Gość: MW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 17:40 Powtarzam pytanie sprzed kilku miesięcy - czy jest ktoś z 30 podstawówki. ludzie przeca macie internet no nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: SP30 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 08:16 ja chodzilem do 30 - ale dawno, dawno temu - jest tam jeszcze pan K.astrau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: SP30 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 13:01 Ja też chodziłem bardzo dawno, ale jest jeszcze silnie aktywny pan Kastrau który na osiedlu organizuje zawody speedrowerowe na własnym torze itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: SP30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 07:57 Chodziłam i byłam z pierwszego naboru. Tzn. zasiedliłam jedną z pierwszych siódnych klas , które wyszły ze szkoły!!! Niektórych wspominam mile i nnych mniej ! Pozdrawiam wszystkich , którzy tam byli , uczyli się i uczyli nas ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik Re: SP30 IP: 213.77.40.* 19.05.02, 22:38 30 znika jest gim 23ale zabytki nauczycielskie jeszcze są może pamietacie jacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: SP30 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 13:06 zabytki... hmm. kto to jacy to nie wiem może inne okreslenie albo wprost, a zabytki to np pan Kozłowski, który dzielnie zza wąsów i okularów wykłada niezrozumiałym bełkotem zawiłości żłobka matematycznego. Jest chyba jeszcze sympatyczna pani Dankowska od geografii, pani Pantkowska - dla mnie najlepszy matematyk, pan Pyszko - tu bez komentarza - zorientowani wiedzą o co chodzi. Nie wiem jak z polonistami ale pan Długosz i pani Stelmaszyk to tez swojego rodzaju zabytki. No i woźny - pan Rysiu który gdy ja opuszczałem szkołę miał jeszcze ciemne włosy, a teraz jest juz siwy. Pozdrawiam ich wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyszto Re: SP30 - '89 IP: 213.76.53.* 09.06.02, 23:27 zagląda tu ktoś z VIII a, kończący SP 30 w 1989 r.? Odezwijcie się na portalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IB Re: SP30 - '89 IP: *.comarch.pl 26.09.02, 11:13 np. ja :) Pozdrowienia z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pap Re: SP30 IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 22.07.02, 19:44 Gość portalu: MW napisał(a): > Powtarzam pytanie sprzed kilku miesięcy - czy jest ktoś z 30 podstawówki. > ludzie przeca macie internet no nie? A czy wiesz młody człowieku, że 30 pierwszą siedzibę miała na osiedlu Leśnym, przy ulicy Grabowej i wypuściła wielu znanych w mieście ludzi (o sobie tego, niestety, nie mogę powiedzieć)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SP30 IP: *.nsw.bigpond.net.au 07.08.02, 15:35 Gość portalu: pap napisał(a): > Gość portalu: MW napisał(a): > > > Powtarzam pytanie sprzed kilku miesięcy - czy jest ktoś z 30 podstawówki. > > ludzie przeca macie internet no nie? > > A czy wiesz młody człowieku, że 30 pierwszą siedzibę miała na osiedlu Leśnym, > przy ulicy Grabowej i wypuściła wielu znanych w mieście ludzi (o sobie tego, > niestety, nie mogę powiedzieć)? Do tej 30-tki chodzilem w 64-tym i 65-tym roku a potem zostalem przeniesiony do 20 (nowo otwarta szkola w tym czasie) Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: SP30 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.02, 16:07 Uczyłem się w tej szkole w drugiej połowie lat siedemdziesiątych, kiedy jeszcze miała siedzibę na ulicy Grabowej na Osiedlu Leśnym. Pamiętam, że było tam dość fajnie, a poza tym miałem blisko do domu. Ulica Grabowa nie była wtedy jeszcze pokryta asfaltem i wszędzie walała się zółta glina. Pamiętacie międzyszkolne zawody sportowe - moja klasa odnosiła w nich sukcesy. To były czasy. Później zostałem przeniesiony obok, do sąsiedniej "dwudziestki" i na początku trudno było mi się przyzwyczaić do nowej szkoły. Moją wychowawczynią w SP 30 była pani Kamenc (niestety, nie wiem, czy dobrze piszę Jej nazwisko). Trzeba przyznać, że była dobrym nauczycielem. Przez długi czas uczyła mnie w domu. Pozdrawiam wszystkich dawnych i obecnych uczniów, gdziekolwiek są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubica Re: SP30 IP: *.dostep.pl 23.01.03, 11:11 Ja kiedyś chodziłem do 30 stki i to nie tak dawno bo zaledwie 5... Kozłowski był moim wychowawcą hehehe to był nauczyciel (WIELKIE POZDROWIENIA DLA NIEGO) a Kastraua często widzę na osiedlu:) ... kurde aż się łza w oku kręci gdy sobie wspominam tamte czasy... Pozdrowienia dla wszystkich z SP 30 a wszczególności dla całej byłej 8b P.S. Żaba odezwij się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
endy82 Re: SP30 23.01.03, 22:31 Ja tez skonczylem 30 5 lat temu... milo sie wspomina te 8 lat. Pozdrowienia dla calej 8e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubica Re: SP30 IP: *.dostep.pl 24.01.03, 08:05 A kto chodził do 8e? stachu kurak czaja czy też słoń trela i pająk? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: SP30 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 19:41 Do 8e chodzilem m.in z Endym,Flubym,Ciemiorkiem i innymi swirami:-))8e byla najlepsza.Kto wie co sie dzieje z pania Szczepkowska????(nasza wychowawczyni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubica Re: SP30 IP: *.dostep.pl 03.02.03, 12:17 Wiem wiem gadałem z Endym:) Szczepkowska to ta w tych wielkich cynglach? zresztą nieważne... pozdrówka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: SP30 IP: *.awacom.pl 18.09.03, 21:55 No to moją byłą szkółkę do góry niosę, pan Kastrau, panie Szarpak, Miławska, Firczyk.. Cieślak... heh to było miłe życie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emila Re: SP30 IP: *.iweb.pl 18.02.04, 19:49 A jest moze ktos kto konczyl 8e w 1999r?Wychowawca byl Dlugosz-w sumie teraz sie go nawet fajnie wspomina.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Ja IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 06.03.04, 10:00 Ja jestem z sp30, a właściwie to nie sory, bo ja już jestem w 3 klasie gim23 =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga tu Re: SP 30 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.12.04, 23:19 Ja chodziłam do 30 w latach 1995 - 2001. Naprawdę bardzo miło wspominam tamte czasy. Pozdrawiam panią Pantkowską - najlepszą matematyczkę w moim życiu i pana Szczepkowskiego - wymagającego, ale świetnego poloniste, oraz całą 6a (z 2001). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Chodzilem do 30 1985-1992 IP: *.ipt.aol.com 04.11.04, 19:52 Mam mile wspomnienia z tej budy, moze z wyjatkiem nienormalnego dyra, szczepowskiego. Moja wychowawczynia byla p. Janina Kawlerska, rowna babka. Cenilem tez Dankowska i Wlosinskiego od WFu. Poza tym ta szkola nieodlacznie kojarzyc mi sie bedzie ze Szwderowem. Po 5 klasie nastapila tzw. rejonizacja i przeniesiono mnie z polowa innej klasy do nowo wybudowanej SP63 na Goszczynskiego. Pozdrawiam tych co zostali przy SP30: Magde Kuznik, Goske German, Piotra Szymoniaka i Lukasza Grzelaka. Pawel Dz. Odpowiedz Link Zgłoś
danielw1983 Re: SP30 26.04.24, 06:38 Szukam z tego okresu jakiś zdjęć klasowych pomoże ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
danielw1983 Re: SP30 26.04.24, 06:44 Poszukuję jakiś zdjęć klasowych z lat 1994-1996 kontakt na Facebooku Daniel Wiśniewski pozdro Odpowiedz Link Zgłoś