ver.bus 21.07.14, 19:51 Rosja nie chce się na Krymie zatrzymać.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ver.bus Re: Będzie wojna? 22.07.14, 18:40 Wiesz dobrze co mam na myśli. Oby nigdy się to nie spełniło. Ale zobacz: prawie 300 niewinnych zginęło w zestrzelonym samolocie i zarówno UE jak i USA milczą. Palcem już pogrozili... Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus Re: Będzie wojna? 12.08.14, 19:44 No to teraz będzie misja humanitarna jadąca do wschodniej Ukrainy? Terrorystom (separatystom) po paru miesiącach zabrakło amunicji? Nie udało się do-kupić w sklepie? Kawalkada Kamazów wtargnie na Ukrainę? A USA i UE znów nie kiwną palcem? Oby NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Będzie wojna? 13.08.14, 11:06 ver.bus napisał: > A USA i UE znów nie kiwną palcem? > > Oby NIE!!! W polityce nie ma sentymentów są tylko interesy, u nas przez sentymenty stracili rolnicy i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Będzie wojna? 13.08.14, 11:27 Chyba coś będzie bo nasi posłowie sobie schrony budują w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
zintegrowany31 Re: Będzie wojna? 15.08.14, 15:29 Bul urabia was barany znowu w wojnę. Znowu się na to nabieracie! słowa: Julian Tuwim, muzyka: Akurat - Do prostego człowieka Gdy do murów klajstrem świeżym Przylepiać zaczną obwieszczenia Gdy "do ludności", "do żołnierzy" Na alarm czarny druk uderzy I byle drab, i byle szczeniak W odwieczne kłamstwo ich uwierzy Że trzeba iść i z armat walić Mordować, grabić, truć i palić Gdy zaczną na tysięczną modłę Ojczyznę szarpać deklinacją I łudzić kolorowym godłem, I judzić "historyczną racją" O piędzi, chwale i rubieży O ojcach, dziadach i sztandarach O bohaterach i ofiarach O bohaterach i ofiarach Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin Pobłogosławić twój karabin Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba Że za ojczyznę Odpowiedz Link Zgłoś
zintegrowany31 Re: Będzie wojna? 15.08.14, 15:34 Bul urabia was barany znowu w wojnę. Znowu się na to nabieracie! słowa: Julian Tuwim, muzyka: Akurat - Do prostego człowieka Gdy do murów klajstrem świeżym Przylepiać zaczną obwieszczenia Gdy "do ludności", "do żołnierzy" Na alarm czarny druk uderzy I byle drab, i byle szczeniak W odwieczne kłamstwo ich uwierzy Że trzeba iść i z armat walić Mordować, grabić, truć i palić Gdy zaczną na tysięczną modłę Ojczyznę szarpać deklinacją I łudzić kolorowym godłem, I judzić "historyczną racją" O piędzi, chwale i rubieży O ojcach, dziadach i sztandarach O bohaterach i ofiarach O bohaterach i ofiarach Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin Pobłogosławić twój karabin Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba Że za ojczyznę Odpowiedz Link Zgłoś
hassleader Re: Będzie wojna? 20.08.14, 00:25 Krótka piłka: Po jaki grzyb Polska wrabia się w wojnę, której reszta Europy nie chce? Co, my znowu mamy zostać podskakiwaczami i tymi, których biją? I to w sprawie, która nas właściwie nie dotyczy? Zastanówcie się, czy warto moczyć się w sprawy nas nie dotyczące? My stawiamy się za Ukrainą, która nas nigdy nie wspierała i nie "kochała". Wręcz przeciwnie... Jak nam zależy na pokoju w Europie, to poczekajmy na resztę "EUROPY". Sami to możemy się jedynie wojny dorobić. I nie za nas. I nasze dzieci będą ginąć w nie swojej sprawie. Po jaki ch.... się polski rząd w to wpie...? Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus Wojna w pełni 25.08.14, 20:08 Takiej wojny jeszcze świat nie widział. Czołgi, transportery, żołnierze i amunicja wkraczają co chwilę na suwerenne państwo. Puste Kamazy jakiś czas temu wyładowały to co chciały. Cały świat zamyka oczy. Po wczorajszej tzw. "defiladzie" nikt palcem nawet w bucie nie kiwnął. Młodzież mówi żenua, ja mówię wiocha i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
antyarek Re: Wojna w pełni 25.08.14, 20:37 IMHO Ukraina też nie chce skończyć tej szopki. Zamiast wziąć armię i pojechać dokładnie wzdłuż granicy odcinając dostawy oni się bawią w jakieś pojedyncze loty i potyczki z tituszkami Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus Re: Wojna w pełni 25.08.14, 21:12 Jesteś idiotą. Chyba to wiesz. Ukraina jest nieco mniejsza i nieco słabsza od WIELKIEJ ROSJI. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Wojna w pełni 26.08.14, 06:14 ver.bus napisał: > Ukraina jest nieco mniejsza i nieco słabsza od WIELKIEJ ROSJI. To tak jakby porównywać Toruń do WIELKIEJ BYDGOSZCZY.. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Wojna w pełni 26.08.14, 12:35 ver.bus napisał: > Współczuję poczucia humoru. Napisałem to prowokacyjnie aby sprawdzic kto z Torunia się u nas wypowiada Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus Re: Wojna w pełni 26.08.14, 12:42 Nie jestem z Torunia. Może nie zauważyłeś, ale wątek jest o wojnie naszego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
antyarek Re: Wojna w pełni 26.08.14, 13:01 Może nie jesteś ale poziom kretyństwa i chamstwa na tym samym poziomie. Stąd zapewne przypuszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus Re: Wojna w pełni 26.08.14, 13:32 Idź się karmić. Nie rozmawiam z trollami :) Odpowiedz Link Zgłoś
antyarek Re: Wojna w pełni 26.08.14, 09:47 Co Ty piszesz? To nie może już kraj pilnowac właśnych granic, bo sąsiadem jest silna Rosja? Mają po swojej stronie pojechać i odciąć tituszki od dostaw z Rosji i tyle. Na swoim terenie mogą. Chyba, że uważasz komuszku, że to już terytorium Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
hassleader Re: Wojna w pełni 26.08.14, 22:55 antyarek napisała: > Co Ty piszesz? To nie może już kraj pilnowac właśnych granic, bo sąsiadem jest > silna Rosja? Mają po swojej stronie pojechać i odciąć tituszki od dostaw z Rosj > i i tyle. Na swoim terenie mogą. Chyba, że uważasz komuszku, że to już terytori > um Rosji. Masz rację. Tym bardziej, że przecież oficjalnie nie ma tam ani jednego rosyjskiego żołnierza. Sami "separatyści prorosyjscy". Oficjalnie wojska ukraińskie mogłyby ich usmażyć we własnym sosie i nikt nie powiedziałby słowa. Sam się zastanawiam, dlaczego ciągle tego nie zrobili. Co ciekawe, oficjalnie chcą od nas, Polski kupić broń do walki z "separatystami"? Bez kasy, z ruskimi w domu chcą kupić broń właśnie U NAS? Bez jaj, to na kilometr pachnie prowokacją, bo kto następny do odstrzału przez "separatystów" za dostarczanie broni ich przeciwnikom? No zgadnijcie? Odpowiedz Link Zgłoś
odziadek Re: Będzie wojna? 26.08.14, 07:52 Zamiast wojennej propagandy byłoby lepiej zająć się problemami naszego kraju, naszą polską gospodarką, zadłużeniem, emigracją, biurokracją, demografią, drogami (np. S5) i bezrobociem. Wojowanie z Rosją zostawmy większym i bogatszym krajom. Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus A może jednak będzie pokój? 26.08.14, 16:45 Poroszenko spotkał się z Putinem: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16532465,_Licze_na_pokoj___Poroszenko_w_Minsku_juz_po_spotkaniach.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus KTO KŁAMIE? 28.08.14, 16:21 NATO: 1000 rosyjskich żołnierzy działa na Ukrainie. A Rosja znów: Nie przekraczaliśmy granicy wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,16542864,Jaceniuk__Putin_rozpoczal_wojne_w_Europie__chcemy.html?entry=1230996#MT Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_bydgoszczy Re: KTO KŁAMIE? 28.08.14, 17:25 Jestem i zaraz się włączam do dyskusji :) Odpowiedz Link Zgłoś
zintegrowany31 Re: KTO KŁAMIE? 28.08.14, 17:58 czlowiek_z_bydgoszczy napisał(a): > Jestem i zaraz się włączam do dyskusji :) Nie spiesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus Chodzi o Krym? 28.08.14, 18:03 Wygląda na to, że Rosja chce mieć lądowe połączenie z Krymem: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16544981,Zdobycie_Nowoazowska_otwiera_droge_na_Mariupol__To.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_bydgoszczy Re: Chodzi o Krym? 28.08.14, 18:36 zintegrowany31 28.08.14, 17:58 czlowiek_z_bydgoszczy napisał(a): > Jestem i zaraz się włączam do dyskusji :) Nie spiesz się. Nie,dlaczego ? Wielu dawnych Towarzyszy partyjnych piszących tutaj z pewnościa chciałoby przeczytać moja opinię. Tak dajmy na przykład chllopczyk ramboos,albo semuś Odpowiedz Link Zgłoś
ver.bus Macie w de Ukrainę... 28.08.14, 21:10 Wolicie walczyć z "arkami" i innymi trollami, wrogami, z tym co złego w Toruniu, w województwie. Zero dyskusji na inny temat. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_bydgoszczy Re: Macie w de Ukrainę... 28.08.14, 22:04 dobra ,ale o co chodzi? Towarzysze bydgoscy, nie moga się oderwac od pępowiny socjalizmu, takie semek np. stary komuch z utesknieniem ciagle wspomina piekne czasy socjalizmu w Bydgoszczy,a ja nie! Odpowiedz Link Zgłoś
zintegrowany31 Re: Macie w de Ukrainę... 29.08.14, 05:55 Zapomniałeś, że Polska Jest Najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_bydgoszczy Re: Macie w de Ukrainę... 29.08.14, 16:57 Nie, twoj ruch jest najwazniejszy ,chłopczyku :) Odpowiedz Link Zgłoś