Dodaj do ulubionych

KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!??

04.12.04, 01:12
wyobrazmy sobie, ze wlasnie dzisiaj (no, moze za tydzien ;) sa wybory
samorzadowe i my, bydgoszczanie, mozemy wybrac prezydenta naszego miasta.
na kogo glosujecie?
tak naprawde chodzi mi o jedna sprawe: czy znacie jakas osobe nie do konca
skompromitowana, dobrego organizatora, czlowieka z wizja, determinacja,
odwaga (!), sprawnego i skutecznego? kto to taki? czym sie zasluzyl/a? co
spowodowalo, ze akurat w niego/nia wierzycie?
padna jakies nazwiska?
Obserwuj wątek
    • Gość: balum Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:26
      Na komunistów nigdy nie głosowałem - ale wydaje się że Zemke mołby nim być.
      Podobnie a po drugiej stronie to niewiem może Pastuszewski ?
      • Gość: Profi Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:43
        Zemke jest od spraw mundurowych. Prezydentem chyba nie byłby dobrym.
        Pastuszewski miał szansę się już popisać (jako vice prezydent). I się
        popisał... kretyn jeden.

Ja widze osobiscie tylko jedno wyjście - zatrudnic profesjonalnego menedżera,
        który zarządzałby miastem. Apolityczny, profesjonalista.
        Miałby kontrakt na 4 lata. Efekty jego pracy mierzone byłyby ilością inwestycji
        przynoszących wpływy do kasy miasta. Wynagrodzenie stałe + wysoka premia za
        pomyślną realizacje rozwoju miasta...
        • Gość: dudi Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.tvgawex.pl 04.12.04, 13:00
          Nie ma ludzi "APOLITYCZNYCH". Po prostu nie ma! Każdy przynajmniej sympatyzuje
          z którąś ze stron politycznych.
        • Gość: luci polityk czy menadżer,dureń czy profesjonalista? IP: 82.146.225.* 04.12.04, 14:21
          Profi napisał:
          > Ja widze osobiscie tylko jedno wyjście - zatrudnic profesjonalnego menedżera,
          > który zarządzałby miastem. Apolityczny, profesjonalista.
          > Miałby kontrakt na 4 lata. Efekty jego pracy mierzone byłyby ilością
          inwestycji
          Kto miałby zatrudnić "apolitycznego i profesjonalnego menadżera"? Może jakieś
          "apolityczne i profesjonalne" gremium? A kto miałby powołać to gremium?
          A w trakcie trwania kontraktu,gdyby popełnił przestępstwo,byłby odwoływalny?
          Pomijam fakt,że nie ma ludzi apolitycznych.Profi też jest polityczny(dokonał
          politycznej oceny Zemkego i Pastuszewskiego).
          Budżet miasta jest sam w sobie polityczny:może być liberalny lub socjalny,
          proinwestycyjny lub zachowawczy itepe.
          Jak miałby rządzić apolityczny prezydent,skoro byłby on oceniany przez mających
          zróżnicowane poglądy politycne mieszkańców? Wywód ten możn aby snuć w
          nieskończoność,ale po co?
          Propozycja amatorska,utopijna,nierealna,naiwna,a nawet szkodliwa.
          To,że durnie zostają prezydentami jest wyłącznie winą durniów,którzy ich
          wybierają.Wszystko zależy od świadomych wyborów mieszkańców...
          • Gość: go Re: polityk czy menadżer,dureń czy profesjonalist IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.12.04, 23:01
            Luci podaj nazwisko jakiegoś nie durnia, chyba na kogoś głosowałeś. Jeśli nie podasz to pomyślę że głosowałeś na durnia albo że olałeś wybory, a wtedy nie powinieneś zabierać głosu w tym wątku.
            • Gość: luci Re: polityk czy menadżer,dureń czy profesjonalist IP: 82.146.225.* 09.12.04, 23:19
              Odpowiadasz na :
              Gość portalu: go napisał(a):

> Luci podaj nazwisko jakiegoś nie durnia, chyba na kogoś głosowałeś. Jeśli nie
              p
              > odasz to pomyślę że głosowałeś na durnia albo że olałeś wybory, a wtedy nie
              pow
              > inieneś zabierać głosu w tym wątku.

go,
              podaję nazwisko nie durnia na którego głosowałem:prof.Marian Filar.
              Zapewniam Cię,że w każdych wyborach na ok.20 listach kandydatów znajdziesz 1-2
              nie durniów.

• Gość: luci post scriptum IP: 82.146.225.* 09.12.04, 23:27
                Do go.
                A jeśli chodzi o wybory samorządowe to głosowałem na ...durnia :{
      • Gość: JODA Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.crowley.pl 06.12.04, 15:19
        Towarzysz Zemke od kilku ładnych lat mieszka w stolicy.
        • radca Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? 06.12.04, 15:23
          Gość portalu: JODA napisał(a):

> Towarzysz Zemke od kilku ładnych lat mieszka w stolicy.

- eeee, no On to juz jest " warszawiak " :)

radca
      • Gość: Simon prezydent IP: *.polkos.com.pl 17.12.04, 12:21
        Szanoni Panstwo!!! Prezydentem jak najbardziej powinna zostac osoba z kregu
        politycznego, poniewaz system polityczny jest tak skonstruowany, ze prezydent
        musi miec poparcie rady miejskiej( dlatego tak zle idzie dabrowiczowi/) ktory
        zlym preziem nie jest! pozdrawiam papa
    • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 19:58
      > tak naprawde chodzi mi o jedna sprawe: czy znacie jakas osobe nie do konca
      > skompromitowana, dobrego organizatora, czlowieka z wizja, determinacja,
      > odwaga (!), sprawnego i skutecznego? kto to taki? czym sie zasluzyl/a? co
      > spowodowalo, ze akurat w niego/nia wierzycie?
      > padna jakies nazwiska?

proponuję macieja. człowiek z determinacją! jest wszędzie, walczy jak lew dla
      Bydzi. wierzę w niego;)
      • Gość: PIT Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 21:01
        Drzewiecki, prezes bydgoskich wodociągów. Załatwił unijną kasę na bydgoski
        projekt pierwszy w Europie Środkowej. Teraz załatwia na następny 5x wiekszy.
        Dombrowicz zostawił go jako bodaj jedynego z prezesów spółek komunalnych z
        czasów Jasiakiewicza. Czyli docenił jego kompetencje.
        Gdyby Drzewiecki został prezydentem miasta i był tak samo skuteczny, to tylko
        temu przyklasnąć.
        • Gość: hym Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:56
          jesli Dombrowicz kogos docenil, to ja bym raczej na niego uważal.
        • Gość: maciej Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 22:17
          Głosuję za ZEMKE!!!!
          ps. torunianko dzieki za ta porcje humorystycznego podejścia do mojej
          prezydentury. Dawno tak sie nie usmialem!!!!
          • radca Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? 04.12.04, 22:24
            Klopotek wydaje mi sie bystry, ale czyzby byl skuteczny ?

radca
          • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 22:40
            no jakie humorystyczne. wyborcza (drukowana) Cie cytuje już po raz kolejny w
            ciągu krótkiego czasu. Masz zwolenników i zaciekłych wrogów - co dobrze Ci
            wróży;) popracuj tylko trochę nad swoimi wypowiedziami, bo to niezbędne na tym
            stanowisku;)

pozdrowienia:))
            • Gość: maciej Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 22:48
              Niesamowite, mnie drukuja?Moze zaczne kupowac drukowana i wycinac sobie, zrobie
              album!!!
              • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 22:52
                no widzisz! Też byłam zaskoczona i właściwie to nie rozumiem dlaczego nasza
                regionalna sobie Ciebie upatrzyła;)
                • Gość: maciej Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 23:06
                  Nie wiem jakie to komentarze i czego dotyczą, a może o to samo im "biega" co i
                  mnie!!!
                  ps. nie wiesz dlaczego, redaktorzy lubią podkręcać atmosferę!!!
                  • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 23:15
                    nie pamiętam co wcześniej drukowali, ale dzisiaj to była Twoja wypowiedź z
                    dziedziny kultury. kulturalny prezydent przyda się w Bydzi.
            • Gość: maciej Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 22:51
              Chyba bede jezdzil do Torunia i kupowal wyborcza. Oj droga bedzie ta gazeta!!!
              ps. kurna a w bydzi mnie nie drukuja chyba?
              • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 23:18
                > ps. kurna a w bydzi mnie nie drukuja chyba?

no wiesz, gdybym nie obawiała się, że Cię urażę, to powiedziałabym, że może
                jednak mamy lepszych redaktorów w Toruniu;)
                • Gość: maciej Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 23:27
                  A prztocz mi jakie to moje glupotki drukuja? Z jakiego watku?
                  • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 23:30
                    kulturę nazywasz głupotkami?
                    ps. zadaj jeszcze raz pytanie jak chcesz wiedzieć
                    • Gość: maciej Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 23:31
                      Wątek proszę, o kulturze, ciekawe. poproszę!
                      • Gość: maciej Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 23:39
                        Ale czarujesz mnie!!!
                        • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 23:50
                          nie jestem taką czarownicą;)
                          musiałam tylko znaleźć gazetę.
                      • Gość: torunianka o kulturze IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 23:48
                        no więc na dzisiaj Gazeta Wyborcza. Torun wybrała sobie cytaty do wątku bardzo
                        kulturalnego i znaczącego dla wizerunku Torunia, a mianowicie "Pomnik Filutka".
                        za najlepsze wypowiedzi uznano:
                        Maciej - zmienili Ci trochę nick po Cie potraktowali z dużej litery! ale w
                        zamian wycięli Ci parę słów chyba.

poza Tobą 29m4

i jeszcze nie wiem dlaczego - chyba im ktoś wymienił wybrany kawałek, bo tu
                        coś jest o Szewczyku Dratewce, ale nic o Filutku.

pozdrawiam mistrzu
                        • Gość: maciej Re: o kulturze IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 23:59
                          Dzięki za informację. Wydaje mi się, że to jest też dowód na to, że lubię Toruń
                          jako miasto i jego specyficzny klimat. Toruń dla mnie to była zawsze
                          akademickość w pełnym słowa tego znaczeniu.
                          ps. nie cierpię natomiast takich niektórych, co swoimi wypowiedziami zamazują
                          mój klarowny retrospektywny widok.
                          • Gość: torunianka Re: o kulturze IP: *.petrus.com.pl 05.12.04, 16:45
                            > ps. nie cierpię natomiast takich niektórych, co swoimi wypowiedziami zamazują
                            > mój klarowny retrospektywny widok.

jako zgłoszony (przeze mnie;) kandydat na prezydenta Bydgoszczy musisz mieć
                            więcej zrozumienia dla tych także co Ci zamazują klarowny widok, nawet
                            retrospektywny.
                            pracuj nad sobą. PR - to pięta achillesowa naszych elit.

• Gość: zerjo Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:46
          Jestem za i popieram - niewielu jest takich w Bydzi, którzy potrafili załatwić
          taką kase dla infrastruktury miasta (opóźnionej w stosunku do innych miast o 10-
          20lat). Popatrzcie na inne branże - nie potrafili nawet poprawnie wniosku
          złożyć. On potrafił - widać prace u podstaw i konsekwencję w działaniu
      • Gość: Kandydat Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:01
        Tomasz Gollob-bojowy,młody,bezpartyjny,niebiedny,inteligentny,lubiany przez
        kibiców i niekibiców.Na prezydenta!!!
        • Gość: luci Tylko on może zostać prezydentem! IP: 82.146.225.* 04.12.04, 23:27
          Najlepszym prezydentem byłby "jątrzący leszek":jest aktywny i pracowity,szybko
          się przemieszcza,zna problemy Bydgoszczy i wie jak je rozwiązać,Bydgoszcz z
          Toruniem połączyłby tramwajem,założyłby Uniwersytet
          Trzeciego Wieku,postarałby się o wpisanie Nowego Fordonu na listę UNESCO.

• Gość: torunianka Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.petrus.com.pl 04.12.04, 23:36
            no może nie tylko on, ale przyznaję, że to ciekawa kandydatura.
            może przejdzie, jak pokierujesz jego sztabem wyborczym.
            a poza tym ma jeszcze inną ważną cechę predystynującą go do tego stanowiska -
            utożsamia się ogromną łatwością z taką ilością osób, że wyborcy powinni to
            docenić.
            • Gość: Leszek Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 15:13
              No cóż - zastanawiałem się nad kandydowaniem, ale skąd wziąć te 3 tys. podpisów
              koniecznych do rejestracji kandydatury?
              • Gość: torunianka Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.petrus.com.pl 05.12.04, 15:41
                nie martw się, na samym forum zbierzesz co najmniej połowę,
                nad resztą będziesz musiał popracować;)
          • Gość: torunianka Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.petrus.com.pl 05.12.04, 15:56
            > Najlepszym prezydentem byłby "jątrzący leszek":jest aktywny i pracowity,szybko

luci, a co byś powiedział na innego kandydata, którego wypatrzyłam? Robi szybką
            karierę, zaczynał od von, potem chyba dostał de, a teraz jest już sir, czyli....
            sir de von glomp

Leszek nie wie jak zebrać 3tys. podpisów w trzystutysięcznym mieście.
            maciej się uśmiał,
            no więc cała nadzieja w tym serze. Myślę, że masz jakieś dojścia do swojego
            krajana;)
            • Gość: Leszek Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:19
              Leszek nie wie jak zebrać 3tys. podpisów w trzystutysięcznym mieście.
              > maciej się uśmiał,
              > no więc cała nadzieja w tym serze. Myślę, że masz jakieś dojścia do swojego
              > krajana;)

To co - mam sam chodzić od domu do domu z listą i zbierać te podpisy?
              • Gość: Leszek Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:24
                Jedno jest pewne - gdybym był prezydentem Bydgoszczy na pewno nie tolerowałbym
                oczerniania mojego miasta na www.torun-bydgoszcz.pl !

Prowadziłbym też bardziej aktywną politykę wobec Torunia, niedopuszczając do
                sytuacji takich jak AMB (przejęcie jej przez UMK to główny grzech prezydentury
                Dombrowicza).

Wyjaśniłbym też dlaczego Bydgoszcz dużo więcej wkłada do budżetu marszałka
                województwa niż z niego otrzymuje. Sytuacja jest teraz taka, że z naszych
                bydgoskich pieniędzy dokładamy na utzrymanie Torunia.
                • Gość: torunianka Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.petrus.com.pl 07.12.04, 00:39
                  robisz wrażenie obietnicami wyborczymi. Twoje szanse idą w górę.
                  Teraz już tylko musisz żebrać te niezbędne 3tys.
                  powodzenia!
                  • Gość: luci Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: 82.146.225.* 07.12.04, 18:47
                    Mam doświadczenie w zbieraniu podpisów.Pomogę!
                    • Gość: torunianka Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.petrus.com.pl 07.12.04, 23:40
                      każdemu pomagasz?
              • radca Re: Tylko on może zostać prezydentem! 05.12.04, 22:25
                Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Leszek nie wie jak zebrać 3tys. podpisów w trzystutysięcznym mieście.
                > > maciej się uśmiał,
                > > no więc cała nadzieja w tym serze. Myślę, że masz jakieś dojścia do swoje
                > go
                > > krajana;)
                >
                > To co - mam sam chodzić od domu do domu z listą i zbierać te podpisy?

- byli tacy co chodzili od mieszkania do mieszkania i zbierali poparcie

dzisiaj jeden z takich jest radnym w Bydgoszczy

radca
            • Gość: luci Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: 82.146.225.* 06.12.04, 10:35
              torunianko,
              jak wypatrzę tego sera i przepatrzę jego talenty to wydam komunikat o tej
              kandydaturze;mam nadzieję,że nie jest nudziarzem ,bo to by go dyskwalifikowało.
              • Gość: torunianka Re: Tylko on może zostać prezydentem! IP: *.petrus.com.pl 06.12.04, 14:42
                czekam w napięciu, luci.
                nie sądzę, aby był nudziarzem, bo przecież gdyby był to nie wpadłby mi w oko;)
                pozdrawiam w Dniu Świętego Mikołaja i życzę choć małego prezentu
            • Gość: luci odpowiadam toruniance: "jednak "jątrzący leszek" IP: 82.146.225.* 06.12.04, 15:03
              torunianko,masz rację,znalazłem kilka dedykacji,tego - jak mu tam - sera
              von de glompa:jest całkiem niezły,inteligentny,tolerancyjny,wydaje się
              kompetentny,może tylko nazbyt pobłażliwy.Należy go dyskretnie obserwować,
              na razie na wicka(przy "j.l."),potem zobaczymy.Trzeba go wypromować,może do
              listy tytułów dodać mu jeszcze ...don,żeby miał imidż.
              • Gość: skoro taki werdykt Re: odpowiadam toruniance: "jednak "jątrzący lesz IP: *.petrus.com.pl 06.12.04, 16:59
                to... Si seniore!
              • Gość: torunianka imidż sera IP: *.petrus.com.pl 06.12.04, 18:27
                coś mi się poprzednio rubryczki przestawiły;)
                wszystko to z pośpiechu bo wzięłam sobie do serca Twoją troskę o imidż naszego
                wicka i... załatwiłam dla niego u Włochów kolejny tytuł szlachecki. Od dziś
                może jeszcze używać di!
        • Gość: byzydura Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.tvgawex.pl 04.12.04, 23:36
          pomysl ze menedzerem nie jest zly, a tym niezaleznym gremium powinien byc ogól
          bydgoszczan.
          a Tomasz Gollob jest sportowcem, a nie politykiem (bo prezydent to jednak
          polityk)
          • Gość: radca Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:12
            wiec jest juz lista startowa:

- ostatni I sekretarz KW PZPR w Bydgoszczy, tow. Janusz Zemke (specjalista od
            walki za antysocjalistyczną dywersją w kosciołach)

- byly naczelnik gminy Warlubie i działacz Ludowych Zespołów Sportowych, kol.
            (eu)geniusz Kłopotek

- osobnik wyznaczajacy nowe pojecie inteligencji i apolityczny sztafaż
            plakacików wyborczych eseledowskich działaczy - Tomasz Gollob.

ciekawe, ciekawe - efekt będzie zadziwiaijący
            pozdrawiam
            radca
    • Gość: rynkowo Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.proxy.aol.com 05.12.04, 02:55
      a co by powiedziec o E.Majka,chyba dobry kandydat,oczywiscie jezeli chcialby
      kandydowac.kilku innych tez.i nie koniecznie kandydat musi byc od razu
      politykiem.tym bedzie od razu,jak wygra wybory.
      • Gość: olaf ludwig Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: 212.122.214.* 05.12.04, 05:40
        może maciej o.?
        inteligentny, pełen kultury, oczytany, obyty na salonach ,uczicwy ,dobroczynny,
        pomocny, niezapiekły, tolerancyjny, europejski, światowy, dobre układy z
        biskupem...czego jeszcze więcej chcieć?

wszyscy wiedzą, że jest niewinny a spisek narodowo-lewicowy oksarżył go i
        osadził w areszcie!
        przecież tak mówi pan Herold z GB i heroldzi JE Konstantego Pierwszego na tym
        forum...
    • Gość: magda Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 11:53
      tylko nie ZEMKE I SLD!
      Skonzcy sie jak Gruszka albo Jasiakiewicz = w wiezieniu.
      • Gość: słodki penisek Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 15:24
        Tylko duet jasiak+grucha
        • air_tools Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? 05.12.04, 15:46
          czyli w sumie nie wiemy kogo chcielibysmy widziec w fotelu prezydenta
          bydgoszczy...
          zemke? z ministra na prezydenta? nie w ta strone...
          klopotek? moze i w zalatwianiu talonow na benzyne w warlubiu byl dobry, ale
          przypilnowac rozliczen po ostatniej kampani parlamentarnej (a za to byl
          odpowiedzialny w psl) juz nie umial, przez co jego partia stracila miliony
          zlotych!
          pastuszewski? niech on moze dalej te wiersze ;) pisze...
          czyli co? nic? to smutne!
          • Gość: +++ Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: 82.146.225.* 05.12.04, 18:09
          • Gość: luci macie lepszego? IP: 82.146.225.* 05.12.04, 18:34
            Może dobrym prezydentem byłby "Przechodzący przez rzekę"? Wierszy on nie pisze,
            nie upija się,ministrem nigdy nie był,do ZSL-u nie należał,Pęczaka nie znał,
            szczotki klozetowej nie używa,niczego nie fałszował,nic nie obiecuje,bzdur nie
            opowiada,nie jest oszołomem,ani cyklistą,ani masonem,ani internautą,dodatku
            do"Gazety Wyborczej"nie czyta,na żużel nie chodzi,jest fotogeniczny i milczący.
            To wystarczy by nie szkodzić Bydgoszczy!
            • radca powinien to byc ktos z wizja ..... 05.12.04, 18:56
              uparty w swych dazeniach - by osiagnac cel ( jesli jest przekonanie,ze to
              sluszne ) oraz przede wszystkim powinien to byc taki BURMISTRZ - czyli typowy
              " ojciec miasta "

radca
              • radca prezydentura powinna byc SLUZBA..... 05.12.04, 19:00
                i traktowac to powinno sie jako SLUZBE , no... a jesli sie jeszcze do tego
                bedzie posiadalo serce i sumienie....to juz bedzie prawie idealnie :)

Prezydent miasta powinien rowniez zlozyc Przysiege.

radca
                • air_tools Re: prezydentura powinna byc SLUZBA..... 05.12.04, 20:17
                  zgadzam sie z toba radco calkowicie. podejrzewam, ze zdecydowana wiekszosc
                  wlasnie takiego chce prezydenta, tylko..........kto to taki? gdy trzeba przejsc
                  od teorii do praktyki stajemy przed sciana!
                  • Gość: Ziomek Wolne Miasto Bydgoszcz czy glucha prowincja Juedop IP: *.stmnca.adelphia.net 05.12.04, 20:24
                    Wolne Miasto Bydgoszcz czy glucha prowincja Judeopolonii od 2006 roku?

1918
                    Nie udalo sie w 1918 roku stworzyc dywersyjnego tworu panstwowego przy pomocy
                    Prusakow, z oficjalnym jezykiem niemieckim (jidisz dajcz).

1920
                    Wiec w roku 1920 nowojorski Zyd Bronfsztajn vel Trocki najechal Polske Armia Czerwona,
                    lecz dostal lanie w "Cudzie nad Wisla" i zostal odparty. Polska stanela przedmurzem
                    chrzescijanstwa jak pod Wiedniem.

1939
                    Zydobolszewicy nie poprzestali na tym, ale w 1939 dokonali z hitlerowcami IV Rozbioru Polski.

1944
                    W 1944 stworzyli tzw. Polske Ludowa, ale chociaz okaleczyli narod ludobojstwem, mordami,
                    zeslaniami i terrorystyczna wladza Jakuba Bermana, to narod zachowal wole walki, "zeby
                    Polska, byla Polska".

Po 1989
                    Nastepna probe podjal Icchak Dikman vel Mazowiecki po roku 1989, gdy pod pretekstem
                    transformacji propagowano likwidacje panstw narodowych (wylaczajac "Izrael" w
                    Palestynie) i stworzenie globalistycznego kibucu pod butem zydomasonerii z poparciem
                    miedzynarodowego kapitalu supermultimiliarderow.

1996
                    W 1996 Stolzman vel Kwa?niewski probowal "zwrocic" ziemie "pozydowskie" i spowodowac
                    zalew kraju potopem zydowskiego "powrotu". Powstrzymal go wtedy prezes KPA Moskal
                    i solidarnosc Polonii, ktora stanela za Moskalem murem.

2006
                    Miejmy nadzieje, ze i tym razem Polakom nie zabraknie sily i checi aby walczyc o zachowanie
                    naszych wartosci i ziemi przesiaknietej krwia naszych ojcow, na ktorej sie urodzilismy i
                    gdzie sa groby naszych ojcow od niepamietnych czasow.
                    (Kazarzy, nazywajacy siebie Zydami, uszli do Europy w 1016 roku, czesciowo do Polski,
                    przepedzeni za wymuszanie podatkow od Kijowian.)

ZIEMI NIE ODDAJE SIE, ZA ZIEMIE SIE UMIERA.

Jezeli nie zatoczysz oczami szerszy krag, to zginiesz jak Etruskowie.
                    • Gość: abas Re: Wolne Miasto Bydgoszcz czy glucha prowincja J IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 17.12.04, 23:34
                      Boze ! Jakze bogaty jest Twoj ogrod zoologiczny !
                  • radca Re: prezydentura powinna byc SLUZBA..... 05.12.04, 20:36
                    air_tools napisał:

> zgadzam sie z toba radco calkowicie. podejrzewam, ze zdecydowana wiekszosc
                    > wlasnie takiego chce prezydenta, tylko..........kto to taki? gdy trzeba
                    przejsc
                    >
                    > od teorii do praktyki stajemy przed sciana!

- mysle,ze mamy dosc sporo czasu - by analizowac i wybierac z rozwaga osobe ,
                    ktora stanie ponad podzialami i nadrzedna mysla - jak i celem dzialania
                    bedzie dobro miasta i jego mieszkancow

a swoje .... na samym koncu

Takie jest moje oczekiwanie , takiego chcialbym miec prezydenta miasta.

radca
                • Gość: luci poczciwy idiota prezydentem Bydgoszczy? IP: 82.146.225.* 05.12.04, 23:26
                  radca napisał:

> i traktowac to powinno sie jako SLUZBE , no... a jesli sie jeszcze do tego
                  > bedzie posiadalo serce i sumienie....to juz bedzie prawie idealnie :)
                  >
                  > Prezydent miasta powinien rowniez zlozyc Przysiege.
                  >
                  radco,powiedz mi, co będzie jeśli prezydent spełni Twoje wskazania:
                  1.funkcję swoją będzie traktował "jako służbę" będąc ortodoksyjnym ideologiem?
                  2.będzie posiadał serce a będzie nieudacznikiem i gamoniem?
                  3.będzie się kierował sumieniem,ale nie będzie miał pojęcia o prawie,finansach,
                  zarządzaniu?
                  4.spełni wszystkie Twoje kryteria a będzie głupcem?
                  5.złoży przysięgę fałszywie?
                  6.Czy chcesz radco,aby prezydentem Bydgoszczy był poczciwy idiota?

• air_tools Re: poczciwy idiota prezydentem Bydgoszczy? 05.12.04, 23:32
                    to sie nazywa sofistyka
                  • Gość: torunianka Re: poczciwy idiota prezydentem Bydgoszczy? IP: *.petrus.com.pl 05.12.04, 23:43
                    luci, nie zakładaj najgorszego!

a możesz ustosunkować się do mojej kolejnej kandydatury?
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=18276900&a=18307103
                    pozdrowienia,
                  • radca Re: poczciwy idiota prezydentem Bydgoszczy? 06.12.04, 14:51
                    Gość portalu: luci napisał(a):

> radca napisał:
                    >
                    > > i traktowac to powinno sie jako SLUZBE , no... a jesli sie jeszcze do teg
                    > o
                    > > bedzie posiadalo serce i sumienie....to juz bedzie prawie idealnie :)
                    > >
                    > > Prezydent miasta powinien rowniez zlozyc Przysiege.
                    > >
                    > radco,powiedz mi, co będzie jeśli prezydent spełni Twoje wskazania:
                    > 1.funkcję swoją będzie traktował "jako służbę" będąc ortodoksyjnym ideologiem?
                    > 2.będzie posiadał serce a będzie nieudacznikiem i gamoniem?
                    > 3.będzie się kierował sumieniem,ale nie będzie miał pojęcia o
                    prawie,finansach,
                    > zarządzaniu?
                    > 4.spełni wszystkie Twoje kryteria a będzie głupcem?
                    > 5.złoży przysięgę fałszywie?
                    > 6.Czy chcesz radco,aby prezydentem Bydgoszczy był poczciwy idiota?
                    >

- zgadzam sie z Twoimi watpliwosciami

radca
    • Gość: hnnn Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:23
      hhgf
    • Gość: Zerjo Prezes Drzewiecki na prezydenta Bydzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:51
      Jak już pisałem - podajcie przykłady innych, którzy tyle zrobili dla
      infrastruktury Bydgoszczy (zapuszczonej przez ostatnie 20 lat poprzez
      nieinwestowanie od czasów Walentego z bochni, który pierwsze wodociągi
      wybudował).
    • Gość: break Re: CIENIUTKO WAM IDZIE IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.12.04, 23:11
      Przebrnąłem przez wątek i co widzę? Żadnego rozsądnego kandydata. Po co więc było rozpoczynać? Stali bywalcy forum, piszecie na wszystkie tematy a coś miałka wasza wiedza na temat Bydgoszczy i jej mieszkańców.
      • Gość: politruk Re: CIENIUTKO WAM IDZIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:21
        lowca pustostanow
        • Gość: torunianka jest prezio i wicek IP: *.petrus.com.pl 10.12.04, 16:49
          nie rozumiem o co chodzi. Przeczytaj dokładnie wątek zanim skrytykujesz.
          Dalsza dyskusja byłaby tylko biciem piany;)Decyzje już podjęte:
          prezio - jątrzący leszek
          wicek - sir von de glomp

• Gość: luci Re: jest prezio i wicek, i wożny IP: 82.146.225.* 10.12.04, 20:29
            ...i break - woźny magistracki.
            • Gość: torunianka Re: jest prezio i wicek, i wożny IP: *.petrus.com.pl 12.12.04, 23:22
              > ...i break - woźny magistracki.

ale ten to skąd się wziął? Myśmy go nie wybierali!
              Czyżby stary układ zadziałał?
              • Gość: luci Re: jest prezio i wicek, i wożny IP: 82.146.225.* 13.12.04, 21:50
                torunianko,odrobinę wyżej jest wpis breaka (zero poczucia humoru),może to
                prezio powinien kontrasygnować jego wybór na wożnego magistrackiego?
                • Gość: torunianka Re: jest prezio i wicek, i wożny IP: *.petrus.com.pl 14.12.04, 16:47
                  > torunianko,odrobinę wyżej jest wpis breaka (zero poczucia humoru),może to
                  > prezio powinien kontrasygnować jego wybór na wożnego magistrackiego?

no dobrze, mogę się zgodzić, że woźny nie będzie wybieralny tylko powołany
                  przez prezia. Niech już więc się nasz prezio Leszek użera z breakiem;)
                  W końcu społeczeństwo nie może wszystkiego zrobić za urzędników.
                  I tak sami internauci odwaliliśmy tu kupę (niepotrzebnej;) roboty ku pożytkowi
                  Bydzi;)
    • Gość: magda Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:15
      a kon-dom juz nie jest dobry?
      • Gość: stella Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.12.04, 19:57
        po co myśleć o tym kto ędzie, skoro po kilku miesiącach okaże się, że jest
        niedecyzyjnym, pozbawionym jakiejkolwiek wizji pajacem.
      • Gość: ann2 APOLITYCZNY MENEDZER !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:11
        APOLITYCZNY MENEDZER !!!!
    • Gość: MAGDA-26 Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:28
      Ludzie nie oszukujmy się lewicę narazie trzeba byłoby odsunąć od władzy, teraz
      widać co oni wyprawiają, jak się do niej dostaną. Darujmy sobie Zemke w takim
      razie, Jasiakiewiczów itp ludzi. Myślę, iż najlepszym kandydatem na fotel
      Prezydenta byłaby Pani Teresa Piotrowska. Była ona przez pewien czas Wojewodą i
      myślę iż doskonale się sprawdziła w tej roli, choć często była krytykowana. Nie
      mówię to jako sympatyk PO. A TAK W OGÓLĘ MYŚLĘ, IŻ CZAS NA ZMIANY NALEŻY TERAZ
      DOPUŚCIĆ MŁODYCH DO POLITYKI A TYCH STARYCH POLITYKÓW WYSŁAĆ NA EMERYTURĘ,
      TERAZ MY POWINNIŚMY PRACOWAĆ NA SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ, BO IM CO DO TEGO JUŻ TERAZ.
      • Gość: feluś Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: 193.26.211.* 14.12.04, 12:33
        Piotrowska? Nie rozśmieszaj mnie!!!!!!
        • Gość: MAGDA-26 Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:39
          Feluś a niby dlaczego nie Piotrowska??
          • radca Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? 14.12.04, 15:28
            Gość portalu: MAGDA-26 napisał(a):

> Feluś a niby dlaczego nie Piotrowska??

- usmialem sie - co niemiara :)))

radca

• radca Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? 14.12.04, 15:28
          Gość portalu: feluś napisał(a):

> Piotrowska?

- wesole :)))

radca
      • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 14.12.04, 16:55
        > A TAK W OGÓLĘ MYŚLĘ, IŻ CZAS NA ZMIANY NALEŻY TERAZ
        > DOPUŚCIĆ MŁODYCH DO POLITYKI A TYCH STARYCH POLITYKÓW WYSŁAĆ NA EMERYTURĘ,
        > TERAZ MY POWINNIŚMY PRACOWAĆ NA SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ, BO IM CO DO TEGO JUŻ TERAZ.

Bez przesady, skarbie! W polityce i życiu potrzebni są i młodzi i starzy, (a
        także średniacy i dzieci;). Jedni już znają reguły gry i mają doświadczenie,
        zaś drudzy wnoszą nowe pomysły, idee, ale od tego nie robi się nikomu lepiej,
        bo trzeba jeszcze umieć to wszystko w życie wprowadzić.

Więc nie wysyłaj nikogo na emeryturę, bo na emeryturę to każdy musi zapracować,
        a jak wyślesz kogoś wcześniej to... TY BEDZIESZ na niego pracować;)
        • Gość: MAGDA-26 Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:01
          WIESZ CO - NIE MÓW DO MNIE SKARBIE, BO TO SŁOWO W STOSUNKU DO MOJEJ OSOBY NIE
          JEST ZAREZERWOWANE DLA CIEBIE!!!!
          • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 14.12.04, 21:09
            W porządku. Sorry. Mam jakoś inaczej jeszcze odwołać to niefortunne wyrażenie?
            Pozdrawiam, o ile można
            • Gość: MAGDA-26 Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:37
              Ok, w porządku, przeprosiny przyjęte :) Również pozdrawiam!!
              • Gość: torunianka Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.petrus.com.pl 15.12.04, 14:44
                a to się cieszę:) Skorzystam z Twojej wspaniałomyślności i poproszę o wpisanie
                się w wątku o kobietach. Opinia tak zdecydowanej kobiety przyda się;)
                Pozdrawiam
    • Gość: aga Re: KTO NOWYM PREZYDENTEM BYDGOSZCZY??!?? IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.12.04, 18:39
      Drzewieckiego po prostu szkoda na prezydenta .Jest człowiekiem uczciwym ,a
      władza ,niestety, deprawuje.Jesta za młody ,żeby skazywać się na przedwczesną
      emeryturę.
    • unsatisfied6 nie wystarczy z opozycji 15.12.04, 16:43
      większość mając dosyć władzy komucha wybrała kogoś z opozycji .
      ten okazuje się być taki sam - może nie wplatany w jakieś
      korupcyjne afery , ale niezmiernie nieskuteczny .
      nie ma zielonego pojęcia o inwestowaniu . nie potrafi
      nawet znaleźć dobrego tłumacza a co dopiero analizować
      ekspertyzy i ocenić własciwie priorytety .
    • ryyys Re: Pastuszewski ?! - zgłupieliście ? 17.12.04, 09:22
      Przeczytałem kilka opinii i wpadłem w przygnębienie z powodu pojawiającej się
      od czasu do czasu kandydatury Pastuszewskiego.
      Czy go nie pamiętacie ? To jest wyłącznie wodolej, kompletnie pozbawiony
      poczucia realizmu (np. cytat z wystąpienia sejmowego, bo był posłem: "pępowina
      Okrągłego Stołu", głęboko przekonany, że przemalowanie szyldu AB na
      uniwersytecki zrobi z tej uczelni uniwersytet), uwielbiający pokazywać się na
      ambonie, próżny, niemadry, zazdrosny (ostatnie jego hobby, to grzebanie w
      życiorysach Miłosza i Szymborskiej w poszukiwaniu "haków").
      Ktoś taki ma zarządzać miastem ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka