Dodaj do ulubionych

WAŻNE OGŁOSZENIE !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 12:38
Uwaga ! Uwaga !!!

W najbliższą niedzielę 10 października 2004 o godz. 16:00 na barce przy
hali „Łuczniczki” (pokład zamknięty) odbędzie się zebranie osób
zainteresowanych założeniem stowarzyszenia na rzecz rozwoju miasta Bydgoszczy.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy.

P.S. Prosimy poinformować również rodzinę, przyjaciół, znajomych.
Obserwuj wątek
    • noname4you Re: WAŻNE OGŁOSZENIE !!! 08.10.04, 12:40
      można poznać jakieś szczegóły?????
      • Gość: Marian Re: WAŻNE OGŁOSZENIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 12:51
        Na barce, na pokładzie zamkniętym :-)
        • radca Re: WAŻNE OGŁOSZENIE !!! 08.10.04, 12:53
          Gość portalu: Marian napisał(a):

> Na barce, na pokładzie zamkniętym :-)

- tez na to zwrocilem uwage Marianie :)

oj bedzie tloczno - co ?

radca
          • Gość: michu Re: WAŻNE OGŁOSZENIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:45
            A takich stowarzyszen juz nie ma?

Towarzystwo Miłosników Miasta Bydgoszczy na przykład?
        • vviosna Re: WAŻNE OGŁOSZENIE !!! 09.10.04, 23:08
          Gość portalu: Marian napisał(a):

> Na barce, na pokładzie zamkniętym :-)

pokladzie czy oddziale? ;))
    • Gość: luci Re: WAŻNE OGŁOSZENIE !!! IP: 82.146.225.* 08.10.04, 13:51
      - to pachnie "radcą",ma biegunkę inicatyw.
      • Gość: "jatrzący Leszek" "jatrzący Leszek" jest rzeczywiscie utrapieniem. S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:16
        nie "sdfg" to "jątrzacy leszek". Gdybym chciał sie tak zachowywać, jak ten
        osobnik (podszywacz, kłamca...), to żeby mu zrobic na złość ogłosiłbym że
        sotkanie odwołane. Ale nie zniże sie do twojego poziomu Janie Maternicki :-(

A OTO USTALENIA TORUNIAN O JĄTRZĄCYM LESZKU:

"jatrzący Leszek" jest rzeczywiscie utrapieniem. Są głosy o złosliwych
        zachowaniach od wielu. To co wiemy dzis:

1. Przybiera wiele nicków na Forum Wyborczej:
        zalogowane: leszek21-alfa12-rerno29-wchodzi-genuine44
        niezalogowane: alfa-artur-leszek-ja-gość-lolek-słodki penisek, dawniej też mix-
        ksero-ala.
        Udowodnił to własną głupią pomyłką, obrażając się 16.09 na post (jako "alfa")
        skierowany do "leszka".
        Mieszka w Bydgoszczy. Prawdopodobnie nazywa sie Jan Maternicki, leczy sie
        psychatrycznie po próbach samobójczych, ma sporo długów i usilnie gra w Lotto.
        Taki typ. Podawał to "Jerzy".

2. Co robi: Wyśmiewa Torun na wszystkich płaszczyznach. Dla niego Torun jest
        zawsze głupi, prymitywny, mały, brudny, brzydki, pełen afer. W każdym wątku na
        siłę szuka torunskich afer, przekrętów, wszystko wyszydza. W Toruniu denerwuje
        i niszczy inicjatywy, wyśmiewa Nowosci, UMK, tworzone TV3. Obraża innych,
        podszywa sie - bezczelnie wymyśla intrygi, jakoby robione przez złośliwych
        Torunian, a tak naprawdę przez niego. Tworzy obraźliwe tematy "skandal
        w...", "afera w..." - a potem je podbija co 2-3 dni. Okłamuje Bydgoszczan na
        ich forum, pisząc np.: "Torun chce zabrać (przenieść) oddział TV3". Czepia sie
        strony www.torun-bydgoszcz.pl - nie widzi w niej chęci pojednania czy
        nawoływania do dwumiasta, lecz "chorobliwą nienawiść do Bydgoszczy". Nienawidzi
        idei aglomeracji. Niszczy wizerunek Torunia i nas. Typowy oszołom. Zarzuca
        innym własne grzechy - łączy Torunian go tropiących (max, ad, PIT, ff, mnie) w
        jedną postać. Na bydgoskim forum traktowany jak folklor.

3. Inne działania:
        Chce stworzyć stowarzyszenie zwalczające jakoby "nieuczciwe działania Torunia
        wobec Bydgoszczy" i podaje mail: zzy@buziaczek.pl - odzew Bydgoszczan prawie
        zerowy, większośc (radca, lokator, maciej) ignoruje go lub odtrąca.

4. Sam o sobie: niby ukończył prawo na UMK, podawał fikcyjne nazwisko Leszek
        Zygmuntowicz (Tetmajera 8)

5. Inni już walcza z Leszkiem - na forum Wyborczej sa juz chetni do wyłapania
        go - "ff", "jerzy":
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16267668&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16224372&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=15792293&v=2&s=0

5. Jak go rozpoznać:
        - na Wyborczej zawsze "IP.*neoplus.adsi.tpnet.pl"
        - pisze od 8.00 do 24.00, czasem nawet o 2.00 w nocy (!)
        - wkleja każdy post po kilka razy na forum B-czy, T-nia i B-T
        - zakłada albo tematy niby gloryfikujące Torun w sposób cyniczny (Disnejland,
        lizanie Sobeckej...) albo niby napady Torunian na Bydgoszcz. Generalnie
        wysmiewa Torun albo robi z Torunian wariatów
        - podszywa sie pod nicki innych (samemu to cynicznie zarzucając)
        Jesli jakis wariat pisze totalne głupoty o Toruniu i ma takie IP - to na 99%
        jest to "jątrzący leszek" - "alfa"

6. Rys psychologiczny: mężczyzna około 30-35 lat, bez stałej pracy (bardzo dużo
        czasu). Prawdopodobnie jest silnie zakompleksiony, samotny, możliwe że
        bezrobotny, ma problemy z własną osobowością. Bardzo uparty, łatwo wytrącić go
        z równowagi. Robi dużo aluzji do seksu, dlatego pewnie jest samotny. Jest dośc
        czujny i zarzuca innym własne cechy. Szybko przechodzi od obrony do ataku.
        Niezły demagog - stara się udowodnić wszystko. Prawdopodobnie przeżywa silny
        kryzys wieku średniego.

NIE DOPUŚĆMY, BY ZACHWAŚCIŁ NAM NASZE FORUM !
        • Gość: alfa Re: "jatrzący Leszek" jest rzeczywiscie utrapieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 18:52
          Weż się ad, edi podpisz swoim nickiem a potem wstawiaj tak jak lubisz swój
          tekst metodą kopiuj wklej. I jak sądzę chociaż nie proszony przylecisz z
          wywieszonym jęzorem na to spotkanie w poszukiwaniu Jana Maternickiego.
        • ted.allrightsreserved Re: "jatrzący Leszek" jest rzeczywiscie utrapieni 09.10.04, 23:50
          Gość portalu: "jatrzący Leszek" napisał(a):
          >
          > NIE DOPUŚĆMY, BY ZACHWAŚCIŁ NAM NASZE FORUM !

to jest NASZE forum.
          najwiekszym chwastem na razie jestes ty. nie znasz innych innych kombinacji
          klawiszy niz Ctrl-C, Ctrl-V???
      • radca Re: WAŻNE OGŁOSZENIE !!! 08.10.04, 17:01
        Gość portalu: luci napisał(a):

> - to pachnie "radcą",ma biegunkę inicatyw.

- wesole :)))

radca
    • leszek21 WAŻNE OGŁOSZENIE !!! 08.10.04, 15:21
      Uwaga ! Uwaga !!!

W najbliższą niedzielę 10 października 2004 o godz. 16:00 na barce przy
      hali „Łuczniczki” (pokład zamknięty) odbędzie się zebranie osób
      zainteresowanych założeniem stowarzyszenia na rzecz rozwoju miasta Bydgoszczy.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy.

P.S. Prosimy poinformować również rodzinę, przyjaciół, znajomych.

• Gość: Yaraz Re: WAŻNE OGŁOSZENIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 15:24
        A w sobote wyjazd kibicow do Torunia
        Wyjazd do…Torunia Już w najbliższą sobotę nasz
        zespól czeka kolejny mecz wyjazdowy, tym razem do
        Torunia. I mimo ze nie gramy z Elaną mecze z
        toruńskimi rywalami zawsze potrafiliśmy się
        zmobilizować. Dlatego na ten mecz jedziemy
        pociągiem aby pojechało nas jak najwięcej. Nasz
        zespól chyba już otrząsnął się po najgorszym
        początku sezonu w historii klubu i wierzymy, że z
        Torunia wywiezie kolejny komplet punktów. My na
        pewno nasza obecnością pomożemy im w tym. Sobota
        stadion Pomorzanina Toruń godzina 14.00 Zbiorka na
        Dworcu Głównym PKP o 9.30!! Pociąg to ten o 10.04
        BYDGOSZCZ NASZYM MIASTEM ZAWISZA NASZYM
        KLUBEM
    • Gość: Yaraz Dzien papieski:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:25
      W ogole to w niedziele o 16 zaczyna sie koncert RAZ DWA TRZY o 16 w Łuczniczce
      z okazji dnia papieskiego w Bydgoszczy:>
      • Gość: magda a w ogóle jest wystawa kwiatów w Myslecinku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:27
        a w ogóle jest wystawa kwiatów w Myslecinku!
        • radca Re: a w ogóle jest wystawa kwiatów w Myslecinku! 09.10.04, 14:11
          no , to cos sie dzieje :)

radca
          • Gość: kujawianka ub toruniewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 09:04
            Nic dodać nic ująć
            www.torun-bydgoszcz.pl/forumtb/viewtopic.php?t=408
            • Gość: Herbert Patologia nauczania we freblowkach polskich IP: *.cvx.algx.net 10.10.04, 12:00
              2004-09-13 11:27
              Ewa73
              Na mojej uczelni około 20% wszystkich pracowników to starsi wykładowcy.
              Większość z nich to osoby, które przez kilka, a nawet kilkanaście lat nic nie
              opublikowali.

Nie tylko nie ma miejsca, by zatrudnić nowych asystentów, ale niektórzy z tych
              co już pracują mają poważne problemy. Robi się wszystko, by pozbyć się osób (
              zwłaszcza młodych) spoza układów np. przeciwko takiej osobie nastawia się
              studentów, by pisali skargi.

Na jednym ze stanowisk kierowniczych jest osoba, która zrobiła doktorat 17 lat
              temu, ani myśli o habilitacji, bo po co, skoro jest starszym wykładowcą.

2004-09-11 23:04
              eini
              To co napiszę pewnie nie będzie rzadną nowością dla tych, którzy byli lub są
              zagranicą.

Jestem doktorantem, robię doktorat z chemii. Można powiedzieć, że miałem dużo
              szczęścia, o promotorze mojej pracy doktorskiej nie mogę powiedzieć złego
              słowa.

W trakcie ostatnich trzech lat napisałem kilka publikacji razem ze swoim
              szefem. Byłem na stypendium w UE, oraz za oceanem.

Będąc w jednym z krajów UE widziałem przepaść pomiędzy "moją" uczelnią a
              uniwersytetem w tamtym kraju.
              ----------------------------------------------------------------------
              I to zarówno przepaść pod względem wyposażenia jak i podejścia do nauki.
              ----------------------------------------------------------------------
              Ale dopiero pobyt za oceanem pokazał mi jak daleką drogę mamy do pokoniania w
              Polsce.

I nie chodzi tutaj głównie o pieniądze, chociaż to też.

Pracując na jednym z tamtejszych uniwersytetów zetknąłem się z ciekawym
              zjawiskiem, z jakim nie spotkałem się w Polsce.

Idąc wieczorem do domu mijam inne laby [laboratoria], w których pracują prawie
              wyłącznie MŁODZI ludzie, co jest niespotykane w Polsce. Np. na mojej
              macierzystej uczelni w labach siedzą starsi wykładowcy, którzy nic z nauką nie
              mają wspólnego od wielu, wielu lat, no ale etaty oraz miejsce dla młodych ludzi
              jest zajęte.

No i oczywiście u nas liczy się staż pracy w latach, a nie w dorobku naukowym.
              Może to się kiedyś zmieni, bo inaczej nie będzie nauki w Polsce.

2004-05-26 18:014-05-26 18:01
              Józef Wieczorek

Nasz LIST OTWARTY W SPRAWIE PATOLOGII W NAUCE I SZKOLNICTWIE WYŻSZYM zostal
              umieszczony na forum dyskusyjnym Gazety Wyborczej - Aktualności - Nauka i jest
              dostępny pod adresem
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=12951752
              Zachęcam do dyskusji.

List podpisują kolejne osoby. Patrz strona głowna.
              free.p4u.pl/f/102/n_viewtopic.php?forum=f905&dz_id=1&id=97&lps=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka