Dodaj do ulubionych

koszyk Agory

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 10:36
kupia polsat czy nie kupia

jesli tak
-bedzie to mialo wplyw na zawartosc programowa?
-obawy o dominacje medialna sluszne, czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: fin Re: koszyk Agory IP: *.atr.bydgoszcz.pl 12.04.02, 10:45
      Gość portalu: TedŽ napisał(a):
      > kupia polsat czy nie kupia

Jesli będą mogli, to chyba kupią.

> -bedzie to mialo wplyw na zawartosc programowa?

Z pewnoscią. Polsat dał się wyprzedzić TVN i cały czas regularnie obniża poziom. Symptomów poprawy nie widać.
      Agora, jesli ich przejmie, będzie musiala cos z tym zrobić no i chyba nie po to by ich przejęła, żeby pozwolić na
      upadek Polsatu. Ja mam nadzieję, że Polsat pod władzą Agory stawi czoło TVP1 i TVN w dziedzinie programów
      informacyjnych. Obawiam się tylko, że będzie za dużo propagandy (co widać w GW).

> -obawy o dominacje medialna sluszne, czy nie?

Zecydowanie nie.

Pozdr
      • Gość: Ted® Re: koszyk Agory IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 11:18
        Gość portalu: fin napisał(a):

> > -obawy o dominacje medialna sluszne, czy nie?
        >
        > Zecydowanie nie.
        >

a ja mam obawy, ze bedzie to zbyt duza sila razenia
        juz w tej chwili sama gazeta potrafi dosc skutecznie zmanipulowac, jesli dojdzie
        do tego tv o takim zasiegu to bedzie juz moc atomowa (atomski zyjesz?)
        • krotoss Re: koszyk Agory 12.04.02, 17:41
          tak tez sie zgadzam, ze trzy monopole jak mawia pewna pani minister to torche
          za duzo ;o

KroTosS -__-

• krotoss Re: koszyk Agory 12.04.02, 17:49
            tak na kanwie tej dyskusji polecam dwa linki:

info.onet.pl/479235,11,item.html

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=54&wid=706544&aid=706544

KroTosS -__-

Ps.Pierwszy to artykul, drugi to link do watku z cytatem piosenki.

• lokator Re: koszyk Agory 15.04.02, 15:42
        Ale obawiasz się, że będzie za dużo propagandy, a samej propagandy się nie
        boisz. Prawda?
        • Gość: fin Re: koszyk Agory IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.04.02, 17:08
          lokator napisał(a):
          > Ale obawiasz się, że będzie za dużo propagandy, a samej propagandy się nie
          > boisz. Prawda?

Prawda.
          Propaganda (można też użyć okreslenia użytego przez Teda: "manipulacja", chyba jest ono w
          tym przypadku lepsze od użytego przeza mnie) istnieje w każdym z kanałów telewizyjnych.
          Oglądam programy telewizyjne kilku stacji (TVP1, TVP2, TVP3, TVN, Polsat, Puls) więc wiem, co
          mówię. Każda ze stacji zupełnie inaczej naswietla podawane informacje, często przemilcza
          "drobne szczegóły" które w rzeczywistosci mogą zupełnie zmieniać odbiór danej wiadomosci
          przez widzów. No i dobór podawanych informacji (z wyjątkiem 2-3 najważniejszych) jest
          bardzo różny.
          Dlatego własnie staram się oglądać "dzienniki" różnych stacji, żeby z tego "galimatiasu
          sprzecznych ze sobą manipulacji" wyłowić nak najbardziej obiektywny obraz.

Nie boję się więc tego, że po przejęciu Polsatu przez GW, Polsat stanie się "manipulatorem". Bo
          w jakims tam stopniu (i to niemalym) teraz także tym "manipulatorem" już jest.
          Boję się tylko, tak jak napisałem, że tej manipulacji będzie zbyt wiele. Bo potencjalny kupiec
          Polsatu, czyli GW, w niektórych tematach nie zna umiaru, jej dziennikarze dostają "klapki na
          oczy" i potrafią tak nachalnie prowadzić "akcje propagandowe", że każdego aż odrzuca.
          Jako stary czytelnik GW móglbym wymienić kilkanascie takich przypadków, kiedy jej dziennikarze
          dostawali w jakims temacie amoku.
          Pozdr

• Gość: Ted® Re: koszyk Agory IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 17:33
            uff, to mi ulzylo
            po pierwszym twoim poscie juz zaczalem sie o ciebie bac a tu okazuje sie, ze
            nieslusznie

moje obawy nie dotycza mnie osobiscie (chyba, ze zaczna manipulowac bardziej
            inteligentnie i mniej jawnie, bo jak napisales z niektorych tematow az bucha)
            boje sie o lud pracujacy miast i wsi, o tych wszystkich ktorzy czytaja jedna
            gazete i ogladaja jedne wiadomosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka