wielkościach zaludnienia pomieliły.... :)
        niedowartościowany jakis jesteś, czy jak ?? :)
        • Gość: Krzyżak Re: Posłowie o fuzji IP: *.plusgsm.pl 23.07.04, 00:03
          > chyba się Tobie cyferki przy tych wielkościach zaludnienia pomieliły.... :)
          > niedowartościowany jakis jesteś, czy jak ?? :)

które cyferki masz na myśli? nie pisałem pracy naukowej i pisałem z pamięci. Z
          grubsza tak to wygląda. Toruń napewno ponad 200 tys. a Bydgoszcz grubo poniżej
          400 tys. O co więc chodzi?
          • Gość: zoe Re: Posłowie o fuzji IP: *.torun.mm.pl 23.07.04, 00:07
            Niecale 400 tys wraz z anektowanymi miastami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka