Dodaj do ulubionych

Lekarz oskarżony o korupcję

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:37
Słyszałem ,że to największa "ŁAPA" w Juraszu!
Obserwuj wątek
    • Gość: AA Niewiem jak było w tym przypadku..Wiem. że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:55
      prawie wszyscy biorą.
    • Gość: mika Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 07.01.05, 21:55
      Nie od dziś wiadomo,że doktorek bierze. To tajemnica poliszynela od lat.
      Przyjęcie na oddział uzależnia od tego czy dostanie w kopertę jak i szybkośc
      interwencji neurochirurgicznej. Cieszę się że wreszcie ktoś się za to wziął.
      Nie twierdzę, że nie pomaga ludziom-pewnie trochę tak, ale jest wrednym
      łapówkarzem i dobrze mu tak. I tak się z tego wybroni niestety.
      • Gość: nana Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:15
        O tym wiadomo od wielu lat, niech zaczną się bać panowie lekarze, w kazdym szpitalu...Szmieszne tłumaczenie lekarza... biedaczek
        • Gość: Piotr Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.01.05, 23:02
          To trzeba było sie nie poddawać operacji tylko po wręczenu łapówki zgłosić ten
          fakt na policję. Ale prof. Kasprzak jest tu najlepszy i dobrze było poddać się
          opercji wykonywanej właśnie przez niego, prawda? Oczywiście fakt, że bierze,
          jest znany od wielu lat. Stawki też mniej wiecej sa ustalonhe. Tylko w tym
          burdelu /tak, burdelu/, gdzie nawet takiemu wybitnemiu specjaliście płaci się
          nędzne 2-3000 złotych za miesiąc, łapówki nie powinny tak naprawde dziwić.
          • Gość: tilt Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 01:11
            Lekarze dostaja na kontraktach nawet po 20-30 tys i wiecej, do tego dorabiaja
            se w przychodniach i prywatnych gabinetach, wiec nie mow ze maja malo. Do tego
            lapowki i masz kasy jak lodu, a bierze kazdy kto moze, tak bylo i bedzie, bo to
            jeden z genow "lapowkarstwo" .....
            • Gość: Mama Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.telsten.com / 83.238.68.* 08.01.05, 03:24
              Powiedz mi gdzie lekarze na kontraktach zarabiają "po 20-30 tys i wiecej" ???
              Chyba, że w NFZ (dawniej kasa chorych) ...
              NFZ podpisuje ze szpitalami, przychodniami i prywatnie z lekarzami tak śmieszne
              umowy (limity przyjęć), że gdyby się ich kurczowo trzymać, to w okolicach
              wakacji wszystkie lecznice zostałyby zamknięte!
              Miesięczne stawki (nawet na kontraktach) sięgają ok. 2 tysięcy - jeśli ktoś
              dostaje więcej, musi zajmować jakieś kierownicze stanowisko (i dodatkowo mieć
              niezłe plecy w NFZ).
              I nie dziwne, że większość lekarzy pozatrudniana jest w 2-3 miejscach - żeby
              przeżyć i utrzymać rodzinę inaczej się nie da !!!

A to, że prof. Kasprzak miał "obszerną kieszeń" to powszechnie wiadomo ...
              Wielu innych lekarzy też ...
              Choć na szczęście nie wszyscy ...
              Ale w sumie co się dziwić - ludzie po prawie 10 latach studiów, stażach,
              specjalizacjach itp. i z wieloletnim stażem dostają pensję w okolicach 2.000 zł
              brutto ... Śmiech na sali ...
            • ssara Re: Lekarz oskarżony o korupcję 08.01.05, 19:42
              Nic prostszego -prosze studiowac "tak latwa "medycyne i jeszcze dorabiac po
              godzinach i na nocnych dyzurach!!! czy ktos komus broni pracowac dodatkowo?
              Prosze bardzo- zadna praca nie hanbi,mozna sprzatac ,jesli nie posiadasz innych
              kwalifikacji. Sama przyjemnosc pracowac cale dnie zeby zarobic po takich
              studiach. I gdzie te kontrakty za 20-30 tys.zl.
          • Gość: mamula Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 09:41
            ty tez pracujesz w tym burdelu jak sam nazwałeś ten oddział[a może chodzi ci o
            służbę zdrowia]dziwię się że nie wstydzisz się bronić tego łapówkarza,może
            boisz się o swoją pracę[np doktorską]
          • Gość: dr? Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:27
            Przerażające jest to jak wypaczona jest juz psychika wszystkich - nawet tych
            którzy biorą się za komentowanie procederu uprawianego od lat przez wielu a
            szczególnie prof. K. A może by tak zamiast kasować kilkadziesiąt tysięcy
            nielegalnie i bez płacenia innym pracownikom którzy przecież muszą także
            zajmować się tymi chorymi Panowie Profesorzy i inni "BIZNESMENI" otworzą własne
            prywatne kliniki i zaczną pracować na swój rachunek płacąc podatki i
            zatrudniając personel.
            Nieważne za ile pracują w Szpitalu bo podpisali kontrakt i nie ma
            usprawiedliwienia dla takiego myślenia że jeśli kontrakt jest niski mogę okradać
            chorych. Właśnie przez takich złodziei w białych fartuchach w służbie zdrowia
            nie może być reformy, oni ją blokują. Paradoks polega też na tym że między
            innymi to jest powodem że tak mało zarabiają sami bowiem blokują nadejście
            prawdziwych reform. Zrozumcie to wreszcie jak długo jeszcze będziemy zastanawiać
            się nad oczyistym? Pozdrawiam.
            • Gość: mama Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 212.122.214.* 20.01.05, 21:30
              A może zrobimy liste lekarzy z ludzkim obliczem? Wlejmy troche nadziei w nasze
              serca ... Ja proponuje dwóch pediatrów Dr Katarzyna Gizińska oraz Dr Słowik .
    • Gość: pacjent klamczuch wiem ze bierze IP: *.telsten.com / 83.238.68.* 07.01.05, 22:54
      • Gość: Bromberg Przecież o tym wie chyba każdy bydgoszczanin! IP: *.hipernet.ras.pl 08.01.05, 18:28
    • Gość: styczen Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 12.8.169.* 08.01.05, 07:38
      Apel do wszystkich: zgloscie sie tez na policje lub prokurature, pokazcie, ze
      macie twarz, ten koles nie moze sie z tego wylizac, im wiecej mu dolozy tym
      lepiej, skonczyc z tymi psedoemerytami woskowymi co sie panosza po naszym
      miescie.
    • Gość: życzliwy Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 82.146.225.* 08.01.05, 07:43
      wreszcie.że p.Heliodor bierze to słychać było od wielu lat , i w końcu musiało
      się to wydarzyć ,że ktoś się wkurzył i doniósł na niego . że zarabia/ł/ na boku
      świadczy o tym jego wystawne życie udokumentowane m.inn. w dodatku do
      pomorskiej-Vip .teraz powinny się zająć nim również słuzby skarbowe i gość by
      nie fiknął . już widzę resztę jego oburzonych współbiesiadników lekarzy ,
      którzy podniosą larum jaki to on uczciwy !
    • Gość: VIP Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 195.85.209.* 08.01.05, 09:22
      Na szczęście nie musiałem dawać ale " na mieście mówią" że swietny fachowiec
      tyle że nie za darmo. Niech otworzy prywatną klinikę i bierze ale w publicznej
      jednostce to skandal. Dużo profesorów bierze -innego od swego nazwiska
      nazywają "Dolarek". Są też uczciwi i taką opinię ma prof.Harat tylko tam jest
      sie trudno dostać. O tym mówia chorzy w kolejkach przed gabinetami nawet nie
      pytani. Wystarczy posłuchać udając pacjenta p.prokuratorze.
    • Gość: medyk Heliodor K. i inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:38
      Heliodor K. jest legendarnym już w środowisku medycznym łapownikiem-rekinem.
      Jego tzw. klinika neurochirurgi to po prostu zwykła machina do wymuszania
      łapówek.Wiedzą o tym wszyscy od ponad 20 lat-podobnie było, gdy pracował w
      Szpitalu Wojskowym. Ale wtedy wszystkie skargi udało się wyciszyć. Wiadomo
      powszechnie, że Heliodor ma rozległe znajomości w prokuraturze i
      sądownictwo.Sam nieraz wśród "zaufanych" wspominał,że prokuratura siedzi mu w
      kieszeni.Tak, że i tą sprawę zapewne wyciszy. Podobnie jak wyciszył przed kilku
      laty sprawę pijaństwa w pracy swego ulubionego asystenta dr. Macieja Ś., teraz
      doc. Macieja Ś. -także zdolnego łapownika.
      P.S. A co z innymi rekinami łapownictwa, takimi jak prof. Wiesław Sz., dr.
      Waldemar W. czy Józef K. ?????????
      • Gość: sp Re: Heliodor K. i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:05
        Maciej Ś. ? znaczy switalski ??? lepkie rece , druga zona i poprzednie dzieci
        to spore wydatki , reszty skrotow nie moge rozszyfrowac - moze pozostali
        cztelnicy forum
      • Gość: Swięta racja Re: Heliodor K. i inni IP: *.tvgawex.pl 12.01.05, 10:12
        Wiesław Szymański-ginekolog - Biziel
        Józef Kałużny- okulista-Jurasz- Jurasz
        Maciej Śniegocki-neurochirurg- Jurasz
        Jan Talar-rehabilitacja- Jurasz
        Arkadiusz Jawień-chirurgia-Biziel
        TO NAJWIĘKSI ŁAPÓWKARZE W BYDGOSZCZY
    • Gość: Benek Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.net / *.net 08.01.05, 09:53
      Otym bylo glosno od lat,to nie jedyny lekarz wPSK co rzada kasy.Czemu
      p.Czajkowska tym nie zajela sie kilka lat tymi tylko pie..mi razem z
      red.Kowalskim-gdzie efekty afery w Urzedzie Celnym W Bydgoszczy.
      • Gość: palmieri Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 12.8.169.* 08.01.05, 12:08
        a moze by wheliodora w nagrode wyslac do iraku, taki fachowiec, dodatkowo
        zlonierz, w sam raz
    • Gość: rain Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 212.122.212.* 08.01.05, 13:42
      Wiadomo jak prawie każdy lekarzyk, i dobrze mu tak!!
      • Gość: Lech Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.01.05, 14:10
        jest to jeden z bardziej spauperyzowanych zawodów ziejących obłudą o przysiędze
        Hipokratesa, zawód dla ludzi z plebsu w minionych latach!
        • Gość: lek med Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 08.01.05, 17:16
          Medycyna jest sztuka,nie rzemioslem.Aby byc lekarzem,trzeba miec talent.Docenmy
          wspanialych specjalistow,nie zmuszajmy mlodych lekarzy do wyjazdu za granice w
          poszukiwaniu `chleba`.Niskie zarobki w tym kraju nie zapewniaja godziwego zycia
          lekarzom.Zawod lekarza wymaga ogromnej odpowiedzialnosci.Wzajemny szacunek
          Panie Lechu...
        • hangmann Re: Lekarz oskarżony o korupcję 10.01.05, 19:31
          Przed sadzeniem lekarzy radzezdać na medycyne. Specjalista nie wezmie jak ktos
          mu DAJE...
    • Gość: syfi Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:35
      Brał od pocztaku- zreszta to bylo powodem odejscia ze szpitala wojskowego, w
      cywilnym szpitalu nikt mu nie wyda rozkazu i nie ma swietych krow - sa tylko
      leszzce do oskubania - za trepanacje czaszki bierze 10 tysiow, jak sie nie da
      calosci przed to wypisze ze szpitala......i na koniec mala uwaga dot. reformy
      sluzby zdrowia - to srodowiska lekarskie swoim negatywnym nastawieniem pokazaly
      ze od paru lat sluzba zdrowai nie moze byc zreformowana
    • Gość: edek Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:16
      O tym wszyscy wiedza. Bral od kazdego bez skrupulow. Jak nie dales kasy to
      wypisal do domu. W Juraszu jest jeszcze jeden mistrz w tej branzy prof. Jan.T.
      On nikomu nie przepusci. SBynny wybudzacz, co ludzia robi nadzieje gdy sa
      nieuleczalnie chorzy. Temu te| sie trzeba dobrac.
      • Gość: karol Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 08.01.05, 17:35
        Polska jest bidna.My chcemy jesc!!!!Lekarz tez czlowiek,jesc musi.Jak bedzie
        glodny,bedzie zle operowal!!Im wyzsze stanowisko,tym bardziej glodny!Dopoki
        pensje beda niskie,wszyscy beda brac.Obywatele lekarze laczcie sie i nie dajcie
        sie!!!!!!!
      • virginia1 Re: Lekarz oskarżony o korupcję 08.01.05, 17:44
        Jeżeli zrobimy "porządek" z łapówkarzami- to kto będzie nas leczył????.Ja mam
        same przykre doświadczenia - nie tylko z Jurasza - biorą wszyscy.Nawet za
        zlecenia na badania w czsie pobytu w szpitalu.
        Ktoś tam wyżej pisał jak to mało pany doktory zarabiają.Ja zarabiam najniższą
        krajową , płacę składki, za leczenie, za pobbyt, za zlecenia itp. "muszę dawać"
        jeżeli chcę być leczona, ale na Boga, niech ten mądrala powie mi z czego to
        brać, chyba nie z tych najniższych wynagrodzeń.
        Czy jest tylko jeden zawód o wysokim stopniu odpowiedzialności???
        Czy inni też biorą???
        Nie-
        lekarze - tak.Chcesz być zdrowym, kradnij, kombinuj, ale daj biednemuy panu
        doktorowi.
    • Gość: Mafia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.naklo.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 18:30
      W końcu może zrobią pożądek z tym profesorkiem.Mój koleś dostał 1,5 roczku do
      odśiadki za 500 zł łapówki mam taką nadzieję ,że zgłoszą się wszyscy którzy
      kiedyś zapłacili mu za usługę i na długie lata porzegnamy złodzieja jego
      miejsce w puszce:)
    • Gość: lekarz z Jurasza prof.Heliodor K i prof. Jan T. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:56
      Heliodor Kasprzak to od przynajmniej 20 lat legenda łapownictwa- żaden pacjent
      w tzw. klinice neurochirurgii ( faktycznie to prywatny folwark Heliodora ) bez
      wręczenia odpowiedniej łapóweczki nie ma żadnych szans. W piątek musiał być w
      pracy, bo za tzw. nowatorską operację kręgosłupa wziął przynajmniej 12 tyś
      zlotych. Ale najlepszy obecnie gość w Juraszu to prof. Jan T. - też emeryt
      wojskowy. On z reklamą swej łapówkarskiej praktyki wyszedł do telewizji
      publicznej. Ostatnio namawiał rodziny,aby każdemu choremu w stanie śpiączki dać
      szansę- oczywiście w jego klinice. Taka przyjemność kosztuje od. 10 tyś w górę.
      A na kasę chorych czeka sie ponad 3 lata.
      P.S. Prof. Jan T życzy sobie zawsze, aby gotówki nie wręczać w kopercie tylko
      wg. nominałów.
      • Gość: były pacjent Re: prof.Heliodor K i prof. Jan T. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:41
        Byłem pacjentem Profesora H Kasprzaka za moją operację (guz mózgu) nie wzioł
        złotówki ani nie usłyszałem najmiejszej propozycji z jego strony,dziękuję mu za
        uratowanie mi prawdopodobnie zycia. Wypisywanie opini o Profesorze przez osoby
        które nie były pacjentami a "najlepiej wiedzą" uważam za brednie.Wrazie
        potrzeby jestem gotowy ujawnić swoje nazwisko.Bardzo łatwo kogoś oczerniać nie
        podając swoich personaliów.
        • radca Re: prof.Heliodor K i prof. Jan T. 08.01.05, 20:55
          Gość portalu: były pacjent napisał(a):

> Byłem pacjentem Profesora H Kasprzaka za moją operację (guz mózgu) nie wzioł
          > złotówki ani nie usłyszałem najmiejszej propozycji z jego strony,dziękuję mu
          za
          >
          > uratowanie mi prawdopodobnie zycia. Wypisywanie opini o Profesorze przez
          osoby
          >
          > które nie były pacjentami a "najlepiej wiedzą" uważam za brednie.Wrazie
          > potrzeby jestem gotowy ujawnić swoje nazwisko.Bardzo łatwo kogoś oczerniać
          nie
          > podając swoich personaliów.

- piszesz " nie wzioł " ?

nazwisko mozesz sobie tutaj wpisac - jakie chcesz, bo kto wie czy to prawda ?
          tak jak nikt nie wie - kim jestes ? lub czyim dzieckiem jestes ?

nieraz UKLADY swoje robia ,

a nazwisko ? to i ja tez moge wpisac .... i co z tego ?

radca
    • Gość: gosia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 21:42
      radco!!!
      szkoda slow i naszych nerwow na "bylych pacjentow"
      na 100%to ktos podstawiony od kasprzaka...
      99 na 100 wie,ze bral a jeden mowi,ze nie...no ludzie!!!czy my wszyuscy to
      wymyslamy?bo juz nie wiem kogo z nas robi "byly pacjent"...
      ja rowniez moge ujawnis swoje nazisko-
      iksinska
      kowalska
      lewandowska
      jak kto woli?moge jeszcze pare napisac...
      • radca Re: Lekarz oskarżony o korupcję 08.01.05, 21:46
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> radco!!!
        > szkoda slow i naszych nerwow na "bylych pacjentow"
        > na 100%to ktos podstawiony od kasprzaka...
        > 99 na 100 wie,ze bral a jeden mowi,ze nie...no ludzie!!!czy my wszyuscy to
        > wymyslamy?bo juz nie wiem kogo z nas robi "byly pacjent"...
        > ja rowniez moge ujawnis swoje nazisko-
        > iksinska
        > kowalska
        > lewandowska
        > jak kto woli?moge jeszcze pare napisac...

- napewno ktos od KASPRZAKA obserwuje to forum i ten temat
        a stary sie gotuje i porami trzesie

radca
        • Gość: gosia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 21:58
          stray tzresie porami i ukalada sie z prokuratorami,sedziami i komend
          policji..on juz dawno mial siedziec...tylko ktos sie wstawil za nim i pomogl
          mu...najbardziej mnie boli,ze faktycznie sie wylize z tego!dlatego ludzie musza
          sie zglosic!ci ktorzy dali mu lapowki!
          a tej kobiecie to sie zloty medal nalezy(ta ktora to zglosial i przerwala
          milczenie)
          • Gość: krzys Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 08.01.05, 22:13
            Ta pani,ktorej nalezy sie medal mogla zglosic sie przed operacja,ciekawe
            dlaczego tego nie zrobila...Czyzby byla swiadoma,ze nie ma lepszego
            specjalisty?...Droga Gosiu mam nadzieje,ze profesor sie `wylize`.
            • Gość: gosia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 22:20
              krzysiu?jestes synkiem tego zlodzieja czy jego piętaszkiem?
              zlo nalezy tepic!a ty bys chhcial zeby ten zlodziej sioe wylizal...zrobie
              wszytsko by tak nie bylo!bnede apelowala do tych ,ktorzy dawali tej swini!
              a lepszym i to o glowe od niego jest prof harat!kasprzak tylko u siebie jest
              dobry a harat?harat ceniony na calym swiecie.idzi do harat na oddzial i
              poczytaj jego zaslugi na calym swiecie.i nie bierze lapowe!jest lekarzem z
              powolania!
              a nie zycze tiobie tego co mnie spotkalo u kasprzaka.postaw sie w sytuacji,ze
              nie chce zoperowac kogos twojego np.mamy!i tez bys chcial zeby sie swinia
              wylizala?ale ludzie mu nie popuszcza!do kamery bezczelnie klamie,ze NIGDY NIE
              PRZYJAL KORZYUSCI MATERIALNEJ.no co za swinoa.zeby wyjsc z twarz mogl po prostu
              nie dzielac wywiadu
              • Gość: krzys Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 08.01.05, 22:32
                Dlaczego tak bardzo wszystkich obchodzi sytuacja materialna lekarzy??Moze nie
                wszystko pochodzi z łapowek a raczej jest zasługa ich ciezkiej pracy...A jak
                komus sie nie podoba,to niech studiuje 6 lat a potem haruje na dyzurach...
                • Gość: gosia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 22:37
                  juz wiadomoz,e krzys to jakis lekarz i przyjaciel kasprzaka...co nas obchodzi
                  sytuacja materialna?bo to idzie z naszych pieniedzy!maja pensje,prywatne
                  gabinety a z panswtowych palcowek jeszcze czerpia korzysci?robia sobie prywate?
                  oj krzys,zeby cie nie pokaralo...moze w dziedzinie medycyny akurat bedziesz
                  mail pomoc,ale zeby gdzies indziej nie spotkalo cie nieszczescie i korupcja..
                  • Gość: krzys Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 08.01.05, 22:53
                    Jesli lekarze ci nie pasuja,lecz sie u znachorow.Podatki placa wszyscy.Korupcja
                    obejmuje inne zawody rowniez.Zawod lekarza z racji swej ogromnej
                    odpowiedzialnosci powinien byc doceniany takze finansowo,bo zycie ludzkie jest
                    najwazniejsze.
                    • radca Re: Lekarz oskarżony o korupcję 08.01.05, 22:55
                      Gość portalu: krzys napisał(a):

> Jesli lekarze ci nie pasuja,lecz sie u znachorow.Podatki placa
                      wszyscy.Korupcja
                      >
                      > obejmuje inne zawody rowniez.Zawod lekarza z racji swej ogromnej
                      > odpowiedzialnosci powinien byc doceniany takze finansowo,bo zycie ludzkie
                      jest
                      > najwazniejsze.

- ty stale o pieniadzach, ale nie potepiasz PRZESTEPCOW W BUALYCH KITLACH

widac,dla pieniedzy zatraciles pewne spojrzenie

radca
                      • Gość: krzys Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 08.01.05, 23:04
                        Nie jest przestepca ten,kto ratuje ludzkie zycie.A lapowkarzy powinienes raczej
                        szukac we wlasnym srodowisku `radco`.Jesli naprawde masz do czynienia z
                        prawem,to wiesz o czym mowie...bo kto bierze wiecej niz prawnicy???
                    • Gość: corday Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 195.85.209.* 09.01.05, 20:08
                      Jestem lekarzem, nie biorę łapówek, nikt z kolegów z którymi pracuję nie bierze
                      i uważam, że nie ma usprawiedliwienia takiego postępowania. Ktokolwiek próbuje
                      to robić, zwłaszcza jeżeli jest lekarzem tylko pogarsza opinię o naszej grupie
                      zawodowej. Niskie (bo faktycznie są niskie) pensje do niczego nie uprawniają, a
                      już najmniej do obdzierania z kasy biednych ludzi w krytycznych momentach życia
                      ich lub ich bliskich. Trudno mi sobie wyobrazić bardziej niemoralne postępowanie
                      niż żerowanie na ludziach w takim momencie. Mam nadzieję, że mu się nie upiecze
                      i wierzcie mi, że w naszym środowisku nie jestem w tym odosobniona.
                    • hangmann Re: Lekarz oskarżony o korupcję 10.01.05, 19:27
                      Poza tym, nie chcesz placic - nie musisz!
                      I tak bedziesz leczony!
                      Lekarze nie biora, Lekarze DOSTAJĄ!!!
                  • Gość: karol Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 08.01.05, 22:57
                    Polaku lecz sie sam!!!a jak nie chcesz to zdychaj,bedzie nas mniej do chlewa!!!!
              • Gość: KTOŚ GOSIA - WSZYSTKO JASNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:29
                TERAZ JUZ JEST JASNE CZIM PRZYDUPASEM JEST GOSIA(idąc jej tokiem rozumowania)!
                ALE ZAŻARTA BESTIA. I JAKIE EPITETY WALI JESZCZE PRZED JAIMKOLWIEK WYROKIEM.
                SZKODA ZE JUZ NIE MA PARTII NP NSDAP. ZARAZ BYŚ SIE ZAPISAŁA GOSIENKO, PRAWDA?
                SZYBKA KARIERA W SZERAGACH SB TEŻ BYŁABY MUROWANA. ZA PÓŹNO SIĘ URODZIŁAŚ. JAKA
                SZKODA.
                • Gość: Pacjent Re: GOSIA - WSZYSTKO JASNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:51
                  Lekarz powinien być ubogi,nosić się siermiężnie,chodzić ubrany w worek a swoje
                  bogactwo/w tym narzędzia pracy /nosić w torbie.Chodzić powinien boso i poruszać
                  się pieszo.Nie powinien się przejadać, bo nadwaga i otyłość szkodzi zdrowiu i
                  skraca życie.Za leczenie powinien otrzymywać zapłatę w naturze,żeby pełen trzos
                  nie stanowił dla niego zbędnego obciążenia.Powszechnie powinien być zwany
                  cyrulikiem!Za błędną diagnozę i złe wyniki leczenia powinien być karany
                  publiczną chłostą,obcięciem członków/palce,kończyny/ lub śmiercią.
                  Chory z urojenia!!!
                • radca do KTOSIA 16.01.05, 16:30
                  MARNY Z CIEBIE CZLOWIECZEK
                  I ZALOSNY

radca
                • Gość: do ktosia Re: GOSIA - WSZYSTKO JASNE IP: *.tvgawex.pl 16.01.05, 16:52
                  A Ty jesteś przydupasem profesorka{sorry-byłeś}lekarzyn o
                  • Gość: M Nic nie jest jasne IP: *.mn.rr.com 16.01.05, 22:46
                    Polecam utwor "Zla opinia " w wykonaniu Zespol Reprezentacyjnego z CD Pornograf :-)
          • radca Re: Lekarz oskarżony o korupcję 08.01.05, 22:20
            Gość portalu: gosia napisał(a):

> stray tzresie porami i ukalada sie z prokuratorami,sedziami i komend
            > policji..on juz dawno mial siedziec...tylko ktos sie wstawil za nim i pomogl
            > mu...najbardziej mnie boli,ze faktycznie sie wylize z tego!dlatego ludzie
            musza
            >
            > sie zglosic!ci ktorzy dali mu lapowki!
            > a tej kobiecie to sie zloty medal nalezy(ta ktora to zglosial i przerwala
            > milczenie)

- tylko zalezy tutaj od ludzi.Faktycznie stary wykorzysta wszelkie UKLADY
            w kazdym srodowisku.Jak jestem niepoprawnym optymista - to tutaj CZARNO
            WIDZE.Lecz rowniez.... nigdy nic nie wiadomo.... wszystko zalezy od ludzi.

Sprawa mojego Sp syna rowniez nie ujrzalaby swiatla dziennego - gdyby nie
            pewna kobieta, ktora bedac swiadkiem przestepstwa popelnionego przez lekarza
            - z niezwykla stanowczoscia domagala sie w policji zatrzymania lekarza.

KLIKA bedac tak pewna siebie - falszowala dokumenty i KSIEGI AMBULATORIUM ,
            by ukazac w razie czego ,ze nikt w niczym nie zawinil.

Uparos i stanowczosc kobiety pokrzyzowala PRZESTEPCZEJ GRUPIE ZE SLUZBY ZDROWIA
            oraz STRUKTUR WOJSKOWYCH - wszelkie plany.Ptaszki wpadli i wykopane zostalo
            bardzo wiele dowod na popelniane przestepstwa.

lecz... POLSKA to taki kraj,gdzie jeszcze istnieje wiele powiazan z PZPR,
            UB,SB,LUDOWEGO WOJSKA POLSKIEGO (a tam nie brakowalo szmat i lotrow ukrywajacych
            sie pod mundurem oficera ).KWITY i TECZKI na pewne osoby, konfidenci i agenci
            - wyszkoleni za komuny.Dzisiaj tacy KRECA POLSKA i maja za nic SADY
            i PROKURATURY.

UKLADY MAFIJNE , a szczegolnie tam gdzie byly silne srodowiska UB i wojsko.

dlatego LODZ i BYDGOSZCZ - to ....+++++++++++++++++++++++++++++++

taki np. zachoruje i sie wygrzebie z wszystkiego, ale moze robic KASE
            wykorzystujac swoje SILNE WPLYWY I UKLADY w STRUKTURACH - by posredniczyc
            w roznych podejrzanych machinacjach

radca
    • Gość: gosia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 22:03
      jestem ciekawa czy kasprzak od poniedzialku bedzie na zwolnieniu?i inny
      lapowkarz wypisze mu zwolnienie!na 100% sie "rozchoruje"
      • Gość: billy Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:09
        ..i położy na swój odział...
        • Gość: gosia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 22:13
          ja jestem przekonana ze tak zrobi!!a policja czy prokuratura powinna to
          zbadac..czy faktycznie jest chory!ale to nie w naszym kraju...kraju
          korupcji..jak my-obywatele nie bedziemy z tym walczyc to bedziemy zdycghac pod
          plotem,bo nie bedzie nas stac na operacje...
    • Gość: macko Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 22:08
      maciej ś to dr śniegocki nie świtelski czy jak mu tam...a tamci pozostali,to
      wiesław sz-szymanski a waldemar w -weiss.czemu ludzie pisza skrotami?nie bojcie
      sie pisac prawdy!a ...t.-talar
      • Gość: LALA Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:23
        SŁUCHAJCIE ..DOŚC ŻE BIEŻE TO JESZCZE KAŻE SOBIE DO DOMU NOSIĆ ...A
        WIDZIELIŚCIE JAAAAAKI TO DOM ,BO NIBY CZEMU MIELI BY GO Z KOPERTĄ
        ZŁAPAĆ...CIESZĘ SIĘ ŻE W KOŃCU MU SIĘ OBERWAŁO... TYLKO, DAJĘ SOBIE GŁOWĘ
        UCIĄĆ...ŻE TERAZ JEST GŁOŚNO A ZA TYDZIEŃ UMILKNIE I PO SPRAWIE...W KOŃCU
        WŁADZĘ TEŻ IDZIE PRZEKUPIĆ...DO KLINIKI ŻEBY SIĘ DOSTAĆ TO OD KOPERT TRZEBA
        ZACŻĄĆ ...ALE TERAZ MOŻE NA JAKIŚ CZAS BĘDĄ SIĘ BALI...
        • Gość: gosia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 22:24
          lala!willa niezla prawda?i to z pensji tak?nie moge przezyc tego zlodzieja i
          tej bezsilnosci!oj wydaje mi sie,ze tak latwo mu nie pojdzie!
    • Gość: wasyl Banda Profesorów i Rektorów. IP: *.net 08.01.05, 23:04
      Dobrałbym się do dupy szczególnie tym co na to pozwalali: dyrekcji szpitala, a
      w szczególności rektorom z Bydgoszczy i Torunia.
      Chciałbym mieć nadzieję, że uda się cokolwiek tą aferką poprawić na lepsze, ale
      z tą sitwą ciężko wygrać.
      A nadzieja wiadomo czyją jest matką...
      • Gość: zuzia Re: Banda Profesorów i Rektorów. IP: *.iweb.pl 08.01.05, 23:06
        nadzieja jest twoja matka wasylu a ojciec jest nieznany.......
        • radca Re: Banda Profesorów i Rektorów. 08.01.05, 23:07
          Gość portalu: zuzia napisał(a):

> nadzieja jest twoja matka wasylu a ojciec jest nieznany.......

- a twoja pieniadze i to te...

radca
    • Gość: Są też nie biorący Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 23:51
      Z powodu pękniętego tetniaka mózgu byłam operowana w innym bydgoskim
      szpitalu.Mój stan był bardzo ciężki,głęboka śpiączka,obrzęk mózgu,tydzień
      wyrwany z życiorysu.I o dziwo wyszłam z tego dzięki nieprzeciętnym
      umiejętnościom prof.Harata.Teraz nikt nie chce mi wierzyć,że nic to mnie nie
      kosztowało.To naprawdę Wielki Człowiek.A ja naprawdę jestem zwykłym szarym
      pacjentem bez żadych koneksji
    • Gość: Jarząbek Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 09.01.05, 00:23
      Pan profesor to uczciwy i nieskazitelny FACHOWIEC.
      Łubu dubu Łubu dubu niech nam zyje profesor naszego klubu
      Niech żyje nam!!!
      A jakby co... to napiszemy protokół zniszczenia
      Łapówkowym skrytobiorcom mówimy nie.
      A do pana prokuratora to niby po sól, cukier, wystarczy 2 razy zapukać.
      Ale to razem to już będzie 400
      Bo to jest taka nowa świecka tradycja
      • malakunia Re: Lekarz oskarżony o korupcję 09.01.05, 00:47
        Smutny ten temat ale prawdziwy, jest jednak Klinika do której dostaniesz sie bez
        łapówki-choc poczekasz "trochę".Również bez żadnej kasy bedziesz miał zrobioną
        TK czy MRI-jeśli potrzeba oraz inne badania.Zapraszam do Kliniki Psychiatrii
      • Gość: ktoś Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 00:47
        Ciekawe czy ktos to z prokuratury przeczyta. Może wezmą się za innych z
        neurochirurgii z Jurasza co w swoich willach niby prywatnie przyjmują i każą
        sobie płacić kolosalne pieniądze aby przyjąć na oddział.
        • Gość: Leszek Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 01:01
          Branie lapowek przyszlo z Torunia razem z tym UMK, bo to szpital tej uczelni
          • Gość: mamula Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 14:36
            nie powiesz mi Leszku,że lekarze w juraszu biorą łapówki dopiero od 2 czy 3
            miesiecy,bo tyle czasu minęło od połączenia UMK z AM
        • radca oby tylko nie bylo jak z felczerem ROMANEM J. 09.01.05, 01:10
          Gość portalu: ktoś napisał(a):

> Ciekawe czy ktos to z prokuratury przeczyta. Może wezmą się za innych z
          > neurochirurgii z Jurasza co w swoich willach niby prywatnie przyjmują i każą
          > sobie płacić kolosalne pieniądze aby przyjąć na oddział.

- sa takie wydzialy, ktore penetruja rozne Fora dyskusyjne,czytaja opinie
          i zbieraja informacje.Napewno codziennie czyta to policja, jak i ABW.
          Nie wiem, czy rowniez penetrowane sa fora dyskusyjne przez prokurature ?
          Mysle,ze za prokurature czyni to odpowiedni wydzial z policji.

tak czy owak....wszelkie dyskusje sa czytane i analizowane.

Tylko.... wszedzie tez bywaj rozni znajomi - roznych znajomych.Jak sie to mowi;
          " swiat jest maly " .

Taki przypadek ZNAJOMOSCI I SPECJALNEGO POTRAKTOWANIA mial miejsce 1.11.1997 r
          w stacji pogotowia ratunkowego w Fordonie miedzy 6:00 - 7:30.
          Wezwani policjanci z wydzialu ruchu drogowego - a szczegolnie jeden z nich
          ( w razie potrzeby sluze materialami dowodowymi ) przeprowadzal badania
          trzezwosci ALKOTESTEM 7410 - calego skladu dyzuru.

i co sie okazalo ?

Otoz znany z pijanych dyzurow i z lapowkarstwa w zamian za wystawianie zwolnien
          lekarskich - starszy felczer ROMAN J. lat 68 nie mial wpisanego wyniku
          badan - na liste osob przebadanych na trzezwosc.

Policjant ten tlumaczyl sie pozniej,ze " specjalnie lagodniej potraktowal
          felczera ROMANA J. poniewaz zna go osobiscie i jego zona chodzila razem do
          szkoly z corka pana felczera. "

ale badzmy DOBREJ MYSLI i wierzmy w to,ze sa UCZCIWI LUDZIE w prokuraturze,
          policji i przeprowadza wiele przesluchan.Potrafia zbierac materialy dowodowe.

oby tylko nie okazalo sie,ze " specjalnie bedzie potraktowany lagodniej "
          - TAK JAK W PRZYPADKU TEGO POLICJANTA Z DROGOWKI - KTORY ZATUSZOWAL WYNIK
          BADAN FELCZERA ROMANA J. w dniu 1.11.1997 r

radca
          • radca Izba przyjec lapowek - zobaczcie sami 09.01.05, 01:25
            " PRZESTĘPCZOŚĆ. Lekarze oskarżeni

Izba przyjęć łapówek

Sześciu inowrocławskich lekarzy, w tym 3 orzeczników, 2 sanitariuszy i 3
            pielęgniarki oraz 34 pacjentów oskarżył wczoraj o korupcję bydgoski
            prokurator. Dziś akta otrzyma sąd w Inowrocławiu.

Aferę z wyłudzaniem odszkodowań z firm ubezpieczeniowych wykryli latem
            ub.r. policjanci z wydziałów do spraw korupcji komend: Wojewódzkiej w
            Bydgoszczy i Powiatowej w Inowrocławiu. Mechanizm działania osżonych był
            bardzo prosty. Sanitariusz bądź pielęgniarka ze szpitala docierali do osób,
            które godziły się wyłudzić odszkodowanie z firm PZU Życie, ComUnion bądź
            BTUNaganiacz docierał też do lekarza z izby przyjęć szpitala, który
            przygotowywał stosowną dokumentację urazu doznanego przez "pacjenta" i
            historię jego "choroby". Wizyta u lekarza orzebyła już tylko zwykłą
            formalnością.
            Jednemu z sanitariuszy - Dariuszowi I. - prokurator przedstawił 60
            zarzutów. Naganiacz inkasował najczęściej kilkadziesiąt złotych, lekarz z
            izby przyjęć - na ogół 50-100 zł, lekarz orzecznik - od 1 do 3 tys. zł.
            Resztę kasował "pacjent". Towarzystwa ubezpieczeniowe wypłacały od 2,6 do 8
            tys. zł. Łącznie - jak się ocenia - straciły 150-200 tys. zł. Proceder trwał
            od połowy 2001 r.
            Oskarżeni zostali lekarze: Jarosław K., Michał M., Marianna J.-M., oraz
            trzej chirurdzy. Prokurator zastosował wobec nich zawieszenie w wykonywaniu
            zawodu lekarza. Ale złożyli zażalenia i sąd decyzje prokuratora uchylił.
            Pracują więc nadal. Jeden z lekarzy był aresztowany, za kratki trafili też
            dwaj sanitariusze. Wobec innych zastosowano poręczenia majątkowe - do 35 tys.
            zł oraz zakazy opuszczania kraju.
            Kilku z oskarżonych lekarzy przyznało się do winy, w tym jeden
            orzecznik. Również sanitariusz. Grozi im do 8 lat więzienia. To nie pierwszy
            i nie ostatni akt oskarżenia w sprawie korupcji w inowrocławskim szpitalu.
            Jeden trafił już do sądu w listopadzie. Proces rozpocznie się 17 stycznia.
            Śledztwo w kolejnych sprawach toczy się dalej.

Adam Lewandowski ( GP )

30 Grudnia 2004"
          • Gość: APACZ MOWCIE CO CHCECIE -PROF.URATOWAL MOJEMU OJCU ZYCIE IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 18:44
            • Gość: zoe Re: MOWCIE CO CHCECIE -PROF.URATOWAL MOJEMU OJCU IP: 65.212.68.* 10.01.05, 23:10
              a co mial go zabic na stole operacyjnym, leczenie a branie to dwie rozne
              sprawy, choc sie zazebiaja, sto lat dla taty
    • Gość: ja Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.cm.umk.pl 09.01.05, 10:28
      Lekarz przyjął kożyść majątkową w wysokości 4 tyś złotych PO wykonaiu zabiegu
      operacyjnego, na który pacjent/ka czekał/aby ,zgodnie z polityką NFZ, pewnie
      kilka do kilkunastu miesięcy w trakcie których, wszystko się mogło zdarzyć, z
      trwałym uszczerbkiem zdrowia łącznie. Przyjął łapówkę. Jest to naganne. Ludzie
      juz go osądzili i prawdopodobnie ukarali.
      Adwokat zainkasował 2.5tys złotych za prowadzenie sprawy w sądzie jeszcze przed
      rozpoczęciem tej sprawy. Nie wystawił rachunku, nie zapłaci podatku. Czy
      przyjął łapówkę??? Przecież klient mógł wybrać adwokata przysługującego mu z
      urzędu.
      Hydraulik zaikasował 200 zł. za uszczelnienie śmiesznej rurki. Tłumacząc się,
      że koszty dojazdu i musiał przyjechać w sobotę po południu. Faktury VAT lub
      rachunku za wykonaną usługę wystawić nie chciał. No nie! on wystawić może ale
      druki ma gdzieś w domu itd. itp. a woda się leje więc klient płaci pez
      kwiknięcia (kwiczy tylko w duszy bo fachowiec dupa i 2 dni po wymianie
      po "naprawie" woda dalej się leje). Czy przyjął łapówkę??? podatku przecież nie
      odprowadził. No mógł przecież zadzwonić do Administracji na podany telefon,
      który zazwyczaj o tej porze jest głuchy, a woda się leje.
      Przychodzisz do urzędu i potrzebujesz jakeś zaświadczenie (bez niego nie
      ruszysz dalej w załatwianiu swoich pilnych spraw, a termin goni). Termin
      urzędowy za 2 tygodnie. Iedziesz więc do sklepu kupujesz czekoladki i coś
      jeszcze (wartość "cosia" zależy od urzędu i ważności urzednika od którego to
      zależy) i ruszasz ponownie. Cud - papierek do odbioru max. na jutro. Bo pewne
      procedury można juz obejść np. wstanie od biurka i przejście do innego
      urzędnika, który ma wszystkie dane przed nosem. Nikt petenta nie prosił o
      łapówkę ale potrzeba matką wynalazków. Urzędnik przyjął łapówkę. Karygodne!!!
      To samo u mechanika samochodowego itd.
      Szlachetne zdrowie nikt sie nie dowie jako smakujesz. AŻ SIĘ ZEPSUJESZ. Gdy ból
      fizyczny znika pozostaje tylko ból kieszeni. A zdrowie i życie ceny, zwłaszcza
      dla najbardziej w danej chwili zainteresowanego, nie ma.
      Dlatego jestem wielkim zwolennikiem jawności zwłaszcza cen usług.
      Wykonanie takiej operacji poza kolejkami narzuconymi przez NFZ (tzn. w 100%
      odpłatności) przez wybranego przez pacjenta czyli najlepiej najlepszego
      specjalistę w tym regionie, w Szpitalu Akademickim kosztowałoby OFICJALNIE 25-
      30tyś PLN. ciekawe kogo byłoby stać na taką usługę?
      Nadal większość wybierałaby drogę "nieoficjalną". Bo Polak co jak co ale liczyc
      potrafi.
      Na wizytę prywatną najlepiej u profesorów (bo to i przed sąsiadką można się
      pochwalić) to nas stać (a nawet jak nie stac to można się zastawić). Ale już po
      badania, diagnostykę wszyscy lecą do Poradi Rejonowej bo na to ich nie stać, a
      sa to przecież integralne koszty leczenia - diagnostyka.
      Za części do samochodu gotowi są zapłacić wszyscy. ale za "robociznę" to już
      większość narzeka, że zawyżona, nieuzasadniona, ale i tak płaci.
      Dlaszego w Opiece Zdrowotnej jest odwrotnie - nie wiem. A odpowiedzialność jest
      znacznie większego kalibru niż u mechanika choć ceny bardzo podobne.
      Prawie wzyscy jesteśmu hipokrytami. tylko niewielu się do tego przyznaje.
      Tak zostaliśmy wychowani. W szarej strefie. I tego nie zmieni ujawnienie tego
      czy owego biorącego przez niezadowolonego dającego.
      Swoja drogą przypomina mi się opowieść pewnego lekarza jak to w czasach gdy
      wszystko było na kartki, a wartość pieniądza była porównywalna do papieru
      toaletowego do Poradni przyszedł pacjent który chciał wy wypisano wu dokumety,
      najlepiej odrazu do powiedzmy sanadorium. Na poparcie swojej determinacji
      przyniósł reklamówkę z szynką, kiełbasą i jajkami. Lekarz "wzruszony"
      szczodrobliwością i detetminacją pacjenta zrobił to o co został poproszony.
      zadowolony klient (bądź co bądź zdrowy jak ryba) wyszedł pozostawiając wałówę.
      Jakie było zdziwienie tegoż lekarza, gdy w trakcie przyjmowania kolejnego
      pacjenta wrócił nasz determinant z tekstem od drzwi - Przepraszam doktorze ale
      zostawiłem chyba reklamówkę - a następnie zabrał wałówkę i wyszedł.
      Czego nam wszystkim życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mamula Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:51
        niezłe
        • Gość: autor Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 11:43
          I tak nic z tego nie będzie.......
          • radca Re: Lekarz oskarżony o korupcję 09.01.05, 12:06
            Gość portalu: autor napisał(a):

> I tak nic z tego nie będzie.......

- " BYDGOSKA OSMIORNICA " juz sie o to postara,by te sprawe wyciszyc
            ale to tylko zalezy od tego, czy ludzie zdecyduja sie mowic i ukazywac kazdy
            przypadek machlojek,wyludzania lapowek za pomoc lekarska w PUBLICZNEJ
            PLACOWCE

radca
    • Gość: lex s Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:01
      700 zl. za wyciecie nerki w juraszu. rok pozniej pacjent schodzi po podaniu
      lekow w warunkach domowych zapisanych na dolegliwosci serca przez lekarke
      podczas wizyty domowej. pozniej w ulotce cala rodzina przeczytala , ze lekow
      nie podawac przy niewydolnosci nerek. pacjent - moj tesc umieral
      napuchniety !!! do kogo mamy sie poskarzyc - sprawy w sądach to farsa, lekarz
      to zawod zaufania spolecznego i sluzy szczytnym celo w spoleczenstwie !!!
      (sformułowanie uzywane przez sedziow) wiec przecietni ludzie moga sobie tylko
      ponarzekac i modlic o zdrowie............
      • radca Re: Lekarz oskarżony o korupcję 09.01.05, 14:14
        Gość portalu: lex s napisał(a):

> 700 zl. za wyciecie nerki w juraszu. rok pozniej pacjent schodzi po podaniu
        > lekow w warunkach domowych zapisanych na dolegliwosci serca przez lekarke
        > podczas wizyty domowej. pozniej w ulotce cala rodzina przeczytala , ze lekow
        > nie podawac przy niewydolnosci nerek. pacjent - moj tesc umieral
        > napuchniety !!! do kogo mamy sie poskarzyc - sprawy w sądach to farsa, lekarz
        > to zawod zaufania spolecznego i sluzy szczytnym celo w spoleczenstwie !!!
        > (sformułowanie uzywane przez sedziow) wiec przecietni ludzie moga sobie tylko
        > ponarzekac i modlic o zdrowie............

- ale nie ustawac w dazeniach do sprawiedliwosci, bo jesli bedziemy cicho
        i zamkniemy sie w sobie to " ZLO BEDZIE ROZSZERZALO SIE CORAZ BARDZIEJ "

" zaufania spolecznego ... " )? - tak powinno byc, niestety " LOWCY SKOR " -
        to wykorzystywali do MORDOWANIA PACJENTOW

radca
    • Gość: ..... Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 212.122.207.* 09.01.05, 14:09
      Przykro mi czytac takie opinie na temat pana profesora Heliodora Kasprzaka.
      Jestem studentem i z dnia nadzien dowiedzialem sie ze konieczna jestoperacja
      glowy. Poszechnie wiadomo ze profesor Kasprzak to jeden z najlepszych
      specjalistów w swojej dziedzinie. Po konsultacji i diagnozie z ust pana
      profesora nie tylko nie uslyszalem zadnej propozycji aby dac lapowke, lecz na
      pytanie zadane przez ojca ile placimy uslyszelismy NIE TRZEBA. Denerwujace
      jestze opinie pisza ludzie nie znajacy sytuacji. a jeszcze gorsze jest ze przed
      operacja gdy komus cos dolega to na kolanach prosi o przyjecie i na sile wciska
      przyslowiowe lapowki
      • Gość: lot Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:19
        Czy napewno mowimy o tym samym profesorze. Bo ten ktorego dotyczy artykuł wcale
        się nie krył ze swoim cennikiem
    • Gość: loo Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 212.122.207.* 09.01.05, 14:29
      Ciekawe czemu nie mozna znalezc tu opini ludzi ktorym profesor Kasprzak
      uratowal zycie. Apal do tej kobiety: skoncz ze soba, czemu nie poszlasz przed
      operacja? Łatwiej jest byc uleczonym bohaterem? Też pieknie!!!
      • Gość: mamula Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 14:41
        Niezła rada dla tej odważnej kobiety-skończ ze sobą,brawo lekarzyku,przydupasie
        profesora
      • Gość: były pacjent Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:32
        Są takie opinie , prawda ze nieliczne ale ktoś uważa ze tylko on pisze prawdę
        szkoda czasu na dyskusję z takimi tempakami.
        • Gość: były pacjent Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:45
          Dlaczego każdy kto pisze że profesor od niego nie wzioł to przydupas , synek
          kogoś znanego albo osoba podstawiona .Ktoś założył że to nie możliwe i tylko on
          zna prawdę i napewno takich osób nie ma.Ta dyskusja nie ma sęsu.
          • Gość: m Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 20:52
            nie pisze się sęsu tylko sensu
        • Gość: m Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 20:54
          nie pisze się tempakami tylko tępakami
    • Gość: tytus Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 194.106.210.* 09.01.05, 15:18
      lekarz , uczciwość to przeżytek , napiętnujmy takich gnoi są wszędzie ale
      wyobrażmy sobie , że sami chorujemy albo ktoś nam najbliższy i co wtedy ???!!!
      Patrzymy na obrazy , które chcą nam sprzedać portale medyczne - wspaniałych
      doktorów , ktorzy żyją tylko po to aby dać zdrowie i dobroć , to fikcja ,
      doktorem może być każdy i każdy dla pieniędzy zrobi wszystko nawet okradnie
      rodzinę chorego . profesór , profesór , profesór ....
      • Gość: lekarz Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:22
        środowisko "samo" się nie oczyści, więc potrzeba WYROKÓW w takich sprawach.
        Zamykać do pudła i koniec. Ludzie nie bójcie się! Dosyć jest w Polsce uczciwych
        lekarzy, którzy będą Was leczyć! Ale trzeba zmienić ten chory system,
        pozywajcie do sądu NFZ, urzędy, decydentów, za to że musicie czekać, cierpicie,
        nasze sądy nie pomagają ? Idźcie dalej - do Brukseli. Sami lekarze tego nie
        zrobią, musicie to zrobić WY PACJENCI. Tylko Was pacjentów i wyborców ta
        biurokratyczna sitwa się boi.
      • Gość: samanta Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.iweb.pl 09.01.05, 17:56
        Lekarzem nie moze byc kazdy!!!!!!!Tylko ludzie pracowici i utalentowani moga
        byc lekarzami!!!!!!!
        • Gość: gosia Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 18:00
          nie watpie w inteligensje lekarzy,bo faktycznie zeby ukonczys studia trzeba
          miec wiedze(lecz istnieje wiedza ksiazkowa),ale droga samnto na litosc...co ma
          inteligencja do korupcji?
      • Gość: studmed Re: Lekarz oskarżony o korupcję IP: 212.122.214.* 12.01.05, 14:21
        "doktorem może byc każdy"-zapraszam w takim razie na studia medyczne. Na
        początek ucz sie w liceum aby się dostac, później 6 lat bardzo ciężkiej nauki,
        wyrzeczeń i łez, staż i już jesteś lekarzem, 6 lat specjalizacji i ewentualnie
        doktorat. Jaką uczelnie tytus skończyłeś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka