IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 17:40
Powtarzam pytanie sprzed kilku miesięcy - czy jest ktoś z 30 podstawówki.
ludzie przeca macie internet no nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: SP30 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 08:16
      ja chodzilem do 30 - ale dawno, dawno temu - jest tam jeszcze pan K.astrau
      • Gość: MW Re: SP30 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 13:01
        Ja też chodziłem bardzo dawno, ale jest jeszcze silnie aktywny pan Kastrau
        który na osiedlu organizuje zawody speedrowerowe na własnym torze itd.
      • Gość: AS Re: SP30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 07:57
        Chodziłam i byłam z pierwszego naboru. Tzn. zasiedliłam jedną z pierwszych
        siódnych klas , które wyszły ze szkoły!!!
        Niektórych wspominam mile i nnych mniej !
        Pozdrawiam wszystkich , którzy tam byli , uczyli się i uczyli nas !
    • Gość: Pik Re: SP30 IP: 213.77.40.* 19.05.02, 22:38
      30 znika jest gim 23ale zabytki nauczycielskie jeszcze są może pamietacie jacy?
      • Gość: MW Re: SP30 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 13:06
        zabytki... hmm. kto to jacy to nie wiem może inne okreslenie albo wprost, a
        zabytki to np pan Kozłowski, który dzielnie zza wąsów i okularów wykłada
        niezrozumiałym bełkotem zawiłości żłobka matematycznego. Jest chyba jeszcze
        sympatyczna pani Dankowska od geografii, pani Pantkowska - dla mnie najlepszy
        matematyk, pan Pyszko - tu bez komentarza - zorientowani wiedzą o co chodzi.
        Nie wiem jak z polonistami ale pan Długosz i pani Stelmaszyk to tez swojego
        rodzaju zabytki. No i woźny - pan Rysiu który gdy ja opuszczałem szkołę miał
        jeszcze ciemne włosy, a teraz jest juz siwy. Pozdrawiam ich wszystkich.
    • Gość: Krzyszto Re: SP30 - '89 IP: 213.76.53.* 09.06.02, 23:27
      zagląda tu ktoś z VIII a, kończący SP 30 w 1989 r.? Odezwijcie się na portalu!
      • Gość: IB Re: SP30 - '89 IP: *.comarch.pl 26.09.02, 11:13
        np. ja :)
        Pozdrowienia z Krakowa
    • Gość: pap Re: SP30 IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 22.07.02, 19:44
      Gość portalu: MW napisał(a):

> Powtarzam pytanie sprzed kilku miesięcy - czy jest ktoś z 30 podstawówki.
      > ludzie przeca macie internet no nie?

A czy wiesz młody człowieku, że 30 pierwszą siedzibę miała na osiedlu Leśnym,
      przy ulicy Grabowej i wypuściła wielu znanych w mieście ludzi (o sobie tego,
      niestety, nie mogę powiedzieć)?
      • Gość: Andrzej Re: SP30 IP: *.nsw.bigpond.net.au 07.08.02, 15:35
        Gość portalu: pap napisał(a):

> Gość portalu: MW napisał(a):
        >
        > > Powtarzam pytanie sprzed kilku miesięcy - czy jest ktoś z 30 podstawówki.
        > > ludzie przeca macie internet no nie?
        >
        > A czy wiesz młody człowieku, że 30 pierwszą siedzibę miała na osiedlu
        Leśnym,
        > przy ulicy Grabowej i wypuściła wielu znanych w mieście ludzi (o sobie tego,
        > niestety, nie mogę powiedzieć)?
        Do tej 30-tki chodzilem w 64-tym i 65-tym roku a potem zostalem przeniesiony
        do 20 (nowo otwarta szkola w tym czasie)
        Pozdrowienia Andrzej
    • kedmund poszukaj na szkolnelata.pl 11.10.02, 15:01
    • Gość: Jarek Re: SP30 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.02, 16:07
      Uczyłem się w tej szkole w drugiej połowie lat siedemdziesiątych, kiedy jeszcze
      miała siedzibę na ulicy Grabowej na Osiedlu Leśnym. Pamiętam, że było tam dość
      fajnie, a poza tym miałem blisko do domu. Ulica Grabowa nie była wtedy jeszcze
      pokryta asfaltem i wszędzie walała się zółta glina.
      Pamiętacie międzyszkolne zawody sportowe - moja klasa odnosiła w nich sukcesy.
      To były czasy. Później zostałem przeniesiony obok, do sąsiedniej "dwudziestki"
      i na początku trudno było mi się przyzwyczaić do nowej szkoły.
      Moją wychowawczynią w SP 30 była pani Kamenc (niestety, nie wiem, czy dobrze
      piszę Jej nazwisko). Trzeba przyznać, że była dobrym nauczycielem. Przez długi
      czas uczyła mnie w domu.
      Pozdrawiam wszystkich dawnych i obecnych uczniów, gdziekolwiek są.
      • Gość: B<l< Re: SP30 IP: *.proxy.aol.com 02.02.03, 18:18
    • Gość: Kubica Re: SP30 IP: *.dostep.pl 23.01.03, 11:11
      Ja kiedyś chodziłem do 30 stki i to nie tak dawno bo zaledwie 5... Kozłowski
      był moim wychowawcą hehehe to był nauczyciel (WIELKIE POZDROWIENIA DLA NIEGO)
      a Kastraua często widzę na osiedlu:) ... kurde aż się łza w oku kręci gdy sobie
      wspominam tamte czasy... Pozdrowienia dla wszystkich z SP 30 a wszczególności
      dla całej byłej 8b P.S. Żaba odezwij się!!!
      • endy82 Re: SP30 23.01.03, 22:31
        Ja tez skonczylem 30 5 lat temu... milo sie wspomina te 8 lat. Pozdrowienia dla
        calej 8e
    • Gość: kubica Re: SP30 IP: *.dostep.pl 24.01.03, 08:05
      A kto chodził do 8e? stachu kurak czaja czy też słoń trela i pająk? Pozdrawiam
      • Gość: Mrozik Re: SP30 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 19:41
        Do 8e chodzilem m.in z Endym,Flubym,Ciemiorkiem i innymi swirami:-))8e byla
        najlepsza.Kto wie co sie dzieje z pania Szczepkowska????(nasza wychowawczyni)
    • Gość: Kubica Re: SP30 IP: *.dostep.pl 03.02.03, 12:17
      Wiem wiem gadałem z Endym:) Szczepkowska to ta w tych wielkich cynglach?
      zresztą nieważne... pozdrówka:)
      • Gość: zonc Re: SP30 IP: *.awacom.pl 18.09.03, 21:55
        No to moją byłą szkółkę do góry niosę, pan Kastrau, panie Szarpak, Miławska,
        Firczyk.. Cieślak... heh to było miłe życie..
    • Gość: Emila Re: SP30 IP: *.iweb.pl 18.02.04, 19:49
      A jest moze ktos kto konczyl 8e w 1999r?Wychowawca byl Dlugosz-w sumie teraz
      sie go nawet fajnie wspomina.Pozdrawiam!
    • Gość: Miśka Ja IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 06.03.04, 10:00
      Ja jestem z sp30, a właściwie to nie sory, bo ja już jestem w 3 klasie gim23 =)
      • Gość: aga tu Re: SP 30 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.12.04, 23:19
        Ja chodziłam do 30 w latach 1995 - 2001. Naprawdę bardzo miło wspominam tamte
        czasy. Pozdrawiam panią Pantkowską - najlepszą matematyczkę w moim życiu i pana
        Szczepkowskiego - wymagającego, ale świetnego poloniste, oraz całą 6a (z 2001).
    • Gość: Edek Chodzilem do 30 1985-1992 IP: *.ipt.aol.com 04.11.04, 19:52
      Mam mile wspomnienia z tej budy, moze z wyjatkiem nienormalnego dyra, szczepowskiego. Moja wychowawczynia byla p. Janina Kawlerska, rowna babka. Cenilem tez Dankowska i Wlosinskiego od WFu. Poza tym ta szkola nieodlacznie kojarzyc mi sie bedzie ze Szwderowem. Po 5 klasie nastapila tzw. rejonizacja i przeniesiono mnie z polowa innej klasy do nowo wybudowanej SP63 na Goszczynskiego. Pozdrawiam tych co zostali przy SP30: Magde Kuznik, Goske German, Piotra Szymoniaka i Lukasza Grzelaka. Pawel Dz.
    • danielw1983 Re: SP30 26.04.24, 06:38
      Szukam z tego okresu jakiś zdjęć klasowych pomoże ktoś
    • danielw1983 Re: SP30 26.04.24, 06:44
      Poszukuję jakiś zdjęć klasowych z lat 1994-1996 kontakt na Facebooku Daniel Wiśniewski pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka