Dodaj do ulubionych

Maturzyści - co zdajemy?!?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 10:45
Nie wiem jak wy, ale ja nadal nie wiem, jaką maturę zdaję, starą czy nową? A
jeśli nową - to czy ktoś tak naprawdę wie, jak to wszystko ma wyglądać?!?
Dlaczego w państwie, które mieni się być cywilizowanym krajem, na kilka
miesięcy przed planowanym egzaminem dojrzałości nie wiadomo, jaką on będzie
miał formę??? Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anerman Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 10:55
      Tak jak i Ty,...niestety nie mam pojęcia czego się spodziewać po tej MATURZE
      2002. Ciekawi mnie czy SLD-UP spełnią swoje obietnice przedwyborcze odnośnie
      przywrócenia starej matury. Narazie!;(
    • Gość: CrmSn Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.dostep.pl 05.09.01, 22:44
      Z tą maturą to w ogóle są jaja... Nikt nic nie wie. Czasem uczniowie wiedzą
      więcej od nauczycieli. Wszyscy panikują - jednym słowem: obraz nędzy i rozpaczy.
      A swoją drogą którą wolelibyście zdawać?
      • Gość: Osielsko Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 20:43
        Prawdopodobnie będziemy jednak zdawać NOWĄ Maturę ( za dużo państwowych
        pieniędzy zostało już na nią wydane ). Osobiście wolę właśnie tę nową. A tak
        przy okazji: POLITYCY! NIE RÓBCIE Z NAS ( tj. Maturzystów 2002 ) PRZEDMIOTU
        POLITYCZNYCH SPORÓW. MY MUSIMY ( I CHCEMY ) BYĆ PEWNI W STU PROCENTACH, JAK
        WYGLĄDAĆ MA NASZ EGZAMIN DOJRZAŁOŚCI! NIE MOŻEMY ZAUFAĆ WAM, JEŚLI NIE
        TRAKTUJECIE NAS PO LUDZKU. ZROZUMCIE TO. W KOŃCU DZIĘKI NAM - MŁODYM WYBORCOM
        MOŻECIE JESZCZE DŁUŻSZY CZAS UTRZYMAĆ SIĘ NA STOŁKACH - MY GŁOSOWAĆ BEDZIEMY
        JESZCZE DŁUUUGIE LATA. TO MY JESTEŚMY PRZYSZŁOŚCIĄ I MY MOŻEMY WAM POMÓC LUB
        WAS ZNISZCZYĆ, ODSUNĄĆ OD KORYTA. A WIĘC UWAŻAJCIE I TRAKTUJCIE NAS POWAŻNIE!!!!
        • Gość: RedDawn Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.dostep.pl 06.09.01, 22:39
          No i wlasnie - brawo dla (gminy) Osielska! :)
          • Gość: Thomek Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 23:17
            A ja myslę, że będzie stara matura.
            W tej chwili tylkio przegrani(oczywiście politycy) mówią, że będziemy zdawać
            nową.
            Ci, którzy przyjdą będą decydować. Wątpie by się wycofali.

Obie matury mają plusy i minusy. Nie wiem, która jest lepsza.
            • Gość: Eli Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.dostep.pl 07.09.01, 22:13
              No tak bo stara - to tylko 3 przedmioty i wiadomo czego się spodziewać, a nowa
              to jedna wielka niewiadoma, 4 przedmioty, 2 miesiący stresu, ale za to na
              studia bez egzaminów... Chociaż i tak przecież maturę zdaje się z przedmiotów,
              które chce się studiować (zazwyczaj), więc na egzaminy za dużo uczyć się nie
              trzeba...
              Stara rules!!!
              • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 08.09.01, 13:54
                Ja wole nowa. Chociaz oby obie mnie przerazaja...
                A co do wyborow... Thomku.... Nie ludz sie. Jeszcze nie wiesz, ze politycy
                klamnia?? jesli SLD wygra wybory i tak bedzie juz za pozno, zeby wszystko
                odkrecac. Oni chca tylko wykorzystac zamet wkolomaturalny do swoich celow. To
                jasne jak slonce.
                • Gość: Thomek Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 14:11
                  Założymy się Weroniko ,żę będzie stara?
                  Proponuję o przekonanie.

• .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 08.09.01, 14:17
                    Bardzo chetnie.
                    To co? Zaklad stoi??
                    • Gość: Gekon Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.dostep.pl 08.09.01, 18:30
                      A ja stawiam 3:1, że będzie nowa :p
                      • Gość: AmigO Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 19:15
                        Na 100% mamy NOWĄ MATURĘ!!!!! Miną wieki zanim rząd wprowadzi nowe ustawy miną
                        wieki, chociaż... to co robi rząd w ostatnim czasie daje dużo do myślenia
                        • Gość: Osielsko Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 11:30
                          U mnie w szkole już oficjalnie dyrektor powiedział, że matura będzie NOWA!
                          • Gość: Gekon Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.dostep.pl 09.09.01, 13:45
                            A nie pytałeś skąd to wie? ;)
                            U nas głucho na ten temat...
                            • Gość: AmigO Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 16:28
                              U was, czyli gdzie?
                          • Gość: Thomek Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 18:25
                            Gość portalu: Osielsko napisał(a):

> U mnie w szkole już oficjalnie dyrektor powiedział, że matura będzie NOWA!

A ja Ci mogę powiedzieć oficjalnie, że będzie STARA!
                            Twój dyrektor nie decyduje jaka matura będzie więc lepiej żeby nić nie mówił.

• Gość: Osielsko Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 18:27
                              Thomku: Mam nadzieję, że mój dyrektor nie wziął sobie tego z obłoków. Stawiam
                              na Nową Maturę!
                              A co do maty: też wydaje mi się bzdurą jej obowiązkowe zdawanie
                    • Gość: kola Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: 10.10.70.* 10.09.01, 19:52
                      Lubię Weronikę!
                      • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 10.09.01, 22:53
                        Tez Cie lubie, Kola.
    • Gość: mimbla Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 18:25
      wszystko byloby dobrze, gdyby tylko na tej nowej maturze matematyka nie byla
      obowiazkowa...
      • Gość: Thomek Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 18:27
        Gość portalu: mimbla napisał(a):

> wszystko byloby dobrze, gdyby tylko na tej nowej maturze matematyka nie byla
        > obowiazkowa...

To byłby full wypas. :)
        I hate mata.

• Gość: AmigO Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 19:20
          Ja tam matą zupełnie się nie martwie. Co to by byłą za NOWA matura, gdyby
          połowa zdających ją oblała. Pierewszy rocznik na 100% potraktują ulgowo!!!
          • Gość: Osielsko Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 21:12
            Nawet nie wiesz AmigO , ile pozytywnych myśli dzięki Tobie przybyło w mojej
            główce ;-))))) Obyś miał rację
            • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 10.09.01, 22:52
              Ja juz tez ta cala matura sie nie zamartwiam>>matma jest latwa!
              • Gość: Osielsko Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 22:54
                MATA ŁATWA????????????????????? Liczymy w szkole zadania ( przykładowe ) na
                poziomie podstawowym - MAKABRA!!!!
                • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 10.09.01, 23:01
                  a ja ogladalam przyklady we wtorkowej GW i nie sa zle...
                  • Gość: Thomek Re: Do Weroniki IP: *.cps.pl 10.09.01, 23:06
                    Ile miałaś punktów?
                    • .weronika. Do Thomka 10.09.01, 23:08
                      Nie liczylam. Obecnie pozyczylam te gazete kolezance, ale jutro Ci powiem.
                      A co z naszym zakladem??
                • Gość: Gekon Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.dostep.pl 11.09.01, 19:20
                  Ja co prawda jestem na mat.-infie, ale te zadania z Wyborczej były banalne...
                  Można je zrobić w 20 minut bez przygotowania. Inne przykładowe zadanie na
                  poziom podstawowy też są proste...
                  Ale ja bym wolał, żeby była stara - i tak bym zdawał matę, ale zawsze o jeden
                  przedmiot mniej, no nie?
                  • Gość: AmigO Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 19:53
                    Gość portalu: Gekon napisał(a):
                    > Ale ja bym wolał, żeby była stara - i tak bym zdawał matę, ale zawsze o jeden
                    > przedmiot mniej, no nie?

Niby tak, ale...
                    No właśnie, ale gdy pomyślę o tych kilku godzinach (sic!) spędzonych na pisaniu
                    pracy z polaka, to hmmm...
                    ...coraz bardziej popieram nową maturę! (czytanie tekstu ze zrozumieniem rządzi,
                    że już o przygotowaniu jednego tematu przez cały rok nie wspomnę :-)

• Gość: Osielsko Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 12.09.01, 17:24
                      Zgadzam się w 100% AmigO....chociaż maty mogłoby naprawdę nie być na Maturze....
                      • Gość: AmigO Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 20:26
                        Ja tam matą przejmuję się średnio ( może dlatego, że mate mam rozszerzoną :-).
                        Można używać tablic, kalkulatorów i...
                        ...i w ogóle chyba będzie łatwo na ( przynajmniej napoziomie podstawowym,
                        wyżej może już być nieciekawie )!!!
                        • Gość: Gekon Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.dostep.pl 14.09.01, 22:48
                          A i owszem - tablice i kalkulatory! :)
                          no to przecież żadnych wzorów znać nie trzeba.... :)))
                          Jest cool...
                          3majcie się - próbna już we WTOREK!!!
                          Powodzenia!
                          • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 15.09.01, 17:49
                            No wlasnie>>co jest trudnego w obliczeniu paru zadan , gdy mozna korzystac z
                            tablic>>tablice sA naprawde genialne. Wystarczy tylko uruchomic logiczne
                            myslenie i zadne zadanie ci sie nie oprze;)
                            • Gość: Osielsko Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 15.09.01, 21:19
                              Obyście mieli rację...
                              • Gość: AmigO Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 18:31
                                ...Mieliśmy???
                                • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 18.09.01, 18:34
                                  To wejdz AmigO na watek o maturze i powiedz, jakie byly odpowiedzi
    • Gość: Gekon Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 22:29
      No cóż - już po maturze próbnej - Gazeta ocenia ją na 3+, a wy?
      A co powiecie na to, że Miller ciągle upiera się przy przełożeniu o rok nowego
      egzaminu? Mimo że próba matury nie zakończyła się fiaskiem - a moim zdaniem
      można mówić o sukcesie. Komentarze?
      • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 22.09.01, 11:55
        M. blefuje. (I hope...)
        • Gość: Gekon Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:45
          Ale po co blefuje?
          Czy on myśli, że zdobędzie zaufanie/popularność tych kilkuset tysięcy
          maturzystów, których jego gadanie o maturze po prostu już drażni???
          PS. Weroniko! Maila dostałaś?
          • .weronika. Do Gekona 29.09.01, 21:29
            Nie, nie dostalam... Ogolnie moje konto na gazecie jest okropne. Dostalam na
            nie tylko 2 maile i chyba sie cos zepsulo, albi ja cos zle ustawilam, bo juz od
            dluzszego czasu nie dziala>>nie moge wysylac abni dostawac wiadomosci:((((
            • krotoss Re: Do Weroniki 29.09.01, 21:51
              .weronika. napisał(a):

> Nie, nie dostalam... Ogolnie moje konto na gazecie jest okropne. Dostalam na
              > nie tylko 2 maile i chyba sie cos zepsulo, albi ja cos zle ustawilam, bo juz od
              >
              > dluzszego czasu nie dziala>>nie moge wysylac abni dostawac wiadomosci:(((
              > (

Weroniko (o jejku pisze to na forum gazety...) zaloz sobie meila na WIrtualnej
              Polsce-chyba najlepsze konto bogatsze w opcje a i adresik sliczny login@wp.pl
              polecam... choc sam mam w kazdym portalu prawie :) ale korzystam glownie z 2-3.

KroTosS
              • .weronika. Do KroTosSa 29.09.01, 21:56
                Tak zrobie, tylko, ze to i tak nie rozwiazuje do konca mojego problemu>>bo jak
                ktos z forum chce mi wyslac maila, to lipa:(
                • krotoss Re: Do Weroniki 29.09.01, 22:01
                  Jest opcja przesylania meili na inne konto z meila gazety...

KroTosS

ps.Choc jak sie gazeta psuje to nici-ale jakby co to ktos napisze ze chce i
                  najwyzej podasz mu na forum...
    • Gość: Crmsn Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 22:25
      W najbliższym czacie z Lepperem proponuje zapytać go o kwestię matur - zobaczmy
      co buntownik przeciw wszystkiemu ma w tej kwestii do powiedzenia...
    • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 27.10.01, 10:47
      Matura sie zbliza, a my tu mamy niezly burdel-na dzien dzisiejszy kazdy moze
      zdawac, co chce. CO ZA BZDURA!!!
    • kwiatass Do Weroniki 27.10.01, 21:33
      Mogłabyś mi podać swój e-mail na wp?
      ( jak założysz )

Pozdrawiam, Kwiatass
      • .weronika. Re: Do Weroniki 05.11.01, 22:59
        a dlaczego na wp, a nie na gazecie?
    • Gość: Iza Re: Maturzyści - co zdajemy?!? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.01, 19:33
      Na moje szczęście zdajemy starą maturę, jedynie Ci, którzy sami się
      zadeklarująbędą zdawać nową. Nowa moim zdaniem to była totalna porażka, co z
      tymi ludżmi, którzy niecierpią matematyki lub przeciwnie, tylko w niej są
      dobrzy. Poza tym Nowa matura wcale nie rozwiązałaby sprawy z egzaminami
      wstępnymi na wyższe uczelnie, bo i tak byłyby na nich dodatkowe egzaminy. Jak
      przecież mogą przyjąć do szkoły teatralnej osobę, która nie potrafi grać, ale
      dobrze zdała maturą, paranoja.
      • .weronika. Re: Maturzyści - co zdajemy?!? 05.11.01, 23:04
        Iza!
        Piszesz, jakbys w ogole nie byla w temacie- oczywiscie nowa matura miala byc
        zwolnieniem z egzaminow tylko na te uczelnie, na ktore nie sa wymagane jakies
        specjalne umiejetnosci--czyli np. na ASP czy do szkoly aktorskiej bez egzaminow
        by sie nie obylo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka