Dodaj do ulubionych

Radość towar limitowany

IP: 81.210.119.* 25.04.05, 22:49
Tak właśnie. Te lamenty są bez sensu. To przerzucanie się poziomem i
długowiecznością. Trzeba gonić króliczka, a jak go się złapie to koniec.
Liczę, że uniwerek wprowadzi do Bydzi to pozytywne napięcie i niepokój
twórczy ktorego potrzeba. Piekny gmach i campus na pl. Weyssenhoffa aż czeka,
aby go ożywić. Nacjonalistyczne niemieckie gimnazjum Duerera jako polski
uniwersytet, czy to nie jest ładne?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ponti Re: Radość towar limitowany IP: 81.210.119.* 25.04.05, 22:53
      I jak tu mówić o radości, jak tu krzyczą wszędy hańba, skąd tyle zwyczajności,
      braku ogłady i niecierpliwości.
      • Gość: torunianka Re: Radość towar limitowany IP: *.petrus.com.pl 25.04.05, 23:28
        to jest też radość i radośni inaczej;)
        "Radość negatywna, radość z tego, że przeciwnik nie ma racji, cechuje ludzi
        małych, niezdolnych do wzięcia odpowiedzialności za całość".
        Stefan Kisielewski

• Gość: maciej Re: Radość towar limitowany IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 25.04.05, 23:34
          Jak tam na Rubinkowie torunianko?
          • Gość: torunianka Re: Radość towar limitowany IP: *.petrus.com.pl 25.04.05, 23:39
            a nie wiem, macieju, ale jak chcesz wiedzieć to zapytam;)
            • Gość: Ponti Re: Radość towar limitowany IP: 81.210.119.* 25.04.05, 23:49
              Radość może być radością bycia na Rubinkowie. A mnie musi wystarczać radość
              bycia na Mokotowie.
              • Gość: torunianka Re: Radość towar limitowany IP: *.petrus.com.pl 25.04.05, 23:57
                Mokotów całkiem niezły:)
                Chyba lepszy od Rubinkowa, na którym nie mieszkam.
                ale można i radośniej o radości:
                "Radością nie jest sam proces życia, lecz przeżywanie nowych rzeczy".
                Władysław Tatarkiewicz
                Dobrej nocy
    • Gość: semeon Re: Radość towar limitowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 23:56
      W nawiązaniu do wypowiedzi profesorów Radzimińskiego,Karaszewskiego i Filara,
      komentujących powstanie uniwersytetu w Bydgoszczy oraz do słów jakie padły
      podczas południowej audycji w radiu PiK jeszcze raz ciśnie się na usta ta
      prosta prawda odnośnie niby jakiejś tam wirtualnej aglomeracji: "śmiech na
      sali". A tak przy okazji komentując wypowiedź prof. Radzimińskiego, który
      stwierdził: "zajmujemy najwyższe miejsca w rankingach", oczywiście mowa o UMK,
      to chciałbym pana profesora zapytać czy to najwyższe miejsce jest wśród
      uniwersytetów takich jak UJ, UW, UMCS, UAM, czy też może wśród takich jak
      uniwersutety w Opolu, Rzeszowie, Białymstoku, Koszalinie, Zielonej Górze?
      • Gość: torunianka Re: Radość towar limitowany IP: *.petrus.com.pl 26.04.05, 00:02
        no tak bardzo nie dziwcie się profom z umku. Toż trudno radować się z sukcesów
        konkurencji;)
        • Gość: Torunianka Re: Radość towar limitowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 05:38
          Gość portalu: torunianka napisał(a):

> no tak bardzo nie dziwcie się profom z umku. Toż trudno radować się z
          sukcesów
          > konkurencji;)

>Mokotów całkiem niezły:)
          >Chyba lepszy od Rubinkowa, na którym nie mieszkam.

jasne że nie mieszkasz
          to ze piszesz z petrusa wcale nie przesadza, ze mieszkasz w Toruniu, co zreszta
          widac po twoich postach .."""""torunianko """" :))))
          • Gość: torunianka Re: Radość towar limitowany IP: *.petrus.com.pl 27.04.05, 18:24

> to ze piszesz z petrusa wcale nie przesadza, ze mieszkasz w Toruniu, co
            > zreszta widac po twoich postach .."""""torunianko """" :))))

każdy ma prawo widzieć co chce, Ty też.
            a tak dla informacji: nie mieszkam na Rubinkowie, ale mieszkam w Toruniu i z
            Toruniem się identyfikuję.
            • Gość: Torunianka trafne do kwadratu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:59

ale mieszkam w Toruniu i z
              > Toruniem się identyfikuję.

"z wrogami sobie poradzimy
              broń nas od fałszywych przyjaciół"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=23114937
              • Gość: torunianka to Ty krajanko? IP: *.petrus.com.pl 27.04.05, 19:22
                witaj, dawno Cię nie było:))
                • incognitto Re: to Ty krajanko? 28.04.05, 19:40

> witaj, dawno Cię nie było:))

tak się do mnie zwracalaś, więc czuję się wywołana do odpowiedzi.
                  w sprawie fałszywych przyjaciół zgadzam się z tymi, ktorzy takie stwierdzenie
                  kierują do Ciebie, ponieważ charakter Twoich wpisow torunianko nie jest
                  szczery, i to pewnie dla obu stron.
                  Piszesz, że utożsamiasz się z Toruniem - a to widać:))

pozdrawiam ja, niezależnie skad i pod jakim nickiem pisząca, zawsze rodowita
                  torunianka, kochająca swoje miasto i życzaca (w pierwszej kolejności jemu)
                  wszelkich uspiechow;)
                  • Gość: torunianka Re: to Ty krajanko? IP: *.petrus.com.pl 28.04.05, 20:52
                    dobrze czujesz incognitto, a ja jak widać też;)

> pozdrawiam ja, niezależnie skad i pod jakim nickiem pisząca, zawsze rodowita
                    > torunianka, kochająca swoje miasto i życzaca (w pierwszej kolejności jemu)
                    > wszelkich uspiechow;)

incognitto, czyżby tak głęboki ślad na Twej psychice odcisnął okres ciągłych
                    braków i walki o ochłapy? Wydaje mi się, że stosując w praktyce choćby
                    przykazanie miłości Boga i bliźniego, które sama gdzieś tu na forum cytowałaś i
                    polecałaś, możemy życzyć Bydgoszczy tego samego co Toruniowi.
                    Przecież powstanie uniwerka w Bydzi w żaden sposób nie umniejsza wartości UMK.

I w związku z tym szczerze im życzę sukcesów. A to, że Ty i jeszcze jacyś inni
                    w to wątpią to już raczej nie mój problem, tylko wątpiących.

pozdrawiam i życzę > wszelkich uspiechow;)
      • Gość: Pontus Re: Radość towar limitowany IP: 81.210.119.* 26.04.05, 00:02
        Powiem tak.Czytaj w słowach szyderców na wspak. Skoro szydzą, znaczy, że boli
        ich małe dusze. Nie myslą o rozwoju jako takim tylko o własnych partykularnych
        interesach. Przestrzegam przed myśleniem o UKW w kategoriach przeciw komuś. To
        jest uczelnia dla nas. Powszechna, nie tylko dla Bydzi. Dla wszystkich ludzi,
        którzy łakną wiedzy. A zaścianek był i będzie, nie dajmy się w niego wpędzić.
        • Gość: BYDGOSZCZANIN Re: Radość towar limitowany IP: 212.122.214.* 26.04.05, 00:17
          witam Torunianko! z dużą uwagę czytam Twoje wypowiedzi na necie i musze
          powiedziec że cechują się dużą dozą dystansu i są że tak powiem "kojące".
          Oczekuję dalszych Twoich celnych uwag na temat Bydzi i Torunia i mam nadzieje
          że tak jak do tej pory będziesz takim niepisanym arbitrem, w sporach
          internautów obydwu miast!
          Nigdy nie byłem absolwentem AB, mimo że jestem mieszkańcem Bydzi, nie znam
          realiów tam panujących opieram się tylko na denucjacjach prasowych i co by nie
          mówić negatywnej w tonie polemice na forum. Czas pokaże jak sie potocza losy
          tej uczelni. Na pewno wiele trzeba tam usprawnić ale potrzebny jest czas, wizja
          i konsekwentny jej realizator! Dlatego jak ktoś powiedział wyżej radośc jest
          ale limitowana aby nie spalic tematu!
          • Gość: torunianka Re: Radość towar limitowany IP: *.petrus.com.pl 27.04.05, 18:26
            No, Drogi BYDGOSZCZANINIE, toś mnie teraz załatwił:(
            Ale dziękuję za miłe słowa.
      • dwumiasto Re: Radość towar limitowany 26.04.05, 00:15
        Gdybym byl Chraciem, powiedzialbym: Psorzy mieli okazje aby siedziec cicho.

I tym razem mialbym racje. :)

---------------------------------
        www.dwumiasto.pl
        • Gość: torunianka Re: Radość towar limitowany IP: *.petrus.com.pl 27.04.05, 18:28
          > powiedzialbym: Psorzy mieli okazje aby siedziec cicho.
          >
          > I tym razem mialbym racje. :)

??? no nie wiem.
          Psorzy nie mogą chyba odmówić mikrofonowi;)
          • dwumiasto Re: Radość towar limitowany 27.04.05, 19:00
            Mowa jest srebrem, milczenie zlotem.
            • Gość: torunianka przysłowia IP: *.petrus.com.pl 27.04.05, 19:25
              > Mowa jest srebrem, milczenie zlotem.

trudno zaprzeczyć, ale... jak by to było, gdyby profy się do tego dostosowały
              a studenci poszli ich śladem;)
              • dwumiasto Re: przysłowia 28.04.05, 19:50

> trudno zaprzeczyć, ale... jak by to było, gdyby profy się do tego dostosowały
                > a studenci poszli ich śladem;)

Moze byloby mniej wesolo? :)
                • Gość: torunianka Re: przysłowia IP: *.petrus.com.pl 28.04.05, 20:54
                  > Moze byloby mniej wesolo? :)

chyba masz rację:)
                  to co? lepiej niech mówią! ale niech też uważają co i jak mówią;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka