Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 10:36 kupia polsat czy nie kupia jesli tak -bedzie to mialo wplyw na zawartosc programowa? -obawy o dominacje medialna sluszne, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fin Re: koszyk Agory IP: *.atr.bydgoszcz.pl 12.04.02, 10:45 Gość portalu: TedŽ napisał(a): > kupia polsat czy nie kupia Jesli będą mogli, to chyba kupią. > -bedzie to mialo wplyw na zawartosc programowa? Z pewnoscią. Polsat dał się wyprzedzić TVN i cały czas regularnie obniża poziom. Symptomów poprawy nie widać. Agora, jesli ich przejmie, będzie musiala cos z tym zrobić no i chyba nie po to by ich przejęła, żeby pozwolić na upadek Polsatu. Ja mam nadzieję, że Polsat pod władzą Agory stawi czoło TVP1 i TVN w dziedzinie programów informacyjnych. Obawiam się tylko, że będzie za dużo propagandy (co widać w GW). > -obawy o dominacje medialna sluszne, czy nie? Zecydowanie nie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: koszyk Agory IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 11:18 Gość portalu: fin napisał(a): > > -obawy o dominacje medialna sluszne, czy nie? > > Zecydowanie nie. > a ja mam obawy, ze bedzie to zbyt duza sila razenia juz w tej chwili sama gazeta potrafi dosc skutecznie zmanipulowac, jesli dojdzie do tego tv o takim zasiegu to bedzie juz moc atomowa (atomski zyjesz?) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: koszyk Agory 12.04.02, 17:41 tak tez sie zgadzam, ze trzy monopole jak mawia pewna pani minister to torche za duzo ;o KroTosS -__- Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: koszyk Agory 12.04.02, 17:49 tak na kanwie tej dyskusji polecam dwa linki: info.onet.pl/479235,11,item.html www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=54&wid=706544&aid=706544 KroTosS -__- Ps.Pierwszy to artykul, drugi to link do watku z cytatem piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: koszyk Agory 15.04.02, 15:42 Ale obawiasz się, że będzie za dużo propagandy, a samej propagandy się nie boisz. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: koszyk Agory IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.04.02, 17:08 lokator napisał(a): > Ale obawiasz się, że będzie za dużo propagandy, a samej propagandy się nie > boisz. Prawda? Prawda. Propaganda (można też użyć okreslenia użytego przez Teda: "manipulacja", chyba jest ono w tym przypadku lepsze od użytego przeza mnie) istnieje w każdym z kanałów telewizyjnych. Oglądam programy telewizyjne kilku stacji (TVP1, TVP2, TVP3, TVN, Polsat, Puls) więc wiem, co mówię. Każda ze stacji zupełnie inaczej naswietla podawane informacje, często przemilcza "drobne szczegóły" które w rzeczywistosci mogą zupełnie zmieniać odbiór danej wiadomosci przez widzów. No i dobór podawanych informacji (z wyjątkiem 2-3 najważniejszych) jest bardzo różny. Dlatego własnie staram się oglądać "dzienniki" różnych stacji, żeby z tego "galimatiasu sprzecznych ze sobą manipulacji" wyłowić nak najbardziej obiektywny obraz. Nie boję się więc tego, że po przejęciu Polsatu przez GW, Polsat stanie się "manipulatorem". Bo w jakims tam stopniu (i to niemalym) teraz także tym "manipulatorem" już jest. Boję się tylko, tak jak napisałem, że tej manipulacji będzie zbyt wiele. Bo potencjalny kupiec Polsatu, czyli GW, w niektórych tematach nie zna umiaru, jej dziennikarze dostają "klapki na oczy" i potrafią tak nachalnie prowadzić "akcje propagandowe", że każdego aż odrzuca. Jako stary czytelnik GW móglbym wymienić kilkanascie takich przypadków, kiedy jej dziennikarze dostawali w jakims temacie amoku. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: koszyk Agory IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 17:33 uff, to mi ulzylo po pierwszym twoim poscie juz zaczalem sie o ciebie bac a tu okazuje sie, ze nieslusznie moje obawy nie dotycza mnie osobiscie (chyba, ze zaczna manipulowac bardziej inteligentnie i mniej jawnie, bo jak napisales z niektorych tematow az bucha) boje sie o lud pracujacy miast i wsi, o tych wszystkich ktorzy czytaja jedna gazete i ogladaja jedne wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś