Dodaj do ulubionych

Internet - Osowa Góra

08.02.14, 15:33
Witam,
niedługo kończy mi się umowa na Neostradę i zastanawiam się nad zmianą dostawcy internetu. Irytuje mnie polityka Orange czyli... brak modernizacji sieci i oferty w stylu 10Mb (od 1 do 10Mb). W moim przypadku w tej opcji tylko ok 6,7Mb negocjowane z centralą. W każdym razie za cenę którą płacę teraz za Neostradę w sieciach TVK uzyskam więcej. Przyznać muszę, że Neostrada przez ostatnie 10 lat miała zaledwie kilka przerw w działaniu i nie przypominam sobie aby którakolwiek była dłuższa niż kilka godzin. Dzisiaj jednak oferta Orange nie jest tak atrakcyjna jak kiedyś (pod szyldem tpsa).
Moje pytanie kieruję do użytkowników sieci przez telewizje kablowe dostępne na Osowej (górny taras). Mamy tutaj Alfę i Vectrę (TV mam z Alfy i działa bezproblemowo). Bardzo Was proszę o uwagi i opinie odnośnie usług tych dostawców.

pozdrawiam
TMCM
Obserwuj wątek
    • pan_ziutek Re: Internet - Osowa Góra 08.02.14, 15:52
      A UPC tam u ciebie nie działa? Dają wszystko.
    • pan_ziutek Re: Internet - Osowa Góra 08.02.14, 16:00
      Przejedź się na Łęczycką do UPC i tam wszystko ugadasz co chcesz i za ile.
      • tmcm Re: Internet - Osowa Góra 08.02.14, 20:18
        Hej

niestety u mnie UPC nie oferuje usług. Gdyby oferowali to wybór byłby prosty.

pozdrawiam
        TMCM
    • johnyflaszka Re: Internet - Osowa Góra 09.02.14, 06:11
      Mamy operatorów lokalnych i ogólnopolskich, aby utrzymać ceny za usługi telekomunikacyjne czasami nie dopuszcza się konkurencji w danym rejonie i nie mamy wtedy zbyt dużego wyboru, musisz zrobić rozeznanie w swojej okolicy bo jak już podpiszesz umowę to już musisz to ciągnąć.
      • tmcm Re: Internet - Osowa Góra 10.02.14, 11:06
        @ johnyflaszka
        moje pytanie traktuję właśnie jako takie rozeznanie :)

pozdrawiam
        TMCM
        • ninaa Re: Internet - Osowa Góra 10.02.14, 13:55
          Korzystam z vectry od roku i jestem bardzo zadowolona. Z obsługą w razie awarii - włącznie.
          • tmcm Re: Internet - Osowa Góra 11.02.14, 00:14
            Hej,

dzięki za info. A tych awarii wiele było?

pozdrawiam
            TMCM
    • frych47 Re: Internet - Osowa Góra 14.02.14, 18:25
      Trzeba kupić dostęp do sieci bo właśnie internauci rzucili się na niedostępny dla TV drugi sezon House of Cards
    • kr88 Re: Internet - Osowa Góra 25.02.14, 20:40
      Z tego co wiem, modernizują sieć na osowej. Znajomy ma 80Mb/s, a znajoma 20Mb/s albo 40Mb/s - nie pamiętam już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka