-
Zapomniałam dodać, że po usmażeniu boczku, cukinii i cebuli należy
dodać makaron i wtedy dodać sos... mam nadzieję, że się
domyśliliście :)
-
znacie takiego dziwolaga?
-
Chcę zrobić takie piersi faszerowane, robił ktoś już?
gotowanie.onet.pl/36237,0,1,filet_z_kurczaka_nadziewany_serem,przepis.html
Czy mam jakiś sos do tego robić, czy z tego boczku, piersi zrobi się coś samo?
No i czy podlać soś oliwą, olejem (czymś?) to naczynie?
Dzięki.
-
Witam,
bardzo rzadko używam w kuchni boczku i zupełnie nie orientuję się, jaki rodzaj nadaje się do smażenia. W sklepie zauważyłam wędzony, gotowany i przeróżne wariacje tych obu. Nie wiedziałam co powinnam kupić i zwracam się teraz z prośbą o poradę.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
Planowałam bigos ale nie wyszło...
Mam kapustę świeżą białą, kapustę kiszoną, suszone grzyby, pomidory oraz
koncentrat, papryki, 2 kiełbasy takie zwyczajne i... pół kilo surowego boczku. :(
I nie chciałabym by potrawa zabijała tłuszczem.
Da się? Czy lepiej sobie podarować próby zrobienia z tego dania jednogarnkowego?
Boczek jest surowo surowym nie surowy wędzony.
-
Mam boczek, który zamierzam gotować ale nie bardzo wiem czy wrzucać do
przyprawionego wrzątku czy zalac zimną wodą i wraz z przyprawami gotować?
znawców od boczku proszę o pomoc
-
jest taki hmmmm:) surowy?
co mam z nim zrobić?
dajcie przepis
-
zawsze mnie to zastanawia...
-
proszę o rady, co można dodać do tej zapiekanki, żeby nie była zbyt sucha?
Daję żółty ser, ale jednak czegoś brakuje.. a do śmietany nie mam przekonania
- zdarza się, że się brzydko zwarzy
-
Chcialam upiec boczek w piekarniku, zeby byl na chleb, jakie przyprawy
dodac do niego? Dziekuje.
-
proszę pomóżcie, mam sporo pieczonego boczku, jak stworzyć z niego smaczne danie obiadowe?
-
Witajcie, jestem zielona jesli chodzi o boczek. Pojde jutro do miesnego
powiem: "poprosze boczek", a pani w sklepie zapyta "Jaki?" a ja wybalusze oczy
i nie bede wiedziec:( a chce zrobic spagetti carbonara(juz czytalma kilka
watkow na tym forum na ten temat, ale nie rozwialy moich watpliwosci co do
boczku). licze na Was:) i dziekuje:)
-
w ramach utylizacji weekendowych resztek zamierzam upiec "asia pork" - tak
nazwal moj ulubiony miesiecznik kulinarny boczek ze skora i koscmi naciety w
raby, sparzony wrzatkiem, natarty "smakami azji" (five spices, sos sojowy,
cukier itp)i pieczony w piekarniku.
wg przepisu na 2kg kawalek pieczemy 60 min raz obracajac na ruszcie w 230°, po
czym dalsze 90-120 min w temp 180°.
moj kawalek wazy dokladnie 1 kg. jak powinnam dopasowac do niego czas
pieczenia? w szczegolnosci jego czesc pier...
-
pieczony w foremce i wystawiony w galerii potraw.Szukałam i nie
znalazłam,szkoda że nie zapisałam prędzej.Za pomoc serdeczne dzięki:)
-
Mam surowy chudy boczek, chcialam go upiec zeby mozna bylo go jesc na zimno,
macie moze jakies przepisy. Czym go doprawic?
-
Niezaleznie od siebie mąż i ja kupiliśmy dziś surowy boczek do upieczenia.
Jeden upiekę, drugi zamrożę. Czy przed zamrożeniem mogę go nasolić i
przyprawić, czy lepiej nie?
-
Jaki boczek zastosowac do takiej drobnej przegryzki na cieplo?
Parzony,wedzony,surowy,gotowany????
-
... i dylemat, co z nim zrobic. Nie jest wielki, więc nie opłaca sie
piec, zresztą chciałabym coś innego niż pieczyste. Co jeszcze moge
zrobic z tym przysmakiem żeby nadawał się na kanapki?
---------------------------------------------------------------
"Kości zostały rzucone" - powiedział mąż, rzuciwszy chudą żonę.
-
mam zamarynowane plasterki boczku (miał być na grill) i nie wiem za bardzo co
teraz z nimi zrobic:[
-czy można toto zamrozić?
-co innego zrobić? nie chcę niczego nim faszerować
-
Mam wszystkie składniki ale nie wiem dokładnie jak to dobrze zrobić??
A może jest jakiś przepis ze wskazówkami. Nie znam orginalnej nazwy tego
przysmaku. Kuchciki pomóżcie ! ;]