Dodaj do ulubionych

BYDGOSZCZANIE powstancie!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:56
zauwazylem ostatnio bardzo silne ozywienie torunskich warcholow i krzykaczy. pisza do urzedow, protestuja, skanduja, walcza o swoje. i dobrze, tylko czemu kosztem nas!? moze czas sie zebrac w sobie i zaczac cos robic! powoli tracimy osrodki nauki, (AB, AM).czas sie zabrac do roboty!
Obserwuj wątek
    • zinekk Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! 26.01.05, 00:02
      Co za pierdoly.. Jak bylem maly, rzucalem sie kamieniami z sasiednim podworkiem
      i prowadzilem wojny. Ale wyroslem. Czytam te bzdury na forum o Bydgoszczy i
      Toruniu i jestem zazenowany. Kompletnie. Nie macie wiekszych problemow?
      • Gość: cinek Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 00:15
        ten post jest w odpowiedzi na dziesiatki postow oczerniajacych bydgoszcz itp. jak bedziemy siedziec cicho, to nas zaszczuja torunskie mendy! oni wszedzie wysylaja pisma, mejle, protesty. kloca sie w kazdym urzedzie o wszystko! ile mozna?? nie dajmy sobie takim wsiarzom w kasze dmuchac, bo spelni sie przypowiesc o Dawidzie i Goliacie!
        • hlrussia Ludzie. Kim jest ten oszolom? 29.01.05, 23:04
          Cinek? Ty zdrowy jestes? Znowu odsylam do slownika zebys odnalazl wyjasnienie
          slow menda. Slowniki mozesz kupic w jakiejs ksiegarnie. To taki budynek gdzie
          oprocz nie sprzedaja piwa, wina i papierosow. Duzo ich jest w naszej bydgoszczy
          • Gość: cinek Re: Ludzie. Kim jest ten oszolom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:18
            gdybym chcial to nawet nie musze kupowac, sa dostepne online w necie i w przeciwienstwie do ciebie uzywam ich, rowniez po to,zeby takim oszolomom jak ty tlumaczyc rozne sprawy. jezeli na prawde jestes z bydgoszczy to przykro mi sie robi ze jeszcze nie wytepilismy bezmuzgich blondynek, ktore w dyskusji nie uzywaja argumentow, tylko ciagle:oszolom, glupi ...
            spadaj dziecinko do tyfusow i graj z nimi.
            • hlrussia Re: Ludzie. Kim jest ten oszolom? 29.01.05, 23:21
              o ile wiem to tyfusami nazyw sie nasze miasto- rozumiem ze to takei zagranie w
              stylu: NIE TO TOWJA MAMA JEST GLUPIA. a co do rezszty...coz. bezmozgich piszemy
              przez o z kreska pasiaku. a ze jest ci przykro ze w bydzi mieszka inteligencja
              to ja juz niewiele poradze
              • Gość: torunianka Re: Ludzie. Kim jest ten oszolom? IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 23:29
                hl, spoko. to nasz oswojony wróg;) wojna nieźle nam idzie, choć wojsko trochę
                się zagalopowało w pierwotnej fazie walki, ale poczytaj resztę postów i dołącz
                do mediatorów;)
              • Gość: cinek kim jest ta szmaciara? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:30
                taaa inteligenca to sie wykazalas, piszac w innym watku, ze sie wtracam w prywatna rozmowe (na otwartym forum)
                ty jakis bezmozg torunski jestes! (teraz dobrze napisalem tyfusie?)
                a dlaczego tyfus, bo torunskie tablice rejestracyjne (stare-czarne) zaczynaly sie na TY.., ale ty jestes jakas szczeniara z podstawowki i juz nie pamietasz tych czasow.
                EOT ciemnogrodzie.
                • hlrussia Te torunianka 29.01.05, 23:32
                  cinek postepy robi! i to cieszy:))) sprawdzil jak piszemy mozg. TZN ze....rozne
                  formy zycia potrafia sie uczyc! hura. Sorry torunianka. nie znosze pacanow
                  • Gość: torunianka Re: Te torunianka IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 23:42
                    wiesz hl, cinek wyrośnie na dobrego dowódzcę. Jak już uwierzy, że może nim być,
                    to będzie stawiał na poziom.
                    dobrej nocy:)
                • Gość: torunianka cinek! IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 23:37
                  co to? Dowódzca z formy wychodzi? Trzymaj fason, bo.... pociągniemy wątek
                  prezydencki i spadniesz z frontu!
                  i hirussia to wojownik rosyjski, więc uważaj lepiej;)
                  i jeszcze może jedna rada. Nie wypada dowódcy popisywać się nieznajomością
                  otoczenia. No jak wypadniesz przed swoimi wojownikami??? Najpierw robi się
                  zwiad, a potem... wiadomo kto wróg, a kto przyjaciel.
                  Nie musisz dziękować za przyspieszony kurs taktyki wojennej:)
        • Gość: byly bydgoczszanin Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.05, 11:17
          Od 24 lat mieszkam poza granicami Polski.Od czasu do czasu odwiedzam Was. Musze Wam szczerze wyznac ze od dawna nie przyznaje sie ze jestem z Bydgoszczy. Nikt tego miasta niezna.Musialbym zbyt dlugo tlumaczyc. Najlatwiej powiedziec,-Miasto lezace kolo Torunia. Moi rozmowcy przewaznie znaja Torun i okreslaja je jako perelke miast europejskich i my napewno tego nie zmienimy.
          Peter.
          • Gość: cinek Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:50
            co za bzdury! przyznaj sie od razu ze jestes bylym torunianinem ktory wyjechal na saksy do niemiec. gsybys byl bydgoszczninem,to bys takich bzdur nie wypisywal!
            wspolczucia tobie i sobie rowniez z powodu takich sprzedajnych bylych wspolmieszkancow.
            tez wiele czasu spedzam poza granicami naszego kraju, ale wiekszosc nie wie co to bydgoszcz, a tym bardziej co to torun!
    • Gość: kamyk Walczmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 00:17
      popieram cinka! jak nie bedziemy reagowac na klamstwa, oszczerstwa to oni stosujac metody Gebelsa wmowia wszystko i wszedzie!
      • Gość: wredny_krzyzak Re: nie wygracie.. to my mamy w reku magiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 02:39
        szczotke !! i co teraz ???
        • Gość: claud ze szczotka do twarzy wam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:15
          hehe, i to jest jedyne do czego sie nadajecie. konserwowanie powierzchni plaskich.
          • Gość: wredny_krzyzak Re: to jest magiczna szczotka mugolu .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:27
            słuzy do konserwowania powierzchni krągłych w waszej świątyni.. bez tej szczoty
            nie macie szans - zgubią was spory i niesnaski, wasze ołtarze pozostaną
            nieczyste a nad waszym miastem roztoczy się fetor..chciałem napisać - trupi
            fetor, ale to chyba niekoniecznie trupi..
      • Gość: patriota lokalny Walczymy! IP: *.bydgoski.pl 26.01.05, 09:35
        Niestety, ale krzyżacy się coraz bardziej rozbestwili. Wystarczy włączyć "Zbliżenia". Ich
        szantaże doprowadziły do tego, że prawie cały program jest poświęcony im.
        Najlepszą bronią jest broń ekonomiczna. I ja ją stosuję od czasu wojny o województwo. Nie
        kupuję nic toruńskiego. Jeśli jakas firma ma centralę na region w toruniu, to ją bojkotuje, także
        tych, którzy reklaują się w mediach torunskich. Staram się za to wybierać w sklepach produkty
        produkowane w Bydgoszczy, Inowrocławiu, Włocławku, Świeciu czy Tucholi. Sam niewielki
        sukces w ten sposób odniosę, ale jeśli 400 000 Bydgoszczan tak będzie postępować, to mamy
        spory nacisk. I nie dajemy im zarabiać. Dość już czerpią z urzedu marszałkowskiego.
        Wszytskie dotacje przydzielają sobie.
        Ale rzebyście dobrze mnie zrozumieli. To nie jest szowinizm. Mam znajomych w toruniu i jako
        do ludzi, nic do nich nie mam. Ale toruniakom nie dam zarobić
        • Gość: KIO Re: Walczymy! IP: *.petrus.com.pl 26.01.05, 09:44
          Gość portalu: patriota lokalny napisał(a):

> Niestety, ale krzyżacy się coraz bardziej rozbestwili. Wystarczy włączyć "Zbliż
          > enia". Ich
          > szantaże doprowadziły do tego, że prawie cały program jest poświęcony im.
          > Najlepszą bronią jest broń ekonomiczna. I ja ją stosuję od czasu wojny o wojewó
          > dztwo. Nie
          > kupuję nic toruńskiego. Jeśli jakas firma ma centralę na region w toruniu, to j
          > ą bojkotuje, także
          > tych, którzy reklaują się w mediach torunskich. Staram się za to wybierać w skl
          > epach produkty
          > produkowane w Bydgoszczy, Inowrocławiu, Włocławku, Świeciu czy Tucholi. Sam nie
          > wielki
          > sukces w ten sposób odniosę, ale jeśli 400 000 Bydgoszczan tak będzie postępowa
          > ć, to mamy
          > spory nacisk. I nie dajemy im zarabiać. Dość już czerpią z urzedu marszałkowsk
          > iego.
          > Wszytskie dotacje przydzielają sobie.
          > Ale rzebyście dobrze mnie zrozumieli. To nie jest szowinizm. Mam znajomych w to
          > runiu i jako
          > do ludzi, nic do nich nie mam. Ale toruniakom nie dam zarobić

Człowieku,co ty piszesz?.Jestem zszokowany.
          Mam nadzieje że to są przekonania chorej jednostki,a w Bydgoszczy mieszkają jednak normalni ludzie.
          Nie skorzystasz z uslugi toruńskiej firmy jeśli jest lepsza i tańsza??? Tylko dlatego że jwj centrala jest w sąsiednim mieście?
          To jest chore.Lecz się człowieku.
          Ja nie analizuje skąd firma pochodzi i nie uzależniam od tego swoich wyborów.
          Sam wielokrotnie korzystalem ze sklepów DOMARU.Są dobre i przede wszystkim tanie.Po co mam szukać na siłe innego gorszego sklepu,bo jest z Bydgoszczy?
          Nie popadajmy w skrajności.
          Lecz się czlowieku
        • Gość: maciej Re: Walczymy! IP: 62.244.137.* 26.01.05, 09:50
          Dobrze sie czujesz? A pierniki to jakie kupujesz?
          • Gość: torunianka z kim walczycie? IP: *.petrus.com.pl 26.01.05, 10:28
            pierniki, macieju, tylko toruńskie!
        • Gość: cinek Re: Walczymy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:03
          nie wielu cie zrozumialo, ale ja tak. akcja jak najbardziej sluszna, ale troche meczaca dla nas-bydgoszczan. sam orunskich piernikow juz od dawna nie kupuje, bo marka im sie juz dawno zepsula (to juz nie to co kiedys), a po drugie jakos tak dziwnie smierdza. ja raczej myslalem o akcji typu wszyscy wysylamy mejle w jakiejs konkretnej sprawie waznej dla bydgoszczy, w ktorej torun chce nas wysiudac! i nie przejmujmy sie glosami przeciw, bo to sa w wiekszosci krzyzacy podszywajacy sie za nas-rodowitych bydgoszczan!
          • Gość: Czarna Manka Re: Walczymy! IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 27.01.05, 16:35
            cinek, ty wstretny bydgoski luju.
            To nie pierniki torunskie smierdza tylko tobie juz zeby
            wygnily i wypadly i sam smierdzisz jak stary cap.
            Azebys sie udlawil ta bydgoska szneka do imentu bo kara
            boska ciebie nie minie za opluwanie naszych slodziutkich
            torunskich piernikow1
            • Gość: cinek Re: Walczymy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:53
              taaa jedzcie dalej te smierdzace, twarde pierniki obyscie sobie zeby polamali!
        • Gość: patriota lokalny 2 Re: pociąg Bydgoszczanin nie może .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:34
          zatrzymywać się w toruniu !! krzyzaki niech sobie jeżdżą torunianinem !
          • trond wątek poważnie traktuję 29.01.05, 21:40
            tak więc
            • trond apeluję 29.01.05, 21:40
              o pokój i szczęście dla wszystkich,teqila!
              • Gość: torunianka Re: apeluję IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 21:51
                rzekłeś! a już myślałam, że przegapiłeś:)))
    • a_weirdo Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! 26.01.05, 13:35
      > moze czas sie zebrac w sobie i zaczac cos robic!

Ja dzisiaj mam wolne, więc powstałem później niż zwykle. Szybko usiadłem.
      Pracować będę na siedząco. Czy to się liczy?

• Gość: jerzy Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 17:14
        wsadz 'głowe" do wiadra z zimna woda.
        • Gość: Piernik torunski Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.access.uk.tiscali.com 26.01.05, 17:58
          Powstancie ktorych dreczy glod...
          Wladzy
          Urzedow
          Uniwersytetu- ale po nauke mozecie do nas jechac, wypierdki mamuta
          Szmalu co sie raczej nam slusznie nalezy
          Torun gora, zawsze wyzej od tego szamba co nizej nad doplywem naszej
          Wisly zalega
          I pamietajcie: piernik zawsze wyzej bedzie w cenie
          od buraka z obesrana glowa!

• Gość: luci a gdzie zbiórka ? IP: 82.146.225.* 26.01.05, 18:12
            cinek,a procę masz?
            • Gość: torunianka Re: a gdzie zbiórka ? IP: *.petrus.com.pl 26.01.05, 18:35
              no ładne rzeczy!
              My do Was z piernikami (najwyższej jakości chleb!), a Wy do nas z kamieniami.
              luci, macieju, jakżeż to tak?
              Nie wstyd Wam?

Jak natychmiast nie usiądziecie, to.... znajdziemy sobie lepszych sąsiadów.
              • Gość: luci Re: a gdzie zbiórka ? IP: 82.146.225.* 26.01.05, 22:26
                pierniki przyjmiemy,chociaż wafli z Jutrzenki mamy dostatek.
                • Gość: torunianka przyjmiemy dostatek;) IP: *.petrus.com.pl 26.01.05, 22:34
                  ale my nie z dwoma piernikami przychodzimy...
                  jest ich więcej i to... polukrowanych
                  • a_weirdo Re: przyjmiemy dostatek;) 26.01.05, 22:38
                    i tak Irysy są lepsze, ale wam nie damy, bo sami zjemy. Możecie sobie Jeżyki
                    zabrać...
                    • Gość: torunianka Re: przyjmiemy dostatek;) IP: *.petrus.com.pl 26.01.05, 22:57
                      > i tak Irysy są lepsze, ale wam nie damy, bo sami zjemy. Możecie sobie Jeżyki
                      > zabrać...

oj, łakomczuchu. Ale skoro jesteście wegeterianami, to OK.
                      Zobaczymy jak te jeżyki smakują. Irysy sobie na wiosnę wyhodujemy
                  • Gość: luci Re: przyjmiemy dostatek;) IP: 82.146.225.* 26.01.05, 22:40
                    To się wspólnie połamiemy piernikami i wafelkami,bez powstania,tak na siedząco:)
                    • Gość: torunianka Re: przyjmiemy dostatek;) IP: *.petrus.com.pl 26.01.05, 22:53
                      > To się wspólnie połamiemy piernikami i wafelkami,bez powstania,tak na
                      > siedząco:)

jak opłatkiem?
                      a gdzie będziemy siedzieć?
                      • Gość: luci Re: przyjmiemy dostatek;) IP: 82.146.225.* 26.01.05, 23:00
                        torunianko na siedzeniu,na siedzeniu,przecież nie w okrąglaku.
                        "Myślisz,że jak chodzisz,to nie siedzisz?"
                        Kisiel mówił:"to była postać,a nawet posiedzieć".
                        • Gość: cinek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:59
                          no wlasnie, lekko zboczyliscie z tematu. jak chcecie pogadac o slodyczach to moze zalozcie nowy watek o cukierkach! a na torunskim forum, nowe kpiny i nawolywania do akcji przeciwko bydgoszczy! ale nic, spoko, siedzmy jak te ofiary, niech inni za nas decyduja!
                          • Gość: torunianka Re: ??? IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 10:07
                            my zboczyliśmy???
                            my właśnie miecze przekuwamy na lemiesze!!!
                            czyli jesteśmy jak najbardziej w temacie. A Ty jako prosty żołnierz od
                            strzelania dowództwo chciałeś przejąć, a nawet miejsca zbiórki nie potrafiłeś
                            wskazać. To jak chcesz dowodzić??? Z jednym kamykiem i bez procy nawet?
                            Zresztą nawet nie zauważyłeś, że już siedzisz, a dowództwo po puczu kto inny
                            przejął.
                            i nie licz na to, że powiem Ci kto.
                            weź sobie piernika, ale nielukrowanego.
                            pozdrawiam
                            • Gość: zdzich Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:59
                              przestancie w koncu pieprzyc, tylko podawajcie swoje opcje walki z tym przebrzydlym skrytobujca torunskim! wybierzmy najlepsza opcje i do roboty!
                              • Gość: torunianka opcja walki IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 11:04
                                zatrute pierniki i wafle
                                • Gość: cinek Re: opcja walki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:08
                                  bardzo dobry pomysl, sami sie zatrujcie, bo tylko wy jecie te smierdzace pierniki.
                                  • Gość: torunianka Re: opcja walki IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 11:59
                                    a Ty jesteś wojownik, czy krzykacz jakiś pospolity?
                                    • Gość: cosby Re: opcja walki IP: *.tvgawex.pl 04.02.05, 20:23
                                      Hej ty Torunianka!!! Idź zajmij się lepiej czymś pożytecznym (dzieci baw, posprzątaj w domku, pozmywaj itp itd), bo siedzisz nad tą klawiaturą i stukasz bez sensu. Stuknij ty się lepiej w czółko, to może przejdzie ci ten wyszukany "żart"
                        • Gość: torunianka Re: przyjmiemy dostatek;) IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 10:12
                          luci, zgodzę się na wyeliminowanie okrąglaka, choć to bardzo gustowna budowla,
                          jeżeli nie będziemy musieli siedzieć na siedzeniu w OxFordonie. Tam już się
                          kształciliśmy;)
                          ps. luci za dużo słodyczy tu już mamy więc kisiel i budyń wykluczamy
    • Gość: cinek Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:01
      wykrycie skandalu na szkalowniczych stronach www.bydgoszcz-torun.pl jest pierwszym krokiem, nalezy naciskac na zblizenia i moze nawet dalej aby wykryli i ukarali sprawcow. konkretne adresy e-mailowe sa w odpowiednich watkach!
      • Gość: torunianka Re: BYDGOSZCZANIE spocznijcie! IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 12:10
        należy Wam się odpoczynek!!!
        nie dajcie się wykorzystywać 24 godz. na dobę stania - to gorzej niż w
        Biedronce!
        • Gość: cinek Re: BYDGOSZCZANIE do boju!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 14:37
          jak sie ma takich sasiadow jak wy (krzyzacy), ktorzy ciagle spiskuja i kopia dolki, to niestety,ale nie ma odpoczynku!
          • Gość: luci Z siatką czy packą ? IP: 82.146.225.* 27.01.05, 16:35
            krzyżak - Araneus diadematus spiskowus - słownik j.p.str.322
            • Gość: torunianka Re: Z siatką czy packą ? IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 16:47
              z siatką na pierniki, to oczywista

a w moim słowniku j.p. (p.p - właściwie) s. 322 krzyżaka nie ma, ale jest
              maliniak.
          • Gość: torunianka bez odpoczynku IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 16:52
            a z naszego punktu widzenia to jest nawet dobra metoda bojowa. Bez jedzenie i
            bez spania... to pomęczcie się tak jeszcze trochę jak chcecie. Przyjdziemy w
            poniedziałek zabrać do naszego szpitala polowego tych co przetrwają
            • Gość: cinek Re: bez odpoczynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:55
              pamietaj ze nas jest 2 x wiecej. mozemy walczyc z takimi ciemniakami jak wy na 2 zmiany! jak sie odejmie studentow, to nas jest 3 wiecej, czyli spadacie do klasy malej wioseczki podmiejskiej!
              • Gość: torunianka Re: bez odpoczynku IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 17:16
                no wiesz, jak tak będziecie traktować swoją armię, to "sukces" murowany, ale
                pytanie czyj:)))
            • Gość: luci Re: bez odpoczynku IP: 82.146.225.* 27.01.05, 17:04
              ...i boso,ale w ostrogach.Przetrwają!!!
              • incognitto Re: bez odpoczynku 27.01.05, 17:22
                Gość portalu: luci napisał(a):

> ...i boso,ale w ostrogach.Przetrwają!!!

uprzedzam lojalnie, z czystej do Was sympatii,
                że mój sąsiad Zdzisiek kosę klepie:))
                • Gość: torunianka Re: bez odpoczynku IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 17:28
                  no wreszcie jesteś incognitto! To mogę sobie kawę zrobić wreszcie:)
                  Wysłałyśmy maila o tej samej porze, ale Ciebie ustawiono pierwszą;)
                  z czym oczywiście się zgadzam bez zastrzeżeń:)
                • Gość: luci Re: bez odpoczynku IP: 82.146.225.* 27.01.05, 17:48
                  incognitto,poprawiam się:
                  na nagusa,boso,ale w ostrogach.Nie przetrwają!!!
                  Poklep Zdzisia ode mnie,kiedyś pisałaś,że mnie lubi.
              • Gość: torunianka Re: bez odpoczynku IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 17:22
                przetrwają nawe Pięć lat kacetu!
                Twarde typy;)
              • Gość: cinek Re: bez odpoczynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:32
                lepiej dla was boso, buty wam ciazyc nie beda jak bedziecie spieprzac! wasze malomiasteczkowe zadufanie w sobie powala m,nie na ziemie (ze smiechu) to chyba wasz bron, zabic nas smiechem z waszych chorych krzyzackich ambicji)
                • Gość: torunianka broń IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 17:34
                  każda broń dobra, a najlepsza ekologiczna!
                  Taką stosujemy, jaką dyktuje sytuacja.
                  • Gość: luci Re: broń IP: 82.146.225.* 27.01.05, 17:57
                    torunianko,przecież cinek żartował.
                    ps.incogitto to potrafi...tylko założy wątek i zaraz ma pełno postów:zobacz ten
                    o golasach.
                    • Gość: torunianka Re: broń IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 18:11
                      żarty się skończyły, zaczynają się schody
                      • Gość: lech Re: broń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:21
                        a teraz juz zawsze bedziecie mieli pod gorke, juz ja sie postaram!
                        • Gość: torunianka Re: broń IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 18:45
                          nie szkodzi, sport to zdrowie.
                          A jak na górkę wejdziemy, to i zejdziemy
                          • Gość: torunianka pod górkę i z górki c.d. IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 19:13
                            a wtedy będzie z górki!
                          • Gość: cinek Re: broń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:34
                            nie zejdziecie, tylko spadniecie, o to to ja sie postaram!
                            • Gość: torunianka Re: broń IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 19:45
                              jak spadniemy, to gorzej dla Ciebie;)
                              Husaria J III S. spadając z Kahlenbergu niezłe odniosła zwycięstwo:)))
                              i jeszcze porzuconą kawę zagospodarowali.
                              • Gość: cinek Re: broń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:49
                                te swoje historyczne bajki to opowiadaj swoim ziomkom! wy krzyzacy tak sie lubicie wspierac historia, tylko czesto manipulujecie nia na swoja korzysc!
                                a juz najlepiej to manipulujecie danymi statystycznymi! to ile juz macie teraz mieszkancow?? 400, 500tys czy moze juz dobiliscie do miliona!
                                • Gość: torunianka historyczne bajki IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 19:59
                                  repetitio est mater studiorum
                                  • Gość: mulab Re: historyczne bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:04
                                    audiatur et altera pars
                                    • Gość: torunianka Re: historyczne bajki IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 20:07
                                      au fond
                                  • Gość: cinek Re: historyczne bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:06
                                    powtarzac to ty powinnas , podstawowke przynajmniej od 3 klasy
                                    • Gość: torunianka Re: historyczne bajki IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 20:09
                                      rzekłeś! robimy przerwę. idę powtarzać
                                • Gość: torunianka mieszkańcy IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 20:02
                                  > to ile juz macie teraz
                                  > mieszkancow?? 400, 500tys czy moze juz dobiliscie do miliona!

nie wiem. Jak się ociepli, stanę na rynku i będę liczyć
                                  Jak skończę to Ci przedstawię dokładne liczby. Bądź cierpliwy, bo trochę ludzi
                                  tam się przewija, więc cała akcja potrwa.
                                  • Gość: lech Re: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:09
                                    ejj nie trzeba stawac na rynku i liczyc! sa takie ksiazeczki! statystyki je nazywaja! tam jest napisane, ale wy nie wierzycie im, bo tam jest straszna prawda, ze JESTESCIE 2 X MNIEJSI (glupsi tez 2 x bardziej)
                                    • Gość: TomekS Re: mieszkańcy IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.01.05, 20:15
                                      HEHE Pani Torunianka to nawet nie wie ze wspiera Bydzie, jej internetowy provider dzierzawi lacza z Bydzi Buhhahah
                                    • Gość: balum Re: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:19
                                      Dajcie kobiecie spokój - jest w porządku - trochę już ją czytam na tym forum i
                                      wierzcie mi tak naprawdę jest. Czas skończyć tą dyskusję albowiem torunianka
                                      nie jest naszym wrogiem internetowym a sojusznikiem w grodzie w którym wojewodą
                                      straszy się małe dzieci.
                                      • Gość: torunianka witaj balum:) IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 20:27
                                        miło Cię widzieć:)
                                        Skoro każesz kończyć to już odchodzę i zostawiam Chłopców z Placu Broni
                                        do zobaczenia w spokojniejszym miejscu
                                        • Gość: balum Re: witaj balum:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:33
                                          Trochę się panowie zagalopowali. Z drugiej strony też sobie nie dałaś w kaszę
                                          dmuchać. Nie ma sensu się kłócić. A z tym Kahlenbergiem to mnie pozytywnie
                                          zdziwiłaś naprawdę.
                                          • Gość: torunianka Re: witaj balum:) IP: *.petrus.com.pl 28.01.05, 12:49
                                            widzę, że coś pominęłam w wojennej korespondencji.
                                            no wiesz, jak pokojowo nastawiona jestem, ale... jak
                                            trzeba to nie uciekam w popłochu;)

ale miło mi, że zaskoczyłam Człowieka co z niejednego pieca chleb jadł;)
                                    • Gość: torunianka siła złego na jednego IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 20:20
                                      > ejj nie trzeba stawac na rynku i liczyc! sa takie ksiazeczki! statystyki je
                                      > nazywaja! tam jest napisane, ale wy nie wierzycie im,

wierzymy, że te książeczki dostępne są w Bydgoszczy.
                                      Zapytano mnie o aktualne dane, jak rozumiem. W duchu współpracy zadeklarowałam
                                      osobiste liczenie. Nie chcecie to nie. Nie będę się upierać. Posiedzę na rynku
                                      w kawiarence dla przyjemności:)

> bo tam jest straszna prawda,
                                      > ze JESTESCIE 2 X MNIEJSI (glupsi tez 2 x bardziej)

skoro to jest stwierdzone statystycznie, to dyskutować nie będę.
                                      • Gość: cinek Re: siła złego na jednego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:32
                                        w sumie nie jestes taka zla :-) gdybys jeszcze chciala sie przesiedlic do bydgoszczy to bylabys nawet fajna :-)
                                        (nie wzielibysmy nawet tego ze kiedys lubilas i mieszkalas w toruniu ;-))
                                        • Gość: balum Re: siła złego na jednego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:40
                                          No i racja.
                                          "Zgoda, zgoda a Bóg rękę poda" jak to kiedyś napisano. I niech torunianka sobie
                                          żyje zdrowo i szczęśliwe w Toruniu a ty podobnie w Bydgoszczy. Rzecz w tym żeby
                                          się pięknie różnić (oczywiście o ile to jest możliwe).
                                          Natomiast toruńskim skrytożercom mówimy twarde nie. Toruniance natomiast
                                          życzymy jak najlepiej - kto wie czy nie powinna dostać wyróżnienia za
                                          promowanie idei porozumienia i zrozumienia pomiędzy miastami na tym forum.
                                          Jednym słowem prezydenci do dzieła.
                                          • Gość: luci Re: siła złego na jednego IP: 82.146.225.* 27.01.05, 21:25
                                            No tak,dla torunianki abolicja,a na mnie dalej ciąży wyrok:z górki na pazurki.
                                            • Gość: balum Re: siła złego na jednego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:34
                                              Każdy ma jakąś swoją Cannosę
                                              • Gość: cinek Re: siła złego na jednego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:45
                                                albo Pearl Harbour.
                                                zebyscie nie mysleli ze ja nie lubie torunia i wszytkich toruniakow! wrecz przeciwnie, fajnie czasami wpasc do was na starowke w lato i w ciszy sobie wypic piwko w ogrodku. ale krew mnie zalewa jak slysze tych wszystkich szczekajacych krzyzakow i tyfusow psujacych kontakty miedzy bydgoszcza i toruniem, jak i wasze torunskie "oblicza" . :-)
                                                • Gość: luci Re: siła złego na jednego IP: 82.146.225.* 27.01.05, 22:23
                                                  Gość portalu: cinek napisał(a):
                                                  > fajnie czasami wpasc do was na starowke w lato i w ciszy sobie wypic piwko w
                                                  >ogrodku.
                                                  To tak jak ja:też lubię czasami latem wpaść na Starówkę i w ciszy wypić piwo
                                                  lub kawę w ogródku:)
                                                  • Gość: torunianka ogródki toruńskie IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 22:28
                                                    bez ogródek Wam mówimy, że bardzo się z tych wizyt cieszymy.
                                                    Tylko jak następnym razem wpadać będziecie to pamiętajcie też o napiwkach po
                                                    piwkach.
                                                  • Gość: cinek Re: ogródki toruńskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:43
                                                    no juz znowu chcecie od nas wyciagnac cos wiecej co sie nie nalezy! :-)
                                                  • Gość: torunianka Re: ogródki toruńskie IP: *.petrus.com.pl 28.01.05, 12:18
                                                    nic nie chcemy wyciągać. to takie zachodnie maniery gości, a Wy przecież z
                                                    zachodniej strony do nas przyjeżdzacie:)
                                              • Gość: luci Re: siła złego na jednego IP: 82.146.225.* 27.01.05, 22:15
                                                Poszedł do Canossy,przebaczono mu,a potem pogonił kogo trzeba.
    • Gość: torunianka totalne przemieszanie szeregów IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 22:24
      a Wy jeszcze tu harcujecie?
      Myślałam, że bitwa zakonczona i udałam się na tyły kuchenne, ale okazuje się,
      że byłam w błędzie.

Niemniej, dziękuję za darowanie życia, a nawet docenienie jako przeciwnika:)

Tylko widzę, że Wam się już kompletnie szeregi pomieszały.

Za dużo frontów macie do obskoczenia;)

A tak przy okazji to wiecie może kto dowodzi frontem skandalicznym www?
      • Gość: cinek Re: totalne przemieszanie szeregów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:11
        nikt sie nie pomieszal. polubilismy ciebie moze, ale walczyc o wolna bydgoszcz bez uciskania przez tyfusow nadal bedziemy! wszelkimi metodami i sposobami!
        • Gość: torunianka Re: totalne przemieszanie szeregów IP: *.petrus.com.pl 28.01.05, 12:20
          a jednak do swoich już strzelacie;)
          ale skoroście mnie może polubili to mi miło i ja Was też polubiłam.
          Zawrzyjmy III Pokój toruński, albo chociaż rozejm, bo muszę skoczyć na inne
          fronty, które stoją w ogniu.
      • Gość: TomekS Pani Torunianka namawia do donoszenia!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.01.05, 00:55
        Strasznie nie ladnie, ale metody prl sb nie sa Pani pewnie obce Bye!
        • Gość: torunianka Re: Pani Torunianka namawia do donoszenia???? IP: *.petrus.com.pl 28.01.05, 12:22
          pani torunianka prosiła tylko o jawną informację nt. dowódcy.
          informacja to nie donos. Ale jeżeli to jest walka zakonspirowana
          i dowódca się ukrywa, to pani torunianka wycofuje swą prośbę i nie
          zaoferuje negocjacji.
    • Gość: ann2 Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:13
      1. zlikwidowac AB
      • Gość: luci Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: 82.146.225.* 28.01.05, 18:17
        Dowódcy zdezerterowali,a żołnierze się zbratali.Pokój!
        • Gość: torunianka Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.petrus.com.pl 28.01.05, 19:08
          no to witaj bracie żołnierzu przeciwnego wojska;)
          idziemy do ogródka na kawę?
          • Gość: luci D E M I L I T A R Y Z C J A IP: 82.146.225.* 28.01.05, 21:06
            tak,idziemy torunianko do ogródka na kawę i podpisujemy traktat
            o demilitaryzacji...
            • Gość: torunianka Re: D E M I L I T A R Y Z C J A IP: *.petrus.com.pl 28.01.05, 21:25
              w porzo!
          • Gość: Wojtekh Torunianko cmok cmok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:15
            juz Cię kocham. Weź i mnie do tego ogródka.
            • Gość: torunianka Re: Torunianko cmok cmok IP: *.petrus.com.pl 12.02.05, 21:18
              Wojtekh, miły jesteś, ale dość późno na pole walki przybyłeś.
              W czasie rozejmu poczta nie docierała;)
              a Ty jesteś z Pragi czeskiej? Tam, to dopiero ogródków moc;)
              Ale nasze otwarte codziennie, zapraszamy:))
        • Gość: Wojtekh Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:14
          hihhi tak jest. AMEN! POKÓJ hihihih .
      • Gość: cinek Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 08:01
        a czemuz to zlikwidowac AB?? boicie sie ze zrobilby sie z niego uniwersytet i stracilibyscie monopol na takowy?? :-)
        • Gość: torunianka ta bitwa zakończona rozejmem!!! IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 11:19
          hej dowódzcco, przespałeś gruszki w popiele.
          Ta bitwa została zakończona. traktat podpisali żołnierze po Twojej ucieczce.
          Myślę, że teraz musisz zacząć nową bitwę, jak chcesz wygrać wojnę.
          wracam do ogródka, wydaje mi się, że jest tam całkiem przyjemnie, podobno
          reszta Twojego wojska też tam już siedzi. Prawdopodobnie dotrą też nasze armie.
          • Gość: cinek zimna wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:19
            juz to gdzies czytalem.
            wojna trwa i bedzie trwac dopoki bydgoszcz nie wchlonie torunia jako dzielnicy.
            ja uznam te bitwe zakonczona dopiero wtedy, jak ten watek wejdzie na strone glowna. chociaz moze dopiero wtedy zaczna sie wyzwania! :-)
            • Gość: luci Re: zimna wojna IP: 82.146.225.* 29.01.05, 14:41
              Wydaje mi się,że formalności prawne nie zostały spełnione i wojna ta jest
              prawdopodobnie nielegalna.Ponadto uważam,że wywoływanie zimnej wojny w pełni
              sezonu grzewczego jest nieekonomiczne.Myślę,że należy poczekać z tym zamiarem
              do lata.
              • Gość: torunianka Re: zimna wojna IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 18:20
                Myślę, że prawdopodobnie masz rację przeciwniku. W związku z tym wydaje mi się,
                że mamy jednakże mały problem, związany z chyba przedwcześnie rozpoczętym
                procesem demilitaryzacji, który w tej sytuacji też może okazać się nielegalnym.

Czy w związku z tym mógłbyś zaproponować jakieś wyjście dyplomatyczne?

Zaś co do ekonomiczności rozpoczęcia zimnej wojny w pełni sezonu grzewczego, to
                zapewne masz rację, jednakoż wydaje mi się, że cinek jako niekwestionowany
                dowódca, pozostający z żołnierzami (pochowanymi w okopach) miał chyba na myśli
                warunki zewnętrzne, na które, jak sądzę nie ma specjalnego wpływu. Ale ta
                kwestia zdaje się wchodzić w sferę bardziej filozoficzną, której rozwiązania
                podejmować się nie odważę, gdyż kwadratura koła nie należy do moich
                specjalności. Pozostawiam więc ten problem bardziej kompetentnym forumowiczom z
                tej lub tamtej strony.
                • Gość: luci rozmowy,rozejm,pokój IP: 82.146.225.* 29.01.05, 20:49
                  Uważam,że w tej sytuacji,emisariusze obu wrogich armii powinni spotkać
                  się -myślę,że gdzieś pośrodku - i wynegocjować tymczasowe zawieszenie broni-
                  tak mi wydaje się - które obowiązywałoby do czasu podpisania ostatecznego
                  traktatu o zakazie proliferacji amunicji,wrogich idei i plotek - tak mniemam.
                  Jestem zdania,że do tego czasu należy wyznaczyć linię demarkacyjną.
                  Żywię przekonanie,że tak się stanie.
                  Ostateczny traktat o rozpuszczeniu żołnierzy do domów podpiszą Dowódcy Armii.
                  Przypuszczam,że wtedy będzie pokój.
                  • Gość: torunianka Re: rozmowy,rozejm,pokój IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 21:32
                    cieszę się niezmiernie, że zechciałeś zająć się tą delikatną, dyplomatyczną
                    kwestią. Tuszę, iż dzięki temu uda nam się wyjść z impasu osiągając stawiane
                    cele, w szczególności wspomagając osiągnięcie celu dowódcy, który zostawił cel
                    dla celi ciepłej, choć zimną wojnę deklarował.

Myślę, że dzięki temu zyskamy jego przychylność i być może odstąpi od celu do
                    którego celuje, najprawdopodobniej bezskutecznie. Ale zdobycie jednego celu to
                    i tak dużo jak na takie warunki, w których i Napoleon odstąpic musiał od
                    wytkniętego celu.

Jak sądzisz, gdzie znajduje się środek?
                    • Gość: cinek Re: rozmowy,rozejm,pokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:25
                      jak ja bym, chcial,zeby wszyscy torunianie byli tacy jak wy!!!
                      a tak czlowiek sie uzera z torunskimi tyfusami pokroju jerzyka!
                      tylko ze wzgledu na tyfusy (nie z powodu pozadnych,uczciwy torunian) nie mozemy powiesic broni na kolku! musimy walczyc do konca.
                      z tarcza, albo na tarczy.
                    • Gość: luci Re: rozmowy,rozejm,pokój IP: 82.146.225.* 29.01.05, 22:56
                      Środek?
                      Trzeba cyrklem narysować 2 koła:jedno w Toruniu i jedno w Bydgoszczy i tam
                      gdzie się kreski przetną jest ŚRODEK,czli w równej odległości pomiędzy
                      miastami.
                      • Gość: torunianka Re: rozmowy,rozejm,pokój IP: *.petrus.com.pl 30.01.05, 00:16
                        w tej sytuacji myślę, że chyba najpierw powinniśmy kupić dwa duże cyrkle.
                        Nie wiesz może gdzie takie produkują?
            • Gość: torunianka gdzieś bywał dowódco? IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 18:33
              > juz to gdzies czytalem.

chylę czoła przed tym wyznaniem. Czytanie w czasie wojennym należy raczej do
              rzadkości. Mniemam, że chyba jesteś nietypowym dowódcą, skoro znajdujesz czas
              na tego rodzaju aktywność, rozwijającą nie mięśnie, wszakże.

> wojna trwa i bedzie trwac dopoki bydgoszcz nie wchlonie torunia jako
              > dzielnicy.

hmmm. z tym to możesz mieć pewien kłopot i prawdopodobnie nie wszystkie Twoje
              plany będą mogły zostać wdrożone w życie. Jak na razie bowiem sytuacja wygląda
              nieco na niekorzyść Twoich planów, gdyż istnieją wszelkie podejrzenia iż to
              Bydgoszcz została dzielnicą Torunia. Znam to z autopsji - Bydgoskie
              Przedmieście w Toruniu to ciekawy kawałek miasta z secesyjną zabudową,
              pozostałością prawdopodobnie po stoczonej wojnie secesyjnej;)

> ja uznam te bitwe zakonczona dopiero wtedy, jak ten watek wejdzie na strone
              > glowna. chociaz moze dopiero wtedy zaczna sie wyzwania! :-)

a to rozumiem i wydaje mi się, że ten cel da się osiągnąć, aczkolwiek nie
              możesz polegać na naszych tylko siłach. Dałeś rozkaz stania przez 24 godziny na
              dobę, powinieneś więc chyba teraz wydać także rozkaz pisania choć przez kilka
              godzin:)
              No i ośmielę się dać Ci jeszcze jedną radę, nie zostawiaj wojska bez swojego
              dowództwa, bo jak widzisz nikt Ci nie został, wszyscy w ogródku;)
              • Gość: cinek Re: gdzieś bywał dowódco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:46
                jestem jestem. po co mam angazowac wojsko do nadrabiania ilosci postow, jezeli mozna do tego wykorzystac "wroga".
                • Gość: torunianka Re: gdzieś bywał dowódco? IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 22:56
                  nie ma to jak sprawdzony wróg.
                  co Wy byście bez nas zrobili?
                  ps. już się zrównujemy z ostatnim wątkiem frontowym;)
    • Gość: torunianka cinek wracaj! IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 21:57
      bo za chwilę wchodzimy na front i może się tak zdarzyć, że znajdziemy się tam
      bez Twojej obecności.
      • Gość: lech Re: cinek wracaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:41
        cinku nie martw sie, jestesmy i stoimy na warcie!!!! stoimy na rogatkach tyfunskiego miasta!!
        • Gość: cinek jestem, nie bojcie sie :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:48
          dzielni zolnierze!! patrioci!!
          jestem i nie opuszcze was nigdy!!! :-)
          • Gość: luci Re: jestem, nie bojcie sie :-) IP: 82.146.225.* 29.01.05, 23:14
            A ja będę pilnował aby się warcie nic nie stało.
            -----
            cinek z nami a my z cinkiem
            • Gość: cinek dziekuje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:24
              chcialem zauwazyc, ze juz 1 bitwe wygralismy. zdobylismy juz tyle postow zeby wejsc na strone glowna forum gazety. to rowniez dzieki wam drodzy torunianie.
              • Gość: torunianka Re: dziekuje. IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 23:59
                cinku, dowódzco, czujemy się odpowiednio dowartościowani Twoim podziękowaniem:)
    • hlrussia cinek- praca domowa 29.01.05, 23:29
      Na jutro. Sprawdzic jaka jest pisownia w jezyku polskim: Audiotele glomp, glab,
      glomb. Sprawdze rano. O ile zdazysz. Pozdrowienie dla mojego kochanego Fordony
      i Kapsucisk zalaczam. Dobrej nocy wszystkim
      • Gość: cinek spadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:33
        jak mozesz zyczyc dobrej nocy, ja nie bede mogl zasnac z powodu hirusiowych tyfusow chodzacych po bydgoszczy!
        • hlrussia Re: spadaj 29.01.05, 23:36
          Ten temat to rowniez argument? a kto ci kaze spac? nie spij tylko sie wez za
          prace domowa. Oj nie bedzie latwo:)) trzeba bedzie poszperac po zeszytach- o
          ile je prowadziles. Acha. I nie sciagaj od dzieci
          • Gość: cinek Re: spadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:45
            zaczynam uzywac twojego poziomu argumentow, moze zaczne trafiac do ciebie jak sie znize do twojego poziomu!
            • hlrussia cinek 29.01.05, 23:50
              biedaku.DO KSIAZEK. Ale juz. No. wystraczy bo wpadniesz w komplkesy i nawet
              Kopalinski nie pomoze- taki tam inteligent. To spij slodko i nie pocieraj
              nozkami przez sen.
              • Gość: lech Re: cinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:00
                nozkami to ja moge ciebie poocierac rosyjski szpiegu. daleko siedzisz to gowno wiesz co tu sie dzieje. i w dodatku czujesz sie bezpiecznie! niedoczekanie twoje szpiegu putina!
                • hlrussia lech 30.01.05, 00:02
                  chwala ci. Rzeczywiscie Wallenrod jest mi blizszy niz ci sie zdaje...
                  PS
                  Wulgaryzmy to niezly sposob ale niezbyt skuteczny
                  • Gość: lech ruski szpiegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:16
                    wulgaryzmy?? chyba przesadzasz!! ale skoro twierdzisz ze niezly sposob to bede dalej uzywal. a ze niezbyt skuteczny, no coz u was w rosji to pewnie ostro jada po tobie ze nawet twoje wulgaryzmy nie dzialaja. a do wallenroda to ci dalej niz ci sie zdaje.
                    • Gość: Lord Vader Torun Re: hl to moj kontakt.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 04:19
                      wlasnie wrocilem z imprezki gdzie z kolezankami, kumplami i jeszcze z
                      panienkami, ktore wygarnelismy z hipnozy obmyslalismy kolejna antybydgoska
                      intryge.. endlosung, po prostu ostateczne rozwiazanie.. sprowadzimy na was
                      kozakow kubanskich, kurna ..spala was, rozszabruja, zgwalca cinka i lecha i
                      luczniczke tez..hl juz prowadzi werbunek w krasnodarskim kraju..nic nie
                      podsluchacie , bo porozumiewamy sie tam-tamami i poza tym cisza w eterze..dwie
                      sotnie kozakow skoncentrujemy w czarnowie - do frontalnego ataku na most
                      fordonski. poza tym kozacki desant na szwederowie i na koniec manewr
                      paszkiewicza w zastosowaniu do bydzi czyli szarza kozakow z osowej gory na
                      hotel pod orlem. kamien na kamieniu nie zostanie.martwi mnie tylko ten motyw
                      wallenrodyzmu w wypowiedziach hl..cos czuje, ze ten fordonski patriotyzm nie
                      pozwala mu na szczera wspolprace z silami Republiki..w kazdym razie bedziemy
                      nad hl pracowac
                      • Gość: cinek Re: hl to moj kontakt.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 09:28
                        taki se ten plan. wszystko juz bylo. i zdradzac plan ataku wrogowi??!!
                        to jak?, w ciagu ilu dni planujecie te akcje,
                        bo cos czuje ze predzej wam 3 multikino wybuduja,
                        niz sie kozacy przeciw nam zbuntuja!
                        • Gość: torunianka Cinek - gratulacje IP: *.petrus.com.pl 30.01.05, 16:10
                          Gratulacje podwójne: za przekształcenie działań partyzanckich w pierwszorzędną
                          wojnę czołówkową;) oraz za sprostanie roli dowódcy, który zanim uderzy to
                          pomyśli.

Teraz chyba pojawia się duże wyzwanie przed Tobą, bo sprawa nie jest łatwa.
                          Albo wdasz się w walki na kilku otwartych frontach i ... kiepsko się to
                          zakończy, albo... duża szansa na zawarcie pokoju. Musisz jednak Twoje wojska
                          trzymać silną ręką generalską i prowadzić dyplomatyczne rozmowy z wrogiem.

Ja muszę Cie opuścić. Wyjeżdzam w poszukiwaniu cyrkla, którym wykreślimy
                          miejsce zawarcia rozejmu, bądź nawet Pokoju bygosko-toruńskiego.

Rozejrzyj się też dobrze w sytuacji: luci to nie toruńczyk, tylko mój b. wróg,
                          który został zmiękczony i teraz jest już tylko Przeciwnikiem.
                          Nie zadzieraj też z hl - hlrussia, bo on zadecydować może o losach tej wojny i
                          Twoim Virtuti militari (jak wejdziesz na czoło czołówki;).

Od Ciebie teraz zależy jak potoczą się losy tej wojny. Czy zostawisz za sobą
                          ruiny i zgliszcza, czy też dwa kwitnące Państwa-miasta, z wolnym rynkiem,
                          wolnym przepływem towarów, ludzi i usług. Zostawiam Ci swoją broń - arsenał
                          kodeksów dyplomatycznych i słowników - możesz sięgać bez ograniczeń podczas
                          mojej nieobecności. Jak wrócę to też będę jej potrzebowała.
                          Czołem, Generale!

ps. na forum toruńskim nie wtrąciłeś się do mojej rozmowy z hlrussia. Tam
                          torunianek jest więcej (patrz na IP;)
                          Ale nie dziw się, że i na forum są prywatne rozmowy. Jak ja przez przypadek
                          pojawię się przy takiej, to.... cicho się wycofuję, aby nie dostrzegli intruza:)
                          • Gość: luci Re: Cinek - gratulacje IP: 82.146.225.* 30.01.05, 18:26
                            No zobacz,cinek,działania dyplomatyczne przyniosły Ci większe
                            uznanie od orężnej walki:torunianka już Twoje imię pisze z dużej liery.

• Gość: torunianka cinek, słucha j dobrych rad dobrego wroga IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 23:53
              nie wywołuj trzeciej światowej. Hlrussia to wojownik rosyjski. zobacz sobie tu:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=20022653
              na tym froncie to już sam będziesz musiał walczyć, bo my stąd za wielką wodę
              skoczymy, jak się biały niedzwiedz zdenerwuje. Ale obawiam się, że długo nie
              powalczysz i zamienisz dowództwo na ....
              nie chcę Cie zbytnio martwić, więc lepiej nie sprawdzaj.
    • Gość: TORUNIANIN Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:52
      Rewolucja w Bydgoszczy. Przeciw komu???
      • hlrussia REWOLUCJA 30.01.05, 19:13
        cinek robi.yntelektualna rewolucja wyobraz sobie...
        • Gość: cinek gdzie ta rewolucja?? znowu u was?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:55
          jaka rewolucja?? ktos tu pisal o rewolucji! nieee! to standardowa praktyka krzyzakow, zmieniac, klamac no i ostatnio niestety krasc (mleczko na waszej ukochanej stronie)
          to jest wezwanie do powstania przeciw agresorom z torunia! tylko walka o swoje!
    • grom3 Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! 03.02.05, 03:22
      Czytam te wasze idiotyzmy i naprawde trudno wam cos napisac,czy przez to plucie
      cos osiagneliscie chyba nie.Moja rada zamiast sie opluwac wezcie sie do roboty
      i posprzatajcie u siebie ,a pozniej zapraszajcie gosci.
      • Gość: cinek Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:52
        a ty co?? wozny?, czy konserwator powierzchni plaskich??
        wez idz sobie pokoj posprzatac!
    • wojcieszek3 Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! 04.02.05, 22:42
      Jestem bydgoszczaninem od 19 lat{moja żona jest z bydzi}poprzednio do
      86,mieszkałem w W-wie,wszędzie gdzie pojechałem,słyszałem epitety:warszawiaki
      to cwaniaki,krawaciarze,łańcuchy i tym podobne,bardziej wymyślne!powinienem
      odpowiadać tym samym,ale pyskówka prowadzi do większej,pyskówki.Nie potrafię do
      dzisiaj zrozumieć,wrogości które dzielą,te dwa miasta?!mieszkamy w tym samym
      woj.sprawy które nas dzielą,powinny łączyć!mamy dwie drużyny żużlowe,które są
      wizytówką w Polsce i nie tylko,silne ośrodki wyższych uczelni i inne,niemniej
      ważne tematy.Jak długo będzie trwała wojna,tego nie wiem,ale najwyższy czas
      zakopać"topory wojenne,wypalić fajkę pokoju"bierzmy przykład z innych
      miast,które są dwu-,trzy- członowe,pewnie zaraz posypią się gromy na moją
      głowę,ale "guzik" mnie obchodzi kto mnie pomawia.Powinniśmy mieć więcej pokory,
      bez nadstawiania"drugiego policzka"aby dojść do konstruktywnego
      porozumienia,bez animozji,nienawiści,kocham to Miasto,które jest moim miastem
      {tu urodziła się moja córka}mam możliwość przeprowadzenia się z powrotem do W-
      wy,ale tu spędziłem większość mojego dorosłego życia i tu pozostanę na zawsze!
      • Gość: cinek Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:54
        nuu, piszesz calkiem rozsadnie. tylko ze pomyliles watki, ten tekscik o zgodzie bylby dobry w watku o wzajemnej milosci bydgoszczy do torunia i na odwrot.
        w tym watku raczej chodzi o inicjatywy dla bydgoszczy, propozycje zjednoczenia sie (mieszkancow bydgoszczy) itd.
        ale nie bede sie juz czepial.
        • Gość: toruniankanaferiac cinek IP: *.fastres.net 05.02.05, 22:54
          miales przygotowac traktat, a Ty co???
          niedlugo wracam z cyrklem i bedziemy wytyczac miejsce na to wazne wydarzenie
          wiec popracuj nad dobrym tekstem a nie wyklocaj sie z goscmi
    • Gość: michu Re: BYDGOSZCZANIE powstancie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:15
      nu troche sie chyba juz uspokoili!
      • Gość: torunianka wojna zakończona!? IP: *.petrus.com.pl 12.02.05, 21:20
        no i dobrze! To przechodzimy do pokoju.
        • Gość: luci Re: wojna zakończona!? IP: 82.146.225.* 12.02.05, 23:28
          Pokój zimny,ale pokój - zawsze można założyć c.o. i dogrzać...
          • Gość: torunianka Re: wojna zakończona!? IP: *.petrus.com.pl 12.02.05, 23:37
            zakładanie c.o. w trakcie sezonu grzewczego nie zawsze jest możliwe.
            Wiesz, dużo ludzi czeka w kolejkach.
            • Gość: luci Re: wojna zakończona!? IP: 82.146.225.* 13.02.05, 00:06
              to jeszcze można rozgrzać się C2H5OH .
              Wiesz,po to kolejek nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka