Dodaj do ulubionych

Zespół Szkół Chemicznych

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 21:28
Moja buda w latach 86-91, jeżeli pamietacie "gnata" (facet od wf-u)
czy "Świniaka" (gość od rysunku ) to czekam na wspominki.
Obserwuj wątek
    • Gość: gigi Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 192.168.20.* / *.radiopik.bydgoszcz.pl 10.07.01, 11:18
      Gnat jeździł na poduszce w samochodzie, bo był za niski i dobrze nie widział
      drogi, a Świniak na rysuku dbał o poprawne wysławianie się. W przerysowywanej
      deseczce nie było więc dziury tylko otwór. Dziurę, jak mówił, masz w dupie.
      • Gość: zagrabek Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 12:32
        W 1989 albo w 1990 gnat zamienił syrenkę na vw jetta i poduszka przestała być
        mu potrzebna, natomiast jestem ciekaw jego obecnego stosunku do pilki nożnej. W
        tych latach gdy ja chodziłem do chemika wszystkich chodzących na mecze
        piłkarskie zsyłałby do kopalni gdzie tapnięcia dokonywałyby naturalnej
        selekcji. W nogę graliśmy dwa razy w roku raz na jesień i raz na wiosnę. Mówił
        wtedy "niech chamstwo się wyszumi". Jego ukochanym sportem była za to siatkówka
        dzięki czemu nawet teraz 10 lat po maturze całkiem nieźle potrafię odbijać
        piłeczkę.
      • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 10:13
        HEJA CHODZILAM DO CHEMIKA W LATACH 1991 1997 KTO W TYCH LATACH CHODZIL TO
        PEWNIE WIE KIM JEST GUMIS.
        TZW. PRZEZ WAS SWINIAK U NAS ZWANY BYK BALONEM W ZAWODOWCE BYL MOIM WYCHOWAWCA
        A W TECHNIKUM WIDYWALAM GO OKAZJINALNIE.
        CHEMIK TO CZADOWA SZKOLA TETRAZ JESTEM NUCZYCIELEM I BYLAM NA RADZIE W CHEMIKU
        TO DOPIERO JEST CYRK.
        POZDRAWIAM
        NAPISZCCIE DO MNIE j.siepa@wp.pl
        • Gość: kapsell Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.tce.put.poznan.pl 24.09.02, 16:19
          Cześć Dziewczyny i Chłopaki z ZSCH!
          Jestem z rocznika matury 93 (+-1 bo jakoś nie mogę się doliczyć).
          Byłem w klasie chemicznej. Wspominam ciepło Jasińską z Chemii i Prusakową z
          polaka. Jasińska piliła jak dzika ale to się przydało na studiach. Wymiatałem z
          chemii wszystkich oprócz kumpla który też skończył nasze ukochane Technikum.
          No a Pani Ola Prusak to max profesjonalizmu nauczycielskiego. Po prostu łezka w
          oku mi się kręci jak Ją wspominam.
          Oczywiście niezapomniane są też takie osoby jak Balon przez Was do tej pory
          zwany Świniakiem i Penis tudzież Karakan tudzież Zeus tudzież Gnat.
          Ulubionym tekstem Gnata było "dzicz kapuściana". To niby o tych co z Kapuścisk
          przychodzili zrzucać dachówki z Jego ukochanej Sali Gimnastycznej.
          Jak ktoś ma chęć na wspominki to mój adres kapsell@go2.pl.
          Całuski dla wszyskich (szczególnie dziewczyn)
    • Gość: chemik Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 10.10.65.* 10.07.01, 13:41
      Teza: "gnatek" mistrzem Bydgoszczy w jezdzie po
      miescie. Dowod: umowil sie z chlopakami na biegi
      sztafetowe na Zawiszy. Cala sztafeta naszej szkoly juz
      sie zebrala, rozgrzani czekaja na start, a "gnata" nie
      ma. W koncu jakis belfer (chyba z "piatki") widzac to,
      zglosil nasza druzyne do zawodow. Jednak przed samym
      startem pojawie sie karakan (to jego druga ksywa) i
      opowiada co sie stalo. Facetowi zepsol sie w jego
      syrence prawy migacz i musial tak jechac przez miasto,
      by skrecac tylko w lewo.
    • Gość: ulan Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 10.10.65.* 02.08.01, 17:40
      Ja konczylem w 98''. Gnatek to faktycznie byl ewenement, ze swoim "i co wierzgasz tymi racicami".
      Do tego jeszcze byl Sting od niemieckiego, ktory czesto przychodzil pijany i kiedys na lekcji wielki smark wisial mu
      z nosa. Golebiewska od matmy. To byla kobieta, ktora sie z kawa nie rozstawala. I na kazdej godzinie z filizanka
      w reku. Potem te rece myla woda z konewki i wycierala je w zaslone. A pamietacie sekretarke Tereske z
      zachemu (tj. budynku b) Byla z niej straszna suka, pewnie jeszcze nia jest. "I co mi sie tutaj gapisz" "co to za
      swistki?". Jejku, co to za babsko bylo. Kiedys z chlopakami sie wkurzylismy i jej siarkowodor pod dywanem
      stluklismy.
      pzdr caly profil foto
      • Gość: poligraf/politolog Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.alfa.pl 02.02.04, 02:57
        coś umarła lista chemiczna...... kto był na zjeździe?

• Gość: JPaśnik Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 212.191.32.* 13.08.01, 10:14
      Gość portalu: zagrabek napisał(a):

> Moja buda w latach 86-91, jeżeli pamietacie "gnata" (facet od wf-u)
      > czy "Świniaka" (gość od rysunku ) to czekam na wspominki.

> "Moja buda" to były lata 81-86, pamiętam "Świniaka", który wyprowadził mnie za
      ucho z klasy za świńskie chrząkanie, pamiętam "Karakana - gnata", który katował
      nas siatkówką, ale pamiętam jeszcze wiele innych odjazdowych ludzi wraz z ich
      niesamowitymi historiami. "Moja buda" to było zjawisko - najlepsze jakie dotąd
      widziałem. Pozdrawiam. JP, piszcie: elute@poczta.onet.pl
      • Gość: Piotr J. Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 14.11.01, 01:56
        Jak to miło zobaczyć kogoś starszego :) (o rok)
        Oj! Paśnik! Klasę mieliście odjazdową. Chociaż B (foto)
        również była całkiem całkiem Z Wodzem (Tomasikiem) na
        czele. Ja przebywałem w klasie niżej i naj milej ze
        szkoły wspominam ... INTERNAT :)
        Pozdrawiam wszystkich byłych i nie doszłych chemików!
        Piotr
        Ps. A jak twoja farmacja (bo chyba na to sie wybierałeś)?
        • Gość: JP Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 212.191.32.* 23.11.01, 12:17
          Gość portalu: Piotr J. napisał(a):

> Jak to miło zobaczyć kogoś starszego :) (o rok)
          > Oj! Paśnik! Klasę mieliście odjazdową. Chociaż B (foto)
          > również była całkiem całkiem Z Wodzem (Tomasikiem) na
          > czele. Ja przebywałem w klasie niżej i naj milej ze
          > szkoły wspominam ... INTERNAT :)
          > Pozdrawiam wszystkich byłych i nie doszłych chemików!
          > Piotr
          > Ps. A jak twoja farmacja (bo chyba na to sie wybierałeś)?

Dzięki za pozdrowienia dla nie doszłych (naprawdę) chemików. Cieszę się, że się
          odezwałeś. Jesteśmy chyba najstarsi w tym gronie. Co u Ciebie słychać ? A propos
          mojej farmacji to sprawa jest nieaktualna... Coś mnie w tamtych latach podkusiło
          i skończyłem medycynę. Dzisiaj bawię się w leczenie dzieci. Pozdrawiam wszystkich
          niedoszłych chemików (Jak mi się to podoba - ale buda była najlepsza na świecie)
          JP
          Ps. Odbiór
          • Gość: PiotrJ. Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 26.11.01, 02:07
            Gość portalu: JP napisał(a):

\> Dzięki za pozdrowienia dla nie doszłych (naprawdę)
            chemików. Cieszę się, że się
            >
            > odezwałeś. Jesteśmy chyba najstarsi w tym gronie. Co u
            Ciebie słychać ?

Ja pozostałem "wierny" zawodowi do końca (powołanie czy
            co? ;) )Po stosownych studiach (PW IIChiP)
            Poprojektowałem troche w kraju a teraz doradzam/zarabiam
            też w kraju ale kwitnącej wiśni :)
            > A prop
            > os
            > mojej farmacji to sprawa jest nieaktualna... Coś mnie w
            tamtych latach podkusił
            > o
            > i skończyłem medycynę. Dzisiaj bawię się w leczenie
            dzieci.
            Oj! To jest szansa że w Bydgoszczy będzie jakiś lekarz (a
            nie sami doktorzy ;) )
            >Pozdrawiam wszystki
            > ch
            > niedoszłych chemików (Jak mi się to podoba - ale buda
            była najlepsza na świecie
            > )
            Sądze że TA buda to było raczej zjawisko niż budynek
            (inne czasy inni ludzie) i raczej nie prędko sie
            powtórzy. A napewno nie w takiej formie jak przedlaty.
            Ciekawi mnie ci się teraz dziej z Ludzmi z "Naszych
            czasów". A były to czasy naprawdę ciekawe ("Mroki", "Boli
            mnie oko", "Wódź" itd) - pełen odjazd bez koksu!
            Pozdrowienia dla wszystkich chemików (tych co są, tych co
            chcieli byc i tych co będą)
            PJ
            > JP
            > Ps. Odbiór

Proponuję przejść na priv aby nie zaśmiecać dalej tej
            listy piotr@zae.att.ne.jp
    • Gość: Janek Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 12:27
      Czy pamietacie budynek B na terenie Zachemu, warsztaty szkolne. Tam tez byli
      różni ludzie. Kogo jeszcze pamiętacie. Pozdrawiam absolwentów. Matura 1992.
    • Gość: ka-jot Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.polkos.com.pl 21.11.01, 11:08
      Poligrafik - matura 93. "Gnat" to było zjawisko - "a ty co się wijesz po tym
      parkiecie jak Contessa?". Albo podajemy wyniku skoku w dal - 1,40 m - czego
      wzrostu, czy w pasie. Ech to były czasy. Stinga też pamietam, aż za dobrze. Na
      studniówce to uchlał sie jak świnia i chłopacy musieli go nieść do samochodu.
      Czy ktoś wie jak się miewa nasz stary dobry Okonek?
      • Gość: MP Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.lestel.com.pl 08.02.02, 15:36
        Matura '92 - klasa foto
        Czy tylko chłopaki mają wspomnienia ze szkoły? Żadna dziewczyna nie skusi się
        na wspomnienia? Dziewczyny obudźcie się! Karakana też pamiętam miał z nami
        zastępstwo, patrzył nam ciągle na biusty i powtarzał często że: "jedną ręką to
        się kury maca"! Ze Stingiem miałam niemiecki i mam podobne wspomnienia.
        Absolwenci foto dajcie znać! Ciekawe jak się ma nasza pani Kozuszek?
        • Gość: Tomas Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.proxy.aol.com 30.11.03, 01:49
          Kozuszek jeszcze tam uczy....pamietacie moze ta wiedzme Wolowicz???
        • Gość: echo Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 195.117.192.* 13.02.04, 10:03
          Matura 93' Ciekawe czy ktoś pamięta pana Kajzera z Fotonu na Pięknej ?
    • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 12:49
      HEJA ZGRABEK ODEZWIJ SIE
      A PAMIETASZ HISTORYKA HENIA RESZKE TO BYL GOSC Z HISTORIA U NIEGO NIE ZA DOBRZE
      ALE KOLKO TURYSTYCZNE PROWADZONE PRZEZ NIEGO BYLO CALKIEM NIEZLE.

A PROPOS ON BYL MOIM WYCHOWAWCA SUPER GOSC . A SPRAWDZINY TO BYLO COS LICZYLO
      SIE NAZWISKO IILOSC NAPISANYCH KARTEK.
      ODEZWIJ SIE
      GUMIS (ASIA)
    • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 12:50
      HEJA ZGRABEK ODEZWIJ SIE

ODEZWIJ SIE
      GUMIS (ASIA)
    • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 12:50
      HEJA ZGRABEK ODEZWIJ SIE

ODEZWIJ SIE
      GUMIS (ASIA)
      HEJA ZGRABEK ODEZWIJ SIE

ODEZWIJ SIE
      GUMIS (ASIA)
      • Gość: zagrabek Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.hipernet.ras.pl 19.09.02, 09:22
        Spoko że pamiętam "Micha" Reszke. Reszke pojawił się w szkole w 1987 roku i od
        razu zaczął robić "interesy" czyli interesował się walutami, chciał założyć w
        szkole wypożyczalnię kaset video czy też handlował książkami. W sumie poczciwe
        z niego było chłopisko a najmilej wspominam wycieczkę do Karpacza kiedy przez
        całą noc w pociągu częstował nas piwem (jego żona pracowała w browarze). Doszły
        mnie słuchy że "Świniak" został dyrektorem, czy to prawda? Co się stało z
        Okonkiem? Czy uczy matmy, czy jest na emeryturze a może zmienił szkołę?

pozdr

Zagrabek
        • Gość: tomek Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bsb.com.pl 24.09.02, 08:21
          Hej
          Konczylem Chemika w 1991 (foto)
          Pamietacie Pania Miaskowska (fizyka).
          To byla nauczycielka z tekstami.
          (Panienki z tylu - wy tam jeszcze myślicie ???)
          Sprawdziany te same przez cale lata - wszyscy mieli gotowce.
          Cale lekcje wkute na pamiec.

To byly czasy.

Matura 1991 - odezwijcie sie.
          Tomek
          • Gość: zagrabek Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.hipernet.ras.pl 02.10.02, 11:50
            Truda Miąskowska miała bardzo miły zwyczaj wychodzenia z klasy podczas
            sprawdzianu po wodę do kwiatków. Wracając do klasy bardzo głośno tupała na
            korytarzu tak że wszyscy zdołali pochować ewentualne pomoce.

zagrabek

Twoją klasę pamietam dobrze bo mieliśmy razem wf, studniówkę parę wycieczek
            (jak chociażby Żnin w I klasie) ale Tomków to było więcej. Ja jestem z "a"
            klasy, taki duży chłop w okularach
          • Gość: zybis Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.polpak-karton.pl 13.01.03, 10:16
            matura79. super że pamiętacie mi.in p. Miąskowską.Ja chodziłem do klasy
            Tomajowej.Ciekawe kto pamięta te super czasy.
            • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 13:08
              PISZESZ MATURA 79 MILAM WTEDY 3 LATKA JA MATURAC 97 ALE PANA MISKOWSKA PAMIETAM
              FIZA Z NIA TO LUZ W POROWANAIU DO PIENIAKOWEJ ALEBO AMPERKA
              POZDRAWIAM WSZYSTKICH W NOWYM ROKU
        • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 09:36
          CO DO RESZKI TO NAPRAWDE DOBY Z NIEGO BYL CHLOP HISTORYK TAKI .. ROBIL NIEZLE
          SPRAWDZANY MOZNA BYLO PISAC BZDURY BYLE DUZO. A SWINIAK TZN. PAN CISOWSKI NIE
          JEST DYREKTOREM OKONEK NIESTETY NADAL TAM KROLUJE.
          SWINIAK ZATO ROBI KARIRE JAKO POLITYK JEST RADNYM BYDGOSZCZY.
          TERAZ DO TOMKA OCZYWISCIE ZE PAMIETAM PANIA OD FIZYKI PO ZAJECIACH Z
          WIERZCHUCKIM PIENIAKOWA TO FIZA Z MIASKOWSKA TO BYL RAJ.
          W PRAWDZIE MINELISMY SIE W MORACH SZKOLY BO JA JA ZACZYNALAM W 1991 ROKU ALE
          TEZ DUZO PAMIETAM I PALAM, SENTYMENTEM DO NIEJ.
          BARDZO CHCIALBYM DO NIEJ WROCIC OCZYWISCIE Z DRUGIEJ STRONY ALE NARAZIE GRONO
          CHEMIKOW TRZYMA SIE DZIELNIE MAM NADZIEJE ZE NIEDLUGO POJDA NA ZASLUZONA
          EMERYTURE.
          POZDRAWIAM
          ODEZWIJCIE SIE
          GUMIS -ASIA
        • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 09:38
          EMERYTURE.
          POZDRAWIAM
          ODEZWIJCIE SIE
          GUMIS -ASIA
        • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 09:39
          EMERYTURE.
          POZDRAWIAM
          ODEZWIJCIE SIE
          GUMIS -ASIA
    • kedmund a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? 02.10.02, 13:50
    • Gość: Bobik Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.02, 16:25
      Chodzilem do Zasadniczej Szkoly Chemicznej w latach 1979-82 szukam kogos kto
      pamieta te czasy ?
      • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 14:53
        SORKI BOBIK ALE W TYCH LATACH TO JA CHODZILAM DO PODSTAWOWKI POZDRAWIAM
        • Gość: bobik Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.02, 15:47
          Szkoda ze nikt nie zaglada tutaj z rocznika 82 to juz sporo czasu temu ale
          bardzo dobrze wspominam szkole byla tez ostra jazda bez koksu :))
          nie mam innej mozliwosci kontaktu bo mieszkam za granica i rzadko bywam w
          Bydzi moze jednak ktos sie znajdzie z tego rocznika :)
        • Gość: bobik Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.02, 16:34
          Gumis dzieki za pozdrowienie :)
          przesylam takze tobie pozdrowienia z Berlina
          bobik
          • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 14:49
            CZESC BOBIK DZIEKI ZA POZDROWIENIA
            CHEMIK TO NAPRAWDE SZKOLA Z TRADYCJA
            LUDZIE Z TEJ SZKOLY ZAZWYCZAJ DALEKO ZASZLI, DALA NAM ONA DOBRE PODSTAWY.
            JESLI ZNAJDE KOGOS Z TWEGO ROCZNIKA TO POSTARAM SIE AQBY SIE Z TOBA
            SKONTAKTOWAL.
            PLANUJE ZROBIC ZJAZD W CHEMIKU CZY BYWASZ CZASEM W POLSCE NA TAKIM ZJEZDZIE
            PEWNIE SPOTKALBYS LUDZI Z TWEGO ROCZNIKA
            POZDRAWIAM
            GUMIS
      • Gość: mariola Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.centrin.net.id / 202.146.245.* 18.10.02, 16:38
        Gość portalu: Bobik napisał(a):

> Chodzilem do Zasadniczej Szkoly Chemicznej w latach 1979-82 szukam kogos kto
        > pamieta te czasy ?
        Hi ,konczylam technikum chemiczne w 79 roku.zaraz po maturze wyjechalam do
        indonezji gdzie nadal mieszkam.Kto pamieta mnie jeszcze prosze o kontakt.
        mariola@bdg.centrin.net.id.
        Serdecznie pozdrawiam wszystkich chemikow
    • Gość: Piotr Jordi Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 195.116.107.* 24.10.02, 10:05
      Kończyłem Poligrafika w 1991 roku. Pamiętam Świniaka, Jasiek, Miąskowską i
      Kowalczykową od PO. Super był Karakan i jego siatkówka. Jednak w mojej klasie
      był Robert Chrapek, który kochał koszykówke i ciągle grał na WF oraz
      Jureckiego "JURKA", który ciągle grał w piłkę nożną doprowadzając Karakana do
      szału. Pamiętam dobrze Lachowską, na Polskim można było lać wodę. Wystarczyło
      trochę inteligencji i wszystko było do przejścia.
      Z pozdrowieniami
      Piotr Nędzołek JORDI
      • Gość: GIMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 10:17
        CZESC PIOTR JA ZACZYNALAM CHEMIKA W 1991 WIEC MINELISMY SIE W PROGACH TEJ
        SZKOLY.
        OCZYWISCIE MIASKOWSKA UCZYLA NADAL TZN TAK SIE JEJ WYDAWALO.
        JASIEK NA ROSYJSKIM KAZALA NAM SPIEWAC ROZNE PIOSENKI OKUDZWY I INNYCH
        WYBITNYCH ROSJAN.
        KARAKAN SZALAL NADAL ALE TROCHE MU SIE POPRAWILO POZNIEJ, JAK WESZLYSMY NA
        TEMATY POLITYCZNE TO SIATKOWKA ODESZA NA DALSZY PLAN.
        POZDRAWIAM
    • Gość: Owsiak Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 18:56
      Chciałbym zdementować wszelkie pogłoski na temat tego, że Karakan po zakupie VW
      Jetta nie używał już poduszek. Według mojej wiedzy były mu nadal niezbędne.
      Pozdrawiam wszystkich ludzi z naszej budy. Faktycznie to była niezapomniana
      szkoła.
      Ktos zastanawiał się co z Kozikowską. Ja słyszałem plotki, że jej nerwowość na
      lekcjach pogłębiała się i ostatecznie wylądowała w psychiatryku. Ale ile w tym
      prawdy to nie wiem (skończyłem szkołę w 1996).
      Pamiętacie sklepik w piwnicy w którym można była całkiem przyjemnie wagarować?
      • Gość: GUMIS Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 13:32
        CZESC OWSIAK

POZDRAWIAM DO JAKIEJ KLASY CHODZILES.
        JA KONCZYLAM CHEMIK W 1997 TO TOZ ZA TOBA WIEC POWINNAM CIE PAMIETAC A TY MNIE
        NAPEWNO .
        PAMIETASZ PANIA OWCZARZAK OD ZAJEC POZALEKCYJNYCH JA TAM Z NIA CIAGLE WOJOWALAM.
        ONA SIE WCALE NIE ZMIENILA SPOTKALAM JA W TRAMWAJU TZN. ONA PRZYBIEGLA I
        CHCIALA MI WCISNAC BILETY NA JAKIS MUSIKAL NIC SIE BEBKA NIE ZMIENILA.
        A TAK WOGOLE KARAKAN TO FAJNY CHLOP ZAWSZE ZAGADA W MIESCIE I POWIE MIEL SKLOWKO
        NIEW NABIJAJCIE SIE AZ TAK Z NIEGO
        POZDRAWIAM
        GUMIS
    • Gość: Piotr J. Zespół Szkół Chemicznych IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 09.01.03, 03:47
      Chemicy wszystkich krajów!
      Sniegu po pachy, smacznej kielbachy, prezentow kupe,
      rozgi na dupe (hmm)
      do nieba choinki i wedzonej szynki
      oraz Szczesliwego wskoku do Nowego Roku
      Życzy Piotr J. z TCh klasa p. Pieniak (a pierwotnie
      p.Jabłonowskiej)
    • adamus56 Re: Zespół Szkół Chemicznych 02.02.03, 09:47
      Pozdrawiam wszystkich pamiętających panią Miąskowską, chodziłem do 5-letniego
      Technikum Chemicznego, matura 1976r. Była naszą wychowawczynią przez 4 lata. W
      ciągu okresu mieliśmy po jednej góra dwie oceny. Zawsze były ważniejsze sprawy
      klasowe niż fizyka. Oczywiście wychodziła w czasie klasówki; nic się nie
      zmieniło... Chyba nikt z nas nie zdawał na studia tam gdzie na egzaminach
      wstępnych była fizyka. No teraz to chyba ja jestem najstarszy na tym forum...
      • Gość: Mariusz Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 192.11.224.* 04.04.03, 17:19
        Hej,

kto jeszcze zyje z tamtych lat?
        To byly czasy, lza sie w oku kreci.

Pozdrawiam,
        Mariusz Blank
        • Gość: mblank@gazeta.pl Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: 192.11.224.* 04.04.03, 17:21
          lata 1971 -1976

Podaje adres:
          mblank@gazeta.pl

• Gość: iza Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.proxy.aol.com 30.11.03, 01:35
        Miąskowska jeszcze uczyla fizyki w 2000 roku,jak jeszcze chodzilem do tej szkoly
    • Gość: celny Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 00:51
      czy "gnat" to był ten mały?
    • Gość: Iza,matura89 Re: Zespół Szkół Chemicznych IP: *.awacom.net 04.03.04, 22:34
      Iza- matura 89,technikum chemiczne. Pamięta ktoś nauczycielkę "pomiarów" (nie
      pamiętam nazwiska)? Kiedyś kazała nam podgrzać wodę do 200 st.C. Do dziś mnie
      to bawi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka